Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 14, 2024, 02:00:51

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9  (Прочетена 167222 пъти)
 
Gery79
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 974


На най-важните житейски пътища няма пътни знаци


Моят сватбен албум

« Отговор #105 -: август 18, 2010, 22:02:57 »

Бубка, а как се прави това пиле в бирена бутилка. Аз съм чела някъде но имам само вегли спомени?
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2079


Загубил всичко, не загубвай себе си ...


Моят сватбен албум

« Отговор #106 -: август 19, 2010, 12:10:40 »

Бубка, а как се прави това пиле в бирена бутилка. Аз съм чела някъде но имам само вегли спомени?

Гери, пилето се посолява и намазва с разни подправки, основното беше горчица и мед + салвия в оригинал, аз нямах и сложих разни други - мащерка, каквото имах.
Слага се върху бутилката (може и върху кутийка) - от която е отлято малко, примерно 1/3.
Аз го нанизах до където успях и го сложих, после свеки като дойде каза, че трябвало гърлото да се подаде от другата страна - т.е. от към шийката, защото целта била бирата като вземе да ври и кипи да облива пилето. Ама аз от къде да го съобразя това  pardon
Та 2-3 пъти отворихме и обляхме с една лъжичка от соса, който се беше отделил долу. Бутилката я бях сложила в тава и налях малко вода върте, то и от самото пиле си пусна и така.
Сложих тавата направо долу, без скара, че идваше височко.
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 974


На най-важните житейски пътища няма пътни знаци


Моят сватбен албум

« Отговор #107 -: август 19, 2010, 14:00:59 »

Бубка мерси за рецептата. Само да те питам пилето е разполовено и е сложено да лежи върху бутилка бира която е оставена с една трета течност, или бутилката е вкарана в самото пиле с острата част навътре като пилето е цяло. Оф много сложно ми се вижда:)
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2648



Моят сватбен албум

« Отговор #108 -: август 19, 2010, 14:18:27 »

аз съм гледала по Фиеста ТВ подобна рецепта, само че беше с кутия бира, цялото пиле се нанизва на кутията и се пече право, като се прибират краката и крилата , за да не загорят, поливаше се и се мажеше периодично, даже единия път го правеха на барбекю с капак това пиле,и аз даже се чудих дали ще стане на фурна, но явно може. от самите изпарения на бирата ставало много крехко, мисля и аз да я направя тази рецепта
Активен
maj4eto
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2067



Моят сватбен албум

« Отговор #109 -: август 19, 2010, 14:31:00 »

За пилето на бутилка мога да кажа,че става много вкусно good
 juji , преди беше пуснала един паниран език.На снимката,панировката ми изглежда страхотно.Може ли да споделиш как я правиш blush
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2079


Загубил всичко, не загубвай себе си ...


Моят сватбен албум

« Отговор #110 -: август 19, 2010, 14:39:41 »

Да, точно така - нанизва се цяло както си е. Аз направих и снимки, но имам проблем с нета вкъщи в момента и затова не мога да сложа. Ще гледам да си ги сваля на флашка довечера и утре да кача от офиса.

 Offtopic И тортата снимах, беше много сладка и вкусна  Torte
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #111 -: август 19, 2010, 14:49:51 »

*
 juji , преди беше пуснала един паниран език.На снимката,панировката ми изглежда страхотно.Може ли да споделиш как я правиш blush
Панировката е от една съфорумка -max_mara, казва се паста
ПАСТА “ПАТАФРИ”
½ бутилка бира, 3 яйца, 100 гр. Брашно, сол.
Белтъците се отделят от жълтиците.
Жълтиците се разбиват с бирата, добавя се брашното до получаване на еднородна смес. Белтъците се разбиват на сняг и се смесват с предишната смес. Прибавя се сол на вкус.
а ето и лик към рецептата http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,24287.225.html ,много е бърза и по вкусна
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 974


На най-важните житейски пътища няма пътни знаци


Моят сватбен албум

« Отговор #112 -: август 19, 2010, 14:53:38 »

Бубка чакам снимките за визуална помощ.
Активен
*mama Eli*
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 873


Любов има навсякъде! Само трябва да се огледаме!


Моят сватбен албум

« Отговор #113 -: август 19, 2010, 14:54:55 »

Мимичета, благодаря ви за вчерашните рецепти за "грах с пилешко". Стана много вкусно! Всички много го хареса и ме накара да обещая, че ще направя пак  Yes. Т.е. добре съм се справила благодарение на вас.  give_rose
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4641



Моят сватбен албум

« Отговор #114 -: август 19, 2010, 14:56:52 »

Жужи,мерси за рецептата точно тази издирвах отдавна,че я бях загубила ... аз с тази панировка правя сирене и става много вкусно,даже някой преди време (мисля Капризчето) я търсеше тази рецепта  blush
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #115 -: август 19, 2010, 14:59:44 »

Да и аз така панирам сирене и кашкавал.А и така са ми нужни доста по малко яйца от стандартното паниране
Активен
Vessy
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 188


влюбена в живота и в мъжа си :-)


Моят сватбен албум

« Отговор #116 -: август 19, 2010, 16:42:52 »

Само не ми се смейте, моля. Онзи ден си взехме от магазина 3 мамула царевица. Искам сега да го направя, някой ще ми каже ли как? Само вода и царевицата ли? Колко време горе-долу и как се разбира дали е готов? Благодаря предварително
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #117 -: август 19, 2010, 16:52:14 »

.............и малко сол.
Активен
emili85
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 452



Моят сватбен албум

« Отговор #118 -: август 19, 2010, 18:28:43 »

Аз да покажа снимчица на пиле на шише, но ние го слагаме на празно шише  blum
http://www.album.bg/emili85/images/22476140/
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #119 -: август 20, 2010, 08:11:53 »

emili85 при вида на пиленцата огладнях рано сутрин.Невероятно вкусно изглеждат.
Активен
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines