Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 16, 2024, 06:39:25

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: РЕСТОРАНТИ!!!! ЧАСТ 6  (Прочетена 214999 пъти)

didkata84
Новак
*
Публикации: 11

« Отговор #315 -: април 12, 2011, 16:13:08 »

Ами управителката ни каза, че се казва Жоро и ни даде телефон, ако искаме да му се обадим, ако не - ние си търсим друг.
Активен
dilqna87
Регистриран

Публикации: 5

« Отговор #316 -: април 12, 2011, 22:16:42 »

И аз след една седмица обикаляне запазих Ресторант "Бижу" в хотел "Силвър Хаус",условията са супер,но за сватба до 100-120 човека Wink
Активен
Lepotica
Любопитен
*
Публикации: 45

Г-жа -)

Моят сватбен албум

« Отговор #317 -: април 13, 2011, 07:53:18 »

Здравейте! good

Ето, че и мен ме споходи "сляпата неделя"- отскоро съм сгодена и ми предстои нелеката (но приятна!) задача по организация на сватбата...Мислех си, че съм започнала навреме, но оставам с впечатлението, че съм позакъсняла- почти във всички ресторанти, които попитах, съботите докъм 10 септември са заети!  Girl_hide Ние все още нямаме дата- решихме, че първо трябва да намерим подходящото място и да се съобразим със заетостта му. blush

Тук съм със следния въпрос:
Вчера отидохме до Сватбен център София (Бизнес парка) и се оказа, че и те имат (наели) са зала, където организират сватби. Залата се намира в сградата на "Флоримонт Експо" (Околовръстен път) и изглежда много добре на снимките- светла и просторна. Условията, които ни предложиха много ни допаднаха...
Но...преди да вземем окончателното решение, преди изобщо да отидем да видим залата на живо ни се щеше да попитаме- имате ли пресни впечатления? Никъде из нета не мога да открия мнение на хора, които са си направили сватбата там/с тях, а че се правят сватби- правят се. Съботите до средата на септември бяха заети, а вече доста и от неделите.... bad

Благодаря ви предварително за съдействието, този форум е прекрасен и супер полезен!  yahoo
Активен
Cardissimo
Любопитен
*
Публикации: 25

Cardissimo

« Отговор #318 -: април 13, 2011, 08:28:06 »

Аз съм бил в ресторант Помпей и много ми хареса обстановката е много добра за вечерна сватба е просто идеално, храната също е на ниво. Определено е правилен избор
Активен
DjNick Mc
Сватбен ГУРУ
Публикации: 568

Ние можем и знаем как... !!!

« Отговор #319 -: април 13, 2011, 14:58:47 »

Lepotica,
Нищо не ви пречи да отидете и да видите залата съвсем неангажиращо, сами без "Придружители".
Разгледайте, разпитайте и вижте лично за какво става въпрос и готово. Това е най-добрия вариант. Всичко друго е пречупено през погледа на хора с различни виждания, интереси и настроения, а това няма да ви даде реална представа за нещата.
« Последна редакция: април 13, 2011, 15:18:18 от DjNick Mc » Активен
Susito
Ентусиаст
**
Публикации: 131

Ще ставам госпожа :-)

« Отговор #320 -: април 13, 2011, 16:10:25 »

Lepotica Аз също съм на мнение, че трябва лично да отидете и видите залата. Аз съм била във Флоримонт, но на парти и беше много добре. Спомням си,че имаше суши бар или нещо такова на последния етаж където се правят партита. Има паркинг зад сградата, което е плюс, но гледката не е особено приятна ако планираш дневна сватба  - гледа към Околовръсното. Като цяло си мисля, че добре са отработили сватбените търежество  smile. Успех в нелеката задача по избор на ресторант  good
Активен
Lepotica
Любопитен
*

Г-жа -)

Моят сватбен албум

« Отговор #321 -: април 13, 2011, 16:37:15 »

Много ви благодаря за съветите!  give_rose

Точно така и постъпихме- днес отидохме да разгледаме залата. Все пак, друго си е око да види, ръка да пипне. diablo Мога да кажа, че останахме много доволни от видяното и от отношението, което срещнахме там.
В момента правеха някакъв лек ремонт, но това не попречи да добием представа за помещението. Това, което ми беше направило впечатление от снимките- че залата е светла и просторна, се потвърди и на живия оглед  give_rose
Сватбеното тържество е с продължителност 6 часа, а за всеки следващ час се доплащат 150 лева. Начален час- ние избираме. Ползва се кухнята на суши бара отсреща, което е добре- ястията се предполага, че ще пристигат топли, а напитките- изстудени. tease
Кувертите- имаше няколко примерни варианта м/у 41 и 60 лева. Успяхме да сглобим меню за 45 лева, включващо салата, предястие, плато колбаси, основно ястие и 2бр.безалкохолни напитки+0,5л.минерална вода. Алкохолът може да се внесе без такса. Направи ни добро впечатление това, че без излишни надувки  се стремяха да се впишат в бюджета ни. За хората, които си избират по-скъпите куверти от 55-60лв., има бонус- уикенд за двама във Флоримонт Банско  good Е, ние не сме от тях, но момичето май ни хареса и каза, че ще ни даде някаква карта за отстъпка, ако решим  pardon
Проблемът се оказа в датите и в крайна сметка май от края на август- началото на септември, отидохме на женитба през м.юли.  tease

Е, това е засега. Ще споделям, когато има някаква нова информация.  heart
Активен
plesure
Професор
Публикации: 320

Моят сватбен албум

« Отговор #322 -: април 13, 2011, 16:47:38 »

Изчисти си пощата малко smile
Активен
Lepotica
Любопитен
*

Г-жа -)

Моят сватбен албум

« Отговор #323 -: април 13, 2011, 16:57:57 »

Изчисти си пощата малко smile

Ами те само 2 съобщения, бре...какъв е този капацитет... tease blum Сори за офф-топика  pardon
Активен
Matilda
Новак
*
Публикации: 14

« Отговор #324 -: април 14, 2011, 08:33:07 »

Здравейте Дами!

Тъй като в момента помагам на приятелка да си подготви сватбата реших да влезна отново във форума за някакви идеи (не съм влизала от дълго време).
Оказва се обаче, че тук пишат страшно много хора и в същото време се съобщават все едни исъщи места. Имайки в предвид колко нови и качествени места има в София се замислям, дали форумът помага за избор или по-скоро ограничава?
Чесно казано голяма част от местата, които се споменават тук са стари, с остарял интериор и по-скоро работят на стара слава.
Мисля, че ще е хубаво малко да се разчупят нещата тук и да почнат да се споделят по-свежи идеи...особенно за тези девойки, които наистина държат на сватбата им да няма бутилки по масите, като в кръчма; балони по таваните, като в детско заведение; правоъгълни маси, вместо кръгли; сумрачни и опушени зали, с колони посредата, с протрити килими или напукан фаянс; със сервизи за лимонада и мастика! smile
Активен
mishence
Любопитен
*
Публикации: 40

« Отговор #325 -: април 14, 2011, 08:46:30 »

и на мен много ми допада хотел Берлин, много е кокетен и уютен, за съжаление е зает за датата, която искаме sad а ние е малко малък и много ме е яд, защото изглежда страхотен, дори няма нужда от кой знае каква украса. girl_wink
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Публикации: 863

Dum spiro, spero!

« Отговор #326 -: април 14, 2011, 09:12:39 »

Матилда, аз лично съм виждала само 3-4 от споменатите тук ресторанти и не мога да дам мнение доколко са подходящи, но на мен също ми липсват мнения за по-рядко споменаваните ресторанти, както и за по-нови такива. Аз например засега търся ресторант (в гр.София или околностите), който по възможност да отговаря на следните критерии:

• да има градина, в която да се проведе ритуал и дори цялата сватба (вариант е и да има и тераса с гледка) или да е на открито, озеленено място, близо до парк или извън града;
  • да не е между високи сгради и близкостоящ до къщи, за да не надничат вътре чужди балкони, стени, хора и т.н.;
  • да е с капацитет до 50 човека, тоест, подходящ за по-малка сватба, без колони вътре или пък ако е по-голям, да може в него да се обособи място за провеждане на такова тържество; 
  • преимущество ще е ако има кръгли маси;
  • да не е тъмен или сумрачен.

Моля, ако някой има впечатления за удачни места, да пише, защото до момента не откривам достатъчно информация за такива ресторанти, нито някакви снимки. give_rose

Също така, имам въпрос към хората, присъствали на по-малки сватби в по-големи ресторанти - когато сватбата е с по-малко гости, а ресторантът е по-голям (не драстично по-голям, но не и запълнен до пълния си капацитет) как процедират управителите - запазват целия ресторант за сватбата или просто ви отделят някакво място и допускат и други посетители?
(Аз лично не разбирам защо голяма част от ресторантите нямат сайтове, нямат снимки, нямат дори ориентировъчни цени на куверти или подробности за организирани сватби. Струва ми се глупаво дори само за събиране на предварителна информация, да трябва лично да отида навсякъде и да говоря за цени, при положение, че това е сериозен фактор при избор на ресторант.)

П.П. И аз гледах ресторант Берлин и ми изглеждаше добре, освен това чух положителни отзиви за него, но на сайта има 5 дребни снимки, които показват само детайли - без цялостен изглед към ресторанта. Имат ли такса за внасяне на алкохол? Благодаря предварително за отговора.
« Последна редакция: април 14, 2011, 09:23:04 от Деничка Звездичка » Активен
plesure
Професор
Публикации: 320

Моят сватбен албум

« Отговор #327 -: април 14, 2011, 09:25:51 »

Деничка Звездичка,

с тези критерии бих ви предложила да видите Гринвийл и Скайуей (http://www.skyway.bg/bg/gallery). Може да ви харесат.
Активен
djina
Новак
*
Публикации: 17

« Отговор #328 -: април 14, 2011, 09:48:33 »

Деничка Звездичка,
Незнам дали е споменаван тук, но ние сме в ресторант "Ловен парк" Преимуществата са:
- не е в жилищен комплекс, а посредата на гората, т.е. прохладно и идеялно за снимки
 - има голяма градина без ограничения за музика и шум
- прилични цени на куверта и свободно внос алкохол
Недостатъци :
 - Вътре е малко сумрачно
 - има колона с камина в средата
Има снимки в zavedenia.com, но на живо е по добре smile

П.с. Аз когато търсих ресторант, не съм ги посещава shok не бих и могла  pleasantry  директно звъня на моб. тел. управител питам за дата и условия и всички 30-40 ми отговарят веднага подробно, и менюта на имейл ми изпращат. За 5-6 дни сведох ресторантите до 3, които за една сутрин обиколих просто за да видя как реално изглеждат и готово  girl_wink
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Публикации: 863

Dum spiro, spero!

« Отговор #329 -: април 14, 2011, 11:34:38 »

Благодаря, момичета. За Скайуей имам впечатления, Грийнвил го гледах на снимки и ми се видя симпатичен, просто се колебаех дали не е много голям за нас.

Джина, мерси за информацията. Явно по сходен начин ще говоря с управителите. От Ловен парк съм виждала снимки от една сватба на съфорумка, но не знаех какви са условията. Обезателно ще проверя. А градината позволява ли някакво провеждане поне на ритуал отвън или е малка?
Активен
Страници: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: