Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 16, 2024, 11:48:17
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
РЕСТОРАНТИ!!!! ЧАСТ 6
Страници:
1
...
8
9
[
10
]
11
12
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: РЕСТОРАНТИ!!!! ЧАСТ 6 (Прочетена 215268 пъти)
pandelka
Ентусиаст
Отг: РЕСТОРАНТИ!!!! ЧАСТ 6
«
Отговор #135 -:
февруари 03, 2011, 17:25:41 »
Цитат на: lilkada в февруари 03, 2011, 16:51:48
Ако бюджета ви е ограничен е добре да гледате други заведения (според мен) изброила си едни от най-скъпите за сватба. В Радисън залата наистина е хубава, но само наемът й е близо 2000 лева. Кажи за колко гости става въпрос и на какво държиш: кръгли маси, дневна светлина, градина, внасяне на алкохол, овъртайм и т.н. за да можем да ти бъдем полезни
Да, права си, че са доста скъпички, но на мен идеята ми беше, че искам да е ресторант в хубав хотел. Така че да можем като свърши празненството да си се качим направо в стаята. Затова и гледах тези хотели. А и всичките са в центъра в близост до църква Света София, където ще ни е венчавката. А в Радисън и наем на зала ли има???
Защото на мен ми изпратиха само примерни менюта и цените за тях.
Иначе ще сме около 60-70 човека (още даже и това не сме уточнили напълно).
Сватбата ще е вечерна и мисля засега нямаме кой знае какви претенции за маси (е, така като се замисля кръгли маси повече ми допадат, но и да не са кръгли - не е болка за умиране). Преди ми се искаше да има градина, но и да няма не е проблем, защото така или иначе ние ще трябва да сме вътре - все пак началото на юни, вечерта май не е много за отвън да стоиш цяла вечер...
Ще искаме да си внесем алкохол, а за овъртайм... -честно , не съм мислила
оффф сигурно ви отегчих с моите писания, ама много ми се иска да ми помогнете и затова съм толкова подробна.
Активен
Ambiente
Регистриран
Публикации: 6
«
Отговор #136 -:
февруари 06, 2011, 20:11:03 »
Здравейте момичета! Искам да изкажа разочарованието си от ресторантите в София. Вчера се поразходихме с милото и разгледахме някои от тях (Скай Уей, Акорд, Сулвър Хаус - ресторант Бижу). Видях, че тук за тях лошо не се пише, но аз не мога да си представя как такова малко ресторантче ще събере 120 човека и ще остане място и за танцуване и за народни хора (на нашата сватба ще има доста). Да не говориме, че менютата, които предлагат са смешни - лучени кръгчета(които попринцип се използват за декорация), сърми, лукакна и пъстърма в едно плато
или пък шопска салата ама с боб
Искам да попитам за някакви други свестни и достатъчно големи ресторанти в София дали се срещате (освен тези в големите хотели, защото все пак бюджета ни е ограничен и не може да си позволим скъпи куверти)? От всичко, което изчетох във форума до тук започвам да губя всякаква надежда, че в София е останал свестен ресторант и май ще се изнасяме за сватбата към Банско...
Някой има ли някой някакви впечатления от р-т "Китенска перла" в Овча Купел?
Активен
roxykris
Новак
Публикации: 10
Ресторат Хасиенда, София
«
Отговор #137 -:
февруари 06, 2011, 20:31:41 »
Оженихме се рпеди няколко месеца и реших да оставя отзиви за ресторанта, в който отпразнувахме сватбата. Става дума за ресторант Хасиенда на Бул Цар Борис III-ти в София. Първо да отбелжа, че сватбата ни беше нетрадиционна, нямаше оркестър и ди-джей, решихме, че искаме само пусната музка. Ресторатнът отговаряше на нуждите ни, беше малък и без място за голям дансинг, така че ако някой има сватба над 50 души и иска място за много хора и танци, няма да е подходящо. На нас ни харесва атмосферата там, не е кичозно, чисто е и има елегантен стил като за кротка сватба като нашата.
Обслужването е добро. Менюто за 45 души без алкохол, само с минерална вода ни излезе към 1200 лева. Внесохме си вино и твърд алкохол. Кражбите от алкохола бяха минимални, но ги имаше-малко бейлис, малко вино.... От тортата нямаше никаква кражба, което е постижение, като чета какво става на други места. Държаха се много културно.
Единственото разочароващо нещо беше че бяха съкратили многократно порциите. Основното ястите сигурно нямаше 100 грама, едно малко парченце месо в центъра на чинията-не повече от 50 грама и две-три картофчета, за които хората се смяха, че са ги броили да не надминат 3 бройки(като казвам картофче, имам предвид резенче картоф, като за пържене, сигурно 15 грама). Иначе беше вкусно и стилно, но наистина ужасно далеч от процията която трябваше да е 700 грама по договорката. Също така платата бяха съкратени до 1/10 от предвиденото по договорка и се сътояха от няколко нешастни парченца мезе насред голите плата. С две думи, прекарахме приятно, някой бяха малко гладни накрая, но си доядоха с тортата. Няма да повторим голямо парти при тях, което е жалко защото иначе кухнята им е вкусна и не се държат просташки. Всеки да си прецени иска ли да поеме риска с диетичните порцийки:)))
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
«
Отговор #138 -:
февруари 06, 2011, 21:27:18 »
Ресторант Хасиенда ми е любим, но ходя там, за да вечерям. Не виждам обаче как ще стане за сватба като се състои от множество малки салончета. Как обаче ще протече събитието все пак е личен избор.
Въпреки всичко кувертите ви са били доста ниски.
Активен
shosheto
Любопитен
Публикации: 34
«
Отговор #139 -:
февруари 06, 2011, 23:02:02 »
Здравейте. Току що се регистрирах във форума. Видях, че форума е пълен с много и все полезни теми, които мисля,че много ще ми помогнат по време на цялата организация на сватбата. Ние сме в съвсем ранен етап на подготовката,а до датата която сме си избрали няма много време. Харесахме си заведение,но до този момент не мога да открия никаква информация за него. Става въпрос за Florimont Expo, който се намира на бул. България. Моля,ако някои от вас има информация за това място да я сподели.Благодаря предварително
Активен
loretaM
Новак
Публикации: 8
«
Отговор #140 -:
февруари 07, 2011, 07:47:57 »
Ambiente какво меню искате и с какъв бюджет разполагате?
Активен
Ambiente
Регистриран
«
Отговор #141 -:
февруари 07, 2011, 08:54:21 »
loretaM
попринцип за менюто нямаме много големи претенции, но все пак да е нещо нормално, а за бюджета - мисля, че до 40 лв. на човек за куверт е добре. Най-вече търсиме място, което да има наистина достатъчно голям дансинг та да не се бутаме като се развихриме всички
Активен
Ambiente
Регистриран
«
Отговор #142 -:
февруари 07, 2011, 09:30:02 »
А някой има ли някакви впечатления от ресторант "Варадеро" в кв. Левски или "Китенска перла" в Овча купел?
Активен
animal
Ентусиаст
Публикации: 131
«
Отговор #143 -:
февруари 08, 2011, 18:40:40 »
Здравейте,
Чувам противоречиви мнения за Хотел "Централ - Форум". Какви са вашите впечатления?
Активен
Flappy
Любопитен
Публикации: 31
«
Отговор #144 -:
февруари 09, 2011, 00:09:58 »
Здравейте, момичета! (и момчета, ако има такива, но при почти денонощното ми ровене в сайта през последните няколко дни останах с впечатление, че последните са рядкост тук
)
Ние също сме в отчаяно търсене на подходящия ресторант за нас- около 100 човека, с място за танцуване, с куверт до 50лв. и въпреки финансовото ограничение се надявам да се намери някой, ресторант, който да не е само една тъъъъъничка идея по-класен от селска кръчма( не ме разбирайте погрешно - нямам нищо против селските кръчми, но за сватбата ни ми се иска просто по-различна атмосфера
). Вече обиколихме над 15 ресторанта, но уви...хубавите са прекалено малки ( въпреки че управителите твърдят, че побират 120 и повече човека, което сигурно е така, но ако хорат си седят по местата, а дори така ще е задушно) или пък разположението на помещенията е неподходящо за сватба( да се вижда масата на младоженците от всички гости) или цената ни е височка....
А току-що получих поредната висока оферта и ще трябва да разочаровам любимия - това беше първото място, което наистина му хареса и много се нави, а и търсенето вече много ни натежа и се обезнадеждихме
. Ако някой има идея ще съм много благодарна
Но всъщност тръгнах да пиша, за да дам актуална информация за Централ Форум(на Борис)- хотелът не работи,ние ходихме до там, така че няма смисъл да го обмисляте.
Успех на всички!
Активен
Flappy
Любопитен
«
Отговор #145 -:
февруари 09, 2011, 09:53:31 »
Извинете ме, но в горния пост имам грешка- затвореният хотел Централ Форум е този на БОТЕВ, този близо до Борис-преди хотел Славия- си работи.
Активен
caffein
Ентусиаст
Публикации: 59
«
Отговор #146 -:
февруари 09, 2011, 14:22:31 »
Ние си запазихме за нашата сватба р-т "България" на Цар Освободител. Разгледай сайта, мисля, че отговаря на посочените изисквания.
http://restaurantbulgaria.net/obr_ovall_hall/index.html
Успех!
Цитат на: Flappy в февруари 09, 2011, 00:09:58
Здравейте, момичета! (и момчета, ако има такива, но при почти денонощното ми ровене в сайта през последните няколко дни останах с впечатление, че последните са рядкост тук
)
Ние също сме в отчаяно търсене на подходящия ресторант за нас- около 100 човека, с място за танцуване, с куверт до 50лв. и въпреки финансовото ограничение се надявам да се намери някой, ресторант, който да не е само една тъъъъъничка идея по-класен от селска кръчма( не ме разбирайте погрешно - нямам нищо против селските кръчми, но за сватбата ни ми се иска просто по-различна атмосфера
). Вече обиколихме над 15 ресторанта, но уви...хубавите са прекалено малки ( въпреки че управителите твърдят, че побират 120 и повече човека, което сигурно е така, но ако хорат си седят по местата, а дори така ще е задушно) или пък разположението на помещенията е неподходящо за сватба( да се вижда масата на младоженците от всички гости) или цената ни е височка.... :'( А току-що получих поредната висока оферта и ще трябва да разочаровам любимия - това беше първото място, което наистина му хареса и много се нави, а и търсенето вече много ни натежа и се обезнадеждихме
. Ако някой има идея ще съм много благодарна
Но всъщност тръгнах да пиша, за да дам актуална информация за Централ Форум(на Борис)- хотелът не работи,ние ходихме до там, така че няма смисъл да го обмисляте.
Успех на всички!
Активен
petia_vj
Ентусиаст
Публикации: 96
«
Отговор #147 -:
февруари 09, 2011, 17:18:45 »
Здравейте, нашата сватба ще е малка - до 60 души, но не искаме да сме в града (София), проучвам в момента възможностите на Банкя - ако някой е бил там на сватба, нека сподели впечатления, моля!
Активен
Flappy
Любопитен
«
Отговор #148 -:
февруари 09, 2011, 17:33:26 »
Цитат на: caffein в февруари 09, 2011, 14:22:31
Ние си запазихме за нашата сватба р-т "България" на Цар Освободител. Разгледай сайта, мисля, че отговаря на посочените изисквания.
http://restaurantbulgaria.net/obr_ovall_hall/index.html
Успех!
Благодаря ти , caffein, утре ще го проверя.
А някой има ли впечатления от ресторант Москва в парк хотела? Той е реновиран и изглежда добре, макар че ни е голям, но днес се държаха доста странно там- останах с впечатление, че няма да получа никаква информация преди да капарирам ?!?!
Активен
godsmack
Любопитен
«
Отговор #149 -:
февруари 09, 2011, 17:51:37 »
След "не" голямо лутане и чудене,накрая стигнахме до избора за Виенски салон Макс в Драгалевци. От всичко ,което сме гледали за момента май това е най-подходящо или поне се надявам
място, тъй като с малко напъни ще поберем гостите ,които са около 120 човека,ще има достатъчно място за танцуване, има градинка,ще може да се пуши /което вече леко по-леко започва да става проблем,като чета/ и куверта е приемлив.
Ако някой все пак има някакви впечатления от там,моля нека да сподели,защото вече ще се изям!
Активен
Страници:
1
...
8
9
[
10
]
11
12
...