Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 16, 2024, 13:37:03
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
РЕСТОРАНТИ!!!! ЧАСТ 6
Страници:
1
...
6
7
[
8
]
9
10
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: РЕСТОРАНТИ!!!! ЧАСТ 6 (Прочетена 215358 пъти)
DjNick Mc
Сватбен ГУРУ
Ние можем и знаем как... !!!
Отг: РЕСТОРАНТИ!!!! ЧАСТ 6
«
Отговор #105 -:
февруари 01, 2011, 16:23:12 »
Цитат на: maldy в февруари 01, 2011, 11:24:19
Здравейте мили бъдещи булки
За първи път пиша и ще се радвам ако можем да си бъдем взаимно полезни. Ние сме се ориентирали към лятна сватба, но още не сме резервирали абсолютно нищо. Всичко ми се вижда такава безумна индустрия, че ми се завива свят
Но все пак всеки сам си избира
Аз вчера говорих с една агентка и сега дори съм още по-притеснена. То излиза, че едва ли не трябва голям късмет, за да попаднеш на добър ресторант, където и храната да е добра, и обслужването и да не ти правят проблем, че искаш да купонясваш до късно.
Ние много искахме за
Военния клуб
, но все повече проблеми чувам за там. Някоя от вас има ли повече информация или опит от сватба там.
Много благодаря предварително
maldy,
С овенния клуб нещата стоят така:
Или наемаш залата почасово или я наемаш за 24часа, което е по-изгодния вариант. Там никога няма проблем с музиката и времетраенето. Трябва обаче да си наемете и кетъринг защото нямат кухня. Там няма с какво да имате проблеми.
«
Последна редакция: февруари 01, 2011, 16:24:55 от DjNick Mc
»
Активен
lilkada
Ентусиаст
Публикации: 147
«
Отговор #106 -:
февруари 01, 2011, 16:26:35 »
Цитат на: alo_madona в февруари 01, 2011, 11:25:56
Здр и от мен. И аз много го закъсъх с тези ресторанти . По принцип много ми допадна - "Скай Уей" - Симеоново, но със управителката имам проблем,че вече 2 седмица не ми праща оферта и вече търся друг за 100 гости и със голям дансинг
Каква оферта чакаш да ти пратят от Скай Уей?
Активен
super_bianka
Ентусиаст
Отг: Помощ, трябва ми примерен договор за ресторанта
«
Отговор #107 -:
февруари 01, 2011, 17:03:57 »
Цитат на: Pachoran в януари 31, 2011, 23:34:02
super_bianka и Anichka_BG като всяко хубаво нещо, включително една приказка, сватбеното тържество има начало и край. В по-голяма част от случаите дневните сватбени тържества в ресторанта се следват от други вечерни сватбени тържества. Това правило важи за столицата и по-големите градове в страната. Бизнес, какво да се прави....
Аз прекрасно знам как стоят нещата със реномираните заведения в столицата и големите градове, защото имам богат опит в тази сфера и съм запозната колко време продължава едно мероприятие (било то рожден ден, сватба, коктейл и пр.). Аз се възмутих на този факт, че може някой без предварително да те предупреди да реши да прекъсне тържеството, както и самият час- 16:00 часа. В повечето случаи е точно както описа DjNick Mc, защото все пак 1-2 часа не са малко. Другият момент е, че ако някой иска да купонясва по- дълго, може да си наеме ресторанта и срещу солидно заплащане да не го притеснява никой. И все пак има и такива заведения, които не те ограничават с продължителност на мероприятието, но трябва да се търси по- обстойно.
Alo_madona и аз докато оглеждах ресторантите разговарях с управителката на "Sky Way", за оферта и тя си ме отряза в буквалния смисъл на думата. Обясни ми как това било пълна загуба на време и ако съм искала да видя оферта трябвало да отида на място и направо да си съставям менюто (при положение, че аз само се интересувам за цени и условия, а не го резервирам).
Активен
Temi82
Новак
Публикации: 8
«
Отговор #108 -:
февруари 01, 2011, 17:14:20 »
Аз пък като разговарях с нея по телефона ми се стори доста отзивчива. Подробно ми обясни всичко и каза, че остава отворена за още въпроси.
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
«
Отговор #109 -:
февруари 01, 2011, 17:27:18 »
На мен ми казаха за Военния клуб цена от 4500 лв, само наем без оборудване(маси и т.н.)!
За това се отказах. Иначе там е страхотно красиво!!!
Който може да си го позволи е щастливец!
Активен
zornica_p
Регистриран
Публикации: 4
«
Отговор #110 -:
февруари 01, 2011, 17:50:47 »
момичета моля помагайте, не знам дали в тази тема трябва да попитам или нова тема да пусна относно проблема ми
Вчера резервирах ресторант за сватба, всичко мина добре, обаче аз настоях да има сключен договор за по-голяма сигурност. Управителката се съгласи, но той като каза че те нямат практика да изготвят договори, предложи аз да го направя и да го занеса.
Някоя от вас виждала ли е в интернет такъв примерен договор, за да мога да взема от него идей и да направя моя? Никога не съм изготвяла договор и за това ще съм ви благодарна ако някой ми помогне
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
Обичаме нашето хубаво момиченце :)
«
Отговор #111 -:
февруари 01, 2011, 17:57:04 »
Цитат на: zornica_p в февруари 01, 2011, 17:50:47
момичета моля помагайте, не знам дали в тази тема трябва да попитам или нова тема да пусна относно проблема ми
Вчера резервирах ресторант за сватба, всичко мина добре, обаче аз настоях да има сключен договор за по-голяма сигурност. Управителката се съгласи, но той като каза че те нямат практика да изготвят договори, предложи аз да го направя и да го занеса.
Някоя от вас виждала ли е в интернет такъв примерен договор, за да мога да взема от него идей и да направя моя? Никога не съм изготвяла договор и за това ще съм ви благодарна ако някой ми помогне
Според мен,би трябвало да се обърнеш към счетоводител.Мисля,че не може на своя глава да изготвяш договори в свободен текст
Успех
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
«
Отговор #112 -:
февруари 01, 2011, 17:57:48 »
zornica_p
,
ето тук има различни безплатни примерни договори. Можеш да вземеш някой от тях и да го пообработиш, като не забравиш да включиш всичко, което изискваш и всичко, на което се задължаваш.
http://advokat-bul.eu/%D0%B8%D0%BD%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F/%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B7%D0%BD%D0%BE/%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%BD%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B8-%D0%B4%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B8
Мисля, че на всички ни ще е полезно!
Не знам обаче как да си сигурна, че договорът ще е валиден. Някой, който разбира да даде съвет!
Активен
soulless
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #113 -:
февруари 01, 2011, 18:09:56 »
Относно съдържанието и действителността на договора, най-добре е да се проведе консултация с юрист. Именно юристите, а не счетоводителите са компетентни по тези въпроси. Успех!
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
Публикации: 863
Dum spiro, spero!
«
Отговор #114 -:
февруари 01, 2011, 18:25:36 »
Зори
, за съжаление на линка, който е дала Моникамария, няма договор, който да ти свърши работа, според мен, но тя е права, че можеш да измислиш нещо сама, гледайки други договори. Ако договорът ще го сключвате, по-скоро за да е дисциплинирана управителката, спокойно можеш да си съчиниш сама - помисли какво искаш да ви подсигури управителката на рестиранта, опиши каква услуга точно ви предлага, упомени сроковете, в които трябва да се случи и точните параметри на договорката ви, а за вас опиши задълженията ви да платите уговорената сума, да й съдействате да извърши това, за което се уговаряте, такива неща. Заложи и неустойки за двете страни, в случай, че не се изпълни договорката ви. Добави и клауза за това как се прекратява договора и с какъв срок е.
Ако обаче се страхуваш да не ви провалят сватбата и възнамеряваш после да претендираш вреди, то посъветвай се по-подробно с юрист, ако познаваш. Не е сложно и сама да се справиш, но трябва да си сигурна, че това, което пишеш ще е съгласно изискванията на закона, за да издържи при едно евентуално дело.
Ако искаш, може да ти подготвя ориентировъчен договор, пиши ми на лични. Желая ти успех!
Активен
zornica_p
Регистриран
«
Отговор #115 -:
февруари 01, 2011, 20:17:53 »
благодаря момичета, аз работя като младши счетоводител, а майка ми като главен счетоводител, но не мисля че ние бихме могли да изготвим такъв договор. Мислили сме да се обърнем към юрист, но в крайна сметка решихме че договора го правим повече за нас и за да покажем на управителката че няма да може да прави своеволия. Резервирахме ресторант Форум в НДК и смятаме че хората там са коректни и не би трябвало да имаме проблеми, ни тъй като аз съм малко недоверчива, попитахме дали имат против да се състави договор.
В крайна сметка ще опитам да напиша някакъв примерен договор, пък каквото стане стане. Още веднъж благодаря момичета. Ако някоя от вас намери такъв примерен договор нека до пусне, ще е в полза както за мен така и за други.
П.С. преди около месец случайно попаднах в някои от форумите и имаше такъв договор, но за съжаление от 2 дни го търся и не мога да го намеря
Активен
petia_vj
Ентусиаст
Публикации: 96
«
Отговор #116 -:
февруари 01, 2011, 20:35:04 »
Здравейте, ако някой има информация за ресторант в околностите на Ст.Загора, ще съм много благодарна! Прясно сгодена съм, и ми се иска събитието да е юни или юли месец, а май нямам много време. Единственото което знам със сигурност е, че не искам събитието да е в град, по-скоро си го представям сред зеленина и чист въздух. Ако някой знае подобно местенце,комплекс, ще съм много благодарна.
Активен
pinkbird
Професор
Публикации: 415
«
Отговор #117 -:
февруари 01, 2011, 20:53:28 »
Ако искаш да е в градина, може да погледнеш на Сребърното езеро, до Колена. Там е много красиво и има доста място отвън. Вътре ресторанта е за около 80 човека. Арт комплекса, до стадион на Берое, също е вариант. На Старозагорските минерални бани също има доста хотели, но сега не мога да кажа някой, който има подходяща градина за сватба на открито.
Активен
super_bianka
Ентусиаст
«
Отговор #118 -:
февруари 01, 2011, 21:03:55 »
Явно съм я хванала в лош за нея ден. Вече не е от значение, защото аз си намерих.
zornica_p ако наистина държиш да има такъв договор е най добре да постъпиш както те посъветва soulless- да се консултираш с юрист. Ако се притесняваш, че няма да ти запазят ресторанта, когато го капарираш трябва да ти издадат квитанция.
Активен
zornica_p
Регистриран
«
Отговор #119 -:
февруари 01, 2011, 21:20:14 »
ресторанта е капариран, квитанция имам, искам само да съм сигурна че до деня на сватбата няма да има разлика в цените за които сме се договорили и че са поели ангажимент относно датата часа и част от украсата. Притеснения относно самия ресторант и персонала като цяло нямам
Активен
Страници:
1
...
6
7
[
8
]
9
10
...