Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 16, 2024, 08:56:51
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
" Очаквани Бебчета ЯНУАРИ-ФЕВРУАРИ-МАРТ 5 "
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
8
9
...
35
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: " Очаквани Бебчета ЯНУАРИ-ФЕВРУАРИ-МАРТ 5 " (Прочетена 151942 пъти)
Miri
Баш Майстор
Отг: " Очаквани Бебчета ЯНУАРИ-ФЕВРУАРИ-МАРТ 5 "
«
Отговор #90 -:
юли 02, 2010, 12:27:27 »
Данитк
а, чувала съм ,че при някои жени гаденето може да продължи и по-дълго. Тук дават кракери и/ли 7up, знам ,че е малко нездравословно , но аз пробвах вчера и горе -долу помагаше.
Ина
, за съжаление някои "специалисти" са толкова компетентни, пробвайте с друг водопроводчик, щом миризмата я има в коридора.
Иначе аз пак се ококорих като върколак посред нощ, въртях се около час в леглото и станах. Прегледа продължи около 2 часа със вземане на кръв и пр. , ама азне се прибрах веднага , ами ходих малко на пазар.
Мацки съчувствам ви за това гадене, аз заради него съм свалила 2 кг,ама какво да се прави
Активен
maya_bunny
Професор
Публикации: 456
«
Отговор #91 -:
юли 02, 2010, 13:00:14 »
Здравейте бъдещи мами!
Ина, голяма си сладурана с тази миризма ... но ти съчувствам и предлагам да си изнесеш част от кухнята във всекидневната + малко вода и всичко, което е възможно
Или да намериш някакъв начин за бързо минаване през опасната зона, напр. с една напарфюмирана с любим парфюм кърпичка на носа и т.н. или си казваш, че като пийнеш нещо и веднага ще мине гаденето от миризмата, то е малко и на психическа основа. На мен ми се гадеше основно привечер, а вече към 20ч. ставаше опасно, тогава винаги пиех по малко газирана вода, мнооооого ми помагаше, а и допълнително си внушавах, че така гаденето минава (защото уригаш, с извинение) и така изкарах до 4-ти, после всичко отшумя.
Велвет, можеш само да се радваш, ако изкараш бременност без гадене!!! И наистина ровенето из форуми понякога е рисковано, аз така 3,4-ти месец си внуших, че имам контракции, трябва май по-малко да се чете ... За болничните ако искаш да ти разкажа на лични или докторката ти каза как стоят нещата?
Активен
Вероника
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #92 -:
юли 02, 2010, 13:05:12 »
Велвет
аз от онзи ден се каня да пиша -аз не съм имала никакви гадения, киселини тем подобни неща .
В началото , че дори и докато усетя бебка, постоянно се съмнявах дали наистина съм бременна, наред ли е всичко и т.н. - не се шашкай, а се радвай
Активен
sunray
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #93 -:
юли 03, 2010, 16:24:05 »
Вероника
, благодаря за успокоителните думи
Всъщност тия дни чувствам лек дискомфорт в стомаха. Но не е гадене...нещо много по-слабо. И като се насиля да хапна нещо солено и изчезва. Зас :)а се преборвам.
Да ви кажа, снощи си купих две туники и два панталона от лен - цвят диня и сиво. Панталоните са широчки, малко дроплести, ама то "на свинче звънче" ще е моята работа постепенно
С ластичен памучен колан са, затова ги харесах всъщност.
Днес пък си купих книги за бременността - "Йога за бременни и майки", ""Вашата бременност Въпроси и отговори" и "Книга за бъдещата майка - Бременността седмица по седмица". Нямам търпение да започна да си ги чета, мисля да не се ровя повече за инфо в нета...
Тази вечер ще кажем и на семейството на сестрата на Миро.
Сега ще полежа малко и слизам да помогна на милото да се подготвим за вечерята. Иначе той доста ме отменя вече - мие ваната, мивки и тоалетни. Сега той готви долу
Хайде, аз очаквам скоро да се присъединят и новите попълнения от темичката на бебеправещите
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #94 -:
юли 03, 2010, 23:51:34 »
Браво
velvet
супер си се екипирала
Мен много ме е срам, защото винаги сьм си мислела, че като забременея много ще се интересувам от всичко и ще изчета хиляди книги, даже имам в Амазон сума ти книги сложени настрана за по-кьсно. Обаче сега се оказва, че нямам никаква мотивация и вьобще не ми се чете
Така, че засега не се насилвам,а чакам да ми се вьрне мотивацията
защото едно нещо запомних от няколкото страници на моята книга за бременни: най-важното е бьдещата майка да е щастлива.
Но ти завиждам, че имаш желание. Дано се вьрне и моето, че ще си остана неука
Да ви разкажа за моето пословично сирене
Изпратих запитване кьм фирмата производител и днес получих отговор от консуматорската служба, който гласи следното:
"Сиренето, което ви интересува е приготвено от пастъоризирани мляко и сметана. Овчето синъо, което е използано за придаване на вкус е загрято при висока температура по време на прозводствения цикьл, така, че няма никави контраиндикации за консумацията му от бременни жени."
Почвам да си го ям, пьк си пазя мейла и ако нещо ми стане ще ги сьдя.
Не е лоша идея да слагат на храните знак някакьв "Подходящо за бременни", нали ?! Вие какво мислите?
Мири
, ти поне си свалила 2кг, а на мен шкембето ми е все едно сьм в петия месец. Ненормална работа
Ако продьлжавам така след един месец ще родя. Фетусчето вьтре е 3см, а аз сьм като бременна. Срам ме е да ви пусна снимки. И ако искайте вярвайте си бях (не че ми се случва често, но по случайност бях заслабнала в този период) с плоськ корем преди.
И последно,
velvet
дано хич не те и хване гаденето, защото е отвратителна работа. Пожелавам ти от сьрце да ти се размине това "щастие"
ПП. Ще имаме пак водопроводчик в понеделник, ще запушва някаква дупка, пьк ха да видимЕ
Активен
Miri
Баш Майстор
«
Отговор #95 -:
юли 04, 2010, 06:41:35 »
Ина и аз съм като теб, имам книги, които купих, доктора ми даде доста инфо, което прочетох и сега въобще нямам желание да чета книгите , които си купих. Иначе , моето коремче малко е щръкнало, но може би е по-скоро от газове
(сори, звучи гадно). Иначе днес гаденето отсъстваше, направихме си еднодневно пътешествие с Крис . Имахме намерение за къмпинг и катерене, но се оказа, че времето ще бъде със гръмотевични бурии и ние се отказахме. Та пак се качихме на високо, но с колата. Установих, че високата надморска височина ми действа много добре, т.е. гаденето изчезна и не се появи цял ден. Препоръчвам ви ако имате възможност да излезете някъде след природата на разходка, много помага. Ох пак се отплеснах, извинявам се , ако съм
Активен
sunray
Имам всичко.
«
Отговор #96 -:
юли 04, 2010, 11:10:36 »
Ина
, имаш достатъчно време да четеш книги
Месеци наред...
Аз сега съм завладяна от ентусиазъм очевидно, пък и в нета доста се плаша от прочетеното и единственият начин да се абстрахирам и все пак да се информирам е от книга. А и много обичам да чета, когато не съм уморена де.
Това за сиренето е добре, но все пак (аз съм си малко скептичка) не разчитай изцяло на мейла им. Хапвай си го, но да речем доста по-малко
Просто съвет
Мири
, радвам се, че гаденето не те е навестило
А разходките са много полезни. И ние при всяка отдала се възможност отиваме някъде. Големи сме метли
За коремчето - моето е все едно съм преяла. Аз също не съм имала преди коремче, бях си плоска (освен когато хапна повечко де). А сега си стоя перманентно преяла
Тази сутрин реших да хапна сухари и да ви кажа почувствах се страхотно. Нито са солени, нито тежки, а корема ми не се бунтува. Може би ще мина на тях за закуска. Ще видим.
Оставям ви сега, приятна неделя
Аз сложих един зрял фасул на фурна. Като е готов ще излизаме малко на шопинг (може до разгледаме и в някой детски магазин - да си помечтаем с бъдещия тати
).
Целувки!
П.С. Имам един процедурен въпрос - може ли в тези теми освен за бебоците и подготовката, да пишем и за ежедневието си, както например аз споменавам какво ще правя, готвя и т.н. Все пак и бъдещите мами са хора с нормален начин на живот
Активен
Рени
Баш Майстор
Аз дочаках своето малко чудо*2!
«
Отговор #97 -:
юли 04, 2010, 12:14:26 »
Цитат на: velvet в юли 04, 2010, 11:10:36
П.С. Имам един процедурен въпрос - може ли в тези теми освен за бебоците и подготовката, да пишем и за ежедневието си, както например аз споменавам какво ще правя, готвя и т.н. Все пак и бъдещите мами са хора с нормален начин на живот
Има си седмична тема в раздел "Лафче" където се пишат нещата от ежедневието - кой какво прави, готви и т.н.. Отчетните теми са само за бременността. В тях се пише за развитието на бебетата и нещата, които ви притесняват.
Активен
♥Сиси♥
Сватбен ШАМАН
ЩАСТЛИВИ!!!
«
Отговор #98 -:
юли 05, 2010, 08:36:57 »
момичета, записвам се в темичката за януарските мамита, термина ми е на 27 януари 2011 г.
Живи и здрави!!!
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #99 -:
юли 05, 2010, 09:35:24 »
Супер, Сисе
С теб сме заедно - аз сьм предвидена за 30
Лека бременност и ... разказвай как се чувстваш, каза ли вече на всички, как е бьдещият татко ?
Активен
♥Сиси♥
Сватбен ШАМАН
ЩАСТЛИВИ!!!
«
Отговор #100 -:
юли 05, 2010, 09:38:26 »
inaxastra казахме на всички. Таткото е много щастлив, все ме пипа по коремчето и го целува.
Много повръщам, знам че е нормално. В такъв период съм, че от всяка миризма ми става
Незнам дали само при мен, но си имам коремче...
абе личи си и това е. Всеки го забелязва, а аз съм повече от щастлива.
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #101 -:
юли 05, 2010, 09:45:19 »
И аз имам шкемба, ма не мисля, че е от бебето (не и моята де). Както поетично се беше изразила горе Мири
газове сигурно
Иначе вчера се мерих и сьм качила 3кг. А вие?
Активен
♥Сиси♥
Сватбен ШАМАН
ЩАСТЛИВИ!!!
«
Отговор #102 -:
юли 05, 2010, 09:55:18 »
днес е деня за първата женска консултация. Тепърва ще се тегля. Между другото по принцип имам много хубав метаболизъм и се надявам и до края да е така
дебелея само в дупето и в областа на корема. Краката са ми слаби... ама то има време де...
Още веднъж благодаря на всички за прекрасните и мили думи!
«
Последна редакция: юли 05, 2010, 10:03:20 от ♥Сиси♥Петрова♥
»
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #103 -:
юли 05, 2010, 10:40:38 »
лека бременост на всички бъдещи мами в тази темичка.
повече положително мислене, за да имате едни здрави и щастливи бебоци.
Активен
sunray
Имам всичко.
«
Отговор #104 -:
юли 05, 2010, 13:18:21 »
Лелеее, не знам за другите теми, но тази бълва бремелинкиии!
Сиска
, честито, мила!
Спокойствие, много усмивки и се пази повечко вече!
Аз не знам как ще дочакам следващия четвъртък (не този, който идва) за прегледа
На мен ми е рано за ЖК май. Кога се прави първата? Или няма строго определено време за това?
Активен
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
8
9
...