Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 22:13:31
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Всичко за кумовете - част 4
Страници:
1
...
21
22
[
23
]
24
25
...
33
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Всичко за кумовете - част 4 (Прочетена 150353 пъти)
kiara04
Ентусиаст
Отг: Всичко за кумовете - част 4
«
Отговор #330 -:
март 28, 2011, 20:53:38 »
Цитат на: once_upon_a_time в март 28, 2011, 20:51:20
Горкото, представям си какво е чувството. Ти обясни ли им, че не ги ангажираш по никакъв начин финансово, а просто искаш да са до вас в този така важен момент и да се сродите за цял живот?
да и 1-вите и на 2-рите и даже 2-рите приеха като им предложих преди месец и сега изведнъж ми търсете си нови кумове... чъвствам се толкова предадена ....... а уж ми беше най-добра приятела от 5 години си помагаме като сестри ... думи нямам
Активен
skeila
Новак
Публикации: 10
«
Отговор #331 -:
март 28, 2011, 21:10:11 »
охх, аз се опитвам да се успокоявам като си казвам всеки път: всичко е за добро!!! Интересно само каква е причината за отказа
Активен
kiara04
Ентусиаст
«
Отговор #332 -:
март 28, 2011, 21:16:42 »
Цитат на: skeila в март 28, 2011, 21:10:11
охх, аз се опитвам да се успокоявам като си казвам всеки път: всичко е за добро!!! Интересно само каква е причината за отказа
скарала се е с майка си ..... понеже много пари щели да идат по сватбата .. все едно тя я прави .......
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #333 -:
март 28, 2011, 21:24:31 »
Кумството освен приятни емоции,е също и финансов разход. Така,че не съдете толкова строго,разбирам ви че вие не искате нищо от кумовете,но това не означава че те нямат разходи.
Киара
,дано скоро да намериш
твоите
кумове
Активен
posum
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #334 -:
март 28, 2011, 21:30:49 »
Цитат на: miss™ в март 28, 2011, 21:24:31
Кумството освен приятни емоции,е също и финансов разход. Така,че не съдете толкова строго,разбирам ви че вие не искате нищо от кумовете,но това не означава че те нямат разходи.
Така е, затова и не се разсърдихме като ни отказаха едните кумове. То само обличането и откупването на пилето и тортата са по не 300 лв...
Активен
Мърче
Сватбен ГУРУ
come true..........
«
Отговор #335 -:
март 28, 2011, 23:17:42 »
Цитат на: kiara04 в март 28, 2011, 21:16:42
скарала се е с майка си ..... понеже много пари щели да идат по сватбата .. все едно тя я прави .......
kiara04 , не знам защо обаче по-възрастните хора винаги смятат, че да си кум трябва да харчиш много пари. Така е било преди. Сега обаче времената са други. Но те не могат да го разберат. В крайна сметка вие си знаете финансовото положение на хората които каните за кумове и знаете какво да искате от тях. Аз с моята кума предварително се разбрах какво искам от нея и дали това е по силите й. Вярно, че за някои неща (като тоалет напр.) няма как да се пропуснат, но има и не много скъпи решения.
Но това някои по-възрастни хора не го разбират.....Ние също имахме подобен проблем. Първата двойка, която поканихме първо приеха, а после отказаха поради финансови причини. И на нас ни беше много гадно. Така, че напълно те разбирам и искрено ти съчувствам.
Може би ако поканите някой друг още при самото канене си изяснете финансовите ангажименти, тъй като в началото хората са много щастливи (това наистина е голяма чест), но след това като размислят и почват да се притесняват. А и някой по-възрастен като допълнително налее масло в огъня .....може и да се откажат, без да сте обсъдили нещата.
Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
Мечтите се сбъдват!
«
Отговор #336 -:
март 29, 2011, 00:20:42 »
kiara04
не се разочаровай , а най малкото да се чувстваш предадена. Едно кумство си е разход и задължение. Колкото и да ги облекчите, имай в предвид, че само за обличането им, прическа и грим на кумата, маникюр и ала бала, ще идат едно 200 лв наааай малко...даже няма да им стигнат. Ние като кумувахме преди години, трябваше само за костюма, ризата, обувките и вратовръзката на мъжа ми ,похарчихме 280ле някъде.От там на татък, не може без подарък, който пък няма как да е за 20-50лв. А времената е са цветущи и явно има защо да се откажат. После имай в предвид че като дойде бебето и кръщенка пак си е един огромен разход за кумувете и ако са финансово затруднени ще е кофти.
И на нас ни отказаха две двойки, но пък сега съм щастлива че така се е получило, понеже си имаме най прекрасните кумуве и ме е яд че не им отдадох най напред честта на тях
. Тъй че горе главата, ще видиш че е за по на добре
Аз връщайки се на предната тема за кумуването на половинките. Има една малка подробност, която не знам дали имате в предвид. Когато дойде време за кръщаване на детето, ако кумата е омъжена, кума ви не може да стане кръстник. така че ще си имате кум за сватбата, който после няам да може да стане кръстник. Милото е кумувал на времето на негов приятел с приятелка на булката, понеже и двамата са били без половинки. Когато дойде време за кръщаваме на малката вече бяхме двойка с милото и той толкова беше развълнуван че ще става кръстник и като ни казаха за кръщенката той само това повтаряше и явно на приятеля му е станало неудобно да му каже че няма да е кръстник. Питахме на сам на там какво трябва да купят кръстниците за да не стане така че да спестят нещо родителите на малката. Накрая се обади на кумицата си да се видят и да купят каквото трябва понеже нали е кръстник и тя тогава му каза че кумата е омъжена вече и той не може да кръсти малката, понеже тя вече кръщава със съпруга си. Много му беше кофти и дори не му се ходеше на кръщенето. А на самото кръщене, всички на него чиститаха и му беше още по кофти.
Може би и за това много държахме кумувете ни да са семейство.
«
Последна редакция: март 29, 2011, 00:22:31 от BeRa
»
Активен
kiara04
Ентусиаст
«
Отговор #337 -:
март 29, 2011, 08:13:16 »
Благодаря на всички ви за указаната подкрепа
просто ме ядоса това ,че ми отказва за глупост а не защото нямат пари (защото определено имат)..Дано намеря точните хора
И пак ви благодаря много
Всички сте прекрасни
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
«
Отговор #338 -:
март 29, 2011, 10:16:59 »
kiara04
, успех с намирането на кумуве! Лично за мен постъпката им е много обидна. Кумството е голяма чест и ако държиш много на хората, които са те поканали, ако трябва пари на заем ще вземеш, но пак ще кумуваш. Все пак имат много време до свтабата ви, за да се подготвят. Нашите кумуве са финансово много зле с две малки деца. И дума не са казвали за пари. Така, че горе главата! Тъкмо сте разбрали що за приятели имате и ще си намерите точните кумуве за вас.
BeRa
, много некоректно са постъпили с мъжа ти. Няма такова нещо, че омъженият кум трябва да кръщава. Който и поп да питате ще ви се изсмее на това твърдение. Всеки може да кръщава. На мен кръстник е вуйчо ми, който тогава е бил на 11 години. Майка ми също е кръщавала - сама. Никъде не пише, че кръстници трябва да са кумувете от сватбата. Може да е всеки човек, който ви е близък и искате детето ви да прилича на него.
Активен
grey
Сватбар
Публикации: 190
«
Отговор #339 -:
март 29, 2011, 10:26:29 »
Цитат на: lionelsa в март 29, 2011, 10:16:59
BeRa
, много некоректно са постъпили с мъжа ти. Няма такова нещо, че омъженият кум трябва да кръщава. Който и поп да питате ще ви се изсмее на това твърдение. Всеки може да кръщава. На мен кръстник е вуйчо ми, който тогава е бил на 11 години. Майка ми също е кръщавала - сама. Никъде не пише, че кръстници трябва да са кумувете от сватбата. Може да е всеки човек, който ви е близък и искате детето ви да прилича на него.
Абсолютно! Моят кръстник е един мой приятел, който не е женен. Никакви подобни изисквания не е имало към него - само кръщелното му свидетелство търсиха. От там нататък е въпрос на личен избор кой ще ти е кръстник.
kiara04
, успех и от мен!
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #340 -:
март 29, 2011, 12:49:13 »
Бера,това не е съвсем така:). Даже църквата повече "държи" на кума,явно обаче младоженците са държали повече на кумата и затова нейният мъж е станал кръстник. Но дори кумовете да се разведат и оженят повторно това не променя нищо,те дори и разведени пак са кумове,а половинките им не се
"сродяват" с младоженците
Имам питане кумовете как казват на младоженците? Кумци ли се водят или се бъркам?
Активен
kiara04
Ентусиаст
«
Отговор #341 -:
март 29, 2011, 13:25:18 »
lionelsa права си защото разбрах поне от тези кумове че щом 1-вата пречка която им се изпречи може да ги спре какви приятели са и определено останах много обидена... Благодаря ви отново за подкрепата убедена съм че има много добри хора сред вас ( а такива в днешно време почти няма
)
Активен
once_upon_a_time
Професор
Публикации: 421
«
Отговор #342 -:
март 29, 2011, 13:27:53 »
Кумци ги наричат, да. А аз имам питане - какво се води детето на кумовете спрямо младоженците?
Активен
sonja
Сватбар
«
Отговор #343 -:
март 29, 2011, 14:18:10 »
miss™
, кумци се казват, поотделно кумец и кумица
once_upon_a_time
, за детето незнам някакво специално име да има, просто детето на кумовете ви. На майка ми и баща ми кумовете са имали вече две деца едно време като са кумували и после дъщеря им стана кръстница на сестра ми, въпреки че е е била нито женена, сама, а и беше май на 18 тогава.
kiara04
, искам да ти кажа, че и аз мисля като теб и те подкрепям. Ако на мен някоя от най-добрите ми приятелки ми беше отказала /въпреки, че е невъзможно при нас стана малко обратното - всичките ни двойки приятели стават за кумове:))/, и аз щях да се чувствам като теб и да се обидя. Все пак стига човек да има желанието винаги може да измисли вариант. Поне аз така правя и затова съдя и за другите така. Ако е искала, щеше да измисли как да стане. Щом не иска - прав й път...
Стискам ти палци да си намерите най-хубавите кумове, които ще се радват и ще са горди да застанат до вас!
Активен
vanini
Новак
Публикации: 10
«
Отговор #344 -:
март 29, 2011, 15:44:43 »
Здравейте на всички.Нова съм във форума, но чета историите Ви от почти година.Не се регистрирах по -рано, защото намерих този форум малко след моята сватба.
Ето обаче, че ни поканиха за кръсници с половинката и реших, че е време да се включа и аз при вас.
Днес изчетох цялата четвърта част на тази тема и виждам, че има много хора като мен, които приемат кумуването доста сериозно и отговорно.
Лично аз съм страшно щастлива, че ми е оказана такава чест и то точно от тези наши приятели.
Сигурна съм, че в следващите два месеца ще имам много въпроси и ще се радвам да споделяте Вашите мнения и коментари.
Активен
Страници:
1
...
21
22
[
23
]
24
25
...