Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 11, 2024, 21:49:52
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
За нея
(Модератор:
miauka
) > Тема:
"Шаферката - 3"
Страници:
1
...
20
21
[
22
]
23
24
...
36
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Шаферката - 3" (Прочетена 264924 пъти)
Мариелка
Сватбен ШАМАН
Отг: "Шаферката - 3"
«
Отговор #315 -:
септември 07, 2011, 20:26:12 »
Не знаех,че булката трябва да купува роклята на шаферката
.Това нещо като традиция ли е или е просто жест...Защото ми предстои да съм шаферка,та да знам да си искам рокля от булката (сестра ми).Шегувам се
Активен
valtsvet
Ентусиаст
♣♣♣♣♣
«
Отговор #316 -:
септември 07, 2011, 21:45:04 »
ми според мен не е традиция, аз също бях шаферка, ама булката не ми купи роклята, само имаше претенции какъв да е цветът, като нищо сега мога да и я подаря, защото не харесвам този цвят и няма да я облека повече
но аз измислих един друг малко по оригинален подарък
Untitled.jpg
(18.78 KB, 237x285 - видяно 5882 пъти.)
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
«
Отговор #317 -:
септември 07, 2011, 22:30:42 »
Цитат на: Josephine в септември 07, 2011, 08:36:09
Здравейте, мили булки! Все още се чудя дали да имам 2 малки шаферки на 5 годинки, или 4 големи дами... И двете имат своите предимства, в това съм сигурна! Но не бихме могли да поемем роклите на големите и малките, и точна заради това трябва да избера. За големите бих се спряла на нещо късо, удобно и секси, за да се чувстват добре "каките". За малките - определено принцеси с много воали и красиви сатенени панделки на кръста. Дилемата е там, че най-добрите ми приятелки вече са омъжени жени, и трябва да поканя добри, но не "най-добрите" приятелки (надявам се да не прозвучи лошо), а пък малките ще са най-щастливите деца на света, ако сбъдна мечтата им! И от тази гледна точка, може би клоня към малките... Бюджета за рокли е максимум 200лв. Дали ще намеря красиви детски шаферски рокли, които да се вмъкнат в бюджета ми? И от къде? Не бих искала да поемам допълнителни ангажименти за шивач. Блягодаря!
Трябва да си прецениш наистина ти самата как искаш.
И с големи шаферки е хубаво, особено когато всички са с еднакви рокли както е традицията, и с малки. Аз бях с две, едната на 7, другата на 15 години. Малката беше с шаферска рокля и беше много сладурска, защото винаги ходеше неотлъчно до мен, много горда и щастлива, разбира се. Носеше ми шлейфа през цялото време. А като танцувахме пак ме копираше и като си размахвах роклята и тя правеше така, много беше весело, като малка принцеса беше. Относно шаферски рокли, погледни по-нагоре в тази тема, бяха писали момичетата за магазини в София.
Активен
ros4e
Сватбар
Публикации: 162
«
Отговор #318 -:
септември 16, 2011, 11:45:58 »
здравейте
нашите шаферски рокли не са решени още, но момичетата ще си ги шият. ще са в един цвят. от определени модели си харесаха тези засега-изчистени и мн симпатични според мен
Активен
ellimink
Сватбен ГУРУ
Публикации: 850
«
Отговор #319 -:
септември 16, 2011, 14:45:52 »
Момичета,
ето ги и роклите на мойте шаферки.
Шихме ги,като всяка една си каза изискванията. Роклите са лилави,съобразено с цвета на сватбата(лилаво и зелено), а зелените цветя съм ги купувала допълнително.
Роклята излезе 60 лв, а плата за всичките е не повече от 10-15лв, ушиха ги за 2 седмици.
Дано помогнат с идея за някоя от вас.
Активен
ros4e
Сватбар
Публикации: 162
«
Отговор #320 -:
септември 16, 2011, 15:36:12 »
браво! страхотни рокли
и това лилаво е мн красиво. Много добра цена
Активен
heruvimche
Сватбар
«
Отговор #321 -:
октомври 02, 2011, 17:20:54 »
Ето че и моята сватба мина!!! Като миг... На моите шаферки аз им ших роклите и купих плата за тях. Съветвам всички бъдещи булки по-отраничко да се захванат със задачката със шаферките, че нервите около техните рокли също не бяха малко, особено когато в последния момент шивачката реши да ходи на море!
Иначе резултата беше следния:
http://album.svatbata.bg/podgotovka/bg/photos/243200.html
Активен
theone
Професор
Публикации: 482
«
Отговор #322 -:
октомври 12, 2011, 11:22:23 »
роклите са много сладки и практични. браво!
Активен
Medeia
Ентусиаст
«
Отговор #323 -:
ноември 23, 2011, 11:14:11 »
Момичета за първи път попадам в тази тема и имам един въпрос...не можах да прегледам цялата тема за отговор.
Преди няколко дена и аз реших, че ще е хубаво да поканя най-близките ми прятелки за шаферки. Едната от тях обаче се омъжи наскоро и не знам дали е удачно. Какви са традициите попринцип?
Активен
theone
Професор
Публикации: 482
«
Отговор #324 -:
ноември 23, 2011, 11:24:15 »
Според мен няма никакъв проблем. Едната от мойте шаферки има две деца, но не съм си и помисляла да не я поканя заради това. Сватбата е твоя и ти решаваш!
Активен
once_upon_a_time
Професор
Публикации: 421
«
Отговор #325 -:
ноември 23, 2011, 12:19:13 »
Доколкото знам, шаферките са млади, неомъжени момичета. Аз поканих точно такива мои приятелки, имах и още 2, които обаче са омъжени и не ми хрумна да ги поканя и тях. Не казвам, че това е единственото правилно решение, просто споделям аз как ги виждам нещата
Активен
Medeia
Ентусиаст
«
Отговор #326 -:
ноември 23, 2011, 14:26:41 »
Благодаря ви
И аз мисля да поканя приятелката си въпреки, че е омъжена. Още един въпрос - кой плаща роклите? Попринцип до колкото знам те сами трябва да си ги платят, пък младоженците купуват на малките шаферчета (ако има такива). На мен обаче ми е неудобно да ги карам те да си плащат, но от друга страна не съм сигурна дали ние ще имаме тази възможност. Споделете, моля, как сте постъпили и разрешили тази ситуация.
Активен
once_upon_a_time
Професор
Публикации: 421
«
Отговор #327 -:
ноември 23, 2011, 15:49:07 »
Аз не знам да има правила - както се разберат булката и шаферките, зависи те колко са на брой, дали булката може финансово да поеме този разход и съответно дали те не могат да си ги осигурят. Може да се разберете и ти да купиш плата, а те да платят за ушиването - варианти всякакви. Моите шаферки използваха рокли, с които бяха шаферствали на друга сватба - за практичен човек като мен това беше идеалното решение
Активен
dany_87
Професор
«
Отговор #328 -:
ноември 23, 2011, 20:07:45 »
И аз знам че трябва да са неомъжени,но само съм чувала-щом искаш да е до теб като шаферка не мисля че ще е проблем все пак това е вашия ден
Активен
Мариелка
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #329 -:
ноември 23, 2011, 20:18:05 »
Medeia
,защо да ти е неудобно???Никъде не е казано ( а и да е-голяма работа), че младоженците поемат тоалетите на шаферките. Аз много се учудих като прочетох във форума, че някои булки плащат роклите на шаферките- няма лошо, напротив- има ли са желание и финансова възможност и са го направили...Но в никакъв случай не е задължително, а и съм почти 100% сигурна, че шаферките въобще не очакват ти да им купиш роклите.То по тази логика и кумата трябва да облечеш
Според мен може само да посъветваш твоите шаферки да са в тон с цвета на сватбата. На мен лично не ми допадат шаферки с един и същ модел рокля. По-добре в един цвят, но различни модели
Активен
Страници:
1
...
20
21
[
22
]
23
24
...