Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 14, 2024, 21:36:32
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Очакваме нашите съкровища ЮЛИ - АВГУСТ - СЕПТЕМВРИ 5 ча
Страници:
1
...
18
19
[
20
]
21
22
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Очакваме нашите съкровища ЮЛИ - АВГУСТ - СЕПТЕМВРИ 5 ча (Прочетена 124166 пъти)
chelseasw6
Любопитен
Публикации: 28
Отг: "Очакваме нашите съкровища ЮЛИ - АВГУСТ - СЕПТЕМВРИ
«
Отговор #285 -:
януари 24, 2010, 23:26:53 »
Аз днес бях в болницата по спешност поради леки болки ниско долу и в кръста не е нищо необичаино и аз съм като теб и несъм
до сега всичко варви супер,но като всяка първескиня каквото и да стане съм на лекар! Не се притеснявай само ако болките станат по силни потърси медицинска помощ и наистина в никакъв случай топло на кръста! Като цяло тук не препоръчват претопляне на тялото на бременна,а след това и на бебе! Дано да съм била от полза! Ние днес видяхме космонафтчо беше доста активен скачаше нагоре-надоло а утре съм на по-подробен! Успех на всички!
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
мрън-мрън, мяу-мяу
«
Отговор #286 -:
януари 25, 2010, 05:28:19 »
Цитат на: chelseasw6 в януари 24, 2010, 23:26:53
но като всяка първескиня каквото и да стане съм на лекар!
Момичета, по-напред в темата бяха дискутирани книгите за бременността. Съветвам всяка от вас да има поне 1 книга и да си я чете, за да не се шашкате като ви заболи глава, кръст, подуе крак, потече кръв от венците и т.н., списъкът е страшно дълъг. Но всички тези симптоми са обяснени в книгите и е казано защо се получават. Не е гаранция, че някоя друга от нас я е боляло точно това нещо, за да знаете дали е нормално, а за всичко да се ходи на лекар ми се струва някак неефективно. Естествено, има случаи, когато трябва да се проверите, но аз лично не бих имала време за всеки въпрос да се обаждам или да ходя в болницата. На мен точно книгата, която чета, ми е много полезна и тъй като ви гледам да обсъждате, реших да споделя. Поздрави на всички на коремчетата и добре дошли на новите мами!
Активен
chelseasw6
Любопитен
«
Отговор #287 -:
януари 25, 2010, 11:04:57 »
Аз имам поне 3книги вече и всичко съм изчела,но когато дадените болки са с продалжителност повече от 3 дена и най-удачно си е да отидеш на лекар! Те книгите го пишат ,но като ти се случи е малко по-различни все пак всяка бременност е различна и всеки иска най-доброто за бебчо!
Активен
КатиНка
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #288 -:
януари 25, 2010, 16:23:01 »
И аз намирам много отговори на въпросите ми в книжките
Нооо ... ето на, и аз като
chelseasw6
този път. В събота се събудих с раз-во
и страшно много се дехидратирах. За невярване на очите ми и на Кико, корема ми стана плосък, изчезна ми коремчето
и много се притесних. После се почнаха едни болки ниско долу, ужасен ден и така до днес с болките. Веднага тичах на доктор и слава богу, всичко е наред с бебо, мърдаше си, изглеждаше ми даже някак весел, колкото и да е странно. Оказа се, че и аз съм с чуствителна матка и сега ще пия разни неща по въпроса и повече почивка
Общо взето моя извод е, че много се панираме /или поне аз/, което никак не ми е типично като поведение. Пожелавам ви повече положителни мисли и хубаво настроение
Активен
chelseasw6
Любопитен
«
Отговор #289 -:
януари 25, 2010, 16:27:12 »
Аз съм от хората които ходят на лекар в много крайни ситуации но тук вапроса не е само за моето здраве,а и за здравете на детето ми! Искам всичко да е наред! Не се панирам даже гледам доста спокойно,но никога не ми е излишен един професионален савет! Колкото и да е аз съм в 12 седмица и вчера за първи път видях стоето космонафтче такаче може да ме разберете,че при мен беше много важно да го видя,че всичко му е наред! А колкото до панирането мисля,че е нормално все пак и ние самите не сме в най-нормалното си състояние!
Активен
КатиНка
«
Отговор #290 -:
януари 25, 2010, 16:39:38 »
Цитат на: chelseasw6 в януари 25, 2010, 16:27:12
А колкото до панирането мисля,че е нормално все пак и ние самите не сме в най-нормалното си състояние!
Имено това имах предвид
Иначе - радвам се много за космонафтчето
Първия миг, в който го зърнеш, е неописуем
А как стана така, че му казахте "космонафтче"
Активен
valka27
Сватбен ШАМАН
http://www.panoramio.com/user/3830585
«
Отговор #291 -:
януари 25, 2010, 16:45:37 »
Добър ден, дами!
Приемате ли нови попълнения?
И да почвам направо с въпросите. =]Оказа се, че клиниката, в която до сега ходех вече не работи със здравната каса и ще трябва да си търся нов лекар, който да ми води ЖК.Възможно ли е да ми споделите на лични вие при кои лекари ходите
Активен
Инка-маслинка
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #292 -:
януари 25, 2010, 16:52:58 »
valka27
мила! Безпроблемно бременеене и здраво бебче на финала!
Аз за лекари ходя при трима засега
Не че страдам от някаква мания, но при единия доктор съм на ЖК по здравната каса, при втората съм частно - тя е тази, която засега ще ме изражда и съм като по абонамент - всеки месец по 40 лв на преглед и ходя при трета, която ме гледа на 3Д-4Д за фетална морфология!Дано да съм ти помогнала!
Надявам се да си бременеем тука и да си помагаме занапред в най-хубавите месеци!
Активен
chelseasw6
Любопитен
«
Отговор #293 -:
януари 25, 2010, 16:53:38 »
Аз по принцип не живея в Бг и нашият тати е англичанин,но още като видя бебо му каза космонафт тъй нато е с по-голяма главичка още и по-малки ръчички и краченца,които са много сладки! След това си говорехме и аз му казах,че на Бг се казва космонафт и той от там реши на галено да е космо! и сега си говорим за козмо който е много енергичен и голямо дивеене беше на видеозона! Но най-интерсното беше ,че като почна прегледа си почиваше и не мърдаше а малко след началото и почна да скача че не се спря и за секунда! Явно ще обичаме камерите като майка си, а и все пак тати ни е фотограв такаче ще сме ок!! Добре дошла на новото ни попълнение!
Активен
КатиНка
«
Отговор #294 -:
януари 25, 2010, 17:20:54 »
хехе,
chelseasw6
, пъргав космо си имате значи
И аз така на първия преглед го оприличих на зайче и от там сега е зайче, нищо, че ние си казваме "пате"
valka27
q, и тук добре дошла да кажа
Супер е, че се увеличаваме
Лека бременност и ще помагаме кой с каквото може и знае. И аз като
Инка-маслинка
ходя при един по здр.каса и при друг на частен прием. Ще ти пиша на лични кои са и що са. И от двамата съм доволна
На 10-ти февр. съм на ФМ и там ще е д-р Славкова от Фемина.
Активен
krisssy
Сватбен ГУРУ
Мога да ти обещая утрото,но не мога да върна вчера
«
Отговор #295 -:
януари 25, 2010, 19:10:40 »
Valka27,много се радвам,че си в темичката,дано всичко е наред,от все сърце ти желая лека бременност,както и на всички нас го пожелавам.
Активен
wanting
Професор
Публикации: 314
«
Отговор #296 -:
януари 26, 2010, 08:48:34 »
здравейте момичета! добре дошли на новите попълнения !
аз да се похваля вчера ходих за изследванията и лекарката каза, че са отлични
и на 11 февруари на консултацийка..аз ходя само прие една със здравната каса, но обмислям и варианта за още една, защото тази не изражда, а на мен нещо не ми се нрави идеята да раждам при непознати лекари
Активен
pepina83
Професор
на мама пчеличката
«
Отговор #297 -:
януари 26, 2010, 08:59:37 »
Честито valka27 , ако знаеш как се радвам за теб
като чета през какво си минала .... но най-важното е че вече всичко е наред. Желая ти много здраве и безпроблемно бременеене
Активен
valka27
Сватбен ШАМАН
http://www.panoramio.com/user/3830585
«
Отговор #298 -:
януари 26, 2010, 09:51:24 »
Благодаря зо топлото посрещане, за мен ще е удоволствие да си бременеем заедно.
Цитат
pardonОказа се, че клиниката, в която до сега ходех вече не работи със здравната каса и ще трябва да си търся нов лекар, който да ми води ЖК.Възможно ли е да ми споделите на лични вие при кои лекари ходите give_rose
Само да допълня, че живея в Надежда
Активен
pleasure
Баш Майстор
love is in the air....
«
Отговор #299 -:
януари 26, 2010, 10:57:41 »
Хайде мамчета, вие nali сте по нататък във времето и сега те първа четете и се интересувате от всички нови неща и усещания (а те не са малко), които Ви се случват, попаднах на нещо, което ми се стори интересно
В женската консултация
ще следят как протича бременността ви: ще ви теглят, ще мерят кръвното ви налягане, ще изследват кръвта и урината ви, ще ви направят микробиологични изследвания, цитонамазка и Васерман, изследвания за СПИН, кръвна група и Rh фактор, ще ви видят 2 пъти на ултразвук (защото здравната каса плаща само за толкова) и ще ви направят няколко записа на акушерски монитор през последните месеци на бременността. Това е! Не е малко, но не е и много.
Няма да ви кажат от какво да се пазите, какво да не правите и за какво да внимавате. Като акушерка и бременна жена мога да ви дам няколко съвета. Когато разберете, че сте бременна, вземете направление от личния си лекар и се запишете в женска консултация към някоя от големите АГ болници (за София такива са „Майчин дом“, „Шейново“ и „Св. София“). В този случай вероятността да попаднете на добри специалисти, разполагащи със съвременна апаратура, е по-голяма, отколкото ако се запишете за проследяване на бременността при акушер-гинеколога в близкия до вас диагностично-консултативен център (близката поликлиника).
Премълчаните подробности
Ето част от нещата, които в женската консултация ще пропуснат да ви кажат:
1. Забравете за изкуствените подсладители и диетичните напитки, включително и за диетичната кола!
ПРИЧИНИТЕ Те съдържат аспартам (нутрасуит или Е951). Това е нискокалоричен изкуствен подсладител, 200 пъти по-сладък от захарта. В състава му има опасни съединения, като аспергинова киселина и метанол (метилов алкохол). Аспергиновата киселина е токсин, водещ до появата на дегенеративни неврологични заболявания, като Паркинсонова болест и Алцхаймер. Тя минава през плацентарната бариера и може да доведе до дефекти в нервната система на плода. Метанолът пък уврежда зрителния нерв. Количеството метанол, което може да се приеме дневно, без това да е опасно за здравето, е 8 мг, а в 1 литър безалкохолна напитка, съдържаща аспартам, има над 50 мг метанол. Той също минава през плацентата и е изключително опасен за плода. Може да доведе до частична или пълна атрофия на зрителния нерв и последваща загуба на зрението.
Интересен е фактът, че аспартамът е позволена хранителна добавка въпреки многото доказателства за неговата вреда. Обяснението е сложно, а грозната истина е, че икономическите интереси са по-силен фактор от морала на хората.
2. Не прекалявайте с газираните напитки!
ПРИЧИНИТЕ Те не са забранени по време на бременността, но редовното им консумиране, особено в големи количества, може да бъде опасно. Газираните безалкохолни са богати на фосфор, а увеличените му нива водят до дисбаланс в обмяната на калция и до дефицит на калций в организма. А този минерал е много важен не само за формиране на костите на плода, но и за правилното функциониране на нервната система, сърцето и процесите на кръвосъсирване. За плода ще е по-добре да приемате напитки, богати на калций, а не богати на фосфор. Заменете газираните напитки с млечни шейкове.
3. Не подценявайте нуждата от допълнително приемане на витамини!
ПРИЧИНИТЕ Нуждите на организма по време на бременността са завишени. Има хранителни добавки с витамини и минерали, разработени специално за бременни, които оптимално запълват дефицитите на организма от фолиева киселина, калций, магнезий, желязо, цинк и витамини. Фолиевата киселина (Vit B9) е изключително важна за бъдещата майка. Нейният недостиг води до сериозни дефекти в невралната тръба на плода.
Лекарят ви може да е на мнение, че не е нужно да пиете витамини. Моят гинеколог например каза, че баба му не е пила витамини и пак е родила здраво дете. Да, но ако се замислим по какъв начин са живели и са се хранили бабите ни и по какъв начин живеем и се храним ние, ще открием големи разлики. Бабите ни не са закусвали с чипс, не са вечеряли с дюнер или бургер на крак. Менюто им не се е състояло от полуфабрикати. Ако се храните предимно по заведения и се сещате за плодове един път седмично, определено ще имате нужда от витамини. Само витаминните добавки, разбира се, няма да са достатъчни. Постарайте се всеки ден да хапвате някакъв плод и да пиете по 1 чаша мляко. Заменете пържените и мазните храни със салати и задушени зеленчуци. Това ще е по-добре не само за плода, който носите, но и за вас. Ще ви спести гаденето, киселините и качването на повече килограми от нормата.
«
Последна редакция: януари 26, 2010, 11:36:50 от pleasure
»
Активен
Страници:
1
...
18
19
[
20
]