Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 14, 2024, 21:35:47

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Очакваме нашите съкровища ЮЛИ - АВГУСТ - СЕПТЕМВРИ 5 ча  (Прочетена 124164 пъти)

pleasure
Баш Майстор
**
Публикации: 1975

love is in the air....

Моят сватбен албум

« Отговор #300 -: януари 26, 2010, 10:58:53 »

4. Бъдете бдителна и четете етикетите на всеки продукт, който възнамерявате да сложите в устата си!
ПРИЧИНИТЕ На българския пазар се продават опасни за бременните витамини, съдържащи Vit A под формата на ретинол. Съвременните изследвания показват, че ретинолът е опасен за плода – повишава риска от дефекти в нервната система и бъбреците, силно завишава и риска от сърдечни малформации. Безвредната форма на Vit A е бета-каротинът (провитамин А). Когато си купувате витамини, задължително прочетете информацията за съдържанието на продукта.
5. Не разчитайте само на традиционната медицина
ПРИЧИНИТЕ Повечето медикаменти са опасни за плода или не са тествани за безопасност по време на бременност. Хомеопатията е една добра алтернатива. По време на бременността настъпват съществени промени в хормоналния баланс на организма, които водят до повишена чувствителност и нестабилност на емоционалното ви състояние. Ако имате проблеми със съня, ако се чувствате напрегнати и неспокойни, не си мислете, че това е непоправимо. Консултирайте се с хомеопат. Хомеопатичните медикаменти са безвредни за плода и могат да се приемат през всички периоди на бременността.
6. Не използвайте избелващи кремове
ПРИЧИНИТЕ Съставките им са опасни за плода. По време на бременността се увеличава нивото на естроген, което стимулира производството на меланин. На него се дължат тъмните петна по кожата на лицето, засягащи голяма част от бременните жени. Има специални кремове за бременни, предотвратяващи появата на такива петна. Кожата през този период е много по-чувствителна, затова е желателно да замените козметиката, която обикновено използвате, със специализирана козметика за бременни или с медицинска козметика за чувствителна кожа. Задължително си набавете и крем против стрии.
7. Заобикаляйте отдалеч стресовите ситуации
ПРИЧИНИТЕ Когато сте под стрес, в организма ви се отделят хормони от надбъбречните жлези. Тези хормони минават безпрепятствено през плацентата и оказват влияние върху плода. Спрете да се срещате с хора, които ви натоварват психически, избягвайте всички дразнители. Ако работата ви е напрегната, свързана с много отговорности, с високо ниво на стрес или с физически усилия, то най-добре ще е да оставите кариерата на заден план и да помислите за себе си и най-вече за детето си. Свиквайте с мисълта, че то трябва да е на първо място по важност в живота ви. Вземете си отпуска или излезте в болнични по-рано. Няма да ви дадат медал за храброст, ако работите до последния момент.
Активен
pleasure
Баш Майстор
**

love is in the air....

Моят сватбен албум

« Отговор #301 -: януари 26, 2010, 10:59:39 »

8. Не игнорирайте секса!
ПРИЧИНИТЕ Той не може да навреди на детето, което носите. Ако бременността ви е нормална, сексуалният ви живот не трябва да търпи промени. Има обстоятелства обаче, при които сексът може да е опасен – например при предлежаща плацента, при предишни спонтанни аборти и др. Задължително обсъдете този въпрос с лекаря си. Не се притеснявайте да говорите на тази тема с него. Единствено той може да прецени има ли риск или не.
9. Откажете цигарите!
ПРИЧИНИТЕ Ако не го направите, ще се увеличи многократно вероятността да родите хипотрофично дете. Хипотрофите са рискова група, в която едва ли бихте искали да попадне точно вашето дете. Има още много причини, които няма да изреждам, защото в женската консултация ще ви ги кажат. Да се откажеш от един толкова обсебващ навик, звучи стряскащо, но в действителност не е толкова трудно. Вероятността да ви се гади от миризмата на цигарения дим по време на бременността е огромна. Което много ще ви улесни. Преди да забременея, съм правила не един безуспешен опит да спра цигарите. Бременността обаче направи последния ми опит успешен. Може и вие да имате късмет. Не забравяйте, че това е идеалният момент да се простите с поне един от лошите си навици.

Има още много неща, от които трябва да се откажете – сауната, солариума, горещите вани, обувките на високи токчета, тесните дрехи, бурните купони, алкохолните коктейли.
На пръв поглед нещата не изглеждат розови, но когато усетите как бебето започва да мърда, да рита и да ви гъделичка, ще разберете, че всичко си е струвало.

Активен
КатиНка
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2469

« Отговор #302 -: януари 26, 2010, 11:08:02 »

pleasure, страхотна си!!!!
Активен
cvety_p
Сватбен ГУРУ
Публикации: 510

Няма неизпълнени мечти, Има изоставени желания!

Моят сватбен албум

« Отговор #303 -: януари 26, 2010, 11:31:04 »

pleasure, много хубава статия!!! За всичко изброено бях чела, само не и за тесните дрехи  crazy. Е, ясно че като порасне коремчо няма как да носиш тесни дрехи но преди това пак ли  huhhuh.gif
Активен
КатиНка
Публикации: 2469

« Отговор #304 -: януари 26, 2010, 11:39:28 »

А аз от токчета не мога да сляза, просто нямам други  Girl_hide освен маратонки де, но не става за работа. А и съм отвикнала да вървя на равна подметка. Като натежи тумбата, може би ще трябва да си потърся нещо, знам ли. Дано да е по-хубаво времето през пролетта и да подкараме рокличките  danceg
Активен
pleasure
Баш Майстор
**

love is in the air....

Моят сватбен албум

« Отговор #305 -: януари 26, 2010, 11:41:48 »

pleasure, много хубава статия!!! За всичко изброено бях чела, само не и за тесните дрехи  crazy. Е, ясно че като порасне коремчо няма как да носиш тесни дрехи но преди това пак ли  huhhuh.gif
Ами да ти кажа, прави си, че когато порасне коремчето то и да искаш няма как да носиш тесни дрехи nea, но аз сега си спомням, че когато бях някъде около 8-ма седмица и на прегледа бях облечена с една ризка от тези дългите, които са като туники и са с колан. Та тогава акушерката ми каза "Ааааа с такива колани вече не"  Oh my ... и на мен ми се стори несериозно, та аз скоро преди това бях разбрала, симптоми и неразположения-никакви....и ми беше супер странно, но явно има доводи и за това smile
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
**
Публикации: 1738

мрън-мрън, мяу-мяу

Моят сватбен албум

« Отговор #306 -: януари 26, 2010, 11:51:27 »

Наистина, добра информация, Плежърче! Аз пък към 8 седмица взех да не мога да търпя нищо по-стегнато, направо ме влудяваше.
Кате, незнам колко са ти високи токчетата, но 4-5 см са ок, даже е непрепоръчително на съвсем равни обувки да се ходи, както и без обувки (пък аз така най-обичам и не мога да се откажа). В ставите ви заради бременосста има релаксин, който спомага за това да направи таза ви по-пластичен, но този релаксин е по всички стави в момента (аз за себе си мога да кажа, че съм по-пластична и разтеглива в момента от преди). Но ако ходите боси и не активирате умишлено сводовете си, може да пострадате от плоскостъпие, защото сводовете падат от тежестта, която носите. Тъй че мъничко токче е добре.
Активен
a_iordanova
Професор
Публикации: 320

Моят сватбен албум

« Отговор #307 -: януари 26, 2010, 12:18:18 »

Плежърче, наистина полезна статия, относно обувките на висок ток, аз в началото ходех на такива обувки (боти) 7-8 см. Еви след 10 дневно ходене започнаха адски болки в кръста, естествено по препоръка на моя приятелка веднага слязах на нисък ток и болките изчезнаха за няколки дни.И при поредната консултация доки ми каза, че високия ток е препоръчително да не се носи, тъй като натоварва гръбначния стълб, който с напредване на бремеността и без това се натоварва от тежестта и бебо.
Активен
mi6kata_85
Сватбен ГУРУ
Публикации: 527

Моят сватбен албум

« Отговор #308 -: януари 26, 2010, 13:16:53 »

valka27, добре дошлаа give_rose Лека бременност ти пожелавам smile
Статийката наистина е много хубава!
Аз гледам да не ходя на токчета, че в тоя сняг ме е страх...
Вас боли ли ви кръста? Мен направо ме побърква..поседя ли малко права  или неправилно седнала, докато измия чиниите в мивката и започва да ми опъва. Мислех си, че като порасне корема ще е така, ама то от сега ме почва, а за нататък не зная pardon
Активен
wanting
Професор
Публикации: 314

Моят сватбен албум

« Отговор #309 -: януари 26, 2010, 14:16:37 »

pleasure, благодаря за подробната лекция... smile
mi6kata_85 и мен ме боли кръста като мия чинии и също като чистя с прахосмукачка...
преди чистех целия апартамент наведнъж... а сега стая по стая   sad
Активен
cvety_p
Сватбен ГУРУ
Публикации: 510

Няма неизпълнени мечти, Има изоставени желания!

Моят сватбен албум

« Отговор #310 -: януари 26, 2010, 15:15:54 »

pleasure, mi6ka, аз за всяко малко нещо понеже все чета  sarcastic и навсякъде пише, че е нормално да се уморяваме по-бързо и че трябва да намалим темпото... и мен кръста ме наболява като мия чинии или като чистя за това домакинската работа я върша на почивки  smile 
Активен
emili85
Професор
Публикации: 452

Моят сватбен албум

« Отговор #311 -: януари 26, 2010, 17:21:17 »

Valka, добре дошла в отбора.
Мен ме боли гърбът като седя повече време.
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 571

Моят сватбен албум

« Отговор #312 -: януари 27, 2010, 01:42:45 »

И мен ме боли кръста и то доста,особенно след 11 часов работен ден на крака..
А статията е наистина много полезна.Аз за диетичните напитки незнаех,не че пия такива,но незнаех.
Активен
Harmonia
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1039

хубавото винаги предстои ...

Моят сватбен албум

« Отговор #313 -: януари 27, 2010, 14:09:45 »

Привет на всички бъдещи мами в тази темичка...
хайде официално и тук да се разпиша - чакаме си второто мъниче  около 3 септември yahoo yahoo yahoo

Днес бяхме на преглед и всичко беше повече от идеално - пожелавам на всички ни само хубави новини да ни радват през оставащите месеци give_rose give_rose give_rose

PS:Винаги съм си мислела, че емоцията от първото бебче е единствена и неповторима, но и сега вълнението е огромно - днес пак се поразплаках като чух сърчицето на мъничето blush

Целувки на всички ви heart heart heart
Активен
Вероника
Публикации: 3502

Моят сватбен албум

« Отговор #314 -: януари 27, 2010, 14:13:07 »

Олее каква прекрасна новина  yahoo yahoo yahoo
Хармония, ЧЕститоооо , много се радвам за теб, за вас. Лека и безпроблемна ти желая!
Много се радвам, че мамите ни взеха да повтарят  danceg
Активен
Страници: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: