Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 14, 2024, 21:26:10

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Очакваме нашите съкровища ЮЛИ - АВГУСТ - СЕПТЕМВРИ 5 ча  (Прочетена 124150 пъти)

chelseasw6
Любопитен
*
Публикации: 28

« Отговор #270 -: януари 21, 2010, 17:12:31 »

Не не говорим за дрешки точно! Пък то и за дрешки винаги може по-неутрални тук има уникални неща! А колкото до нащето пазарене тои мислеше за кошарка и колизка биберони и т.н. ! Аз не разреших да пазариме и сега се споразумехме да мине поне първия ултразвук и тогава отиваме веднага след доки и напазаряваме всизко което тои реши! Тук има такива магазини в които влиза да речем един етаж с бебешки правиш списак плащаш и казваш кога да ти ги донесат няма проблеми!
Активен
wanting
Професор
Публикации: 314

Моят сватбен албум

« Отговор #271 -: януари 21, 2010, 17:33:49 »

ако питате мен, и аз нямам търпение да започна да купувам - в смисъл има достатъчно зелени, жълти и темподобни универсални цветове, за да накупя дрешки, но все си казвам, че още е рано  smile вие купували ли сте нещо? girl_wink
Активен
chelseasw6
Любопитен
*

« Отговор #272 -: януари 21, 2010, 17:37:23 »

Аз лично не съм купила още нищо! Чакам първия си ултра звук (а тук нещата са доста бавни) и тогава смятам да си напазарим едно хубавко тежките неща ,а нещата после постепенно на разходки всеки ден по малко ще понапазаря!
Активен
cvety_p
Сватбен ГУРУ
Публикации: 510

Няма неизпълнени мечти, Има изоставени желания!

Моят сватбен албум

« Отговор #273 -: януари 22, 2010, 09:59:51 »

И аз вече нямам търпение да купувам но наистина е рано.. не заради суеверията, аз съм си казала, че не вярвам в такива неща и изобщо не ги мисля, а защото е наистина рано още и както каза rozovka постоянно излизат нови неща, няма да ги трупам от сега вкъщи я! А и искам да имам време да проуча всичко не да се хвърлям на първото видяно и да съм сигурна че съм избрала точно каквото искам smile
Активен
emili85
Професор
Публикации: 452

Моят сватбен албум

« Отговор #274 -: януари 22, 2010, 10:05:17 »

А ние няма да купуваме почти нищо. Колички имаме 3, дрешки имаме, креватче имаме, само ще купим едно голямо за каката, шишета и биберони сащо имаме (бяхме се запасили, а ползвахме само 1 шише), само памперси и вече сме купили 1 пакет, и хумана евентуално, но на нас ни я пращат от Гърция. Така че ние сме от евтиния вариант  smile
Активен
КатиНка
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2469

« Отговор #275 -: януари 22, 2010, 10:14:40 »

И ние нищо не сме купували и за сега не бързаме, само оглеждаме. Още не мога да преценя кои легла са по-добри - тези с мрежичките, дървените, на колелца, без ... Оглеждаме и колички, но също ни е трудно без да се докоснем до тях да преценим. Набавих си списък с необходимите неща за новородено и ми се изправи косата ... толкова много неща трябват  girl_impossible Сега се допитвам до майки какво наистина е най-необходимо и кое може да се пропусне, но май е много различно при всички, та не ми става по лесно. В чуденка сме и да правим ли детска стая или да спи при нас в спалнята, с какво обзавеждане, въобще много въпросителни. Хубавото за детската е, че сме я боядисали от самото начало в цвят праскова, почти оранж и щорите са жълти, та стои по неутрално от гл.т. на пол.
Активен
plamik
Баш Майстор
**
Публикации: 1835

Моят сватбен албум

« Отговор #276 -: януари 22, 2010, 13:30:52 »

Извинете момичета, че ви се мешам в темичката. Но нали и аз минах по този път...много въпроси, никакви отговори и едно голямо чудене. За пазарене в 12 г.с. подкрепям мнението, че е рано, но пък родителите си знаят най-добре. Понякога по-рано могат да се хванат намаления и да излезе по-евтино. За суеверията..все сам си решава в какво да вярва и в какво не.
Кате, за детската при нас обзавеждането си е като за голям човек - т.е. легло 80/180 май, гардероб, скрин всичко от масив. Оставили сме място за кошарката, която тези дни трябва да купим или поне капарираме. И смятаме да налепим някакви детски мотивчета по станата където ще е кошарата. При нас в спалнята просто няма място за кошарата. А и все си мисля, че човечето трябва да си има своя си стая. Разбира се аз ще спя при него, после ще се редуваме, докато свикне само да спинка. Без да си поставям някакви срокове за това. Така, че вие сами ще си прецените според големината на спалнята ви. А за списъците..наистина е индивидуално при всяка майка. Ти вземи средно аритметичното и купи само най-важните неща. Другото се набавя после.
Айде стига толкова, че се олях. Леко бременеене мамчета!
Активен
Инка-маслинка
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1208

Моят сватбен албум

« Отговор #277 -: януари 22, 2010, 13:44:16 »

Привет и от мен!  blum Много съм хепи, защото докторката вчера ни гледа около 15-тина минутки, за съжаление, докато мереше и гледаше не говореше, за което ми стана малко  :'(сама трябваше да си гледам и разпознавам крачетата, ръчичките, главата, коремчето, чухме сърчицето на бебко. yahoo Според измерванията накрая ми показа една табличка, на която се виждаше каква е вероятността бебко да е със синдрома на Даун и другите генетични изследвания, обясни ми че според моите години и резултатите вероятността е нищожна и всичко е ок и няма за какво да се притеснявам и да правя кръвни проби.  :danceg:Каза, че всичко с размерите и големината е ок и било в рамките на нормалното. Следващият път трябва да се ява между 20-22 седмица. Но за съжаление не се постара да види пол и каза че ще се види в 16 г.с. Ох не ми се чака дотогава  sad
Благодаря за мнението за боядисването - аз досега съм се боядисвала с безамонячна и ще продължа  smile
Дрешки и колички и креватчета разглеждаме, но мисля че още е много рано дори да се спря. Вероник ми беше пратила сайт с колички и много ми допадна една, но е около 1000лв., което на този етап при нас е малко множко. Ще търсим алтернативен варинт.
Мацки пратете и на мен един списък с необходимите неща за новородено.  blush
Относно поверията, обичаите, бабините дивитини - мисля да не се вслушвам в подобни неща и да не се талясвам за щяло и нещяло щото иначе ще психясам!  Wink
Активен
chelseasw6
Любопитен
*

« Отговор #278 -: януари 22, 2010, 13:50:49 »

Това за списачетата и аз търсих бях гледала някаде,но сега немога да ги намеря! Тук имам една книга и вътре има някои неща но те са строго за Англиа, а аз искам да ги сравня с Бг и да си набавя само неща които аз реша!
Активен
Вероника
Публикации: 3502

Моят сватбен албум

« Отговор #279 -: януари 22, 2010, 13:53:27 »

chelseasw6 За Бг 12 г.с. за покупки определено си е раничко, но ако там където сте (не разбрах) това си е масова практика -действайте. Аз вече в коя седмица съм и нищо нямам още  smile Просто не виждам смисъл да взема нещо рано и да го прескачам сега в 8 месец ще напазарувам, за вреемто до сега от началото на бременността си имам менния по въпросите какво искам да купя и вече знам какво да търся така, че отивам гледам, харесвам и купувам  smile
Така по тоз въпрос се изказах.
За дестката стая- аз много ЗА обаче в началото първите 6-10 месеца ще е при мен, нали смятам да кърмя. А друг е въпроса,че ние ще сме по квартири и пак няма да мога да осигуря детска стая защото имаме голяма каак с която не пасва да са в една стая  tease
Инка бравоз а хубавия преглед  Bravo За пола добре че не е предположила, раничко е, малко е бебето и стават грешки. Щеше ли да е по-добре да ти кажат едно, после друго и да се чудиш само.
На мен първия път като ми казаха беше в 16 г.с от тогава все си е мома, която не се и крие де  blum
Друго, друго  crazy ми май това за сега.
Галки на коремчетата  smile
Активен
plamik
Баш Майстор
**
Публикации: 1835

Моят сватбен албум

« Отговор #280 -: януари 22, 2010, 13:54:36 »

http://www.moebebe.com/?id=4

Момичета, ето ви примерни списъци. Тук има и други за родилното и още един май. Но специално за родилното е най-добре да разберете директно от болницата, в която ще раждате какво ви трябва.  good
Активен
emili85
Професор
Публикации: 452

Моят сватбен албум

« Отговор #281 -: януари 22, 2010, 14:15:52 »

Относно боядисването, аз си се боядисвам. И предната бременност се боядисвах и като се има впредвид, че се мажа руса, то безамонячни няма, но го правя през 3 месеца, така че мисля че не вреди.
Относно списъците за това какво ще ти трябва определено си е индивидуално и в първата седмичка след появата могат да се набавят нещата, за които се колебаете. За родилното, във всяка болница е различно, на мен предния път ми искаха само нощница за мен, памперси, мокри кърпи и превръзки, като от болницата си обличаха бебетата.
Инка браво за прегледчето. А за пола и на мен ми каза, че чак към 15 седмица ще ми го каже, ако бебо не се скрие де Girl_hide
Активен
sladur4eto_90
Ентусиаст
**
Публикации: 127

Моят сватбен албум

« Отговор #282 -: януари 24, 2010, 20:51:39 »

Здравейте всички!Аз съм нова в сайта.Бих искала да споделя,че и ние очакваме нашата радост към август-септември......Чухме вече пулса на бебчо и сме големи +Д 1.28см....с таткото сме мн. Dance yahoo
Активен
Рубин
Публикации: 2491

« Отговор #283 -: януари 24, 2010, 22:03:47 »

Честито sladur4eto_90 !Пожелавам ти,мила най-спокойните и испълнени с усмивки 9 месеца,а след тях едно здраво,сладко и пухкаво бебонче! give_rose
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 571

Моят сватбен албум

« Отговор #284 -: януари 24, 2010, 23:14:55 »

plamik  give_rose  благодарско за списъкът!! И аз си мислех да потърся такъв,но колко много неща трябват на едно бебче направо  Oh my ... .Виждам,че има и такива които не са първа необходимост,но като цяло са много нещица . Мисля да го принтирам и да започнем да обмисляме кое ще трябва кое не и малко по малко да търсим,дали по промоции или в е-бау ще видим.
Има ли някоя от вас болки в кръста,освен това тъпо главоболие,което вече втора седмица продължава ,кръста също много ме боли.Мислех,че може и от работата да е,незнам.Аз въобще не мога да се оплача,тъй като до сега нито съм  bad нито ми е било кофти.Но все пак ако някоя от вас бъдещи мамчета има болки в кръста споделете.Баба ми ми каза в никакъв случай да се си слагам топло на кръста.
Активен
Страници: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: