Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 16, 2024, 05:27:54

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 7  (Прочетена 156341 пъти)
 
Valentinka
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 901



Моят сватбен албум

« Отговор #225 -: януари 06, 2010, 11:13:14 »

и пак


* RADA 294kkkkkk.jpg (38.32 KB, 448x336 - видяно 218 пъти.)
Активен
Valentinka
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 901



Моят сватбен албум

« Отговор #226 -: януари 06, 2010, 11:15:54 »

и последно, foie gras diner diner със смокиново сладко.
Имаше и пуйка с кестени и гъбки


* RADA 311kkkkk.jpg (38.28 KB, 448x336 - видяно 184 пъти.)
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1371


....братска обич.....


Моят сватбен албум

« Отговор #227 -: януари 06, 2010, 15:06:36 »

Докато не са минали празниците ето и фрагмент от нашата новогодишна маса. Тук са само салатите и предястието, което предложи Juji от сайта Йоли. Невероятно вкусно, лесно и бързо! Освен това правих капама с 3 вида месо, погача по рецепта от нета - много сполучлива и баклава.


* nova godina.jpg (71.19 KB, 800x600 - видяно 202 пъти.)
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1371


....братска обич.....


Моят сватбен албум

« Отговор #228 -: януари 06, 2010, 15:07:33 »

ето и още една


* nova godina1.jpg (70.46 KB, 800x600 - видяно 203 пъти.)
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1009



Моят сватбен албум

« Отговор #229 -: януари 06, 2010, 18:54:14 »

момичета, дайде идея и рецепта какво да направя със сметана за готвене?
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #230 -: януари 06, 2010, 21:28:04 »

Можеш да направиш паннакотта  pardon
Активен
Мименце
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 455


Искам всичко!!!


« Отговор #231 -: януари 07, 2010, 11:42:54 »

Момичета в събота ще имаме гости с милото yahoo За пръв път идват в нас и искам да се представя добре smile
Салатите и ордьовъра са решени вече, но с основното ми куца работата.
Искам да направя пилешко филе вретено с гъбен сос.
Има ли вариант да се направят двете неща едновременно във фурната? И изобщо как да го направя това нещо???
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #232 -: януари 07, 2010, 11:47:12 »

Искам да кажа, че трюфелите на Ина са страхотни правих ги за коледа и Нова година изяждат се за минути, а са лесни за приготвяне.Аз бях направила и шоколадови мъфини с тях та народа се тъпчеше яко с шоколад, но пък беше божествено ммммммммм.
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2079


Загубил всичко, не загубвай себе си ...


Моят сватбен албум

« Отговор #233 -: януари 07, 2010, 12:07:19 »

Маги, и аз се бях запътила да правя трюфелите на Ина, но после направих едни домашни Рафаело бонбони - пак са на този принцип, но както се досещате са бели с кокосови стърготини, занесохме ги в на мъжо техните - всички много ги харесаха.
Ако желаете, ще пусна рецептата - само да предупредя, че както може да се очаква, е доста високо калорична  blush

А, аз задължително ще изпробвам и трюфелите в най-скоро време.
Аз питах преди да правя Рафаелото, но май никой не отговори, за тези хартиените "кошнички", в които се слагат - продават ли се някъде? Че моите бонбони много лепнеха в началото - преди да ги сложа в хладилника и ги редих в кутия, върху хартия за печене. Иначе, няма отлепяне после  nea
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #234 -: януари 07, 2010, 12:11:56 »

Бубка пускай рецептата много ми е любопитно.Колкото до хартиените кошнички и аз търсих такива и за бонбони и за мъфини обаче никъде не намерих направо много ме е яд, а така искам и мъфините в тях да правя.
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2079


Загубил всичко, не загубвай себе си ...


Моят сватбен албум

« Отговор #235 -: януари 07, 2010, 12:22:22 »

Давам веднага рецептата за домашните Рафаело бонбони

90мл течна сметана я слагам на котлона да заври и да се изпари към 1/3 от нея - в такъв съд, който след това можете да сложите във друг съд, на водна баня с вече завряла вода. Та премествам след това на водната баня и слагам вътре 2 натрошени бели шоколада (2 са по рецепта, но според мен може и 3 да понесе, че иначе не се втвърдява добре сместа и трудно се правят топчетата - аз лично другия път ще сложа 3  pardon ), към 50гр масло и може някакъв ликьор за аромат, аз сложих ромова есенция. Така бъркам, докато стане еднородно, охлаждам и слагам в хладилника. На мен ми се наложи да го държа цяла нощ, защото ми стана по-течно с 2 шоколада само. Когато стегне се правят малки топчици, в които се слага по 1 цял лешник вътре и се овалват в кокосови стърготини - на мен ми отиде 1 пакетче към 60-70гр беше. После пак ги слагам да стегнат в хладилника.
С два шоколоада ми излязоха към 25 бройки  good

Да ви е сладко  girl_wink
Активен
lunno momiche
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1602


"Има само едно щастие в живота: да обичаш и да бъд


Моят сватбен албум

« Отговор #236 -: януари 07, 2010, 12:27:33 »

Bubka, звучи много вкусно!!!
А що се отнася до хариените капсулки - преди време бях виждала в Метро.
« Последна редакция: януари 07, 2010, 12:46:39 от lunno momiche » Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #237 -: януари 07, 2010, 13:57:46 »

Уууу, супер за Рафелото и аз съм навита да ги пробвам  good good good
Мерси за рецептата  thank you

Маги радвам се, че са ти харесали трюфелите. Те са от една италианска книга с основни рецепти и досега каквото съм пробвала все е ставало много сполучливо.

ПП. Малко съм заблеяна и чак сега видях, момичета, много са ви красиви масите  judges judges judges

ППП. Дарлинг, какво е това с лимончетата, доста ми се нрави видът му  blush
« Последна редакция: януари 07, 2010, 14:00:08 от inaxastra » Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #238 -: януари 07, 2010, 14:52:56 »

Ами Ина освен да споделяш по-често такива вкусотии от тази книга с нас друго не мога да кажа.

Бубка Рафаелото ще ги пробвам още за рожденния ми ден, аз обичам кокос и ще си угодя тогавам направо ще се размажа ако питаш мен smile

Мимка аз пиле вретено съм правила, но само на скара и става много лесно и вкусно.Даже за Нова година направихме пилешки флейки като вретено и станаха едни много симпатични малки хапчици smile
Активен
Мименце
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 455


Искам всичко!!!


« Отговор #239 -: януари 07, 2010, 15:01:36 »

магито благодаря мила. Може би вече съм досадна, ама с каква гарнитура върви това?
аз си мислех за глазирани моркови и гъбено сосче. Ама мислех да ги изпека в тава и да направя соса с мазнината от вретеното.
Как го обясних само smile
Активен
Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines