Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 15, 2024, 14:14:50

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 7  (Прочетена 155946 пъти)
 
minalina
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 734



Моят сватбен албум

« Отговор #120 -: декември 19, 2009, 10:43:48 »

Леле Ина, какви са тези красоти?!! Girl_hide
Направо невероятно! Нямам търпение да стане другата седмица да ги видя на живо. Борчетата си ги изваяла прекрасно! С това едно хубаво шампанско как ще върви (има в запас)!  good
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #121 -: декември 20, 2009, 10:52:07 »

Снощи празнувахме рожденият ден на мъжа ми  и ето част от предястията другото беше калмари и мезета

и с  украсата

И тортата ,но тя не е напълно украсена тук

Предястията са по идея на една съфорумка Йоли от един gotvetesmen
« Последна редакция: декември 20, 2009, 10:54:17 от juji » Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1009



Моят сватбен албум

« Отговор #122 -: декември 20, 2009, 15:01:21 »

juji ,много добре изглеждат  Bravo а какво всъщност представлява предястието, дай рецепта.
Активен
Abii
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 451


http://svatba-biju.com/


« Отговор #123 -: декември 20, 2009, 15:34:46 »

Juji аз също  живо се интересувам от  предястието ти изглежда много интересно сподели какво има вътре!
Ето Ви от мен нещо -пингвинчета от  маслини стават много лесно и за нова година са актуална!Коремчетата ги пълня с крема сирене човчицата е морковче


* P1011297.JPG (44.51 KB, 448x336 - видяно 267 пъти.)
« Последна редакция: декември 20, 2009, 15:40:15 от Abii » Активен
Abii
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 451


http://svatba-biju.com/


« Отговор #124 -: декември 20, 2009, 15:36:24 »

и патетата от пъпеш си ги харесвам ето  ги патишоците кошници


* P1011294.JPG (46.85 KB, 448x336 - видяно 240 пъти.)
Активен
Abii
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 451


http://svatba-biju.com/


« Отговор #125 -: декември 20, 2009, 15:37:45 »

и патетата от пъпеш си ги харесвам ето  ги патишоците кошници


* P1011299.JPG (55.16 KB, 448x336 - видяно 236 пъти.)
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #126 -: декември 20, 2009, 16:18:38 »

Благодаря ви момичета,както вече казах идеята е на Йоли от гответесмен- прави се като торта и се казва торта риба салата,но тъй като не исках да правя голяма торта го направих в три мини варианта с помоща на малки рингове.Вечерята беше риба и предястията бяха рибни ,калмари и прочие.Мисля че добре може да се получи като се замени със шунка или друг колбас на вкус.
В един ринг нареждам сварени и намачкани картофи като основа, в/у тях моркови бланширани и с помоща на на белачка за картофи нарязани .В/у морковите слагам царевица  и листове от топено сирене,лекичко притискам.Бях объркала 2 консерви рибато тон с 2 лъжици майонеза сок от половин лимон и  чер пипер и тази смес поставих в/утопеното сирене .Следващото по ред е  бланширан и изцеден  спанак и завърших с нарязани на ситно варени яйца и маслини.Останалото е въпрос на импровизация.Подправки и сол по ваш вкус
Така оформено в ринг и завито във фолио трябва да престои поне една нощ в хладилник и е готово за консумация.Да ви е сладко
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1031



« Отговор #127 -: декември 21, 2009, 12:21:31 »

Леле Abii, как си оформила така динята като кошница, направо ми останаха очите в нея? Страхотна е, като реклама...
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #128 -: декември 21, 2009, 14:09:39 »

Моля за изпитани рецепти за гъби с ориз на фурна  Yes
Активен
Мименце
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 455


Искам всичко!!!


« Отговор #129 -: декември 21, 2009, 14:34:09 »

Данитка   аз така го правя:
Запържвам ориза до прозрачно заедно черния пипер, прибавям 1 средна глава лук наситно заедно с гъбките/аз ги обичам по на едро/ Така докато омекне лука. След това доливам воча в съотношение 1 към 3 и слагам във фурната на 200 градуса, докато се изпари течността.
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #130 -: декември 21, 2009, 14:35:53 »

Мерси,ами аз понеже се оказа,че трябваше да бързам и .... вече се пече,после ако стане ще пиша...  give_rose

Елиии
ХЕЛП!Немога да открия рецептата за негърското дупе,моля те за точни пропорции,че последните пъти с всичко негърско е голям провал
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4472


имаме си Теди - най-сладкото дребси


Моят сватбен албум

« Отговор #131 -: декември 21, 2009, 15:32:06 »

Мерси,ами аз понеже се оказа,че трябваше да бързам и .... вече се пече,после ако стане ще пиша...  give_rose

Елиии
ХЕЛП!Немога да открия рецептата за негърското дупе,моля те за точни пропорции,че последните пъти с всичко негърско е голям провал


веднага !!!!
Негърско дупе !!!

1 и половина ч.ч. кристална захар
1 п, масло
3 яйца
3 с.л. какао
1 бакпулвер
брашно

захарта се смесва с 3 с.л. какао и се разбърква на ръка заедно с 7 с.л. вода и 1 п. разтопено масло. От тази смес се отделя 1ч.ч. за глазура.
Към останата смес се добавя 1 с.л. вода, 3 яйца, и брашно колкото за кекс + бакпулвера . Пече се в уморена фурна и после докато е горещо се намазва с глазурата !!!!

п.с. ако искаш да бухне много ползвай бакпулвер на Йоткер, милото го харесва с обикновен, че не бихва толкова и стои по-сплескано !!

а за ориза, аз го правя с пресен лук ако има и настърган морков добавям !!!! иначе като Мимка  good good
« Последна редакция: декември 21, 2009, 15:33:37 от Ели . » Активен
prety
Сватбар
***
Публикации: 208



« Отговор #132 -: декември 22, 2009, 11:34:02 »

Здравейте мили дами,от доста време ви чета и искам да ви похваля всички за невероятните красоти които сътворявате  good.Аз не съм съвсем новак в кухята,но има още мнооого да уча и сте ми изключително полезни с вашите идеи  и съвети.Омъжена съм от  1мес и от началото на връзката ни до сега само мъжът ми готвеше,но смятам нещтата да се променят.  girl_wink

Сега имам питане относно зелевите сърми за Бъдни вечер.Не съм в бг и тук няма от къде си купя кисело зеле, имате ли идея какво да направя с прясната зелка crazy?
Благодаря ви give_rose
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #133 -: декември 22, 2009, 12:04:16 »


Сега имам питане относно зелевите сърми за Бъдни вечер.Не съм в бг и тук няма от къде си купя кисело зеле, имате ли идея какво да направя с прясната зелка crazy?
Благодаря ви give_rose
Мила,и аз не съм в БГ ,ние сме си направили зеле ,но въпреки това аз ще ги направя с лозови сърми,нещо не ми се занимава със зелето.Ако нямаш лозови листа пробвай с сушени чушки ,ако и това нямаш напълни само обикновенни чушки с ориз и гъби например и готово,аз добавям и праз за  по хубав вкус.Не се притеснявай важното е да имаш 7,9 или 12 ястия.
Момичета споделете какви са ви идеите за вечерята на Бъдни вечер
Активен
Мименце
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 455


Искам всичко!!!


« Отговор #134 -: декември 22, 2009, 12:09:19 »

Много хубаво предложение даваш juji , ние ще сме родителското тяло но на трапезата ни ще има:
1. Туршийка
2.Картофена салатка
3. Боб яхния
4. Содена питка
5. Пълнени чуки с ориз и гъбки
6.Печени гъбки с маргаринче
7.Ядки
8.Плодове
9. Печена тиква с мед и орехи
Активен
Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines