Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 15, 2024, 21:32:25

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 7  (Прочетена 156259 пъти)
 
darling
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1371


....братска обич.....


Моят сватбен албум

« Отговор #150 -: декември 22, 2009, 18:39:39 »

Мира, аз правя хляб, който оформям на малки топки и вътре освен паричка слагам и късмети, защото детето много се натъжаваше ако не му се падне паричката а така има за всеки. Хлябът го правя с мая, лъжица сол и лъжица захар и топла водичка и брашно разбира се . Оставям да втаса, оформям и пека.
А нашето меню по традиция е :
салата - от картофи, цвекло и кис. краставички
някакв свежа салата
задушени гъби със зелен лук
лозови постни сърми- ориз, гъбки, маслинки праз  и подправки
зелеви сърми със стафиди, които по идея на Гучи ще направя в гювеча, вече пробвах  good
боб - пак в гювеча  по рецетата на Гучи, става мммммм
питката
виното ( с плодове)
плодове
чесън - по традиция
готови постни сладки - арменки, локумки и др. с пудра захар за да ги аранжирам с елхови клонки
Май ги докарах до 11, а аз нали съм вегетариантка, ще си ги ям до Нова Година

Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #151 -: декември 22, 2009, 22:24:35 »

1. Варено жито
2. Постен боб
3. Лозови сърми
4. Мед
5. Лук, чесън, чушка, ориз в една купичка
6. Питка
7. Тивкеник
8. Туршия
9. Плодове
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1371


....братска обич.....


Моят сватбен албум

« Отговор #152 -: декември 22, 2009, 22:55:05 »

Eйййй Ина, добре че ме подсети за житото, хем майка днес пак ми каза. Ще взема да заменя сладките със жито.
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #153 -: декември 22, 2009, 23:09:45 »

Супер, че съм ти услужила  Bravo
Жито е хубаво да има - на плодородие е  good

Аз мисля по-сухо да го направя моето (с бисквити), за да мога да го украся отгоре, като стане факт ще показвам.
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1009



Моят сватбен албум

« Отговор #154 -: декември 23, 2009, 08:15:03 »

ето една рецепта за меденки, но спокойно може да стане и за коледни сладки:
3 яйца
1 ч.ч захар
1 к.ч. мед
1/2 ч.ч. смлени орехи
1 ч.ч олио
1 ч.лъж. хл.сода
2 ч.лъж. канела
брашно колкото поеме

всичко се омесва до тесто, което да не лепне. единия вариант е да се разточи и да се изрежат фигурки, които отгоре после могат да се декорират с глазури или каквото се сетиш. втория вариант е да се направят топчета и се редят на хартия за печене. като станат готови може да се потопят до половина в разтопен шоколад.
« Последна редакция: декември 23, 2009, 10:33:05 от echy_ » Активен
Мименце
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 455


Искам всичко!!!


« Отговор #155 -: декември 23, 2009, 09:44:42 »

echy_ и аз ги правя по тази рецепта, но ми стават много твърди. Уж с времето трябваше да омекнат, но не се получи. Накрая ги залях с млечно кремче.Сават ужасно вкусни blum
Да та те питам, тези твърдички ли стават?
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1009



Моят сватбен албум

« Отговор #156 -: декември 23, 2009, 10:39:24 »

да първоначално са малко твърди, но после омекват стига да не ги държиш открити.
даже четох някъде че е хубаво да се сложат в метална кутия с разрязана на 4 парчета ябълка.
Активен
Zahira
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2242


Моят сватбен албум

« Отговор #157 -: декември 23, 2009, 11:55:23 »

Не знам дали мястото на въпроса ми е тук, но дайте предложения за някакви интересни,  забавни и закачливи късметчета за баницата.
Активен
valia_diva
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1711



Моят сватбен албум

« Отговор #158 -: декември 23, 2009, 12:23:51 »

Захира - ето тук момичетата са пуснали доста неща http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,4260.0.html
Активен
prety
Сватбар
***
Публикации: 208



« Отговор #159 -: декември 23, 2009, 14:53:19 »

Ооо как вкусно ме подсетихте за житото   chocolate  може ли да ми напишете как точно го приготвяте.
Активен
Мименце
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 455


Искам всичко!!!


« Отговор #160 -: декември 23, 2009, 15:29:52 »

Майка ми вече две години го прави по този начин. Рецептата е от интернет
Ашуре

500 г жито (грухана пшеница)
200 г захар
100 г орехови ядки
100 г стафиди
40 г нишесте
1 ч. л. канела
5-6 капки розова вода
пудра захар за поръсване и дребни бонбонки
Измитото и почистено жито се сварява до пълно омекване и около 2/3 от него се претрива през цедка, след което се смесва с останалата 1/3 от свареното жито. Прибавят се захарта, стафидите и предварително разтвореното в 100 мл вода нишесте и сместа се вари 2-3 минути. Сваля се от огъня и се ароматизира с подправките.
Разпределя се в купички . Ашурето се поръсва със смлени или натрошени печени орехови ядки и пудра захар.
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2648



Моят сватбен албум

« Отговор #161 -: декември 23, 2009, 18:37:13 »

благодаря за рецептите момичета, bubka дай и ти твоята, нищо че не е постна smile
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1371


....братска обич.....


Моят сватбен албум

« Отговор #162 -: декември 23, 2009, 22:50:25 »

А от къде се сдобивате с розова вода ? crazy  Аз имам една рецепта за баклава с розова вода, но незная от къде може да се купи. Аз имам спомен от една която продават в аптеките, но едва ли е такава....
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #163 -: декември 23, 2009, 23:04:45 »

Аз мисля, че дори розовата вода, която е в комзетичните магазини на "Българска роза" - Карлово, става за готвене. Ако добре си спомням така пише на шишенцето.

Иначе аз пшеницата я правя така:
залива се пшеницата с вода и се вари 20 мин. Маха се от огъня и се завива с одеяло, да постои около един час, за да се задуши и поеме водата. Разстила се на един пласт върху кърпа за през нощта, за да се махне хубаво водата, иначе с добавянето на захар се отпуска. Сутринта се събира в чиния, обърква се с счукани бисквити, добавя се захар на вкус, ситно нарязани орехи, канела и лимонова кора.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #164 -: декември 23, 2009, 23:05:26 »

ето ги и моите постни ястия
1.зелеви сърми с праз и гъби в гювеч
2.пълнени сушени чушки с боб
3.печена тиква с желе от дюли
4.плодове
5.гъбена салата
6.содена питка
7.печени картофи с мед и стафиди
8.зелена салата
9.ядки

аз пък хич не обичам не правя и не ям жито.
Активен
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines