Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 14, 2024, 21:18:19

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 34   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Има ли булки от Пловдив? - 7 част  (Прочетена 164346 пъти)

Doni M
Сватбар
Публикации: 213

Моят сватбен албум

« Отговор #255 -: януари 24, 2010, 22:05:21 »

Strawberry, сега ще ти дам инфото, което знам. В църквата както Нина каза след 17 ч. няма проблем за събота, но се дава час от 17:20 нататък, защото ми обясниха, че вески ден в 17 ч. точно има молитва или нещо подобно. Август също не се венчае до 15-ти, т.е. от 31 юли до 15 август. Но иначе, ако искаш може да си извикаш поп за изнесен църковен ритуал - въпрос на лично решение. Както се оказа има такива свещеници, предлагащи подобни услуги.

За Империал мога да ти кажа кои дати (става въпрос само за съботите, понеже за тях съм се интересувала) са заети за юли и август, понеже аз се лутах за тези два месеца и ги знам, като инфото ми е от тази събота. До тогава 03 и 31 юли беше свободно, както 07 и 14 август - от тези дати последните три не се венчае, а за първата незна. Заети са 10.07, 17.07 (тази дата е на galiaart  yahoo), 21.08, 28.08 (това пък е моята сватба  girl_wink). На 27 август в петък също беше заето.

Личният ми съвет е да побързаш, защото е много трудно да напаснеш всичко. Аз си смених датата 3 пъти в ресторанта и 2 пъти в гражданското и сега остава за трети път да я променя в гражданското утре. И да ти кажа и там не са с голям избор. Имаше по 3-4 свободни часа за август, т.е. хората резервират от рано. Също DJ, фото, видео - запазвай на време, а после релакс  good
« Последна редакция: януари 24, 2010, 22:08:14 от DoniM » Активен
Doni M
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #256 -: януари 25, 2010, 09:53:01 »

Преди малко се върнах от гражданското и слава богу имаше час, но само един - 19 часа  huhhuh.gif
Как ви се струва? Дали не е доста късен за изнесена церемония?
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2648

Моят сватбен албум

« Отговор #257 -: януари 25, 2010, 09:56:53 »

емиии Дони, какво да ти кажа, по-добре беше 18 часа, ама като не е свободен  smile
 все пак лятото нощите са дълги, така че не се притеснявай, а църквата в колко часа е?

Активен
Doni M
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #258 -: януари 25, 2010, 10:48:01 »

Чудя се в колко да я сложа. По-късно следобед ще избера някоя. Исках да видя и Св. Петър и Павел. Иначе по църквите бях в събота и има избор и на часове. Поне вече на 28 август няма да ми откажат венчавка, защото нито се пости, нито е забрането. Дано да няма изненади  beating
Активен
valia_diva
Баш Майстор
**
Публикации: 1711

Моят сватбен албум

« Отговор #259 -: януари 25, 2010, 11:06:15 »

17:30 е добре като час, защото от 17:00 до 17:30 има литургия. Ако влезете в 17:30 ще приключите до 18:00-18:10 максимум, което е добре, защото ще имате малко време за снимки отвън пред църквата и ще имате време за предвижване до ресторанта за церемонията в 19ч. На мен този вариант ми изглежда много добре и часа не е никак късен. Иначе точно сега е времето да запазиш църквата, защото аз за средата на август като отидох края на февруари, се оказа, че най-удобния ни час е зает, та сменях часове в гражданското и т.н, че при нас беше дълга и широка. Ние бяхме в "Св. Богородица", в "Св.св. Петър и Павел" отчето е голям майтапчия и винаги кара младоженците да се кикотят. Този час на венчавка е много удобен, защото преди вас няма да има други булки. А на "Св.св. Петър и Павел" ако запречат пътя с друга младоженска кола (на което бях свидетелка лятото), ще трябва да се катериш пеша.
Активен
Nina Style
Баш Майстор
**
Публикации: 1790

www.ninabg.com

Моят сватбен албум

« Отговор #260 -: януари 25, 2010, 11:15:14 »

Чудя се в колко да я сложа. По-късно следобед ще избера някоя. Исках да видя и Св. Петър и Павел. Иначе по църквите бях в събота и има избор и на часове. Поне вече на 28 август няма да ми откажат венчавка, защото нито се пости, нито е забрането. Дано да няма изненади  beating
  Миналата година точно 28 август беше пак пости ! Това пак го бяха измислили в началото на 2009год. по добре провери със сигурност .  good
Активен
Doni M
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #261 -: януари 25, 2010, 11:51:33 »

Според православния календар наистина е така. НО защо тогава от църквите така подвеждат. Първо ме подведоха за 31 юли, като казаха, че няма проблем. Хубаво - смених всичко. Сега отидох в Св. Богородица (уж голяма известна църква и за 28 едва ли не ми гарантираха, че нямало нищо, а сега се оказва, че и те не са дочели нещата. Няма да се жена и тва е, то се видя... cray
Активен
roumyana
Публикации: 2648

Моят сватбен албум

« Отговор #262 -: януари 25, 2010, 13:40:58 »

една позната преди 3 години си беше запазила час в църквата през постите, но не и бяха казали, че са пости, а съвсем нормално си беше записала дата, даже и капаро беше дала и в последния момент и казаха, че не можело, даже покани си бяха направили, супер тъпо.
Активен
galiaart
Новак
*
Публикации: 13

« Отговор #263 -: януари 25, 2010, 14:12:00 »

Дони, успокой се! Дано нещата вече почнат да се подреждат! Аз не съм запазила нито гражданското, нито църквата и вече почнах да се притеснявам сериозно! Нашата сватба се очертава  на 17 юли, вечерна в Империал. Но сега като се сетих че е събота и че църковния е след 17 часа и като виждам какъв наплив на летни сватби има и ... ми се плаче  cray
Активен
Nina Style
Баш Майстор
**

www.ninabg.com

Моят сватбен албум

« Отговор #264 -: януари 25, 2010, 18:25:03 »

Според православния календар наистина е така. НО защо тогава от църквите така подвеждат. Първо ме подведоха за 31 юли, като казаха, че няма проблем. Хубаво - смених всичко. Сега отидох в Св. Богородица (уж голяма известна църква и за 28 едва ли не ми гарантираха, че нямало нищо, а сега се оказва, че и те не са дочели нещата. Няма да се жена и тва е, то се видя... cray
Не се отчайвай !  good Това с постите е всяка година нови пости ! Трябва да се спи в църквата за да имаш ново инфо всеки ден и да можеш да се ожениш !  hysteric hysteric hysteric
Активен
Doni M
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #265 -: януари 25, 2010, 23:32:41 »

Аз днес на бърза ръка ги оправих всичките. И отново (дебело подчертавам отново), т.е. за четвърти път си смених датата в гражданското, тази в ресторанта, а на DJ-я му беше само за втори път  blum
Вече официално, и константно, и перманентно и със сигурност датата е 14 август. Капарирани са ми ресторанта, гражданско, видео, фото и DJ  yahoo
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Публикации: 3244

Baby Time

Моят сватбен албум

« Отговор #266 -: януари 25, 2010, 23:57:52 »

DoniM честита ти дата! В списъка ти само църквата липсва, а това ти беше важно до колкот разбрах. Как ще процедирате с нея? Иначе много се радвам за теб че си успяла да наредиш всичко в един и същ ден!
Активен
Doni M
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #267 -: януари 26, 2010, 00:09:21 »

Църквата предстои. Или ще е в един параклис или изнесет ритуал и това. Какво да се прави - няма пълно щастие  pardon
Активен
kakareni
Новак
*
Публикации: 19

« Отговор #268 -: януари 26, 2010, 00:26:02 »

Здравейте на всички, искам само да ви попитам кой ресторант е по-хубав и е за предпочитане Филипополис на СПС-а или Хитър Петър?Нямаме в Бг и немога да реша само по снимки.Много  ще ви бъда благодарна ако ми помогнете.   nazdrave
Активен
Nina Style
Баш Майстор
**

www.ninabg.com

Моят сватбен албум

« Отговор #269 -: януари 26, 2010, 00:32:07 »

Здравейте на всички, искам само да ви попитам кой ресторант е по-хубав и е за предпочитане Филипополис на СПС-а или Хитър Петър?Нямаме в Бг и немога да реша само по снимки.Много  ще ви бъда благодарна ако ми помогнете.   nazdrave
С  *THUMBS*две ръце Хитър Петър !
Активен
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 34   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: