Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 14, 2024, 21:41:58
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Има ли булки от Пловдив? - 7 част
Страници:
1
...
16
17
[
18
]
19
20
...
34
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Има ли булки от Пловдив? - 7 част (Прочетена 164430 пъти)
Doni M
Сватбар
Отг: Има ли булки от Пловдив? - 7 част
«
Отговор #255 -:
януари 24, 2010, 22:05:21 »
Strawberry, сега ще ти дам инфото, което знам. В църквата както Нина каза след 17 ч. няма проблем за събота, но се дава час от 17:20 нататък, защото ми обясниха, че вески ден в 17 ч. точно има молитва или нещо подобно. Август също не се венчае до 15-ти, т.е. от 31 юли до 15 август. Но иначе, ако искаш може да си извикаш поп за изнесен църковен ритуал - въпрос на лично решение. Както се оказа има такива свещеници, предлагащи подобни услуги.
За Империал мога да ти кажа кои дати (става въпрос само за съботите, понеже за тях съм се интересувала) са заети за юли и август, понеже аз се лутах за тези два месеца и ги знам, като инфото ми е от тази събота. До тогава 03 и 31 юли беше свободно, както 07 и 14 август - от тези дати последните три не се венчае, а за първата незна. Заети са 10.07, 17.07 (тази дата е на galiaart
), 21.08, 28.08 (това пък е моята сватба
). На 27 август в петък също беше заето.
Личният ми съвет е да побързаш, защото е много трудно да напаснеш всичко. Аз си смених датата 3 пъти в ресторанта и 2 пъти в гражданското и сега остава за трети път да я променя в гражданското утре. И да ти кажа и там не са с голям избор. Имаше по 3-4 свободни часа за август, т.е. хората резервират от рано. Също DJ, фото, видео - запазвай на време, а после релакс
«
Последна редакция: януари 24, 2010, 22:08:14 от DoniM
»
Активен
Doni M
Сватбар
«
Отговор #256 -:
януари 25, 2010, 09:53:01 »
Преди малко се върнах от гражданското и слава богу имаше час, но само един - 19 часа
Как ви се струва? Дали не е доста късен за изнесена церемония?
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2648
«
Отговор #257 -:
януари 25, 2010, 09:56:53 »
емиии Дони, какво да ти кажа, по-добре беше 18 часа, ама като не е свободен
все пак лятото нощите са дълги, така че не се притеснявай, а църквата в колко часа е?
Активен
Doni M
Сватбар
«
Отговор #258 -:
януари 25, 2010, 10:48:01 »
Чудя се в колко да я сложа. По-късно следобед ще избера някоя. Исках да видя и Св. Петър и Павел. Иначе по църквите бях в събота и има избор и на часове. Поне вече на 28 август няма да ми откажат венчавка, защото нито се пости, нито е забрането. Дано да няма изненади
Активен
valia_diva
Баш Майстор
«
Отговор #259 -:
януари 25, 2010, 11:06:15 »
17:30 е добре като час, защото от 17:00 до 17:30 има литургия. Ако влезете в 17:30 ще приключите до 18:00-18:10 максимум, което е добре, защото ще имате малко време за снимки отвън пред църквата и ще имате време за предвижване до ресторанта за церемонията в 19ч. На мен този вариант ми изглежда много добре и часа не е никак късен. Иначе точно сега е времето да запазиш църквата, защото аз за средата на август като отидох края на февруари, се оказа, че най-удобния ни час е зает, та сменях часове в гражданското и т.н, че при нас беше дълга и широка. Ние бяхме в "Св. Богородица", в "Св.св. Петър и Павел" отчето е голям майтапчия и винаги кара младоженците да се кикотят. Този час на венчавка е много удобен, защото преди вас няма да има други булки. А на "Св.св. Петър и Павел" ако запречат пътя с друга младоженска кола (на което бях свидетелка лятото), ще трябва да се катериш пеша.
Активен
Nina Style
Баш Майстор
www.ninabg.com
«
Отговор #260 -:
януари 25, 2010, 11:15:14 »
Цитат на: DoniM в януари 25, 2010, 10:48:01
Чудя се в колко да я сложа. По-късно следобед ще избера някоя. Исках да видя и Св. Петър и Павел. Иначе по църквите бях в събота и има избор и на часове. Поне вече на 28 август няма да ми откажат венчавка, защото нито се пости, нито е забрането. Дано да няма изненади
Миналата година точно 28 август беше пак пости ! Това пак го бяха измислили в началото на 2009год. по добре провери със сигурност .
Активен
Doni M
Сватбар
«
Отговор #261 -:
януари 25, 2010, 11:51:33 »
Според православния календар наистина е така. НО защо тогава от църквите така подвеждат. Първо ме подведоха за 31 юли, като казаха, че няма проблем. Хубаво - смених всичко. Сега отидох в Св. Богородица (уж голяма известна църква и за 28 едва ли не ми гарантираха, че нямало нищо, а сега се оказва, че и те не са дочели нещата. Няма да се жена и тва е, то се видя...
Активен
roumyana
Публикации: 2648
«
Отговор #262 -:
януари 25, 2010, 13:40:58 »
една позната преди 3 години си беше запазила час в църквата през постите, но не и бяха казали, че са пости, а съвсем нормално си беше записала дата, даже и капаро беше дала и в последния момент и казаха, че не можело, даже покани си бяха направили, супер тъпо.
Активен
galiaart
Новак
«
Отговор #263 -:
януари 25, 2010, 14:12:00 »
Дони, успокой се! Дано нещата вече почнат да се подреждат! Аз не съм запазила нито гражданското, нито църквата и вече почнах да се притеснявам сериозно! Нашата сватба се очертава на 17 юли, вечерна в Империал. Но сега като се сетих че е събота и че църковния е след 17 часа и като виждам какъв наплив на летни сватби има и ... ми се плаче
Активен
Nina Style
Баш Майстор
www.ninabg.com
«
Отговор #264 -:
януари 25, 2010, 18:25:03 »
Цитат на: DoniM в януари 25, 2010, 11:51:33
Според православния календар наистина е така. НО защо тогава от църквите така подвеждат. Първо ме подведоха за 31 юли, като казаха, че няма проблем. Хубаво - смених всичко. Сега отидох в Св. Богородица (уж голяма известна църква и за 28 едва ли не ми гарантираха, че нямало нищо, а сега се оказва, че и те не са дочели нещата. Няма да се жена и тва е, то се видя...
Не се отчайвай !
Това с постите е всяка година нови пости ! Трябва да се спи в църквата за да имаш ново инфо всеки ден и да можеш да се ожениш !
Активен
Doni M
Сватбар
«
Отговор #265 -:
януари 25, 2010, 23:32:41 »
Аз днес на бърза ръка ги оправих всичките. И
отново
(дебело подчертавам отново), т.е. за четвърти път си смених датата в гражданското, тази в ресторанта, а на DJ-я му беше само за втори път
Вече официално, и константно, и перманентно и със сигурност датата е 14 август. Капарирани са ми ресторанта, гражданско, видео, фото и DJ
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Baby Time
«
Отговор #266 -:
януари 25, 2010, 23:57:52 »
DoniM честита ти дата! В списъка ти само църквата липсва, а това ти беше важно до колкот разбрах. Как ще процедирате с нея? Иначе много се радвам за теб че си успяла да наредиш всичко в един и същ ден!
Активен
Doni M
Сватбар
«
Отговор #267 -:
януари 26, 2010, 00:09:21 »
Църквата предстои. Или ще е в един параклис или изнесет ритуал и това. Какво да се прави - няма пълно щастие
Активен
kakareni
Новак
«
Отговор #268 -:
януари 26, 2010, 00:26:02 »
Здравейте на всички, искам само да ви попитам кой ресторант е по-хубав и е за предпочитане Филипополис на СПС-а или Хитър Петър?Нямаме в Бг и немога да реша само по снимки.Много ще ви бъда благодарна ако ми помогнете.
Активен
Nina Style
Баш Майстор
www.ninabg.com
«
Отговор #269 -:
януари 26, 2010, 00:32:07 »
Цитат на: kakareni в януари 26, 2010, 00:26:02
Здравейте на всички, искам само да ви попитам кой ресторант е по-хубав и е за предпочитане Филипополис на СПС-а или Хитър Петър?Нямаме в Бг и немога да реша само по снимки.Много ще ви бъда благодарна ако ми помогнете.
С *THUMBS*две ръце Хитър Петър !
Активен
Страници:
1
...
16
17
[
18
]
19
20