Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 16, 2024, 13:25:55
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
РЕСТОРАНТИ!!!! ЧАСТ 5
Страници:
1
[
2
]
3
4
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: РЕСТОРАНТИ!!!! ЧАСТ 5 (Прочетена 184608 пъти)
siyana
Ентусиаст
Отг: РЕСТОРАНТИ!!!! ЧАСТ 5
«
Отговор #15 -:
октомври 03, 2009, 00:15:08 »
Цитат на: asseto в октомври 02, 2009, 12:19:31
Здравейте, дами!
Това е първият ми пост в този форум и понеже ми се струва, че ресторантът трябва да се подготви най-отдалече, почнах да проучвам полека-лека.
Някоя от вас била ли е на сватба в Greenville в София и ако да, какво са ви впечатленията? Интересува ме дали хората се виждат един друг (от снимките не ми става много ясно, виждам някакви колони), както и дали има място за танцуване. Сватбата ще бъде вероятно за около 80 човека.
Благодаря предварително!
Greenville е супер. И става за 80 човека - ние ходихме, но беше тясно за нас, ние бяхме 120 човека. Има много хубава градинка с шадраванче, а вътре е много изискано и знам, че обслужването е на много високо ниво, но и кувертите са малко отгоре. Май има колони, но си спомням, че не пречи на видимостта. Най-добре иди на място и виж. Успех
Активен
merakliika
Любопитен
Публикации: 31
«
Отговор #16 -:
октомври 03, 2009, 10:19:48 »
И аз съм чела страхотни неща за Greenville - точно за сватба от около 80 човека е, добро обслужване, много хубав интериор. Не съм го посещавала, но от висене по форумите само хубаво съм чела. Успех и пиши като го посетите какви са ти впечатленията.
Активен
slunceto
Регистриран
Публикации: 5
«
Отговор #17 -:
октомври 03, 2009, 12:26:11 »
Здравейте на всички. Пиша за първи път тук. Моля всички, които ще се омъжват скоро или са се омъжили да ми помогнат в избора на ресторант.Кажете хубави ресторанти с по-голям капацитет, ще съм благодарна
Активен
siyana
Ентусиаст
Ресторанти с градина и сватби на открито!!!
«
Отговор #18 -:
октомври 03, 2009, 13:46:01 »
Като вече бивша булка, на която този форум помогна с няколко важни неща, реших да открия тази тема, защото смятам, че е много актуална, а не видях да има систематизиран списък на ресторантите с градина в София и в другите градове. И аз включително много рових и търсех и много се надявах някъде да открия такъв списък. Почти всички бъдещи булки търсят ресторант, в който можем да сме с гостите в открита обстановка сред зеленина и дървета, сред природата.
Аз ще ви кажа за местата, които знам и които обходих за София. Моето мнение е, че провеждането на цялата сватба на открито си е доста рисковано при дъжд - трябва да има и закрит ресторант в този случай или да се монтират шатри. Но поне церемониите и коктейла за гостите, както и снимките, могат според мене спокойно да се планират в градина. И за тях също трябва да има резервен вариант при лошо време обаче.
1. Най-хубавата и голяма градина поне според мене е на Дипломатическия клуб Глория палас. Но ако цялата сватба е отвън на басейна, в 22.00 часа всичко трябва да спре заради шума. За това пък отвън може да е церемонията и коктейла за гостите, а после всичко вътре.
2. Хотел Greenville е много хубаво, много изискано и има градинка с шадраванче, там е супер за изнесен ритуал и коктейл. Но е добре за около 80 чвека, ако не се лъжа, и куверта е малко по-висок...
3. Хотел Одаджийски има една тревна площ малко по-нависоко по едни стъпалца, не твърде голяма за всички гости, но напълно достатъчна за самата церемония, имаше и една голяма тераса.
4. Хотел Банкя Палас също има отпред градина много хубава за церемония и коктейл. Но пък е малко извън София...
5. Ресторант На върха в Горна Баня - там на нас ни се видя ветровито и много рисковано при лошо време, защото вътре е тясно и мрачно - поне такива са моите спомени. За там съм чувала недобри отзиви за обслужването обаче.
6. Чувала съм съм за един мотел с градина по пътя от София за Пловдив - Черната котка, но не съм ходила, само снимки съм гледала, но се отказахме да ходим, защото няма вариант за лошо време. Иначе било с много сладка градина с дървета и басейн, но трябва много голяма шатра да се слага за лошо време.
7. Ресторант Лебед на Панчаревското езеро е много красиво като гледка, има нещо като площадка досами езерото за изнесени ритуали, не е съвсем градина, просто си е до езерото сред самата природа, но правят самите сватби само вътре, защото отвън са клиенти на свободна консумация.
8. Ловен дом - там също не съм ходила, има градина, други форумки могат да споделят.
9. Хотел Sky Way - има тревна площ с басейн - за церемония на открито. Но това е някак си до шосето, наоколо има за фон сгради, иначе е добре поддържано и ресторанта си е супер, но май беше за 90 човека...не съм сигурна
10. Ех, разбира се градината на Кемпински, ама... малко можем да си го позволим
Това са местата, в които аз съм ходила или за които съм чела. Знам че има разни места до басейни около София, където трябва да се кара кетеринг, разни голф игрища, но не съм ходила.
Може и други да допишат този списък, защото много булки търсят такова място.
Дано съм била полезна!
«
Последна редакция: октомври 03, 2009, 14:00:12 от siyana
»
Активен
siyana
Ентусиаст
«
Отговор #19 -:
октомври 03, 2009, 14:06:24 »
Цитат на: Мери в октомври 01, 2009, 16:23:42
Здравейте
! И аз живот и здраве догодина юни-юли месец ще се омъжа
Все още не сме определили дата за сватбата, но вече започнах да се оглеждам за ресторант и да си планирам другите нещица. И на двамата с милото ни се иска сватбата да протече на открито. Поради липсата на море в София, поне в някой ресторант с хубава зелена градина да е.
Предвиждаме около 100 човека да сме.
Така че ако имате някакви идейки, моля да споделите.
Ето виж тук за ресторанти с градина -
http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,22697.0.html
Активен
asseto
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #20 -:
октомври 03, 2009, 20:37:10 »
Благодаря ви, момичета!
Проблемът е, че не живеем в България и следващото ни прибиране ще е чак около Коледа и много за кратко. Съответно ще трябва да свършим доста неща през това време. Със сигурност ще се опитам да отида до Грийнвил да го разгледам, но искам да отсея предварително ресторантите, които да посетя, тъй като времето ни, както казах, ще е ограничено.
Активен
dark_avenger
Ентусиаст
Публикации: 127
Отг: Ресторанти с градина и сватби на открито!!!
«
Отговор #21 -:
октомври 03, 2009, 22:54:55 »
Доста изчерпателно, бих препоръчал и да описвате къде какво ви отговарят от ресторанта, защото някъде градините не може да се ползват, а служат само за примамка, нещо като подвеждаща реклама.
Активен
merakliika
Любопитен
«
Отговор #22 -:
октомври 04, 2009, 13:52:53 »
Здравей asseto. Ние също живеем в чужбина и установих, че ако искам сватбата да е май месец трябва да се резервира от сега ресторанта. Някои места са резервирани даже и за по-късно. Помоли някоя приятелка в България да ти помогне с огледите, ако имаш желание за конкретна дата според мен. Просто съвет от мен. Успех с подготовката.
Активен
asseto
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #23 -:
октомври 04, 2009, 23:07:15 »
Ужас направо, при нас няма кой да помогне с огледите, родителите още не знаят
, а приятелите ни като цяло и те са в Германия.
Нашата сватба няма да е преди август, та се надявам декември месец да успеем да огледаме и да резервираме нещо хубаво.
Успех и на теб!
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813
«
Отговор #24 -:
октомври 05, 2009, 08:30:49 »
Аз само да си кажа един съвет към Syiana, тя сигурно си го знае, но моята сватба беше на 11. 07.2009, а в ресторанта в които бяхме, има страхотна гледка от терасата и въобще разкошен за една сватба в градината....добре, че милото се тръшна да сме в ресторанта!!! Такъв порой и такава буря не бях виждала през живота си
, каквито имаше предният ден на 10, и направи всичко в кал и свлачища и на другият ден с кратко прекъсване точно в 17.30 (сватбата беше от 17.00) започна отново....даже и навеса беше безпомощен, защото от силната буря се наложи да го сгънат иначе щеше да го разкъса...
Активен
Мери
Любопитен
«
Отговор #25 -:
октомври 05, 2009, 15:21:10 »
Аз за сега съм се насочила към Дипломатическия клуб, поне според мненията и снимките изглежда ми добра идея. Но не съм мислила за изнесен ритуал- иска ми се, но е кофти да отидат всички до ресторанта там да протече церемонията, после всички към църквата и пак обратно към ресторанта. Друг вариан, за да се избегне това разкарване е да се направи и църковния брак в самата градина, но поне аз не го приемат това. Но със сигурност държа ресторанта да има хубава градина, не само за снимки, но и за глътка свеж въздух
Активен
siyana
Ентусиаст
«
Отговор #26 -:
октомври 05, 2009, 18:35:08 »
m_eleva19 , много добре го казваш това за времето и дъжда за бъдещите булки, защото си е важен момент. Аз като тебе вече съм бивша булка и бях предвидила вариант за дъжд
Но при мене само церемонията беше отвън и точно заради евентуално лошо време всичко друго си беше вътре в ресторанта. Слава богу, при мене нямаше порой, ама явно на тебе ще ти върви по много вода! Така си е - с времето не можем да спорим и по-добре човек да е подготвен!
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #27 -:
октомври 05, 2009, 20:56:38 »
Темата е нова, необходима, но не е за българи. Българската сватба във веселата си част не е пригодена за абсолютно всички заведения, с много малки изключения. Българинът е с малко по-други представи за веселба на сватба. Но не е това най-важното. Има определени норми, които трябва да бъдат спазвани. Просто и ясно - това, че имате сватба не значи нищо за околните. В законодателните актове изключения за сватби не се правят, включително Закона за движение по пътищата. Просто и ясно - дори и да се жените около Вас има винаги хора, които желаят да да прекарат един хубав ден, който не зависи от това, че Вие имате сватба. Кой крив, кой прав - въпрос на виждане, националност и манталитет.
Активен
merakliika
Любопитен
«
Отговор #28 -:
октомври 05, 2009, 22:05:16 »
Asseto разбирам те напълно. Но щом е чак август мисля, че няма да има проблем. Пиши как си с подготовката. Ние сме юли за сега и затова почваме малко по малко.
Активен
siyana
Ентусиаст
«
Отговор #29 -:
октомври 05, 2009, 23:23:26 »
Ех, Пачоран, Пачоран
Че защо да не е за българи? Изнесените ритуали и welcome drink в градина са много популярни. На мен и моите гости много им хареса. Много по-хубаво е да приемаш поздравления в градина и да си правиш снимките там, отколкото в някакво фоайе със соц мотиви по стените в съветите. Аз лично изпитвам ужас от обредните домове и са ми много потискащи. Що се отнася до тържеството, и аз мисля че е по-добре на закрито в ресторант. Но в крайна сметка всеки си решава какво и къде. Факт е, че повечето търсим градини за сватбата, за да избягаме от шума и от претъпкания градски пейзаж, който в София не е от най-красивите за окото.
Активен
Страници:
1
[
2
]
3
4
...
30
Нагоре
Изпечатай