Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 14, 2024, 16:40:58

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 28 29 [30] 31 32   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: А как се разбирате със свекървата? - част 3  (Прочетена 187947 пъти)

InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1209

Моят сватбен албум

« Отговор #435 -: януари 09, 2012, 22:15:13 »

Охх emmmmmy ако не ми се обаждаха хич нямаше нищо да знаят. Но ето тъп пример от днес вечерта: Отидохме на гости с идеята да кажат, кой от роднините искат да присъства. Милото написа там най-близките си роднини - лели и първи братовчеди, но аз /тъпата/ го накарах да пита и техните дали не искат и те някой /считам за нормално поне да ги попитаме/. Свекър ми като почна...а ми за какво ги каниш братовчедите, то така и леля ти трябва да поканиш.. ама що не поканите за кумове другите братовчеди, така ще спестите хорааа  Oh my ... Аз направо онемях. Баща му на милото почна...ти на твоите родители казала ли си кой ще каниш, амаа те съгласни ли са за толкова хора.. Обаче свекървата мълчи и се муси, и аз съответно мълча. Накрая милото и баща му отидоха да се разбират "по мъжки" и си тръгнахме, а милото бесен. Преди малко като се прибрахме той направо се срина...Ако продължат така никаква сватба няма да правя, ще си се подпишем и да си гледат работата и си заврат съветите някъде.  cray
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265

Моят сватбен албум

« Отговор #436 -: януари 09, 2012, 22:23:42 »

след днешния ден би трябвало да не се занимавате с тяхното мнение толкова- мисля че са преминали границата  angry
Ако знаеш това за неправенето на сватба колко пъти съм го казвала ... Подпис, снимки и почерпка с кумовете ми се е въртяло из главата доста пъти.  при вас май също така се получава.... beating
Активен
Миши
Професор
Публикации: 405

« Отговор #437 -: януари 09, 2012, 22:54:58 »

Съгласна съм с emmmmmy. Не се ядосвай, все пак и ти имаш право да се видиш в бяло. Ако бях на твое място ще огранича вижданията и чуванията си с тях. Когато са готови поканите просто ще им я изпратя и толкова. Може да изглежда грубо, но нали твърдят , че вече са правили една сватба. Нито ще питам за мнение, нито ще се съобразя. Сложи си розовите очила и се наслади на подготовката. Надявам се всичко да се нареди и да няма повече такива ситуации smile
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #438 -: януари 10, 2012, 12:40:28 »

Абсолютно се съгласявам и с двете ви Миши и emmmmmy и повече прекратявам комуникацията с тях. Всичко ще си организираме, ще поканим когото решим и направо покана ще им дадем. Милото толкова се ядоса вчера, цяла нощ не е спал и днес ми съобщи, че даже не иска от техните да тръгват в деня на сватбата, а щял да си вика приятелите в квартирата.  angry Много е обиден, а аз потресена от ситуацията. Много ми е криво, защото милото очакваше друга реакция от тях и по неговите думи "пак го разочароват", защото и за предната сватба явно е имало перипетии, но той си мислеше, че родителите му са се държали странно защото е бил доста млад и не са харесвали и момичето де. Сега си мислехме, че ще е различно - мен уж ме харесват, милото е вече на 32 и така. Ама майната им...Дано да няма следващи изцепки, защото накрая ще взема присърце идеята на милото да идем и да се оженим в Ягодинската пещера.
Активен
fashion
Професор
Публикации: 399

« Отговор #439 -: януари 10, 2012, 16:59:59 »

Inlove_girl
Хеййй това с Ягодинската пещера звучи супер, ние това лято бяхме в Девин за няколко дни и улучихме точно такава сватба там,много интересно и различно беше smile
Активен
V_e_S_i
Сватбен ГУРУ
Публикации: 879

Моят сватбен албум

« Отговор #440 -: януари 10, 2012, 18:24:35 »

InLove_Girl, миличка този проблем  - "няма да има сватба накрая" и аз го преживях! Мъжът ми беше толкова изнервен, че накрая беше на косъм да им каже да не идват на неговите родители angry  angry angry Слава Богу, до там не се стигна и сватба си имаше и беше много хубава, пожелавам ти и на теб един прекрасен сватбен ден!  @}->--Не се тормози излишно, опитай се максимално да ги игнорираш - аз успях, където те плащаха половината пари, пък вие ли няма да успеете, дето всичко сами ще си правите girl_wink good Ограничи максимално контактите с тях и даже не искай и помощ. Е, за да не се чувстват обидени или игнорирани споделяй от време на време как върви подготовката, някоя и друга подробност и това е! Дори и да ти дават съвети и да се опитват да ти се бъркат, кажи им, че с годеникът ти сте го решили вече и двамата искате да е така и запомни - НАЙ-ВАЖНОТО е, че той те подкрепя, на твоето мнение е и е готов да те защити, ако има нужда! Не се притеснявай - СВАТБА ЩЕ ИМА!!! Party time nazdrave
Активен
Leyla
Любопитен
*
Публикации: 39

« Отговор #441 -: февруари 05, 2012, 20:13:30 »

Моята бъдеща свекърва е страхотна и готви божествено. За сега се разбираме чудесно и се надявам винаги да е така.
Като чета какви проблеми съществуват между снахи и свекърви и настръхвам. По принцип е нормално понякога да има разминаване в гледните точки, но все пак според мен трябва да се стремим да не допускаме скандали и да има отстъпчивост и от двете страни и взаимно уважение. Надявам се никога да не стигаме до лоши взаимоотношения.
Активен
anna_karenina
Сватбар
Публикации: 268

« Отговор #442 -: февруари 05, 2012, 20:27:05 »

Не знам дали свекървите или снахите са виновни, като чета тази тема. Има всякакви хора, но не мога да допусна, че свекървите ви говорят за вас с тези грозни думи,с които вие за тях.Ами и аз да съм ви свекърва и да ми говорите по този начин, ще се държа строго с вас.
 Да не говорим за елементарна култура поне да пишем "омраза" с "о", на няколко места го срещнах с "у".
И аз познавам двойки с лоши отношения със свекървата, но не си позволяват да говорят такива грозни думи. Тази жена е родила и възпитала мъжа ви, на нея дължите това, че изобщо го има и  сте заедно! Затова минимумът, който заслужава, е да замълчите, когато стане въпрос за нея.

На мен ми прави впечатление, че жените, имали добри свекърви, стават добри свекърви и обратното. Всичко се върти...

Инак е ясно, че ако живеете с родителите на когото и да било от двамата, конфликти ще има. Чужди семейства сте, с различни навици, няма как да разбирате нещата по един и същи начин. Дано има начин по-рядко да се живее под един покрив.

Аз свекърва още нямам, но ще ме учуди да се промени след сватбата- ние живеем заедно от 2 годинис  мъж ми и тя отдавна ми го е "дала" и се виждаме с нея доста често, познаваме се добре. Въпреки, че понякога я чувствам по-близка от  майка си, не бих я наричала "мамо", и аз мисля,че майката е една. Ще видим, няма да се заричам за отношенията ни, ясно е, че ще се дразним и караме рано ли късно, важното е да не е сериозно и след това да ни мине бързо smile
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1377

Обичаме нашето хубаво момиченце :)

Моят сватбен албум

« Отговор #443 -: февруари 05, 2012, 20:36:28 »

Аз свекърва още нямам,.
Като нямаш свекърва,защо даваш подобни квалификации за момичетата пишещи тук? huhhuh.gif
Сама казваш,че сигурно ще те дразни един ден.Като те ядоса,да не мислиш,че ще я наричаш  съкровище по форумите?Аз пък не видях някой да нарича свекърва си с грозни думи тук. pardon
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
**
Публикации: 1505

Моят сватбен албум

« Отговор #444 -: февруари 06, 2012, 04:07:03 »

Тази жена е родила и възпитала мъжа ви, на нея дължите това, че изобщо го има и  сте заедно! Затова минимумът, който заслужава, е да замълчите, когато стане въпрос за нея.

Това ми звучи като изказвания от типа "така са казали древните, значи така ще е". Т.е. да не се впрягаме да си включваме мозъчетата в действие- няма нужда!  pardon За мен щом като някой е постъпил неправилно, и папата да е, трябва да си е отговорен за постъпката.  Wink Това, че някоя е майка на мъжа ти, трябва ли да я извинява за всичко и да й се мълчи?  shok Освен това не съм съгласна, че е неин приносът една двойка да са заедно - понякога те са двойка именно въпреки нея.
"Жените, имали добри свекърви, стават добри свекърви и обратното" е някаква зависимост, която според мен лично, не съществува, освен при хора, които са абсолютно неспособни да си съставят адекватно мнение за околните (в случая за снаха си). Не всички са такива, слава Богу!  good
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #445 -: февруари 06, 2012, 11:37:03 »

Аз лично не съм прочела в темата някой да нарече бъдещата или настояща свекърва с лоши думи. Всеки си споделя мъките. А лошите неща, които се пишат са факт. И това, че свекървата не пише във форума, не означава че не говори и по-лоши неща за снаха си, но пред общи познати и общо взето това е много по-лош вариант. Повярвайте ми чувала съм такива грозни думи от устата на свекърви, че нашите тук са си чисти ласки.
Една майка ражда сина си, възпитава го до определена възраст, но после той сам си избира какъв път да хване, как да развива характера и маниерите си. Милото например твърди, че е станал такъв какъвто е, защото се е стремял цял живот да не прилича на родителите си  pardon
И последно ... когато човек е добър, той ще бъде и прекрасна тъща и прекрасна свекърва. Когато обаче не е в мир със себе си....ако ще на главата си да застане...все тая! Познавам доста жени, които сега са свекърви и са имали кофти такива. Възхищавам се на тези жени за отношенията към снахите си Bravo

Аз да се похваля, че от както започнах да се държа резервирано и да не споделям нищо относно сватбата, свекърите чак са се стреснали  danceg Питали милото дали не съм се отказала от сватба, защото съм била абсолютно незаинтересована, като ме питат нещо  blum Сега и двамата са по-тихи от водата...и така смятам да продължавам. Като ме питат нещо ги отрязвам и ефекта е видим  diablo
Активен
veseto_87
Публикации: 2189

Моят сватбен албум

« Отговор #446 -: февруари 06, 2012, 11:45:52 »

Аз да ви кажа честно също съм доста озадачена от някои от мненията тук. Все ми се струва, че майката на бъдещив ви/настоящ съпруг не може да има лошо отношение към вас просто ей така. Донякъде съм съгласна с anna_karenina , че трябва да има търпимост. Все пак това наистина е жената, отхгледала вашия мъж, а вие сте жената, която ще е до него за в бъдеще. Не си представям тя защо да се държи лошо с вас без причина.
Аз с моята бъдеща свекърва не съм много близка (виждаме се рядко), но не съм видяла нищо лошо от нея, дори една лоша дума. Даже напротив, защитава ме пред милото, когато той не е прав. Разбира се, има неща в нея, които на моменти много ме дразнят, но премълчавам. Не се налага и не пречи по никакъв начин на плановете ни. Аз със собствената си майка се карам много повече! "Мамо" няма да и кажа, човек има една майка, но нота не пречи да имаме нормални човешки взаимоотношения!
Активен
skylife
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1308

Моят сватбен албум

« Отговор #447 -: февруари 06, 2012, 11:52:13 »

Аз да ви кажа честно също съм доста озадачена от някои от мненията тук. Все ми се струва, че майката на бъдещив ви/настоящ съпруг не може да има лошо отношение към вас просто ей така.

Не искам да споря с никой...но аз съм точно такъв случай - ние с милото се познаваме от вече почти 15 години, женени сме от 3. До преди да се оженим, майка му не искаше и да чуе за мен, макар че единствения и досег с мен беше, когато се запознахме преди 15 години (това значи - "Майко, това е...." и от моя страна "Приятно ми е....")

Значи - ако от това можеш да си направиш извода за един човек какъв е, ОК - нямам нищо против. Ние живяхме 10 години заедно, но мен ме приеха едва тогава, когато се оженихме. От моя страна не е липсвало желание за "сближаване" и "опознаване"...Така, че - за мен лично причина да не ме харесват нямаше, но в крайна сметка - не мога да съм в чуждата глава и да знам какви мисли минават там...

Само знам, че след всичките тия години, едва след като мъжа ми си счупи крака миналото лято и се грижих за него 3 месеца (като че ли до тогава не съм се грижила...), разбрах че майка му вече била УБЕДЕНА в нашата любов... Е - какво да кажа, аз се доказах, за вас не знам  blum tease pardon crazy
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #448 -: февруари 06, 2012, 11:55:34 »

Веси повярвай ми... Нещата не са така розови, когато си близо до свекърите, както не са и при тъстовете. Не вярвам нито едно момиче да е проявило нетърпимост..в началото. Към мен винаги свекърите са се държали прекрасно, докато не стана въпрос за сватба. Тогава направооо...пощуряха. Никога една лоша дума не са ми казали . Въпроса е...напрежението, което създават и на мен, и на милото. Да всеки трябва да има уважението на другия, но това уважение трябва и да се заслужи. Умните свекърви доста неща премълчават, както и умните снахи. Но когато се преминат някакви граници, трудно се търпи. Моят случай не е фрапантен, но погледни назад в темата....таква намеса може да разруши семейство.. crazy За да е измислена темата значи проблеми има...
В предните ми постове съм написала какво мисля за... "това наистина е жената, отхгледала вашия мъж," теорията.... Въпрос на вкус  pardon Извинявай Веси  give_rose
Активен
veseto_87
Публикации: 2189

Моят сватбен албум

« Отговор #449 -: февруари 06, 2012, 11:55:57 »

Смятам, че ако майката на мъжа ви има лошо отношение към вас, то е негова работа да се намеси в ситуацията! Мисля, че с един нормален разговор от негова страна, ако щете и с по-остър тон, той трябва да я убеди, че вие сте неговата жена. Нали не мислите, че тя ще се откаже от сина си, ако той заяви ясно позицията си?
InLove_Girl, изпревари ме докато пишех. Точно това казвам, че в ситуация, когато се стига до "разваляне на семейството" вече идва ролята на мъжа!
« Последна редакция: февруари 06, 2012, 11:57:56 от veseto_87 » Активен
Страници: 1 ... 28 29 [30] 31 32   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: