Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 18:54:08
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Възвращаемост от сватбата?!
Страници:
1
...
15
16
[
17
]
18
19
...
23
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Възвращаемост от сватбата?! (Прочетена 158090 пъти)
mandarinka
Сватбен ГУРУ
Отг: Възвращаемост от сватбата?!
«
Отговор #240 -:
септември 27, 2007, 13:12:19 »
Аз познавам човек, чиято сватба беше направена под предлога че
"искаме хубава сватба"
но в крайна сметка разбрахме че е само заради възвръщаемостта и за да изкрънкат от гостите парите, ако си спомняте бях разказвала за алкохола на тая сватба, 0.5 литра ракия на масата на гостите - приятели, колеги, а за роднините и някво ментеливо неизвестно, евтино уиски. То бяха планове кое да им е най-евтино, сметки в кое да не се прецакат, накрая излезе че са си позволили само 170лв за изнесен ритуал и това е едиственото което са си позволили като каприз,костюма взет просто за да не е гол,липсва на всякакъв вкъс, но евтин!, роклята от плат за пердета, мен ако питате, като се търси възможно най-евтино шиеща шивачка, букета от пазара за 2,3лв, питата - направо с целофана както са я взели от Билла, сладките да не говорим.. по-добре да ги нямаше, з а храната да не говорим по-добре нея също да я нямаше! хората си бяха направили сватбата за да отбият номера и да оберат гостите, а включително и моите хора бяхме събрали солидна сума пари, така че мили момичета има такива които пресмятат всичко до стотинката за да не се набутат за да им е пълна възвращаемостта... и сигурна съм че на тези мой познати им е била 200% като грам не си бяха мръднали пръста на гостите да им е добре на сватбата
има хора които са си скръндзи по природа и не усещат че лишават и себе си от някой блага които им предлага живота, ама те страдат от това, на по-посредствена сватба не съм била
«
Последна редакция: септември 27, 2007, 13:15:11 от mandarinka
»
Активен
veselyshko
Сватбен ШАМАН
красота :)
«
Отговор #241 -:
септември 27, 2007, 14:01:39 »
Малееееее
mandarinka
направо се изумих- как е възможно да направиш сватба за да си обереш гостите
Такива хора не съм вярвала че има, че и с какви очи са се показали пред родители, роднини и приятели малеее
Те тези хора явно никой не ценят щом единствената им цел е била да вземат парите на всички
Kleo_20
ти също много ме изненада с историята за тези непознати за вас хора- как могат да кажат колко пари искат да им дадат гостите-те тези хора изобщо не са добре
Ами ако не могат да си позволят
Леле момичета какви хора има а
Ние с милото казахме, че предпочитаме парички, но който има възможност, който няма да не дава нищо само да дойде :girlhide:Казвала съм им на всички това-че нищо не искам само да дойдат на сватбата, което е по- важно :girlhide
«
Последна редакция: септември 27, 2007, 22:55:27 от veselyshko
»
Активен
mandarinka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #242 -:
септември 27, 2007, 14:36:17 »
Разбира се не всеки може да отдели голяма сума, но хора има всякакви, както има такива които дават безумни пари за огромни и пищни сватби и такива, които гледат да претупат...
veselyshko
, абсолютно грам срам не изпитваха, после тоя човек усети че се държим резервирано към него и ни лук ял ни лук мирисал си трайкаше известно време, но сега нещата са по старо му имаме си едно наум за него, знаем че и стотинката цепи надве без да се усеща че се излага....
впрочем честита нова придобивка на
Дидка
и
Бени
Активен
tanichka
Сватбар
Публикации: 223
«
Отговор #243 -:
септември 27, 2007, 18:48:52 »
Мандаринке направо ме разби с тия сметкаджийски истории. То бива лакомия и пресметливост, но чак пък толкоз. Ти не им ли каза, че трябваше просто да си поискат парите без да ви губят цял ден и да ви замазват очите с блудкава храна, алкохол само за аромат и да гледате булка с рокля дето чувал ли е, нощница или се е загърнала с покривката на леглото?!
vlyubeni , възхищавам се на романтизма и оптимизма, с който гледаш на света
Не знам дали аз съм си недоверчива по природа или последно време се изостри, но не мога да повярвам, че има
все още хора, които разсъждават по този начин. Искаш да кажеш, че дори и след сватбата не помисли нещо относно подаръците, дали са малко, дали са големи, дали ти харесват, не се зарадва, че някой от гостите ти е подарил нещо много красиво или нещо което отдавна си мечтала да си имаш. Никой, освен някои изключения както посочи Мандаринка, не прави сватба за печалба, най-малкото и да искаш не можеш да пресметнеш тези работи. Аз също не съм казала един ден на бъдещия ми съпруг: "Виж, тая година много я окъсахме, ако вземем от банка ще трябва лихва да плащаме, дай да спретнем една сватбичка, ще поохарчим родителите, а после гостите ще ни дадат една щайга с пари и ще сме си добре"
Цитат на: vlyubeni в септември 26, 2007, 16:35:30
Ако хората осъзнаят, че материалната възвръщаемост е много по-маловажна от духовната, може би ще бъдат много по-щастливи. При нас това правило действа.
Мисля,че малко поучителните си изказвания засегна някои от момичетата тук и уби радостта от това, че въобще са получили някакви подаръци, включително и от хубавите спомени от събитието. Едва ли не ти отвръщаш глава самопри споменаването на думата пари. Съжалявам ако съм била малко по-рязка, не исках да те засегна и се радвам, че живота ти явно е такъв, че не ти се налага да мислиш за материалните неща от живота .
Активен
kleo_20
Leader
Публикации: 5436
Мама на едно малко диване!!!
«
Отговор #244 -:
септември 27, 2007, 20:39:36 »
veselyshko не си ме ряазбрала мила казах какво ми казаха приятелите ми когато са били по сватби че на тях им се е случвало да им кажат такива неща аз не съм го казавала това напротив с милото се опитваме да убедим гостите че искаме да са с нас а не да ни дават пари или нещо друго
:'(стана ми много тъжно че така си си помислила з амен
Активен
prin4ipessa
Баш Майстор
«
Отговор #245 -:
септември 27, 2007, 22:27:00 »
Цитат на: tanichka в септември 27, 2007, 18:48:52
Мисля,че малко поучителните си изказвания засегна някои от момичетата тук и уби радостта от това, че въобще са получили някакви подаръци, включително и от хубавите спомени от събитието. Едва ли не ти отвръщаш глава самопри споменаването на думата пари. Съжалявам ако съм била малко по-рязка, не исках да те засегна и се радвам, че живота ти явно е такъв, че не ти се налага да мислиш за материалните неща от живота .
Таничка, много фино си го казала мила!
Лично на мен, честно да си призная, такива поучителни изказвания никак не ми се нравят и дори ме дразнят при положение, че въпросното момиче досега не е участвало активно в нито една от дискусиите на форума, а сега си позволява доста нетактично да ни поучава и да се изказва сякаш е нещо повече от останалите. И аз мога да седна и да се правя на мъдрец и философ при положение, че никой не ме познава лично (или поне голяма част от съфорумците), но не мисля че този форум има за цел да се покажем колко сме възвишени и да се надцакваме за всяко нещо с другите. Не знам може би аз греша, но не го възприемам по този начин. Моля модераторите да ме извинят за отклонението от темата, но трябваше да го кажа
Активен
veselyshko
Сватбен ШАМАН
красота :)
«
Отговор #246 -:
септември 27, 2007, 22:42:41 »
Цитат на: kleo_20 в септември 27, 2007, 20:39:36
veselyshko не си ме ряазбрала мила казах какво ми казаха приятелите ми когато са били по сватби че на тях им се е случвало да им кажат такива неща аз не съм го казавала това напротив с милото се опитваме да убедим гостите че искаме да са с нас а не да ни дават пари или нещо друго
:'(стана ми много тъжно че така си си помислила з амен
Миличка недей така изобщо съм нямала предвид че вие сте казвали такива неща- аз правилно те разбрах и много се зарадвах защото и ние с милото направихме точно като вас- да кажем на хората че те са по- важни
Сладка извинявай ако съм го написала малко объркано- аз разбрах че това са го казали някои хора които вие изобщо не познавате и въобще ама въобще не съм си помисляла подобно нещо за вас
Миличка много съжалявам- аз имах предвид тези непознатите хора не вас
Сега и видях че аз изобщо не съм написала това което всъщност исках и го поправих
«
Последна редакция: септември 27, 2007, 22:52:22 от veselyshko
»
Активен
Miri
Баш Майстор
«
Отговор #247 -:
септември 28, 2007, 10:40:30 »
При нас баща ми беше казал на роднините от негова страна да не носят подаръци, защото сме щели да се местим в Щатите и никой от неговите роднини не донесе нищо , даже и в плик. Само една от братовчедките набаща ми подари албумче с една икона и чичо ми(брат на баща ми) и леля ми ни подариха пликче, което беше на стойност от 500лв. мен ми стана даже малко неудобно, защото чичо ми беше и организатор на сватбата и се беше погрижил за отстъпки в цените и всичко д амине перфектно. Та от тях си купихме печка със стъклокерамичен плот, за което много им благодаря. Така ,че на нашата сватба имаше една такава групичка от 13 човека (роднини на баща ми), които явно бяха дошли да се наядат и напият. Като цяло свтабата озлизе около 7200 - 7500, като ние с милото бяхме похарчии около 3000 лв , останалото майка ми и баща ми си го поделиха. Като цяло от гостите получихме общо около 3600 лв. , така че за нас двмата е имало възвращаемост. въпреки ,че не сме си мислили честно казано за това, аз исках всичко да е певрфектно , независимо колко ще ми струва и най-вече гостите да се веселят. Но ми стана обидно все пак ,че от родата на баща ми никой и едни сервиз за 5 лв не се беше сетил да подари. ...
Активен
Little_Sweet_Didka
Баш Майстор
«
Отговор #248 -:
септември 28, 2007, 11:02:09 »
Ох...роднини....какво да кажа аз, като моите чичо и стринка (брата на баща ми) не пожела да доведе баба ми на сватбата!
Тя е на легло, но не е болна просто не може да ходи. Бяхме осигурили и инвалидна количка, трябваше просто да я доведът! Но те не пожелаха....вобще и незнам колко пари са ни дали, за мен не значат нищо колкото и да са....С право ти е станало криво, при нас имаше роднини от страна набаща ми които нямат възможност, но пак дадаха по 20лв. Все пак си е един вид уважение! Непростимо е наистина...поне верно един сервиз за 5лв можеха да вземат....да не ви казвам пък аз как в магазина една събота дойдоха 2-ма(мъж и жена), слезнаха от лъскавата си кола и викат "опаковайте ни ги като за сватба" а подаръците бяха :кошче за буклук и от магазините за левче в едни пликчета по 2 ножа и 2 вилици и 2 лъжици-общо 4броя вилици, лъжици и нож. На които имаше още етикетче "1.00лв" Така че има хора разбиращи по различен начин нещата, но пък младоженците все пак са получили нещо- дори и кош за буклук....пак е уважение...или?
Активен
Miri
Баш Майстор
«
Отговор #249 -:
септември 28, 2007, 11:09:54 »
Ами странен подарък за сватба
, Точно тук е проблемът ,че хора , които имат възможности са скръндзи и гледат да минат по тънката лайстна , докато хора с много по-малки възможности , показват уважение към теб, такава всъщност беше и идеята ми за роднините на баща ми, но честно казано за това се замислих доста по-късно ....Най- се дразнех обаче ,че имаше пликчета с големи суми но без картичка или поне надписан плик
и така незнаехме от кого са., но ...
«
Последна редакция: септември 28, 2007, 11:16:26 от Miri
»
Активен
сиска
Заслужил майстор на спорта
Така ми е добре...
«
Отговор #250 -:
септември 28, 2007, 11:12:22 »
:angry:добре че на нашата сватба нямахме такива "проблеми" преобладаваха пликовете.Без всякакви предопреждения от наша страна гостите си бяха преценили че повече имаме нужда от пари отколкото да дублираме сервижи,телевизори...........Имаше 2-3 подаръка(един кухненски робот,готварска печка)и май това е
Активен
Little_Sweet_Didka
Баш Майстор
«
Отговор #251 -:
септември 28, 2007, 15:16:41 »
Ето я част от нашата възвръщаемост от сватбата
Видяхте ли номера? а сещате ли се какво значи?
Вчера ме изненадаха....уж че още не е оправена, регистрирана и нещо ме забаламоса милото и хоп! Гледам аз едни панделки.....
А снимки на другата възвръщаемост, като се върнем от Египет на 6-ти.
«
Последна редакция: септември 28, 2007, 15:18:16 от Little_Sweet_Didka
»
Активен
plamik
Баш Майстор
«
Отговор #252 -:
септември 28, 2007, 16:01:39 »
Хей, здравейте и от мен. Аз се бях разписала в тази тема май някъде в началото. Бих искала да споделя и моето мнение. Като начало съм абсолютно съгласна, че колкото хора, толкова мнения и акъли. Мисля си, че всяка една от нас е направила деня си такъв какъвто е искала - красив и неповторим. Ние с милото си бяхме направили списък от какво имаме нужда и който ни питаше какъв подарък искаме - казвахме. Например красиви чаши за вино и ракия, но без да определяме магазина или стойността на подаръка. И ги получихме. Повечето ни гости ни подариха практични и НЕповтарящи се подаръци. И ако сметна причките, който събрахме и подаръците,превърнати в сума, мога да кажа - да имахме някаква възвращаемост на сватбата.
Така, че мили момичета, не се ядосвайте на скръндзливите хора - винаги има такива за "яденето и пиенето" и такива, които все нещо не им харесва.
Усмихнете се!
Активен
vanessa
Сватбар
Публикации: 262
«
Отговор #253 -:
октомври 01, 2007, 16:54:25 »
Дойде и моят ред да се запиша тук.При нас разходите се разделиха на две :милото си пое неговите гости,а майка ми и баща ми гостите от наша страна/ като разход ги смятам общо/.Възвращаемоста ни е даже малко над 100%.Преобладават подаръчетата в пликчета и от тях събрахме около 4500лв,получихме и 2 фритюрника,2 електрически скари,микровълнова фурна /страхотна е /,комплект чинии и чаши,електрическа фурна,готварска печка и мноооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооог
о цветя.Аз не очаквах такава възвращаемост,а пък и не направихме сватбата заради парите ,а заради това че аз много исках да се видя булка и да се съберем на едно място с нашите приятели и роднини.Казвам приятели,защото вие знаете че добри познати има всеки ,но верните приятели са малко и в тежките моменти те са едни от хората на които можеш да разчиташ.
Активен
mariana
Баш Майстор
«
Отговор #254 -:
октомври 02, 2007, 15:43:46 »
Да си кажа и аз мнението по въпроса.За четири месеца организация нито веднъж не съм си помислила колко пари ще получиме и колко ще дадем.Исках сватбата ни да е хубава,хората да я запомнят.Разпростирали сме се според възможностите си,не сме се стискали и пресмятали,не сме се и изхвърляли.Единствено свекървата все повтаряше дано сме си върнали парите и как на девер ми сватбата била много евтина и много хубава.То купона си беше супер и наистина е най-важно на тях да им е харесала,но мен лично не ме впечатли.Аз исках да има неща,които не съм виждала по сватбите на които съм била.И в крайна сметка наистина,когато гостите видят че си се постарал за тях са и по щедри/е винаги има и изключения,де/В крайна сметка мисля,че това,което сме дали ни се е върнало!
Активен
Страници:
1
...
15
16
[
17
]
18
19
...