Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 20:34:08
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Възвращаемост от сватбата?!
Страници:
1
...
14
15
[
16
]
17
18
...
23
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Възвращаемост от сватбата?! (Прочетена 158116 пъти)
kleo_20
Leader
Публикации: 5436
Мама на едно малко диване!!!
Отг: Възвращаемост от сватбата?!
«
Отговор #225 -:
септември 11, 2007, 18:16:27 »
и аз се притеснявам за това все пак сватба е не можеш да минеш с 10лв като за рожден ден но не искам никой да се охарчва ние не правим сватба за парите и подаръците а за да ни видят всички и познати и непознати(свекиииии
) колко сме красиви щастливи и влюбени за това да се гледа и да се стане част от него не искам да си дават половината заплати или пенсии или каквито там доходи имат.ясно ми е че не може да не се даде но ми е така неудобно не заради това вече че ще минавам да ги събирам ами просто защото невсеки има много но все пак дава и да знаете най-много дават тези с малко доходи което е така тъжно защото не може човек с 200лв заплата да даде повече от колкото друг с 2000 а ние имаме и от едните и от другите приятели и аз лично съм чувала за такива фрапантни истории че чак мен ме е досрамявало
Активен
fanimira
Заслужил майстор на спорта
Mom of 2
«
Отговор #226 -:
септември 12, 2007, 12:11:13 »
понеже при нас ресторанта беше подарък от родителите на милото, имаме пълна възвращаемост,(около 12 000 от пликчетата) бих казала
на всички приятели и роднини, които се постараха да дойдат от различни краща на света, зарадвахме се много , приблизително толкова ни трябваха за поредната вноска за построяването на първия наш дом!!!!!!! още се чудя на съвпадението, и в най-смелите си мечти не сме се надявали на толкова, но все едно по поръчка стана така, още веднъж повярвахме в онзи горе!!!!!
имаме си и няколко подаръчета - портрет (един приятел художник ни е нарисувал само по снимки), микровълнова, кухненски робот, сервиз на Луминарк, гювеченца, тавички, други разни сервизчета и джунджурии и два огромни кашона с най-различни домакински стъкларии (от колегите на милото, нали правят чаши нямаше как да не се отчетат с поне 20 сервизчета
). А и забравих да кажа, понеже при нас е традиция да се подаряват, насъбрах и доста злато!!!!!! абе с една дума много сме поласкани и доволни!!!!!
Активен
Natalia Borisova
«
Отговор #227 -:
септември 12, 2007, 15:15:49 »
Ние изцяло сами си поехме всички разходи по сватбата. За възвращаемост мога да кажа че има да, защото гостите ни даваха предимно подаръците си вв формата на пари. Имахме само 6-7 подаръка, всички останали ни дадоха пари (имахме около 65 гости). Събрахме около 6000 лв. Не сме го правили с цел да съберем пари или нещо такова. Затова колкото - толкова! Ние сме доволни!
Активен
fanimira
Mom of 2
«
Отговор #228 -:
септември 12, 2007, 15:25:50 »
Натали, никой не прави сватба с цел събиране на пари, с изключение на моите свекита!!!!!
не знам защо ще правят сватба за 300 човека, ако не за да се съберат пари, което го преживяхме някак, ние си се забавлявахме, те също се забавляваха с техните приятели, извинявам се за
Активен
Natalia Borisova
«
Отговор #229 -:
септември 12, 2007, 15:34:35 »
Това е най-важното да се забавляваме истински!
Ние бяхме предопредили нашите родители, че не искаме много голяма сватба с много гости. Иначе представям си какво щеше да е, ако бяхме оставили на тях
Все пак живеем в чужбина и нямаме вече връзка с много наши познати, за което съжалявам че не можахме да ги открием, а много исках да дойдат.
Активен
tanichka
Сватбар
Публикации: 223
«
Отговор #230 -:
септември 13, 2007, 10:12:57 »
Честито Фани и Наталия, чудесно е че освен хубавото празненство сте имали и прилична възвращаемост. Естествено човек не прави сватба с оглед на печалбата, защото ако правиш такива сметки може да се окаже, че си се охарчил много повече, отколкото са ти подарили.
Клео по-спокойно приеми нещата, защото докато мине сватбата все ще притесняваме. Ще ни е притеснено като тръгнем да поздравяваме гостите и те започнат да си дават подаръците / както беше казал един младоженец: "айде да тръгваме на просия"
/, ще се притесняваме като отваряме вечерта пликчетата и кутиите, така че това явно си е част от сватбата като букета, булото и другите задължителни аксесоари. И мила това твойто свеки направо вече и мен ме
По въпроса за храната с нашия управител смятахме колко като цял грамаж се получава на човек и така определяхме дали да е тристепенно или четиристепенно менюто и колко да са големи отделните порции.
Активен
muhichka
Професор
«
Отговор #231 -:
септември 23, 2007, 12:14:33 »
Момичета не се ядосвайте за такива работи!
Аз например въобще не се сетих да си купя сватбена книга и сега ме е толкова яд ,че си нямам ама какво да се прави!Който е искал си е надписал картичката , който не си е негова работа!
Важното е уважението ,че са дошли и са се повеселили!
Активен
prin4ipessa
Баш Майстор
«
Отговор #232 -:
септември 23, 2007, 15:20:14 »
Момичета, аз да се похваля. И в най-смелите си мечти, въобще не съм предполагала, че ще имаме почти 100% възвръщаемост от сватбата (като включим и щедрото отчитане и на семействата ни), но дори без дяла от семействата, общата сума, която събрахме от всички гости ще ни стигне да си купим така мечтаният сватбен подарък - КОЛА!
Много съм радостна и благодарна за щедростта на нашите гости!
Активен
Мая
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #233 -:
септември 25, 2007, 14:12:18 »
По последни сметки сватбата ни излезе около 6000лв за 70 човека. НА фона на цените и броя нощувки мисля че се справихме отлично. За наша най-голяма изненада подаръците покриха разходите., а и двата подаръка /чинни и тенджери/ не се дублираха
. Всички гости бяха решили да ни подарят сервизите в пликчета
.
Забравих да спомена и страхотния хладилник който получихме от кумовете...и в най-смелите си мечти не съм си представяла че ще имаме някога такъв.
Ние смятаме с мъжлето да теглим кредит за да си купим гарсониерка и с паричките които събрахме ще си направил или част от ремонта или ще си купим някоя друга техника
.
Само стискайте палци да намерим апартамента
....момичетата от варна знаят какви са цените тука
Активен
Little_Sweet_Didka
Баш Майстор
«
Отговор #234 -:
септември 25, 2007, 20:49:32 »
maichenceto
стискам палци, скоро да се похвалиш!
А сега аз да се похваля
ИМАМЕ СИ КОЛАААА!! Lancia Libra е и е много красива от вътре, а от вън е един невероятно красив цвят...на мен ми напомня за опашката на русалка-много светло синьо зеленикава.
Благодаря за стискането на палцитеее! Явно са помогнали!
Активен
vlyubeni
Любопитен
Публикации: 22
«
Отговор #235 -:
септември 26, 2007, 16:35:30 »
През цялата 6 месечна подготовка на нашата сватба не ни минало и през ум да мислим да мислим за възвръщаемост. Ако искаш да направиш нещо красиво и романтично просто го правиш... , за себе си и това е което ти се връща през годините - спомена. Ако искаш възвръщаемост, мислиш само за това, кое си струва и кое не си струва, т.е. струва си само това което няма да надвиши очакваните постъпление...Такова мислене е проява на неуважение към самите младоженци, госте им и към събитието, като едно от най-важните в живота на човек.
Ние искахме прекрасен спомен, споделен с най-близките. За същата стойност на сватбата можехме да поканим 100 души, но ние предпочетохме да са 15. Възвръщаемостта е в това, че имахме един приказен ден на едно от най-красивите места във България - "Двореца" във Балчик, а всички сме от другия край на България и нямаме нищо общо с това място освен, че смятаме, че е романтично... Ако хората осъзнаят, че материалната възвръщаемост е много по-маловажна от духовната, може би ще бъдат много по-щастливи. При нас това правило действа.
Активен
Little_Sweet_Didka
Баш Майстор
«
Отговор #236 -:
септември 26, 2007, 17:40:40 »
Цитат на: vlyubeni в септември 26, 2007, 16:35:30
През цялата 6 месечна подготовка на нашата сватба не ни минало и през ум да мислим да мислим за възвръщаемост. Ако искаш да направиш нещо красиво и романтично просто го правиш... , за себе си и това е което ти се връща през годините - спомена. Ако искаш възвръщаемост, мислиш само за това, кое си струва и кое не си струва, т.е. струва си само това което няма да надвиши очакваните постъпление...Такова мислене е проява на неуважение към самите младоженци, госте им и към събитието, като едно от най-важните в живота на човек.
Ние искахме прекрасен спомен, споделен с най-близките. За същата стойност на сватбата можехме да поканим 100 души, но ние предпочетохме да са 15. Възвръщаемостта е в това, че имахме един приказен ден на едно от най-красивите места във България - "Двореца" във Балчик, а всички сме от другия край на България и нямаме нищо общо с това място освен, че смятаме, че е романтично... Ако хората осъзнаят, че материалната възвръщаемост е много по-маловажна от духовната, може би ще бъдат много по-щастливи. При нас това правило действа.
Да, но някои момичета и момчета не могат да си позволят да гледат само духовната страна на нещата, не само финансово но и като сле сложи фактора "свекърва"....така че е нормално когато някой събира пари и се лишава за да направи един от най-щастливите и важни дни в живота си неповторим и специален да се интересува и от "възвръщаемостта". И съм на 190% сигурна, че ВСИЧКИ булки правят сватбите си не заради подаръци и пари а заради самата СВАТБА, заради ТЯХНАТА сватба.
Активен
prin4ipessa
Баш Майстор
«
Отговор #237 -:
септември 26, 2007, 18:03:45 »
Цитат на: vlyubeni в септември 26, 2007, 16:35:30
Ако искаш възвръщаемост, мислиш само за това, кое си струва и кое не си струва, т.е. струва си само това което няма да надвиши очакваните постъпление...Такова мислене е проява на неуважение към самите младоженци, госте им и към събитието, като едно от най-важните в живота на човек.
Никак не съм съгласна с това и мисля, че в днешно време няма нормални хора, които правят сватба само заради възвръщаемост. Според мен е хубаво да има голяма възвръщаемост, защото нека да не се правим на светици, ами да си признаем, че всяка от нас тайничко се надява и очаква да получи повече парички. И това е съвсем нормално. Гостите се надяват да получат добро забавление и добра храна, което също струва пари на младоженците и родителите, така че осигурявайки достатъчно добра храна и забавления, за да оправдаят очакванията на гостите си, е нормално младоженците да се надяват гостите също да им отвърнат с повече щедрост. И какво означава това, кое си струва и кое не? Всичко на което държат младоженците си струва, стига да не е твърде разхитително за тях и техните родители. Някой, който иска да направи сватбата си хубава и весела за себе си и за гостите никога не би разсъждавал, че си струва само това, което няма да надвиши очакваните постъпления. Мисля че никоя от нас като е сметнала приблизително колко ще получи, не си е казала: "Добре, ще получа приблизително 5000 лв възвръщаемост, затова няма да взема това и онова, няма да имам еди кое си и т.н., за да не ги надхвърля тези пари". Това са пълни глупости
Аз например очаквах да получим не повече от 5000 лева като подаръци, но това никога не е било фактор в подготовката на сватбата ми. Главния фактор беше, че искам на нас и на гостите да им хареса, независимо колко ще струва и че после може и да не си го върнем. Затова направихме сватба за 10 000 лева независимо, че не очаквах да ми се възвърнат дори половината, но все пак е хубаво когато видиш, че не само ти си се постарал да зарадваш гостите, но и те са се постарали да зарадват теб. Така че според мен няма нищо лошо в това да очакваш добри постъпления след сватбата при положение, че ти също си се постарал за гостите си.
«
Последна редакция: септември 26, 2007, 18:07:02 от prin4ipessa
»
Активен
maria_lakova
«
Отговор #238 -:
септември 26, 2007, 18:09:49 »
Абсолютно съм съгласна с мнението на
prin4ipessa
и аз също не съм си мислела колко пари ще получим, за да правим сметка за разходите по сватбата по този начин
но тя е права и за това, че и гостите трябва да се постараят младоженците да останат доволни
Активен
kleo_20
Leader
Публикации: 5436
Мама на едно малко диване!!!
«
Отговор #239 -:
септември 26, 2007, 20:02:37 »
Диде честита да ви е новата придобивка
на мен изобщо не ми е грижа кой какво ще ни даде аз на моите гости съм казала че не искам нищо не правя сватба за пари искам всички да станат свидетели на нашата радост и да споделят с нас най-щастливия ден от живота им аз им го казах точно така и толкова се изненадаха и разчустваха приятелите ми
казаха че по всички сватби на които са били младоженците директно им казвали какво да им се купи или колко пари да им дадат
Активен
Страници:
1
...
14
15
[
16
]
17
18
...