Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 20:33:58
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Възвращаемост от сватбата?!
Страници:
1
...
13
14
[
15
]
16
17
...
23
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Възвращаемост от сватбата?! (Прочетена 158115 пъти)
gucci
Leader
Обичаме се!
Отг: Възвращаемост от сватбата?!
«
Отговор #210 -:
септември 11, 2007, 12:18:29 »
Диде и при нас имаше пликове без име и картичка или картичка маа ненадписана.Сумите не бяха малки и аз не можах да си обясня защо е така.Явно хората наистина са се отплеснали.Ние от сватбата събрахме 2700лв и 3 подаръка.Подаръците са комплект много скъпи и красиви чаршафи на TAC един луксозен комплетк хавлии-халати кърпи за лице за баня чехли и разни други работи от сорта на соли за баня ароматни свещи и така нататък и един много красив сватбен албум подарък от момчето което ни снима с фотоапарата.Иначе сватбата ни излезе към 4000 лв.Аз съм доволна беше хубава сватба и нямаше ненужни подаръци.
Активен
fanimira
Заслужил майстор на спорта
Mom of 2
«
Отговор #211 -:
септември 11, 2007, 12:27:06 »
диди, миличка и при нас имаше такива забравили, благодарих на ум на решилите да оставят парички анонимно и вече не му мисля толкова, наистина в бързината се случват такива неща!!! не бива да се натъжаваш, не вярвам да е нарочно
!!!!!!!
Активен
tanichka
Сватбар
Публикации: 223
«
Отговор #212 -:
септември 11, 2007, 14:39:27 »
Диде мила, не се натъжавай. В България май още не можем да асимилираме, че и пликчето е вид подарък и трябва и на него да му придадем вид, а не като на сурвакарче да мушнеш една паричка. Както каза Клео това обикновенно се решава в последния момент. Пристигат на сватбата, преценяват ситуацията и гостите и буля ти Мара и дядо ти Пенчо от Долно на Нагорнище си изтръскват де що има джобчета и след като видят на съседните маси кой какво дал, мушкат и айде за младите и не се замислят, че като тях са 50% от гостите няма как да знаете кое пликче от кого е.
Активен
Little_Sweet_Didka
Баш Майстор
«
Отговор #213 -:
септември 11, 2007, 15:07:32 »
Прави сте, но сигурно щото аз не съм такава, и гледам всичко да е красиво дори и парите с хубава картичка и искрено пожелание....аз не за друго, ами така с дадена сума мога да купя нещо и да кажа "Това ми е от Дани" и се обаждам и казвам "Дани да знаеш, че за сватбата си ни подарила еди какво си"
Все едно- аз не се сърдя, щото то от сърдене няма полза, та той и брат му на Гелето не си е надписал плика...или картичката.
Иначе имаме всичко на всичко подаръка: 1 дървен слон(статуя), една кожена камила(казаха че е символ на силното и здраво семейство), един поднос с крачета за закуска в леглото с кафяви плюшени рамка и албум за снимки, една от дизайнерските крави от магазините "Selma Со", комплект от 2 чаши за чайсъс захарничкс и сълфетник(супер сладурски червено и бяло), една кафе машина(ние не пием кафе
), и един гоблен в прелестна рамка на Дева Мария с Младенеца (много красив). Подаръка от кумувете ни е DVD камера. А събраната сумата е 16 280лв
Активен
maria_lakova
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #214 -:
септември 11, 2007, 15:12:21 »
Доста добра сума сте събрали
но пак зависи колко ви е струвало цялата тази приказка да стане реалност
Активен
kleo_20
Leader
Публикации: 5436
Мама на едно малко диване!!!
«
Отговор #215 -:
септември 11, 2007, 15:14:46 »
ее диде внушителна съмичка си имате
това не е важно важното е че сватбата е била така както си мечтала
колко бяха вашите гости мила??май повече от нашите ви бяха? а и слон камила много нестандартно цяла зоо градина ще си имате у вас вече
а на мен баба ми е приготвила гоблен и знаеш ли че и той е мадоната с младенеца сега се сетих
съвпадение
Активен
Little_Sweet_Didka
Баш Майстор
«
Отговор #216 -:
септември 11, 2007, 15:28:20 »
Гостите ни бяха към 140. Обаче сватбата нашите казаха че ще си я разделят, това не попречи на родителите ми да се "отчетът" с доста солидна сума
мама, татко и брачето ми-ощо 5000
. От неговите родители за сега не сме получили нищо...
Активен
tanichka
Сватбар
Публикации: 223
«
Отговор #217 -:
септември 11, 2007, 15:36:30 »
Много кофти така мила. Май винаги едните дават повече /и не само за пари/ И при нас се страхувам, че натам отиват нещата. Уж щяха да делят на половина, свекитата платиха капарото за ресторанта и не са попитали кое колко струва То сватбата да е само ресторант. Честно да ви кажа няма да се учудя ако след това си направят устата и да им връщаме след сватбата, но дано да бъркам.
Активен
kleo_20
Leader
«
Отговор #218 -:
септември 11, 2007, 15:44:47 »
мила неприятно е но евалата на родителите ти и на брат ти
винаги едните дават повече и е много грозно ако разликата е голяма така все едно са гледали по тънката лайсна да минат
на милото техните са си двама а майка му вс есе цупи като трябва да вади пари а и в крайна сметка техните гости са 60 човека на мама са 30 и най наглото е че искат след основното ястие преди тортата да поръчвак кюфтета и кебапчета д ане останели гостите гладни
селска кръчмарска сватба ли ще правят аз изрично казах че не искам такива селянии и мислех че всичко е наред а те кебабчета
и не само това ами мама не иска такива неща но освен че не иска ще трябва тя да плаша съответно на нейните гости щото не може на едните кебабче на дръгите не и съм се побъркала
Активен
didkata78
Новак
Публикации: 10
«
Отговор #219 -:
септември 11, 2007, 16:29:36 »
Ние този въпрос си го решихме много лесно
Всичко си го поемаме ние с милото. Така и двамата се чувстваме добре, а пък и все пак родителите ни няма откъде да ни дадат пари (пенсионери са), но и да имаха все пак това поне за нас е по-добрия вариант.
Активен
goldi
Баш Майстор
«
Отговор #220 -:
септември 11, 2007, 16:40:52 »
И ние като didkata78 решихме, че сами ще си поемем сватбата, защото не искахме да товарим родителите. Обаче колкото чета все повече се убеждавам, че родителите на момичетата са по-отзивчиви и по-дават от родителите на момчета. При нас аз категорично казах на свекитата, че нищо не искам да плащат и да са спокойни, че ние ще си поемем сватбата/все пак те нямат много пари и аз затова бях казала на милото, че всичко сами ще си правим/. И да ви кажа то почнаха едни притеснения от стран на свекървата, все като отидем не спяла по цяла нощ, не можело то така ние да плащаме. Обаче какво се оказа в последствие. Преди сватабата казаха че ще ни дадат 1500 лв. и аз има казах колкото желаят толкова и че ще ги приема на самата сватба като подарък. Деня преди сватбата милото ми сервира, че му били казали, че нямало да ни дадат 1500 лв. , а 650 лв и аз му казах нямам никакво значение, колкото могат толкова. Обаче ме хвана яд и казах на майка ми да дадат по-малко пари на самата сватба, защото не искам все те да се набутват. И така в деня на сватабата майка ми дадоха 2000 лв. , а след сватбата още 1000 лв. Отделно тя купува всичко за вкъщи, което се гласи, плати ми прическата, букетите за кумата и разни такива дреболий. На никой не се сърдя, но просто не обичам когато хората си знаят възможностите да се изхвърлят излишно.
Активен
kleo_20
Leader
«
Отговор #221 -:
септември 11, 2007, 16:54:36 »
съгласна съм с теб и емного грозно от страна на свекитата ако нямат по-добре да си траят а не да говорят и после нищо
и моите са много странни сърдят се като трябва да платят нещо но иначе всеки ден ми стоварват отгоре че ще има още гости и още
та се питам не е ли по-важно да напшравят красива сватба на сина си вместо да хрантутят сульо и пульо защото те това ще правят канят си съученици от преди 30 години и повече и да не говорим че не са ги виждали от толкова и ги канят само защото аджеба "те са ни канили на сватби" е айде покани тогава половин българия то всеки може да те покани на сватба направо съм бясна и не знам вече какво да говоря
Активен
Little_Sweet_Didka
Баш Майстор
«
Отговор #222 -:
септември 11, 2007, 16:57:42 »
kleo_20
мила ние също искахме да имаме следястие вместо предястие. След салатат-основно, след него плата със сухи мезета и плта с пилешки хапки. И добре че се отказахме навреме, платата с мезатат останаха почти непипани, да не говорим ако бяхме поръчали и пилешки хапки! Кажи на свекървата че момичетата от форума споделят и казват че няма нужда от това.!!!аз за много от нещатат направих по същия начин, предавах думите на вече миналите по пързалката съфорумки!
Активен
kleo_20
Leader
«
Отговор #223 -:
септември 11, 2007, 17:07:21 »
ами аз все и казвам "четох във форума" "споделиха ми" и тя "офф ти с твоите глупости " и ме гледа едно такова изпод вежди и се мръщи охххх вбесявам се докато пиша иде ми да я стисна за врата
но пообъркахме темата и спираме с отклоненията!!!
Активен
Rou
Сватбар
«
Отговор #224 -:
септември 11, 2007, 17:29:17 »
Клео не и казвай за форума ами кажи една моя приятелка се жени преди 2 седмици... и ми каза следното!
Ние имахме салата, предястие някакви ролца, основно, мезета и торта... беше достатъчно, може би малко в повече но мисля че мезетата се хапнаха, макар и да не се изядоха.
Аз не бях мислила кой какво плаща дори не бях мислила колко излезе сватбата ни, и сега направих груба сметка, няма да пиша че малко ме досрамя
в крайна сметка, всички дадохме по равно, ние с мъжа ми, родителите му и моите... А гостите ни бяха много много щедри.
Ние си имахме сватбена листа в Англия, получихме парички за огромен красив и лъскав телевизор
парички за легло и много други неща...
На мен ми беше много гадно на следващия ден като си отворихме пликчетата от гостите ни българи... голяма част от тях са хора без каквито и да са били финанси и все пак бяха отделили толкова много пари за нас. много мъчно ми стана
Активен
Страници:
1
...
13
14
[
15
]
16
17
...