Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 15, 2024, 18:54:38

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 23   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Възвращаемост от сватбата?!  (Прочетена 158092 пъти)

˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙

Leader
Публикации: 8604

·٠•●♥☆Щастлива, Слънчева, Успешна ☆♥●•٠·

Моят сватбен албум

« Отговор #30 -: август 31, 2006, 12:12:36 »

За съжаления и това се случва! Но най-важното е вие двамата да сте си добре!!!! LOVING heart LOVING
Активен
Яни
Сватбен ГУРУ
Публикации: 526

« Отговор #31 -: август 31, 2006, 12:47:26 »

Да така е ! Само че отношението към някои хора се промени sad
хей, не се  впрягай! Винаги има такива, които правят такива изцепки! }:->Но да са живи и здрави! Те са изпуснали! Важното е вие да сте щастливи и мнооооооооооооооооооооооооооого влюбени! heart give_rose drinks
Активен
dgudge
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1007

Щастлива съпруга и майка

Моят сватбен албум

« Отговор #32 -: август 31, 2006, 15:05:46 »

Благодаря ви kiss2 End
Активен
joy
Новак
*
Публикации: 17

« Отговор #33 -: септември 03, 2006, 22:44:10 »

Нашата сватба беше малка - 50 човека, най-близките. При даването на поканите всички ни питаха какво искаме за подарък. Казвахме, че не искаме нищо - заминаваме за чужбина и няма как да вземем каквото и да е, ще се съберем само да празнуваме заедно. И всички ни дадоха пари - в надписани пликове, повечето и с картички, някои - украсени със здравец (знаят си хората как smile ). Така разходите за сватбата се покриха почти на 100%. Но това ли е най-важното? Нали все пак младоженците трябва да почерпят...
Активен
hrisi
Ентусиаст
**
Публикации: 88

« Отговор #34 -: септември 04, 2006, 09:51:14 »

Естествено, че трябва..... иначе сватбите ще се правят главно с цел финансиране ... макар, че със сигурност има такива частни случай...
Активен
Яни
Сватбен ГУРУ

« Отговор #35 -: септември 04, 2006, 10:47:33 »

Така разходите за сватбата се покриха почти на 100%. Но това ли е най-важното? Нали все пак младоженците трябва да почерпят...
И според мен е така. Все пак сами виждаме какво е положението в България. Много от гостите на различни сватби работят за жълти стотинки и колкото и да искат да помогнат на младото семейство, все не се получава. Не се сърдете и не се разочаровайте от хората-кой каквото може дава и подарява. Важното е да знаете, че когато имате нужда от тя те ще са насреща и ще ви помогнат!  good
Активен
Katerina
Ентусиаст
**
Публикации: 99

« Отговор #36 -: септември 06, 2006, 16:04:44 »

На скоро получихме покана за сватба, но тя бе адресирана само до съпруга ми. Тъй като сме наясно, че аз не съм добре приета и присъствието ми е нежелано взехме решихме и двамата да не ходим. Негов първи братовчед се женеше и на мъжа ми му се искаше поне да го поздрави в този щастлив за него момент. След редица разговори стигнахме до идеята да отидем само на церемонията в църквата и да отправим пожеланията си към младото семейство :-) Една седмица предварително внесохме 200 евро по посочената от тях банкова сметка (тъй като изрично бяха опоменали, че искат пари) за да покажем уважението си, въпреки случилото се  pleasantry

От тук следва и заключението, че ако уважаваш някого ще намериш и начина да му го покажеш (не само с пари разбира се) без да се замисляш какво ще ти коства или колко ще ти струва......
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙

Leader
Публикации: 8604

·٠•●♥☆Щастлива, Слънчева, Успешна ☆♥●•٠·

Моят сватбен албум

« Отговор #37 -: октомври 02, 2006, 12:45:17 »

От тук следва и заключението, че ако уважаваш някого ще намериш и начина да му го покажеш (не само с пари разбира се) без да се замисляш какво ще ти коства или колко ще ти струва......

Съгласна съм!

Иначе на нас ни се "върнаха" парите, но защо говоря за връщане като разходите се поемат от родителите, а събраните пари отиват при младото семейство?!
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
Публикации: 6458

Моят сватбен албум

« Отговор #38 -: ноември 27, 2006, 15:46:03 »

При нас 50 % възвръщаемост в лева.Подаръците не съм ги устойностявала!Но съм доволна! :girl_wink:Ние сами си платихме сватбата,без да търсим дивиденти от това! give_rose
Активен
Ита
Професор
Публикации: 423

в интернет влизам рядко... само по нужда

Моят сватбен албум

« Отговор #39 -: ноември 27, 2006, 17:18:09 »

Много сложна тема сте захванали...  Girl_sing Но да се включа и аз с мнение  girl_wink
Тъй като за съжаление светът се върти около парите, няма как да се правят сметки и да се надява човек, поне част от разходите да се възвърнат от едно такова тържество. Аз обаче все си мисля за това, защо се вдига една сватба?  crazy
Не се ли жени човек, за покаже на всички свои приятели, че именно това е човекът, с който иска да остарее. Не е ли това едно празненство, организирано в името на любовта и нежната грижа?  girl_in_love
Много ми е тъжно, когато всички започнат да говорят за пари и в крайна сметка сватбата се превръща в обикновена сделка, или си спечелил или си загубил   beating
Ние ще платим по-голямата част от сватбата ни, като родителите ще ни помогнат, но не много. Правим го заради нас двамата и за да зарадваме близките си, не очакваме изобщо да има възвръщаемост на парите, които сме отделили.  nea
Ако това се случи, ще бъде чудесно, но не мога да се разсърдя на някого за това, че съм го поканила на сватбата си, а той не ми е направил еди-какъв-си подарък или е дал по-малко пари, отколкото ми се иска.
Романтично вярвам в чистотата на сватбеното тържество и даже ми се струва малко гадничко, обикалянето по масите, уж да поздравя гостите, пък то - отивам да си взема подаръка  End
Пожелавам си да не ми се налага да мисля за възвръщаемост на пари и да попадам в дребнави спорове за 10, 20 или 50 лв.  Curtsey
Ще се забавляваме до дупка, пък после ще му мислим  girl_wink Party time
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader

Моят сватбен албум

« Отговор #40 -: ноември 27, 2006, 17:28:07 »

Не се ли жени човек, за покаже на всички свои приятели, че именно това е човекът, с който иска да остарее. Не е ли това едно празненство, организирано в името на любовта и нежната грижа?  girl_in_love
Много ми е тъжно, когато всички започнат да говорят за пари и в крайна сметка сватбата се превръща в обикновена сделка, или си спечелил или си загубил   beating
Ако това се случи, ще бъде чудесно, но не мога да се разсърдя на някого за това, че съм го поканила на сватбата си, а той не ми е направил еди-какъв-си подарък или е дал по-малко пари, отколкото ми се иска.
Романтично вярвам в чистотата на сватбеното тържество и даже ми се струва малко гадничко, обикалянето по масите, уж да поздравя гостите, пък то - отивам да си взема подаръка  End
Пожелавам си да не ми се налага да мисля за възвръщаемост на пари и да попадам в дребнави спорове за 10, 20 или 50 лв.  Curtsey

Браво Ита!Така е!Ние например поканихме гости които нямаха никакви възможности и тъй като сватбата ни беше във Велико Търново за мен беше достатъчно че дойдоха всичките ми приятели от СФ/защото аз съм живяла много години там/.Това пътуване само по себе си е разход,така че за мен беше предостатъчно присъствието им.А когато ни даваха пликовете ако щете ми вярвайте избягвах да ги докосвам.Толкова ми беше неудобно,въпреки че гостите ги даваха с удоволствие girl_wink.Гордеем се с моята половинка , че двамата се справихме със всичко без чужда помощ и то мисля че на ниво!Няма значение кой колко е дал,важното е че е бил там с нас и е споделил радостта ни.Нали за това са сватбите?
Активен
Яни
Сватбен ГУРУ

« Отговор #41 -: декември 12, 2006, 15:43:29 »

Много сложна тема сте захванали...  Girl_sing Но да се включа и аз с мнение  girl_wink
Тъй като за съжаление светът се върти около парите, няма как да се правят сметки и да се надява човек, поне част от разходите да се възвърнат от едно такова тържество. Аз обаче все си мисля за това, защо се вдига една сватба?  crazy
Много ми е тъжно, когато всички започнат да говорят за пари и в крайна сметка сватбата се превръща в обикновена сделка, или си спечелил или си загубил   beating
Ние ще платим по-голямата част от сватбата ни, като родителите ще ни помогнат, но не много. Правим го заради нас двамата и за да зарадваме близките си, не очакваме изобщо да има възвръщаемост на парите, които сме отделили.  nea
Подкрепям всичко, което си написала! И мен много ме дразнят тези тънки сметки, които си правят някой хора... Mad girl
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader

Моят сватбен албум

« Отговор #42 -: декември 12, 2006, 19:04:19 »

Ама ние сватба ли правиме  любов заедно Dance или разбиваме касичките на гостите girl_wink!?
Активен
gucci
Leader
Публикации: 6319

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #43 -: март 14, 2007, 16:14:55 »

Здравейте
аз не смятам че сватбите се правят за възвръщаемост.Най важното е свтабата да е весела.А за това дали да са подаръци или пари аз бих казала че предпочитам десет лева в плик отколкото тенджера за 50.А и не разбирам защото толкова се държи да се научи кой колко е дал.Който колкото е имал.Аз бих Ви питала какво предпочитате някой да дойде и да донесе 10 лв или защото няма възможност да донесе повече пари да не дойде въобще.Аз искам весели хора а не богати на сватбата си.И предпочитам да дойдат без подарък отколкото да не дойдат.Освен това си мисля че който търси възвръщаемост по добре да се подпише и парите дето ще ги даде за сватба да ги похарчи за нещо друго.Дано не съм засегнала някой ама си мисля че вече прекалено много сватбите станаха само символ на една сделка било то за търговците за сватбарите абе въобще сделка а това е много тъжно.
Активен
didibaby
Баш Майстор
**
Публикации: 1881

« Отговор #44 -: март 14, 2007, 16:16:44 »

Напълно споделям мнението ти, gucci! good
Активен
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 23   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: