Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 15, 2024, 15:05:27

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 20 21 [22] 23   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Възвращаемост от сватбата?!  (Прочетена 158003 пъти)

fiibi_bg
Global Moderator
Leader
Публикации: 6458

Моят сватбен албум

« Отговор #315 -: януари 30, 2011, 17:03:34 »

Отклонявате се от темата и чатите!Има тема за текст на поканите и там може да обсъждате как да предлагате на гостите си да ви дават парички вместо подаръци!
Моля,пишете по същество
Активен
alo_madona
Сватбар
Публикации: 204

Моят сватбен албум

« Отговор #316 -: февруари 01, 2011, 12:33:15 »

Искам само да ви споделя, че на сватбата на една от моите най-добри приятелки имаше към 10 ПРАЗНИ плика на сватбата и това много ме подразни, и понеже много от приятелите ни са общи се  надявам да не ми се случи. Много бих се ядосала на таково отношение  bqsnasym
Активен
bella_mi
Любопитен
*
Публикации: 40

« Отговор #317 -: февруари 01, 2011, 20:24:17 »

Аз на това му казвам супер, хипер, мега простотия. В крайна сметка рано или късно става горе-долу ясно кой е дал празно пилкче. Аз сериозно бих осмислила връзката си с подобни хора.
За нашата сватба аз лично нямам никакви очаквания. Ние я правим, за да се повеселим с родителите, приятелите и близките ни хора, а не за да "печелим".
Активен
soulless
Сватбен ГУРУ
Публикации: 619

Моят сватбен албум

« Отговор #318 -: февруари 01, 2011, 20:24:39 »

Аз също съм потресена и, честно казано, изобщо не схващам смисъла на един празен плик... Не ми казвайте, че той не е бил придружен дори от малък подарък... Нямам думи shock
Активен
alo_madona
Сватбар
Публикации: 204

Моят сватбен албум

« Отговор #319 -: февруари 01, 2011, 22:33:32 »

Празните пликове са без картичка и булката ги е пускала във общ плик . На мен ми е интересно дали и на други им се е случвало и главно за това го споделих
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1377

Обичаме нашето хубаво момиченце :)

Моят сватбен албум

« Отговор #320 -: февруари 02, 2011, 11:44:34 »

Аз за пръв път чувам такова нещо-празен плик  crazy Ако го набарам кой ми е го е дал..  beating
А дали има дори и малка вероятност просто да са забравили да сложат пари вътре  pardon pleasantry Но дори и така да беше,хората щяха да се усетят по някоето време и да дадат парички по-късно,а и цели 10 са си доста..  girl_impossible
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
Публикации: 6458

Моят сватбен албум

« Отговор #321 -: февруари 02, 2011, 11:55:25 »

Момичета прекалявате с тези празни пликове.Отклонявате се от темата.Сега колко човека ще се изредят да се възмущават ,че имало празни пликове на сватбата на човек ,който го познава друг човек ,който го сподели във форума!
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1377

Обичаме нашето хубаво момиченце :)

Моят сватбен албум

« Отговор #322 -: февруари 08, 2011, 15:22:57 »

Така,вече като бивша булка,мога да споделя,че възвращаемоста на нашата сватба е 100%.Колкото дадохме,толкова и взехме.Това е от мен  give_rose
Активен
soulless
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #323 -: май 23, 2011, 14:50:36 »

Понеже и нашата сватба мина, да споделя какво се получи при нас - ние казахме на всички директно, че предпочитаме пари вместо подаръци и всъщност почти всичките ни гости се съобразиха с нас smile Имахме реално подаръци само от 2 семейства - единият беше икона на Богородица Троеручица, много красива ваза и дървена котка blum - сувенир (и двамата сме фенове на котките), а другият - репродукция на Климт на картина, която обожавам. Де факто в пари получихме 2750 лв, а цялата сватба като организация ни струваше 4420 лв, така че сме съвсем доволни. С получените пари мислим да си купим един лаптоп, а другите да спестим в обща сметка smile Още нещо: за да не се влияе отношението ни към гостите от подарените пари, не сме гледали от кого какво сме получили, а събрахме парите накуп и ги преброихме smile Изобщо, сватбата ни беше чудесна, а парите, получени от гостите ще ни помогнат най-вероятно да се сдобием с желаното от нас возило smile
Активен
CabuHka
Професор
Публикации: 378

Моят сватбен албум

« Отговор #324 -: май 28, 2011, 05:43:49 »

И нашата сватба мина - не съм смятала колко точно ни излезе сватбата, но някъде около 8000лв. Като пари получихме 4300лв + 4500 от родителите. Имаме и няколко подаръка - 2 сервиза с чинии и чаши; 2 комплекта за хранене; 2 чаши за вино; 1 сервиз за ракия; 2 икони на Св. Богородица.
Активен
petkoff
Любопитен
*
Публикации: 28

« Отговор #325 -: юни 02, 2011, 12:12:13 »

Хмммм много интересен поглед върху сватбата - Има ли възвращаемост?! Да не би да гледате на сватбата като на някакъв бизнес или инвестиция. Някой в началото обясняваше как в турция давали само злато и пари. Еми тука не е турция и въпреки, че 500 години сме се мешали, мисля че на българина традициите са малко по-други. И въобще ми се струва безмислено да правим сравнения еди къде си по света какво правили на сватбата.
Лично аз си мисля, че сватба се прави за да се отбележи поставеното ново начало - новото семейство. Това е нещо хубаво и е нормално хората да се по веселят и забавляват. Разбира се, съответно гостите може да подарят нещо на новото сем. по случай празника. Но не мисля че е задължително, както и подаръка да покрива куверта като себестойност. За нас беше важно да се забавляваме и да има настроение, както и присъствието на поканените хора - уважили са нашия празник. Нашата сватба я правихме така и останахме доволни. За мен е правилно на този ден да поканиш хора, които по някакъв начин са важни за младоженците, които да ти носят положителни емоции и настроение. Да остане един хубав спомен. Защо ще каниш хора, които чуваш или виждаш веднъж на няколко години, като разни далечни роднини примерно, хора които са ти неприятни или комшии - да не ги обидиш!? Хахахах. Да седят по масите, да гледат умно и само да одумват и пресмятат за кое колко пари сте дали, а и разбира се да се наплюскат. И да очаквате да ви дадат много пари или скъп подарък. Ето тоооооова е онова мислене на българина - да не би да ги обидим, че не сме ги поканили. Ми за последните 2-3 години като сме се видели или чули по тел един път смятам че достатъчно сме си обидени. Другата крайност е да се покажем колко пари сме похарчили за рокля, за ресторант, за лимузина, украса и т.н. демек колко сме заможни, а после очакваме възвращаемост!?!?
Ако ще гледате на сватбата само като на една бизнес инвестиция - да хвърлим малко пари да напраим сватба, а после от нея колко ще изкараме...  Какъв е смисъла се чудя. И второ: ми не е ли по-лесно тези пари за сватбата направо да ги инвестираме в нещо за новото сем. - за дома, автомобил каквото там се сетите. Така се спестява време и много нерви от тичане напред-назад по ресторанти, украси, тоалети, ритуали DJ фотографи и всичките му там салтанати по организацията на една сватба
Активен
soulless
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #326 -: юни 02, 2011, 15:10:24 »

Petkoff, макар и темата да има заглавие, така формулирано като Възвръщаемост от сватбата, не мисля, че някой нормален човек прави сватба, за да припечели някой лев Wink Смисълът на тази тема е чисто и просто да споделим колко ни е струвала организацията по сватбата и какво ни е донесла като подаръци, финансова помощ и т.н. - това си е практична информация за тези, които тепърва организират сватбите си. Иначе е ясно, че всички каним гостите си заради тях самите, а не защото са ходещи касички. И все пак, няма как да отречем, че за младоженците е важно да получат подаръци по възможност каквито те биха искали и не виждам нищо лошо в това - аз лично съм много доволна, че ни подариха именно такива подаръци, т.е. предимно пари и 2 картини, които одобрихме с младоженеца. Нямаше да се обидим на нищо, писала съм го и преди, но не мога да отрека, че се чувстваме далеч по-доволни, че можем ние самите да си купим желани от нас подаръци.

Между другото, понеже някой беше споменавал в темата за едни карти Мастеркард, подаръчни карти, специално за различни поводи като сватба, рожден ден и пр., да взема да споделя, че ние получихме точно такава сватбена карта - много е симпатична blum Активира се чрез смс и едва тогава може да се види наличната в нея сума, плаща се като с обикновена кредитна карта, с въвеждане на ПИН код в ПОС терминал (ПИН-ът си го задава получателя на картата в смс-а за активиране), ние си взехме много лесно с картата едно лаптопче от Техномаркет smile Иначе е вярно, че парите не могат да се теглят, но пък спокойно с картата може да се пазаруване навсякъде smile А самата карта си остава за спомен, ние ще си я пазим Wink
Активен
rafaeLa
Сватбен ГУРУ
Публикации: 700

шматка по свой си начин

Моят сватбен албум

« Отговор #327 -: юни 02, 2011, 22:19:32 »

бях забравила за тази темичка и сега като видях постовете реших да споделя и аз .. нашата сватба ни струваше приблизително 6 500 лв., а като подаръци получихме ултра луксозен спален комплект от работодателя на мъжлето, кафе-машина от кумовете (каквато нямахме и адски й се зарадвахме), кола от моите родители и 6 500 лв. от другите гости .. смело мога да кажа, че получихме повече отколкото бяхме очаквали, но дори и да не бяхме събрали толкова пак не заменям сватбата и гостите ни, защото беше невероятна!
Активен
godsmack
Любопитен
*
Публикации: 28

« Отговор #328 -: юни 07, 2011, 15:30:37 »

бях забравила за тази темичка и сега като видях постовете реших да споделя и аз .. нашата сватба ни струваше приблизително 6 500 лв., а като подаръци получихме ултра луксозен спален комплект от работодателя на мъжлето, кафе-машина от кумовете (каквато нямахме и адски й се зарадвахме), кола от моите родители и 6 500 лв. от другите гости .. смело мога да кажа, че получихме повече отколкото бяхме очаквали, но дори и да не бяхме събрали толкова пак не заменям сватбата и гостите ни, защото беше невероятна!

Смело мога да кажа,че нашата сватба за 100 човека излезе 8 000лв. ,а възвръщаемостта ни е + 5 000.00 лв. На поканите бяхме написали " За подаръците не се тревожете, в плик ги сложете" . Тъй като ни трябат пари, не сме получили нищо материално като подарък.  smile
Активен
eviaz
Ентусиаст
**
Публикации: 101

отче наш които си на небесата.........

« Отговор #329 -: юни 11, 2011, 10:45:26 »

ние сме от плевен тук хората са по бедни но пак горе долу си покрихме разходите някаде около 5500 за 100 човека smile
Активен
Страници: 1 ... 20 21 [22] 23   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: