Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 13:50:43
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Възвращаемост от сватбата?!
Страници:
1
...
19
20
[
21
]
22
23
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Възвращаемост от сватбата?! (Прочетена 157973 пъти)
Боги
Заслужил майстор на спорта
I can't live in a world, where you don't exist...
Отг: Възвращаемост от сватбата?!
«
Отговор #300 -:
септември 18, 2009, 15:31:04 »
Привет и от мен от 125 човека събрахме 11 300 лв , златна гривна и пръстен за мен, и гривна за милото
Подаръци:
1. прибори за хранене, по мое желание
2. сатенени чаршафи
3. сервиз за кафе
4. сервиз меден за ракия
5. кафемашина
6. комплект лампа, пепелник и ваза
Активен
beb4eto_na_me4o
Сватбен ГУРУ
Невероятно е да си родител....
«
Отговор #301 -:
септември 21, 2009, 09:15:12 »
Е, при нас равносметката е следната - от около 100 човека гости (бяхме поканили малко над 120, и тъпото беше, че тези, които се отказаха, го направихме следобяда преди сватбата, което ме вбеси, защото вече бяхме дали окончателната бройка в ресторанта. Да бяха двама - трима, ок, ама представете си за толкова хора да им платиш кувертите и да не дойдат...както и да е), та бяхме казали, че искаме парички, получихме около 6000лв от тези 100 човека, с половината си платихме част от сватбата, една част за ДЖ, за сватбена седмичка, купихме си прахосмукачка, иначе получихме лаптоп и фото от майката на милото, Флейвъруейв и Стийнмоп от едни роднини на милото - те ни попитаха и ние решихме, че е супер подарък, от колегите му имаме кухненски робот, така че...за възвръщаемост не мога да говоря, но слава Богу поне се оправихме с плащанията. Имахме няколко ненадписани пликчета без картичка с по 20лв вътре, което ми се видя много грозно - не заради парите, ама можеше поне една картичка да надпишат, ей така - за спомен. И веселото е, че всъщност знам от кого са пликчетата - от едни колеги от университета, та е още по-грозно. Както и да е. В крайна сметка незабравимото беше изживяването и факта, че вече сме семейство!
Активен
kiara04
Ентусиаст
«
Отговор #302 -:
януари 21, 2011, 14:50:25 »
Сватбата ми е чак юли месец като казах на кумата за сватбата първото нещо което тя ми каза беше по добре подаръците в пари и аз малко се шашнах
защото съм на мнение че това е празник за нас на любовта ни на това че сме решили да изживеем живота си заедно еи такива неща ( да не влизам в подробности ) но от друга страна майка ми пък ми казва по добре пари защото за какво са ти 4- комплекта чиний 7-тенджери и 5-юргана
донякаде и тя е права разбира се но важното е че дори да кажа че подаръците са в пари за мен няма значение колко ще ми донесат и с 10 лева да дойдат както казаха някой момичета аз ще съм доволна че са дошли а не колко пари са ми донесли!Аз искам да съм с хората а не с техните подаръци. Мисля че това е най-важното хората
Активен
Hekseskud
Професор
«
Отговор #303 -:
януари 21, 2011, 18:07:31 »
Ами и аз да се включа...Не очаквам някакви космически суми - горе-долу ако избием сватбата ще е най-добрия вариант. Но повечето ни познати и роднини не са в цветущо финансово систояние, така че не очаквам чудеса. В общи линии всичко ще вложим (дай Боже всичко друго да е наред!!!) в пътуване из Европа.
Активен
Mariaid
Сватбен ГУРУ
Публикации: 883
«
Отговор #304 -:
януари 22, 2011, 17:35:57 »
И аз не мисля за това! Надявам се да можем да си съберем сами паричките за пътешествието, а не да разчитаме на събраните пари. Иначе и аз си мисля, че е най-удачно за подарък парички, защото в един момент подаръците се препокриват и много от тях събират прах!
Активен
Denitsa_Holland
Ентусиаст
«
Отговор #305 -:
януари 23, 2011, 15:01:34 »
Здравейте и от мен. Нашата сватба е през юли и ние мислим да намекнем в поканите,че искаме пари а не подаръци. От една страна ,защото не ми трябват 5 вентилатора (популярен подарък през лятото)
, водни чаши, картини , фритюрници,които гърмят веднага, чинии от магазин 1 лев и т.н. И най-важното е (което уж трябва да се сетят всички
) , че тези неща не мога да ги кача на самолета и да си ги взема у нас, т.като не живея в България. Аз лично и на 50% възвръщаемост бих се радвала...
Активен
soulless
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #306 -:
януари 23, 2011, 22:55:58 »
Хм, ние пък бяхме замислили уж скромно тържество с не повече от 40-45 човека гости, оообаче любимият сметна, че само родата му ще са 18 човека във възможно най-свит състав, та списъкът с гостите набъбна до около 75 човека
Общо взето сред тях има хора с по-големи възможности и естествено други с по-скромни такива, та аз, честно казано, нямам кой знае какви очаквания за подаръците. Иначе сме си осигурили почти всичко за дома, май само кухненски робот би ни дошъл добре, та мисля да го възложа на родителите най-вероятно, а останалите подаръци сякаш ще е по-добре да са парични. И все пак! не ми пука особено какво ще ни подарят, организираме сватбата без очаквания за някаква възвращаемост (а и тя няма да е особено скъпа - по предварителни груби сметки ще ни излезе около 4000 лв), пък както се получи. Естествено, бихме се зарадвали на по-щедри подаръци, това си е все пак уважение, но се съобразяваме с това, че е криза и ще подчертаем дебело на гостите си, че искаме единствено те да ни уважат и да не се притесняват за разходи. Може би си познавам просто поне моите гости, а и част от гостите на любимия и знам, че едва ли ще ни разочароват с подареното. Между другото, струва ми се страхотна емоция времето, когато купонът е свършил, сватбените страсти са вече зад гърба ни и можем да седнем да си отворим подаръците. Нямам търпение да дойде този момент
Активен
AnitaP
Любопитен
«
Отговор #307 -:
януари 26, 2011, 10:57:29 »
Въпросът е безумен, това е все едно да питаш някой дали очаква възвращаемост от рождения си ден.
Дори напротив, сигурна съм, че няма да има и грам възвращаемост, но сватбата я правим ние, за да осветим брака си и да почерпим гостите, каква възвращаемост мога да очаквам
Ако някой се обади да попита, ще му кажем, да вземе, каквото реши, не искаме да притесняваме никой и ще ни е много кофти, ако някой дойде с пари, а не с подарък. Ако трябва, по-добре е да вземе подарък за 5 лева, отколкото да ни носи пари. Някак унизително ми се струва да събираме по този начин. Имаме си всичко, нищо не ни трябва, така, че на който, каквото му дойде на ум, ако ще да са, както сте казали: 10 вентилатора и 10 ютии, все ще намерим на кой да ги подарим по-нататък. Не искам никой да се чувства кофти на сватбата ми, защото сме решили да се женим и видите ли, очакваме хората да си платят най-малкото това, което ще изядат и изпият...
Гледах по сайтовете, че се предлагат и някакви кутии за финансови пожелания
струва ми се адски унизително да се проси по сватбите и няма да купуваме такава.
Активен
Denitsa_Holland
Ентусиаст
«
Отговор #308 -:
януари 26, 2011, 12:14:44 »
Абе аз ако става за въпрос много мразя това минаване по масите за рекет. Виждала съм сватби,където хората оставяха подаръците на една маса като влезнаха и нямаше това минаване. Пък да не говорим за моя мъж, който не познава почти никой как ще се чувства. И на мен ще ми хареса( щото съм любопитна
) да отварям подаръци обаче въпроса е там как после тези подаръци да ги кача на самолета и да ги взема със себе си,че да мога да ползвам?
Затова в нашия случай е по-добре пари,за да можем да си купим нещо от сватбата като спомен или пък да отидем някъде. Пък там вече кой колко може, иска или сърце му сака, няма да се сърдя на никой, знам какви са времената. И празен плик да ми даде все ми е тая. Аз тея пари съм ги нарекла за сватба!
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
Обичаме нашето хубаво момиченце :)
«
Отговор #309 -:
януари 28, 2011, 15:14:01 »
Понеже сватбата ни ще бъде в тесен кръг-16 човека,с моите роднини се рабрах,те сами си предложиха да ни дадат пари,най-малкото,че и дете чакаме.От страната на мъжът ми няма ни звук,ни стон,ни картина,та очаквам "приятни" изненади
тип тостер
.Те много добре знаят,че си живеем вече 5 години заедно и сме в обзаведен апартамент,та да видим.Майка ми покрива почти цялото събитие,и се рабрахме,че тя няма да дава подарък
.
След сватбата ще пиша какво сме събрали
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1031
«
Отговор #310 -:
януари 28, 2011, 16:36:52 »
Според мен не е унизително да очакваш някаква възвращаемост от сватбата - било то парична или в подаръци
. Така е по цял свят - за щастливите поводи се канят гости и се черпи, а гостите подаряват. И нашенската питка за новородено бебе, и американските baby shower и bridal shower - все е форма на набиране на пари или полезни вещи. Живеем в много материален свят и ползваме страшно много вещи и искаме да си доставим много удоволствия - и всичко това е скъпо, но искаме да си го позволим поне за щастливите поводи - да се поглезим за сватбата, като си обзаведем апартамента или отидем на пътешествие например
Активен
Mariaid
Сватбен ГУРУ
Публикации: 883
«
Отговор #311 -:
януари 28, 2011, 23:34:30 »
Ние понеже сме поканили само първи кръг от родата, то не се притеснявам да кажа или намекна, че си имаме всичко...От моя страна знам, че няма да има проблем, а свекърва ми май се е заела със задачата да "намеква" как най-добрият вариант е пликче...
Активен
rafaeLa
Сватбен ГУРУ
шматка по свой си начин
«
Отговор #312 -:
януари 28, 2011, 23:43:36 »
аз този намек го направих под формата на "бележка за откуп" в притурка към поканата
Активен
eviaz
Ентусиаст
отче наш които си на небесата.........
«
Отговор #313 -:
януари 29, 2011, 18:21:47 »
аз съм съгласна със соилесс
за нашата сватба си нямам на идея кои какво ще ни подари ама не се и замислям много е ще се радвам ако има парични подаръци
Активен
eviaz
Ентусиаст
отче наш които си на небесата.........
«
Отговор #314 -:
януари 30, 2011, 16:59:51 »
ами рафаела неудобно ми е
е предполагам повечето ще се сетят но каквото и да ми подарят обещавам да не се сърдя
иначе трябва да се побаркам
както свеки напреди ми подарила тенджера за пържене супер тънка и като сварихме картофи в нея дъното се излющи
по добре да не беше взимала нищо отколкото някакав боклук че да каже че е взела нещо та очаквам същото и на сватбата все ще има някои да се появи с такъв подарак ама какво да ги правиш
хора всякакви
Активен
Страници:
1
...
19
20
[
21
]
22
23