Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 15:26:48
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Възвращаемост от сватбата?!
Страници:
1
...
18
19
[
20
]
21
22
23
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Възвращаемост от сватбата?! (Прочетена 158007 пъти)
Vasi
Ентусиаст
Отг: Възвращаемост от сватбата?!
«
Отговор #285 -:
май 01, 2009, 18:54:38 »
Пожелавам на всички момичета на които им предстои сватба, да имат нашият късмет и да си върнат минимум половината сума вложена в сватбата.
Активен
polina88
Ентусиаст
Публикации: 54
«
Отговор #286 -:
май 12, 2009, 09:38:30 »
привет,
на нашата сватба да ви кажа тия които бяха по 1 дадоха по 50лв винаги парите които се дават се саобраазяват с ковертите така са ми казвали и така знам аз имахме и някои които дадоха и по 1000лв но те бяха най-близките
нормално е за двама човека от 100 до 200лв
Активен
daniela_sl
Ентусиаст
«
Отговор #287 -:
юни 09, 2009, 08:12:53 »
Привет момичета!На нашата сватба дойдоха 75 човека.Въпреки че бяхме поканили около 90 и събраната сума беше 13086 лв,но всичките ми подаръци са ми страшно практични и си ги ползвам постоянно в ежедневието
Моля пишете на кирилица!
«
Последна редакция: юни 09, 2009, 08:43:25 от fiibi_bg
»
Активен
ERan
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #288 -:
юни 10, 2009, 15:36:34 »
Ние си възвърнахме даденото в пари, че и отгоре
А и подаръци отделно...и то все чудесни и практични.
Но дори и да нямаше такава възвръщаемост, нищо не може да ми купи хилядите прекрасни емоции и красиви спомени, които ще останат за нас двамата и всичките ни гости!
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ
Публикации: 699
пак съм се размечтала..
«
Отговор #289 -:
юли 03, 2009, 12:39:42 »
Ние имахме един страхотен подарък - навигационна система за автомобил. От другите гости имахме и пари и подаръци. Една икона от нашия приятел, който е свещеник, два комплекта кристални чаши за уиски, един за вино, един дизайнерски сет за вино или вода със страхотна гарафа от genesis и един съвсем семпъл сервиз за хранене бяха предметите, които получихме. Но възвръщаемостта не беше голяма. От 117 човека получихме 8800 лева. Очаквах повече. Ама.. ще се оправим някак си. Да сме живи и здрави.
Активен
Kiksi
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #290 -:
юли 03, 2009, 13:11:23 »
Е, ние от 70 гости получихме към 3200 лв., така че какво се оплаквате. Като предметните подаръци са доста малко на брой - две картини, сервиз за уиски на Бохемия, сервиз за кафе, голям албум, 2 спални комплекта /единият от които много луксозен/ и една невероятна куверта за спалнята.
Та и половината не можахме да "избием", но не сме се настройвали по никакъв начин да очакваме някаква сума или подаръци.
Направили сме сватбата според възможностите си - по-скоро скромни, без да си правим сметката, че видиш ли, дай да си позволим това-онова, пък после ще ги избием от гостите. Затова съм обикаляла да търся най-евтините торти, най-евтиното злато, много неща сме си правили сами, за да спестим оттук-оттам.
И добре че така сме разсъждавали, защото не всеки има възможност да подари голяма сума парички, за да ни "избие" на нас сватбата. Оф, супер грозно ми звучи.
Поканили сме хората, без да очакваме нито лев от тях, просто защото ги чувстваме близки на сърцата си и сме искали да споделят този миг с нас. Ако ще и с по едно цветенце да бяха дошли, пак нямаше да казвам, ама очаквах повече и т.н.
Дано не засягам някой, ама понякога имам чувството, че някои младоженци гледат на гостите си като на ходещи столевки.
Активен
pisimisi
Любопитен
Публикации: 43
«
Отговор #291 -:
юли 03, 2009, 23:22:17 »
Здравейте и от мен.Чете тука кой какво си върнал,кой какво събрал и т.н.Ние на всички които ни питат казваме че искаме пари.Имаме си апартамент обзаведен по наш вкус и нищо не ни трябва като тигани,тостери и такива подобни.Ако имахме нужда досега да сме си ги купили.Колкото съберем толкова.Ако стигнат поне за медения месец супер, ако ли не мама и тати пак ще помагат
Активен
nia
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #292 -:
юли 04, 2009, 09:27:07 »
- що за пост е това?
От нашата сватба общо взето я избихме половината. До колкото знам по-големи суми пари дават родителите. Е, при нас не беше така.И едните и другите родители дадодоха по 2000 лв за сватбата , без допълнителни подаръци след това. Останалите около 3000-3500 си дадохме ние.
Преди време си мислех , че ще се оженим заради някъвка материална изгода, но когато на 21-ви след сватбата, станахме на обяд, не ми пукаше изобщо за парите- толкова бяхме щастливи...
Един час по- късно установихме , че сме изгубили торбата с парите
- и пак не ми пукаше толкова за тях- нали си направихме една яка сватба, която ще остане в спомените ни и снимките завинаги.
П.П.Торбата с парите се намери!
Активен
Kiksi
«
Отговор #293 -:
юли 04, 2009, 11:45:30 »
Цитат на: nia в юли 04, 2009, 09:27:07
- що за пост е това?
Кой пост по-точно?
Точно това исках да кажа и аз - че или го правиш заради емоцията и щастието, което цялата хамалогия ще ти донесе и не мислиш за избиване или си правиш тънки сметки от типа на "ще си го позволя, защото после ще си възвърна част от парите и няма да съм се набутал много", което на мен лично никога не ми е било присъщо като начин на мислене.
Това с торбата ми е познато
, при нас бяха 2 торби и едната не можеше да се намери, но и на мен не ми пукаше. В крайна сметка по-важни са други неща
Активен
tasty
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #294 -:
юли 04, 2009, 19:48:54 »
Макар, че в никакъв случай едно прекрасно нещо като сватбата не се прав изаради възвращаемост то такава има ние събрахме цели 9500 лв, а очаквахме значително по-малко имахме и други страхотни подаръци, но най-вече невероятните емоции за нас и нашите приятели, които бяха с нас
Активен
bubka
Загубил всичко, не загубвай себе си ...
«
Отговор #295 -:
юли 08, 2009, 14:18:10 »
И аз вече мога да се запиша тук.
Възвращаемостта при нас беше на около 180%-200% от сумата, която похарчихме по организацията. Разбира се по-големите суми са от родителите. С тях така се и бяхме разбрали - ние си плащаме сватбата сами, те каквото искат ни го дават като подарък.
Имаме няколко подаръка (5-6) - всички са страхотни и не бих ги заменила за левовата им равностойност. Единият ни подарък беше първата крачка от живота ни като семейство - медената седмичка от брата на милото и приятелката му. Две картини, стархотни, комплекти с прибори - също стахотни, още ножове за сиренца, много хубава кафемашина от кумовете.
«
Последна редакция: юли 08, 2009, 14:21:22 от bubka
»
Активен
*mama Eli*
Сватбен ГУРУ
Любов има навсякъде! Само трябва да се огледаме!
«
Отговор #296 -:
юли 09, 2009, 12:08:08 »
Нашата "равностойност" беше такава .... Бяхме казали на всички, че искаме паричики и накрая се оказа.... За 150 гости събрахме около 10 000 лв., като в тях не влизат паричките от родителите. А родните и много близки приятели даваха големи суми, останалите гости около 100 лв. Да не забравя да ви кажа, че имаше мисля две пликчета с по 20 лв. Имахме и няколко подаръка, който също са страхотни; единият от кумовете - медена седмичка на българското черномерие; икона, която е посребрена и позлатена; голям албум за снимки; хубава кафе машина; от гаджето на сестра ми и от приятелка й - страхотен фотоапарат; а от мойте колеги от старата фирма - освен пликче с парички и страхотна рамка с общи снимки в нея. Това е от мен
Активен
lady_in_love
Сватбен ГУРУ
Blinded by love
«
Отговор #297 -:
септември 14, 2009, 00:22:37 »
Нашата равностойност беше общо взето такава от 140 човека,който дойдоха събрахме около 7500 лв. и подаръци/от който само два стават за нещо /
- 2 прекрасни сервиза за хранене/който аз си бях поръчала/
- 1 хубав сервиз за торта + сервиз за кафе към него
- 1 сервиз за кафе
- 1 комплект тенджъри
- 1 гоблен
- 3 кристални неща на Луминарк/който са красиви,ама да ви кажа чесно са много странни форми и въобще незнам за какво мога да ги ползвам точно,едното май е ваза,а другите две
/
- 2 кафемашини
- 1 статуетка
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813
«
Отговор #298 -:
септември 14, 2009, 15:08:14 »
Мисля, че е добре на една сватба, когато се покрият разходите....На моята сватба, честно да си кажа, въобще не ме инетресуваше какво ще събера...Просто с мъжът ми държахме всички да дойдат...бяхме канили само приятели, които са ни помагали и сме близки най-близките роднини и ми беше много мъчно когато ни отказаха 20 човека заради финанси...но мога да кажа, че от гостите си получих около 6000 лв., за 50 човека, за което им благодаря много, и от семействата още толкова, и само като пари бяха повече отколкото бяхме похарчили, а подаръците ми бяха 2 кристални сервиза, комплект пълен с прибори, златна гривна (лично за мен от свекървата
) и кола, за която не знаехме... *YAHOO*все пак и нищо да не бяхме получили, ние си бяхме нарекли тези пари за сватбата...Ами мисля си, че нещата имат зависимост...когато каниш хора по задължение, защото трябвало,че са ни роднини или нещо такова,или от някаква суета, такива които са ти просто познати, то и тяхното идване е такова и тогава се отбива номера...на сестра ми на сватбата се получи така...от 120 човека нямаше и 5000 лв. и много евтини подаръци....Мога да кажа, че баба ми в чийто ръце съм израснала, като ми даде 50 лв. ми се приплака...тя милата е инвалид, със 180 лв. пенсия, която не и стига само за лекарствата....То затова и събрахме толкова много...защото не ни вълнуваше този въпрос...Незнам...за мен не е правилно да се прави сватба, и да се канят много хора с целта да събереш пари
Активен
atsuki
Сватбар
«
Отговор #299 -:
септември 16, 2009, 08:42:11 »
здравейте и от мен
нашата равносметна е такава - от 140 /+- 5/ човека събрахме 11 000 лв, което беше изненада и за двама ни.
имаше и няколко подаръка:
- 1 микровълнова,
- 2 луксозни немски хавлии,
- 1 комплект тенджери,
- 8 комплекта чаши (добрата новина е, че повечето са кристални и за различни напитки
),
- бабите се разписаха с 4 комплекта чаршафи и завивки, но те никога не са излишни
- около 25-30 много готини сватбени картички със страхотни пожелания
и най-важното - незабравими спонеми и снимки от една страхотна сватба.
и влюбен до уши съпруг
«
Последна редакция: септември 16, 2009, 18:01:16 от atsuki
»
Активен
Страници:
1
...
18
19
[
20