Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 16:48:01
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Възвращаемост от сватбата?!
Страници:
1
...
17
18
[
19
]
20
21
...
23
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Възвращаемост от сватбата?! (Прочетена 158042 пъти)
gucci
Leader
Обичаме се!
Отг: Възвращаемост от сватбата?!
«
Отговор #270 -:
април 25, 2008, 08:31:02 »
Темата е за възвръщаемост от сватбата а не какво искате да ви подаряват.
Активен
Pisetata
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #271 -:
септември 07, 2008, 11:21:04 »
При нас имаше възращаемост!Получихме двойно от това,което беше похарчено. :)Средно се даваха по 50 лв от човек.
Активен
Vanilly
Баш Майстор
http://vanily.multiply.com/
«
Отговор #272 -:
септември 10, 2008, 16:21:13 »
И при нас има възвращаемост, половината в пари, другата в подаръци, но мама каза, че толкова горе долу е цялата сватба!!
Активен
kikolina
Професор
сем.Матеви
«
Отговор #273 -:
септември 10, 2008, 17:08:07 »
Няма възвращаемост!
Изживяваш всичко в деня за който си се "потила" дни наред и му се наслаждаваш максимално.Пари - ами имали дали,нали сте се веселили,а ако ще броим пари "ама ся кой колко е дал,а пък то ние колко похарчихме",ми що не подписахте и по едно кафе почерпка и айде
.Този въпрос за колко е излязла сватбата пък колко са събрали след това е адски досаден!
На въпроса какво искате за подарък все още казвам "да си докарате дупетата там където искам да Ви виждам",защото за да тръгна да правя сватба значи имам пари за нея.
Мое мнение,не се обиждайте ако има засегнати
иначе и аз дарявам пари по сватби-нормалната сума за мен в този период е 200 лева поне от човек,за "избивка" и да им остане на младите (куверт+ала бала неща около сватбата + да си вземат нещо за спомен" Иначе от гледна точка на това дали е събрана сума около тази която е похарчена излиза танто за кукуриго и за спомен нищо немогат да си купят.
Активен
miminka
Ентусиаст
Публикации: 59
«
Отговор #274 -:
септември 22, 2008, 10:03:05 »
здравейте,и аз да изкажа мнение,за възвръщаемост е относително,и наистина аз подкрепям мнението,че когато се прави сватба не трябва да се мисли кой какво ще даде,защото едни имат повече ,други по-малко,за моята сватба поканихме доста хора без да мислим за възвръщаемост,защото искахме да присъстват,да бъдат с нас в този прекрасен момент.Имаше много подаръци,отделно събрахме доста пари.В днешно време и самите хора си правят сметка дали могат да отидат на сватба,защото всеки мисли ,че трябва да се отсрами като е отишъл.Наше много близко семейство не дойде поради финансови причини,може и да са прави,но нас ни заболя само от факта,че отказаха да дойдат,пари и подаръци не искахме,и едно цвете щеше да бъде достатъчно,за да ни поздравят.Това е от мен.
За сватба преценят родителите колко ще похарчат,а събраните пари са за децата,не за родителите,че да се правят такива сметки.
Активен
ani4ka1710
Сватбен ГУРУ
Никога не е късно да постъпиш правилно!!!
«
Отговор #275 -:
септември 23, 2008, 08:34:22 »
ами зависи кой е давал паричките за сватабата, ако самите младоженци си уреждат и плащат повечето неща, възвръщаемост едва ли ще има, поне при нас не би било така...
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1031
«
Отговор #276 -:
септември 24, 2008, 11:15:33 »
kikolina, 200 лева от човек или от двойка? Питам, защото с мъжа ми наскоро бяхме на сватба, на която младоженците си бяха поискали парички, и дадохме 200 лева от двама ни. Струва ми се нормално.
Активен
kikolina
Професор
сем.Матеви
«
Отговор #277 -:
септември 24, 2008, 12:54:13 »
rozovka
нормално е да,аз изказах мнение че толкова е сумата от човек според мен за в момента,но не това е най важното,нали са от сърце те ще си ги оползотворят както са и искали
Активен
tasty
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #278 -:
октомври 08, 2008, 12:04:06 »
Зависи какво се очаква от сватбения ден. Ние с милото сами си плащаме сватбата, защото родителите ни нямат възможност, но всичко се прави не за да си върнем нещо а за да бъда
и той младоженец. Сигурна съм, че чувството е страхотно
, но все пак не би било лошо да си върнем поне част от вложените в организацията парички за да си позволим нещо хубаво
Активен
silvani
Ентусиаст
«
Отговор #279 -:
ноември 03, 2008, 18:19:29 »
Здравейте, искам да изкажа и аз своето мнение. Ние със съпруга ми си организирахме сватбата и за всичко се погрижихме сами. Родителите ни нямат възможност да го направят. Цял живот съм мечтала за този ден и най-накрая го осъществихме. Не сме се ограничавали, но не сме и разпускали много. В крайна сметка, когато всички ме попитаха пари или подаръци - аз директно си казвах пари. Възвращаемост като цяло имаше, на което се учудихме и двамата. Очакванията ни бяха много по-малки, отколкото в действителност се оказа...В крайна сметка всеки трябва да си прецени какви пари може да отдели за този ден и да го направи...Чувството от това да преживееш сватбения си ден неможе да се сравни с нищо на този свят...просто трябва да се изживее...
Активен
karmella
Любопитен
«
Отговор #280 -:
декември 12, 2008, 11:03:51 »
Ами...нищо подобно на възвръщаемост нямаше
Всички питаха и на всички казахме,че искаме пари и получихме няколко (еднакви) индийски часовници и свещници със слончета, тенджери от магазините за 1 лев и няколко шарени салатени купи от същите магазини.Стойностните подаръци бяха 3, но пък прекрасни..имаше доста пликове с по 20-30 лв от семейства и за да не казвам конкретна сума...парите , които събрахме аз бях дала за украса на ресторанта и колата..Карай да е весело, на сватбата на сестра ми имаше няколко празни плика,така че..
Активен
baloni
Любопитен
«
Отговор #281 -:
декември 12, 2008, 11:23:27 »
Има вариант при който всички гости да се разберат кой какво да купи,за да не се повтарят подаръците.И друг,при който да се изготви списък какво им е нужно на младите и да се раздаде на гостите заедно с поканите.Така ,ако някой от гостите няма финансовата възможност,може да се съюзи с някой или няколко от гостите и заедно да вземат нещо което ще върши работа,а не да се купуват всевъзможни боклуци та да "не сме с празни ръце".
Активен
Tani4ka_
Ентусиаст
«
Отговор #282 -:
февруари 21, 2009, 20:27:28 »
Сватбата ни беше от почти 110 човека. Получихме 4600 лв, 2000 евро от родителите и сестрите на милото и Peugeot 308 SW (беше изненада
), от моите родители . Това излиза по 50 лв. от човек, макар че не е точно така, защото някои дадоха доста повече от други. Обаче като цяло аз съм доволна, защото очаквах по-малко. За много сватби съм чувала, че е имало и празни пликове, при нас нямаше такова нещо, може би защото всички хора на сватбата са ни близки хора. Забравих да кажа, че получихме и 3 подаръка, които много харесахме.
Активен
Vasi
Ентусиаст
«
Отговор #283 -:
май 01, 2009, 11:26:18 »
Странно, но ние си покрихме доста добра част от сватбата.Подаръци почти нямахме - може би 10ина като прибори за хранене, картини на известни художници, ваза и купа за бонбони / или ядки/, сервиз - другите вече не си ги спомням.Като сума беше умопомрачително 130 човека - около 15 000лв, 2000 евро, сватбеното ни пътешествие и апартамент - последните две от свъкър ми.При нас хората, който ни подариха подаръци ни дадоха и пари
.Странни хора....Така че ние си върнахме голяма част от вложените пари
Активен
zipper
Ентусиаст
«
Отговор #284 -:
май 01, 2009, 16:00:53 »
Цитат на: Vasi в май 01, 2009, 11:26:18
Странно, но ние си покрихме доста добра част от сватбата.Подаръци почти нямахме - може би 10ина като прибори за хранене, картини на известни художници, ваза и купа за бонбони / или ядки/, сервиз - другите вече не си ги спомням.Като сума беше умопомрачително 130 човека - около 15 000лв, 2000 евро, сватбеното ни пътешествие и апартамент - последните две от свъкър ми.При нас хората, който ни подариха подаръци ни дадоха и пари
.Странни хора....Така че ние си върнахме голяма част от вложените пари
Странни не.........по-скоро готини хора, с добри материални възможности
«
Последна редакция: май 01, 2009, 16:02:44 от Zaio
»
Активен
Страници:
1
...
17
18
[