Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 16, 2024, 23:44:11

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Вино и качествен алкохол за сватбата!!! - част 2  (Прочетена 167633 пъти)

momi4ezateb
Ентусиаст
**
Публикации: 133

Моят сватбен албум

« Отговор #150 -: декември 20, 2009, 13:51:24 »

Колко бутилки ракии и вино мислите, че ще ми трябват за около 120, че изобщо не мога да преценя?

На нашата сватба(през лятото) гостите бяха 122.Алкохолната ни равносметка беше-45л ракия и към 20л вино-по-голямата част бяло(заради сезона,предполагам. Но има нещо друго-като се върнахме от медената седмичка,повечето гости споделиха,че са си взели за спомен бутилки (заради етикетите),които предполагам не са били съвсем празни smile
Активен
divanetata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 499

Моят сватбен албум

« Отговор #151 -: декември 30, 2009, 18:10:10 »

Момичета, искам да ви попитам някоя от вас правила ли е пирамида от чаши за шампанско и шампанското така да се разлива отгоре надолу  Bravo? Имате ли представа колко вземат от ресторантите за това удоволствие   Wink Аз това съм го виждала на една сватба във Франция, беше много красиво. Иска ми се да го направим в края на тържеството заедно с разрязването на тортата, но в интернет не намирам никаква информация по въпроса    shok
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2648

Моят сватбен албум

« Отговор #152 -: декември 30, 2009, 19:48:13 »

Да, няма никакъв проблем да се направи, примерно знам че в Пловдив в малкия Бунарджик го правят. Ние имамхем welcom drink шампанско, не беше на пирамида де, защото аз не исках, на нас не ни взеха никакви пари за шампанксото, дадаха ни чаши, като беше на двора на ресторанта , имапе се и сервитьор, много добре се получи, бяхме взели и сладки, наистина изискано и хубаво, аз си купих шампанското, мислих да взема повече, но управителката на ресторанта каза, че по 100 гр на човек даже било много, аз смятах по 180, но в крайна сметкавзехме само няколко бутилки, не помня тоно колко 5-6.
така че предполагам, че в добрите ресторанти, където има условия за това няма да е проблем да се направи
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
**
Публикации: 1738

мрън-мрън, мяу-мяу

Моят сватбен албум

« Отговор #153 -: декември 30, 2009, 20:19:41 »

Ние също имахме welcome drink в ресторанта. Не сме имали пирамида, чашите бяха наредени на една маса и хората си взимаха от тях. В нашия ресторант това беше включено и не са ни искали допълнително да плащаме. Не съм купувала нищо, шампанското беше от тях.
Активен
divanetata
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #154 -: декември 30, 2009, 20:20:04 »

Да, предполагам, че няма да е проблем да го направят, но подозирам, че ще искат доста пари за подреждането на чашите под формата на пирамида, защото както знаем всички, щом надушат, че нещо е за сватба, отвсякъде вдигат ужасно цените  beating
Активен
divanetata
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #155 -: декември 30, 2009, 20:21:22 »

Може би пропуснах да отбележа, че идеята ми е това да е към края на тържеството заедно с разрязването на тортата, а не като welcome drink  girl_wink
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
**
Публикации: 1738

мрън-мрън, мяу-мяу

Моят сватбен албум

« Отговор #156 -: декември 30, 2009, 20:37:35 »

Много зависи как поставиш въпроса. Тъй като welcome drink е доста разпространено вече, много е вероятно без проблем да може да се осъществи. Просто попитай хипотетичния ресторант дали има вариант за welcome drink. След като получиш положителен отговор попитай дали би било проблем да се наредят чашите по определен начин и след това кажи, че вместо в началото, би желала да се изчака със сервирането на шампанското до рязането на тортата. Направи нещата да звучат така, че не искаш нещо извънземно и съм убедена, че ще имаш положителен резултат.
Активен
divanetata
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #157 -: декември 30, 2009, 20:53:58 »

Много зависи как поставиш въпроса. Тъй като welcome drink е доста разпространено вече, много е вероятно без проблем да може да се осъществи. Просто попитай хипотетичния ресторант дали има вариант за welcome drink. След като получиш положителен отговор попитай дали би било проблем да се наредят чашите по определен начин и след това кажи, че вместо в началото, би желала да се изчака със сервирането на шампанското до рязането на тортата. Направи нещата да звучат така, че не искаш нещо извънземно и съм убедена, че ще имаш положителен резултат.

Тази стратегия ми хареса  danceg Благодаря за идеята  give_rose
Активен
CecaMecata
Любопитен
*
Публикации: 26

« Отговор #158 -: януари 06, 2010, 18:21:02 »

Имам 2 бързи въпроса по същество. Как предвиждате количество алкохол на човек?И откъде купихте алкохола, намерих един много як сайт с доста добри цени, даже май са по-добре от Метро.  huhhuh.gif Ако се иде директно в някоя винарска изба правят ли отстъпка за количества? Вие откъде закупихте?
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813

Моят сватбен албум

« Отговор #159 -: февруари 02, 2010, 23:34:53 »

При нас милото го взе от безмитната на летището в София...не съм се занимавала ,обаче, да сравнявам цени, но той ми каза, че е изгодно...сигурно е било така, защото беше дал около 500 лв, а имахме 10 л. уиски джак даниълс, 2 бут. ликйор от сорта на бейлиса и 5 бут, водка Руски стандарт, което ми се струва добре....но не гарантирам, че е така...А сега се сещам, че най-евтиният алкохол в тези вериги е в Кауфланд...за това гарантирам, защото от фирмата постоянно ни се налгаше да купуваме и съм сравнявала цените с останалите магазини...

« Последна редакция: февруари 02, 2010, 23:38:29 от m_eleva19 » Активен
Синеочко
Регистриран

Публикации: 4

В траур

« Отговор #160 -: февруари 03, 2010, 16:18:59 »

а някой може ли да каже как се прави тригълна пирамида от чаши шампанско ? видях как се прави правоъгълна, но мисля че триъгълна ще е по-ефектна
Активен
CecaMecata
Любопитен
*

« Отговор #161 -: февруари 09, 2010, 17:52:53 »

Ние намерихме винарска изба с доста изгодни цени за коли4ества, уискито ще го преживея да е от Метро. Пак оба4е остава проблема с коли4еството алкохол на 4овек. Вие как преценяте? По 300гр твърд алкохол и половин бутилка вино ок ли е? На мен ми се вижда много, ама хора всякакви, то трябва да стигне и да остане, за да не се притесняваме   huhhuh.gif
Активен
roumyana

Моят сватбен албум

« Отговор #162 -: февруари 10, 2010, 08:24:11 »

CecaMecata и ние бяхме предвидили по толкова, остана, но по-добре да остане, отколкото да не стигне. Виното ще остане със сигурност, но ще си го пиете после.
 по-важно е как сте разпределили твърдия алкохол по видове, ние имахме повече уиски и ракия и по-малко водка
Активен
CecaMecata
Любопитен
*

« Отговор #163 -: февруари 10, 2010, 09:21:55 »

Това за разпределянето на твърдия алкохол отсега ми е проблем. Май ще е по равно уиски и ракия, и 4-5 бутилки водка. И да остане ще се изпие в последсвие, така или ина4е ще купим само марки, които ние харесваме и са хубави.
Активен
roumyana

Моят сватбен албум

« Отговор #164 -: февруари 10, 2010, 10:05:53 »

ами да , то и ние бяхме така, май имахме 7 бутилки водка за всяка маса по една и от  уискито и ракията повече и ние бяхме купили хубав алкохол, който харсваме и даже още имам  1 бутилка водка в хладилника и си пийвам от нея- 1,5 години по-късно smilesmile
Активен
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: