Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 01, 2024, 18:24:29
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Клуб на "БЕБЕправещите" - 9 част
Страници:
1
...
21
22
[
23
]
24
25
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Клуб на "БЕБЕправещите" - 9 част (Прочетена 141226 пъти)
Armanii
Сватбар
Отг: Клуб на "БЕБЕправещите" - 9 част
«
Отговор #330 -:
май 08, 2009, 13:19:44 »
Извинявам се ако създавам някакви притеснения в темичката, не искам да шашкам никого, но човек ако не се интересува сам никой не му помага.. И аз нямах представа какво е и се учудвам на тези лекари защо не препоръчват тези изследвания преди бременност, а повечето изследвания се правят след установяване на бременноста.. Това, че не е активен не ме успокоява много защото все пак си го имам, но да видим мнението на инфекциониста какво ще бъде. Ще пиша след прегледа.
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
«
Отговор #331 -:
май 08, 2009, 13:47:26 »
Момичета не знам какво и къде сте чели за този цитомегаловирус (CMV), но ако сте го имали преди да забременеете сте щастливки! Не знам защо се паникьосвате, вируса е опасен за бебето само ако се заразите за първи път по време на бременността (точно както токсоплазмозата). 80% от населението в зряла възраст е заразено с вируса, инфекцията минава често асимптоматично, особено при нормална имунна система. Евентуално симптомите са подобни на обикновенна настинка - отпадналост, силно главоболие, мускулни болки. 40% от децата се заразяват още през първата си годинка. Предава се чрез телесни течности - слюнка, урина, при секс. Препоръчват майки, които не са имали вируса но имат малко дете и чакат следващо, да са по-внимателни при смяна на пелени, при хрене на детенцето (никога да не облизват лъжицата, с което се е хранило детето и т.н.) Та в този ред на мисли, ако изслеванията ви са положителни, имате една грижа по-малко на главата си. Човек може да се заразява много пъти през живота си с CMV, но както казах опасна е само първичната инфекция.
CMV е от групата на херпесвирусите. Вирусът уврежда нервната система на бебето, последвията могат да бъдат различно тежки. Заразените бебенца обикновенно се раждат с много малки главички, първия признак, по които една пренатална CMV-инфекция може да бъде заподозряна.
«
Последна редакция: май 08, 2009, 13:48:57 от KlaraFina
»
Активен
Armanii
Сватбар
«
Отговор #332 -:
май 08, 2009, 14:04:49 »
KlaraFina и аз съм изчела това, което и ти си писала. Притеснителното при мен е,че при нормални граници за този показател от < 15.0 моето е 285.50. Мисля, че дори и да се отнася за минал период показателя е доста висок
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
«
Отговор #333 -:
май 08, 2009, 14:34:47 »
armani_code, тая цифра дето си цитирала какво е и има ли си мерна единица. Аз мога само да предположа, че това са антитела, но кои точно, IgG или IgM?
Активен
Armanii
Сватбар
«
Отговор #334 -:
май 08, 2009, 20:13:46 »
KlaraFina моите резултати са следните:
1. Цитомегаловирус
IgG 285.50
при референтни граници < 15.0 - отрицателен и > 15.0 - положителен
2. Цитомегаловирус
IgM 0.14
при референтни граници - същите като горните.
Бях при инфекционист - каза, че вируса го имам най-малко отпреди 6 месеца и в момента не е активен, но "ще си остане в организма като белег от операция" - това като сравнение го каза, с две думи вече си го имам вируса и няма някакво напълно излекуване, а само подсилване на имунната система.
Каза ми да пия Samento (някаква билка котешки нокът, само че да е американско производство) като един вид пречистване и подготовка за бременността.
Samento
• Саменто не е само за болни хора. То е и за всички здрави, които са достатъчно интелигентни, за да ценят най-голямото благо. Защото Саменто ни прави по-силни, по-устойчиви към всякакви инфекции и болести.
• Саменто е най-мощният растителен имуностимулатор и имуномодулатор, известен досега.
• Саменто притежава изключително широк спектър от лечебни качества: противовъзпалителни, антивирусни, антибактериални, антимутагенни, антитуморни, антиалергични.
Извинявам се за дългия пост.
«
Последна редакция: май 08, 2009, 20:19:48 от armani_code
»
Активен
danieIa ☼
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #335 -:
май 09, 2009, 10:05:48 »
Ble6tu4ka , защо не пробваш с чай от мащерка. Свекърва ми точно тия дни ми обясняваше, че като млада с това си поддържала постоянна менструацията.
А на мен ми се случи нещо странно. Тия дни бяхме на гости при свекървата. Бях на двора и миех марули на мивката и по улицата мина един дядо, които е познат на свекърите. Взе да ме вика да ми кажел нещо, но на мен не ми е от най-симпатичните и му казах, че имам работа. Но той настояваше и само, за да спре отидох. По принцип му се носи слава, че бил лечител, но колко е вярно не е ясно. Взе да ме разпитва редовен ли ми бил цикъла, имала ли съм бяло течение и разни такива
. Аз определено му се троснах, но когато ми каза, че трябвало да направя един курс лечение с трихомонацид и направо
. Мъжът ми също да пиел и на 24-25 май да отидем при него, за да ми натиснел някаква точка точно на свивката на стъпалото и глезена. След това обаче веднага трябвало да имаме полов акт и съм щяла да забременея. Между другото, ако сега не ми дойде, следващата ми овулация трябва да е точно в тия дни. На следващия ден някъде навън срещнал и мъжът ми и на него му казал същото.
По принцип не вярвам на такива неща, но след толкова чакане малко се колебая. Притеснявам се, че преди 4 месеца наистина ползвах трихомонацид, а той не е хубаво да се употребява често. В голяма чуденка съм?!
Активен
Ani
Професор
«
Отговор #336 -:
май 09, 2009, 12:07:15 »
дани
,аз честно да ти кажа не вярвам мого на тези работи,макар че преди няколка месеца един такъв "лечител" казал на майка ми да пия някаква билка-не се сещам името в момента-защото съм имала киста на единия яйчник
.Всъщност истината е ,че малко се притеснявам,страх ме е ,че като отида във вторник на лекар да не ми кажат същото-Внушението,момичета,е голяма работа
armani_code
Стискам най-искрено палци всичко да се оправи
Ble6tu4ka
,единствено знам,че от витамин С и бял хмел намалява.Може би трябва погледнеш в Билкарските книги или да си попиташ в някоя аптека.
Успех!
Май на всички ни е нужно спокойствие и да спрем да се вманиачаваме толкова!Всичко с времето си
«
Последна редакция: май 09, 2009, 12:11:44 от Ani
»
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
«
Отговор #337 -:
май 09, 2009, 13:21:46 »
armani_code
, вече са ти обяснили резултатите и надявам се, че си се успокойла малко. Не знам дали са ти казали, но IgM-антителата са индикация за инфекция в момента, а пък IgG-антилата показват наличие на отминала инфекция. На практика IgM-антителата са ти отрицателни, т.е. няма нищо обезпокоително, а IgG-антилата ще имаш до края на живота си, може би с по-нисък титър. Както бях писала човек може да се зарязява многократно с вируса и тогава и двата вида антитела ще са положителни.
За лечение ще си призная, че чувам за първи път. Не мисля, че има такова, но нищо не пречи да си засилиш имунната систама. Вирусъст е точно като херпеса - заразил ли си се въднеж, си го имаш винаги, но това не е страшно.
Активен
Armanii
Сватбар
«
Отговор #338 -:
май 10, 2009, 19:51:47 »
KlaraFina доста се успокоих, попаднах на лекарка, която подробно ми обясни всичко. Колкото до лечението - има, но не напълно - лечението се изразява в подсилване на имунната система в следствие на което IgG показателят може да се снижи доста - естествено в България още не са запознати с много неща.
И така това не ми пречи да си засичам ову - както и направих де
и в момента усилено бебеправим
Успех на всички
Активен
liva82
Сватбен ГУРУ
Обичам те повече от всичко!!
«
Отговор #339 -:
май 10, 2009, 21:50:00 »
това е точно така..по принцип след като жената знае , че има това носителство подчертавам носителство изследваанителата си ,техния титър е много важен, при актовен процес какъвто твоя не е се минава на антибиотичен курс.Опасно е ако забременееш и по време на бременоса се заразиш. Не се безпокой всичко ще е наред а защо не си си изследвала титъра на антителата спрямо рубеола...
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #340 -:
май 11, 2009, 08:53:18 »
аз да се отчета с второто мение на друг лекар. според него имам рецидив на поликистоза и затова нямам овулация, тези месеци са били изгубено време, терапията с Дуфастон е била грешна. изписа ми за изследване 9 хормона, които да направя 3-7 ден от цикъла, ако ми дойде,че според него яйчниците ми били много зле и има вероятност да не ми дойде. тогава да изчакам и пак да си направя изследванията. и за мъжа ми пусна спермограма и с резултатите да отида и тогава ще каже какво ще правим, но най вероятно ще пия пак Диане-35 за 3 месеца и веднега след това стимулация.
вярно че много от нещата които ми каза се повтарят с нещата казана ми от първата лекарката, но самото отношение беше по-приветливо, чак след изследванията ще ми сложи диагноза, а не като предния път от вратата.
чудя се само дали да ходя при трети лекар? вие какво ще ме посъветвате, дали да си давам парите?
Активен
maria_lakova
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #341 -:
май 11, 2009, 09:01:09 »
Момичета, преместих постовете ви относно тестовете за бременност в съответната
тема
за тях!
echy_
, прочетох какво ти е казала предишната лекарка и направо нямам думи за това, че е поставила диагноза на база изследвания от преди 2 години
и най-вече за отношението й към теб!
Дори да има проблем, лекарите трябва да са малко по-внимателни при поднасянето им, особено щом се отнася за такова нещо. Надявам се този лекар, при който си ходла сега да е добър и да ти постави правилна диагноза и лечение, за да се получи така желания резултат!
Относно това дали да ходиш при трети - виж какви са ви изследванията първо и какво ще ти каже лекаря и ако се съмняваш в нещо чак тогава може би, за да не се разтроиш от 3 различни мнения.
Активен
-Ади-
Професор
«
Отговор #342 -:
май 11, 2009, 09:05:41 »
Поне според мен няма нужда да ходиш при друг лекар,а започвай лека по-лека да си действаш по въпроса!
Кога беше последното ти посещение при гинеколог,нямало ли е шанс по-рано да се види този проблем?
Активен
Рени
Баш Майстор
Аз дочаках своето малко чудо*2!
«
Отговор #343 -:
май 11, 2009, 10:05:16 »
Ечи, според мен най-добре изчакай да ти излязат изследванията ви и твоите и на мъжа ти и в зависимост от това, което ти каже доктора, ако се съмняваш в нещо попитай друг. Мисля си, обаче че след стимулацията веднага ще има ефект, поне при мен беше така.
Стискам палци да се върнеш скоро с добри новини, че вече и на теб много ти се събра.
При мен нищо ново. От четвъртък съм на Метфогамма 500 и да видим в края на месеца дали има ефект.
Късмет от мен и скоро пак ще ви навестя.
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681
«
Отговор #344 -:
май 11, 2009, 13:07:42 »
Ечи, аз споделям мнението на Рени. Направете си изследванията, пък ако имаш някакви въпросителни после и съмнения, може би тогава да потърсите и друго мнение.
Рени, успех на теб в края на месеца да има добри резултати! Извинявам се предварително, че ти бъркам още в прясна рана, но би ли казала дали след спонтанният ти аборт ти назначиха някакви по-специфични изследвания - генетични, имунологични или по-скоро случаят не беше такъв. Ти беше писала, че е станала злополука. Извинявам се още веднъж за въпросите, знам, че това е болезнено за теб.
Аз току що се връщам от лекарката си, трябваше да си направя профилактичен преглед, обаче някаква жена започна да ражда, та ме отложиха за сряда. Обаче малко съм притеснена, защото прегледът ще съвпадне с предполагаемото имплантиране, ако евентуално сме успели този месец (пък ние доста се потрудихме
) и се притеснявам да не би вземането на цитонамазка нещо да повлияе негативно. Знам, че малко слагам каруцата пред коня, ама колкото и да се опитвам да не се самонавивам, малко ми е трудничко.
Активен
Страници:
1
...
21
22
[
23
]
24
25
...