Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 26, 2024, 16:09:40
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
Страници:
1
...
31
32
[
33
]
34
35
36
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6 (Прочетена 196097 пъти)
darling
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1371
....братска обич.....
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
«
Отговор #480 -:
ноември 04, 2009, 09:36:23 »
Аз ползвам един крем за бисквитена торта, но мисля че ако искате млечен крем за торта може да стане. Правя един пудинг на д-р Йоткер с 100мл повече мляко, отделно правя крем без варене Оле, пак на д-р Йоткер и после смесвам пудинга, леко изстинал с този Оле. Избирам единият да е карамел, а другият Ванилия и така се получава много приятен аромат. Кремът който се получава е по-пухкав и не така стегнат като обикновеният пудинг. А го правя с малко повече мляко, за могат да поемат повече бисквитите, но все пак е крем а не течен. Дано съм го обяснила добре...
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 3244
Baby Time
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
«
Отговор #481 -:
ноември 04, 2009, 09:39:41 »
Ели това е масления крем който си написала. Аз правих млечно-маслен крем. Първо правя масления по рецептата, която си дала. После правя млечния и накрая ги смесвам. Изчаквам да изстине леко и мажа блатовете и отгоре също. Слагам и банани между блатовете. Проблема е че млечния крем ми стана много течен и не можа да стегне.
А като цяло млечния крем се прави от мляко, захар, яйца, брашно и ванилия. Въпроса ми е какви са пропорциите. Не мога да намеря 2 еднакви рецепти по темата. За това питам ако някоя има изпитана рецепта за този крем да сподели моля
Активен
gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2663
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
«
Отговор #482 -:
ноември 04, 2009, 09:48:37 »
Капризче
, виж
тук
. Може би ще намериш своя отговор.
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2117
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
«
Отговор #483 -:
ноември 04, 2009, 09:57:59 »
Ето моя изпитан крем
4 яйца
1л. мляко
1 ванилия
12 равни супени лъжици брашно
1ч.ч. захар
Затопляш млякото,не трябва да е нито много горещо,нито хладко.Разбиваш в купа яйцата,захарта и брашното.След това прибавяш на тънка струйка при непрекъснато бъркане към млякото и увеличаваш малко котлно.Накрая прибавяш ванилията и е готов!Става страхотен,но отнема повечко време за бъркане на котлона.Рецептата ми е от свеки.С нея правя торти,пълня еклери,рула.
Активен
gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2663
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
«
Отговор #484 -:
ноември 04, 2009, 10:00:19 »
Даниткааа
, дай тогава рецептичка за еклерчета
А за тези едновремешните ролки някой има ли рецептичка...????
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 3244
Baby Time
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
«
Отговор #485 -:
ноември 04, 2009, 10:30:22 »
Цитат на: Данитка в ноември 04, 2009, 09:57:59
Ето моя изпитан крем
4 яйца
1л. мляко
1 ванилия
12 равни супени лъжици брашно
1ч.ч. захар
Затопляш млякото,не трябва да е нито много горещо,нито хладко.Разбиваш в купа яйцата,захарта и брашното.След това прибавяш на тънка струйка при непрекъснато бъркане към млякото и увеличаваш малко котлно.Накрая прибавяш ванилията и е готов!Става страхотен,но отнема повечко време за бъркане на котлона.Рецептата ми е от свеки.С нея правя торти,пълня еклери,рула.
Дани, много благодаря за рецептата. Само 1 въпрос още, чакаш ли да изстине, за да се сгъсти и колко студен трябва да е бъде? И колко се сгъстява? После като преседи в хладилника става ли твърдичък крема, не като масло, но поне да не тече. Аз сложих 200 гр брашно, това сигурно са по-малко от 12 лъжици, трябва да премеря довечера да видя и да си запиша рецептата в тефтера
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2117
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
«
Отговор #486 -:
ноември 04, 2009, 11:02:29 »
Цитат на: gostenka_82 в ноември 04, 2009, 10:00:19
Даниткааа
, дай тогава рецептичка за еклерчета
А за тези едновремешните ролки някой има ли рецептичка...????
Еклерите са по рецепта на Наталия от форума.Наистина страхотни .
ЕКЛЕРИ:
Продукти:
1 ч. вода
1/2 ч. олио
1 ч. брашно
3 яйца
крем по желание
Първо слагаш в малка тенджерка да заври 1 чаша вода с 1/2 чаша олио. След това намаляш огъня и сипваш 1 чаша брашно и бъркаш бързо да стане нещо като каша. Оставяш го да поизтине.
После едно по едно чукваш 3 яйца и пак бъркаш с вилица. Става по-гладко рядко тесто.
В тавичка слагаш малки топченца (ако имаш шприц още по-лесно, аз нямам и ги джвъкам с лъжичка).
Пекат се около 1/2 час на 200-220 градуса да се зачервят.
Вътре си остават от само себе си кухи. Пълниш с каквото искаш- мармалад, течен шоколад, крем.
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2117
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
«
Отговор #487 -:
ноември 04, 2009, 11:03:45 »
В смисъл как така колко студен
И не се разтича,гъсто кремче става
Активен
gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2663
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
«
Отговор #488 -:
ноември 04, 2009, 15:22:34 »
Данитка
, мерсииии, аз обаче също имам един може би тъп въпрос - като направя тестото на малси топченца, после как точно пълня, то вътре си е куха, ама къде му е дупката ....мале...и аз как попитах...
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2117
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
«
Отговор #489 -:
ноември 04, 2009, 15:42:21 »
Цитат на: gostenka_82 в ноември 04, 2009, 15:22:34
Данитка
, мерсииии, аз обаче също имам един може би тъп въпрос - като направя тестото на малси топченца, после как точно пълня, то вътре си е куха, ама къде му е дупката ....мале...и аз как попитах...
Хахаххахх
режеш леко с малко ножче и хоп дупка
Активен
gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2663
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
«
Отговор #490 -:
ноември 04, 2009, 15:47:59 »
Благодаря за доуточнението, като ги пробвам, ще се похваля.
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1009
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
«
Отговор #491 -:
ноември 04, 2009, 16:37:36 »
момичета, какво разбирате под "чист зехтин" ? в магазина има толкова много видове, но как да разбера кое е "чист"
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
Публикации: 863
Dum spiro, spero!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
«
Отговор #492 -:
ноември 04, 2009, 16:58:16 »
Еее, Дани, златна си!
Най-после една не прекалено засукана рецепта, че и изпитана освен това. Сума ти време търся как се прави тоя прословут крем, че на мен не ми се получават и най-после от теб разбрах.
Мерси много!
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2079
Загубил всичко, не загубвай себе си ...
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
«
Отговор #493 -:
ноември 04, 2009, 17:31:42 »
gostenka_82
, аз съм виждала тези малките еклерчета да ги пълнят и с шприц направо - хем си правиш малка дупка с него, хем напълваш с крема. Ако имаш такова чудо, може да опиташ с него
echy
, не е ли Virgin зехтинът за който питаш? Че има едни, на които пише Помаче или нещо такова (не помня на английски как е написано точно), та те - както и името подсказва - са някаква смес и за мен поне не е много ясно дали са от маслини само
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2117
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
«
Отговор #494 -:
ноември 04, 2009, 19:16:20 »
Цитат на: echy_ в ноември 04, 2009, 16:37:36
момичета, какво разбирате под "чист зехтин" ? в магазина има толкова много видове, но как да разбера кое е "чист"
Ехтра Върджин е този,за който питаш,но той става само за салати!С него не се готви,става канцерогенен.
Деничка
и аз колко пъти бях пробвала и ....провал,но един ден се реших да питам свекито и крема стана страхотен
«
Последна редакция: ноември 04, 2009, 19:18:02 от Данитка
»
Активен
Страници:
1
...
31
32
[
33
]
34
35
36
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines