Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 17, 2024, 23:31:25
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
Страници:
1
...
30
31
[
32
]
33
34
...
36
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6 (Прочетена 193836 пъти)
savka
Сватбар
Пол:
Публикации: 270
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
«
Отговор #465 -:
ноември 03, 2009, 12:47:30 »
Здравейте ,момичета
Никога досега не съм правила сама тиквиник ,а много го обичам и мисля че е време да се пробвам .Питах много хора как точно го правят и всеки ми казва различно -това в което не съм сигурна е тиквата след като се рендоса варили се ,запържва ли се или не се прави нищо
Сигурна съм че повчето от вас са правили тиквиник вече и могат да ми датат отговор
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4472
имаме си Теди - най-сладкото дребси
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
«
Отговор #466 -:
ноември 03, 2009, 12:58:17 »
Савка - задушава се с малко мазнина, олио по принцип, като се разбърква и като омекне се слагат орехи, канела и друго... - поне аз така го правя
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
Публикации: 863
Dum spiro, spero!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
«
Отговор #467 -:
ноември 03, 2009, 13:04:02 »
Савче, под тиквеник имаш предвид баница с тиква ли? Защото аз от години си правя една, която ми е вкусна и ако искаш - пиша рецептата. Само да кажа, че не съм почитател на завъртяните рецепти и всичко гледам да ми е максимално бързо и лесно, но баницата се яде с голям успех у нас вкъщи.
Баница с тиква
Продукти:
Тиква - в зависмост от големината, аз я правя на око, може би 3 големи парчета.
Готови кори за баница - аз ползвам тези на Фамилия, защото са 500г.
Захар - около 1 1/2 чаена чаша
Канела
Олио - около 1/3 кафена чашка
Приготовление:
Тиквата се обелва и настъргва на ренде - на най-едрата страна.
Аз използвам по две кори, между които мажа олио - около 1 1/2 супена лъжица между всеки две кори.
Върху кората се разстила настъргана тиква, аз обичам с повече пълнеж и слагам доста. Отгоре се посипва със захар и канела. Завива се на руло. Навива се в намазнена тава във форката на охлювче. Това се прави докато свършат всички кори и плънката. Понякога използвам и три кори за навиване, защото обичам да са по-дебели парчетата. Пече се на най-силната степен на фурната докато потъмнее.
Хубаво е да се използва незалепваща тавичка, тъй като захарта и сосът от тиквата се смесват и карамелизират и после се чисти малко трудно.
Баба ми в тиквеника слага и галета, за да не става мазна и водна баницата, но аз обичам да има повече карамел и не добавям. В този вариант е по-мазничка, но пък е много сладка.
Разказвай после какво се е получило.
П.С. Сега за първи път чувам, че може и да се пържи тиквата - иначе аз пържа плънката, когато използвам праз лук и извара за лучник. Звучи ми много интересно и чак сега видях, че може и орехи да се ползват. Ех, какви разнообразни рецепти има по темата значи. Благодаря, Ели!
«
Последна редакция: ноември 03, 2009, 13:08:17 от Деничка Звездичка
»
Активен
savka
Сватбар
Пол:
Публикации: 270
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
«
Отговор #468 -:
ноември 03, 2009, 13:21:37 »
бързи сте за което ви благодаря
Ели
и аз си мисля че трябва поне малко да я задуша
Деничка Звездичка
да имам предвит баница с тиква - за запържваето се убедих че май много хора /или поне повечето ми колежки/ я правят така - но на мен не ми се иска .
И аз я обичам с повече плънка като теб . А орехите са задължителни
Още днес ще се пробвам и ще се похвала
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2117
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
«
Отговор #469 -:
ноември 03, 2009, 13:25:12 »
Запържването на тиква за пръв път чувам
Изобщо не се прави таака
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
«
Отговор #470 -:
ноември 03, 2009, 14:21:18 »
Иаз съм правила тиквеник като запържвам ,но не става въпрос за силно препържване просто тиквата така си пуска водата и няма голяма разлика м/у двата начина на приготвяне
Активен
Letta
Новак
Пол:
Публикации: 10
www.amisega.net
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
«
Отговор #471 -:
ноември 03, 2009, 16:23:49 »
Момичета, аз слагам в плънката за тиквеника освен задушената тиква, орехи, канела и стафиди. Предпочитам черни! Моите "домашни любимци" го харесват много!
Активен
gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2663
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
«
Отговор #472 -:
ноември 03, 2009, 20:54:56 »
Аз да ви покажа и моите кюфтенца по Цариградски
kiuftenca_Carigradski.jpg
(56.85 KB, 724x543 - видяно 193 пъти.)
Активен
maj4eto
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2067
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
«
Отговор #473 -:
ноември 03, 2009, 20:59:16 »
Мммм,Гостенка...а какво е това отдолу
И ако може рецептатааааааа
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
«
Отговор #474 -:
ноември 03, 2009, 21:31:42 »
Гостенка ,а как си направила кюфтенцата дай рецепта
Майче имаш най сладкото детенце на света ,а и с тази сладка шапчица и шал е неверояна кукла пу,пу,пу .
Да ти е жива и здрава,този аватар е страхотен и ми създава такова коледно настроение
Активен
gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2663
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
«
Отговор #475 -:
ноември 04, 2009, 08:49:13 »
Най-отдолу съм сложила картофено пюре.
По средата - собственоръчно приготвен доматен сос.
Най-отгоре пържени малки кюфтенца.
Доматеният сос направих така: настъргах на рендето може би повече от 1 кг. домати, като люспата накрая я хвърлям (ох, ами то е ложгично де, аз пък...). След това на котлона и го варя, на око, да се сгъсти. Не му слагам нищо, тя водичката от доматите е достатъчна. По желание - може да счукате чесънче със сол и да го сериврате в някакво съдче, който иска - да си сложи, ако пък всички хапвате чесън - направо в дом. сос.
А кюфтенцата са си за пържене, но просто по-малки като размер.
Картофеното пюре, за по-лесно направих така, обелих и нарязах няколко картофа, хоп в тенджерата, сварих ги, отцедих водата, намачках на каша, малко мляко и така.
Може и магданоз за украса да сложте, аз не съм слагала, защото в нас не се яде и затова.
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 3244
Baby Time
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
«
Отговор #476 -:
ноември 04, 2009, 09:10:24 »
Момичета, моите готварски опити продължават. Моята прословута торта я правих 2 дни, т.е. снощи я довърших. Стана прилична, но нещо не уцелих съставките на млечния крем и стана много течен...Дайте идея за хубав млечен крем, че аз май сложих малко брашно и не можа да се сгъсти. Кажете вие как го правите.
Активен
gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2663
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
«
Отговор #477 -:
ноември 04, 2009, 09:14:40 »
Капризче
, на мен първата ми торта е точно Рафаелото, иначе, снощи гледах доста рецептички...ама...не знам с какво да го сгъстиш...
Какво по принцип се слага в този млечен крем (каквви са му съставките и как се приготвя)?
И аз като теб съм начинаещ
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4472
имаме си Теди - най-сладкото дребси
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
«
Отговор #478 -:
ноември 04, 2009, 09:28:43 »
аз ползвам такъв маслен крем за торта, после се стяга от маслото
крем:
250 грама пудра захар, 250 грама масло, 1 яйце, 1 ванилия.
Маслото леко се загрява, сваля се от огъня и се разбива със захарта, докато стане на пяна, към него се прибавя яйцето и ванилията.
днес мисля да направя мусака, че скоро не съм правила !!!
Гостенка така ми се приядоха пържени кюфтенца, но в други ден ще направя !!!!
Активен
verdad
Сватбар
Пол:
Публикации: 151
But baby...you're the right kind of wrong
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
«
Отговор #479 -:
ноември 04, 2009, 09:30:13 »
Цитат на: Agent T в ноември 01, 2009, 16:24:49
Ауу..колко съм нетактична...съжалявам..Ето взимам си бележка и веднага започвам да пиша рецептата.Необходимите съставки са:
1пк.масло-125гр
3пк. чаени бисквити, без дупка в средата.Аз изполвах "Роден край" с масло и с какао.
4-5 големи ябълки или повече малки
1ч.ч.захар
1ч.ч. брашно
5яйца
бакпулвер
канела
И така...Взимаме 1тава (30-35см) и слагаме в нея маслото.Разтопяваме го във фурната.Трябва леко да покафенее.След като се разтопи, изваждаме тавичката и започваме да редим бисквитите.Трябва да станат 2 реда, върху тях нареждаме ябълките, които предварително сме обелили и нарязали на тънки филийки - горе-долу стават 2 реда.Поръсваме ябълките с канела.След това разбиваме яйцата със захарта (аз сложих и 2 лъжици мед), брашното и бакпулвера и заливаме.Печем на 150 градуса около час, час и половина.
Аз сега чакам да изстине, за да го разрежа и опитам.Ако става за снимане, ще ви го покажа
Сладкишът е страхотен, вчера го правих с голям мерак и всички го харесаха.
Активен
Страници:
1
...
30
31
[
32
]
33
34
...
36
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines