Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 17, 2024, 20:44:20

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 29 30 [31] 32 33 ... 36   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6  (Прочетена 193799 пъти)
 
gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2663



Моят сватбен албум

« Отговор #450 -: ноември 01, 2009, 22:42:31 »

Това е моята тортичка Рафаело



* Rafaelo_cake1.jpg (33.14 KB, 448x336 - видяно 244 пъти.)
« Последна редакция: ноември 01, 2009, 23:03:39 от gostenka_82 » Активен
Miravarna
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 949



Моят сватбен албум

« Отговор #451 -: ноември 01, 2009, 23:08:17 »

Момичета такива вкусотийки се дискутират,че нямам думи...да си оближе човек ръцете  Bravo
Ето и аз каква тортичка сътворих вчера за Halloween :


* DSC04108 (Small).JPG (33.44 KB, 360x480 - видяно 219 пъти.)
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Публикации: 863


Dum spiro, spero!


« Отговор #452 -: ноември 02, 2009, 00:16:10 »

Момичета, събрахте ми очите с тези торти!  Bravo

Моля, давайте рецепти. А може ли и някоя снимка, когато са разрязани за повече впечатление.

Мира, тази торта ми изглежда невъзможна за приготвяне в домашни условия, аз не бих се справила.  good good good
Активен
Miravarna
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 949



Моят сватбен албум

« Отговор #453 -: ноември 02, 2009, 07:15:25 »

За съжаление не направих снимка на разрязано парче,но мога да ви уверя,че съм я направила в домашни условиа,с подръчни материали smile Използвах 2 пандишпанови блата,единия ванилов,другия шоколадов,сиропирах ги със сок от компот(моя беше от мандаринки).За намазване на тората между блатовете използвах маслен крем и наредих плодчетата от компота.Замазах цялата торта с масления крем и след това покрих тортата с фондант,който сама си направих в домашни условиа от едни меки бонбони,които разтопих в микровълнова и след това изсипах сместа върху пудра захар и замесих фонданта както се меси тесто.После оцветих със сладкарска боя и всичко останало е въпрос на въображение и идеи от интернет smile
Активен
gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2663



Моят сватбен албум

« Отговор #454 -: ноември 02, 2009, 08:33:28 »

Аз също не я снимах разрязана, но пък е много лесна. Разбих 1 консерва кондензирано прясно мляко (Dutch Lady), 1 сметана президент, течна от 200мл., 250гр. масло и това до получаването на пухкаф крем (важно е маслото да е много меко, на стайна температура размекнато) и 1 настърган бял шоколад милка. Та всичко това се бърка с миксера до получаването на еднородна кремообразна смес. След това се прибавят и кокосови стърготини в крема. Блатовете са готови. Мажете между блатовете и отгоре, като за отгоре оставяте най-много крем. Поръсвате с кокосови стърготини и украсявате с ръчно направени или готови бонбони Рафаело. Оставяте в хладилника да стегне малко.

Направих я за 20 минутки  smile
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #455 -: ноември 02, 2009, 13:55:44 »

Miravarna ,gostenka_82 тортите са прекрасни в този форум не съм виждала по добре направени и аранжирани  торти,още веднъж комплименти give_rose
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4472


имаме си Теди - най-сладкото дребси


Моят сватбен албум

« Отговор #456 -: ноември 02, 2009, 14:19:53 »

ето тези картофи запечени са много вкусни !!!!! миналия ден ги готвихх

големи картофи
топено сирене
масло
домати
лук
сол
шпеков или друг салам, ама може и без
подправки по избор /аз сложих естрагон и чер пипер/
зехтин

сварявате картофите.  запържвате  лука в малко зехтин после добавяте доматите подправките и сол и салама /а може и без/ ...
сварените вече картофи издълбавате и нареждате в тавичка с малко зехтинец...запълвате празнините на картофите с масалце и върху му топено сирене и малко черен пипер, а около тях прибавяте издълбаното от тях и отгоре малко настърган кашкавал
мушкате ги в силно загрята фурна да се запекат...към края на печенето полагате около картофите вече задушените лук и домати и саламче

става много вкусноооооооооо


а сега спретнах яхния свинско с картофи
Активен
kleo_20
Leader
****
Публикации: 5436


Мама на едно малко диване!!!


Моят сватбен албум

« Отговор #457 -: ноември 02, 2009, 16:23:05 »

Ели много ти е вкуснa рецептaтa кaкто винaги give_rose
Днес готвих две ястие-второто още се приготвя де.
Тa...зa себе си спретнaх Пилешки гъдри с домaтки
4  пилешко гърди
4 големи глави лук
3 настъргани домата(може консерва)
черен пипер
червен пипер
чубрица
магданоз
олио
Начин на приготвяне:
Пилето се нарязва и задушава в олио. Слагат се нарязаните на ситно глави лук и пак се задушава, изсипват се и доматите, солта, черния пипер, червения пипер, чубрицата, магданоза. Ври на тих огън 30 минути. good
Понеже съм на нещо като диетка не ползвах олио.Много вкусно ми е.Мъжо не де такива неща и за това му спретвам Огретен с пилешки гърди и макарони
макарони-250гр
Пилешки гърдички-около 400гр
шунка-около 100гр
олио за пържене 50мл
Доматки-1бр/но аз ползвам направо сос за макарони
сол,черен пипер и каквито обичате подправки на вкус
Яйца 4бг
пр мляко 2 чаши
Яйцата и млякото може и на очи в зависимост колко ви стане сместта
кашкавал за наръсване
Сварих макаронките в подсолена водичка.Пилето го запържих в олиото и след като се зачерви добавих шунката.В сварените макарони сложих сос една бутилка на Дерони и рабърках.Добавих и месото.Намазних тавичка и изсипах сместа.Разбих яйцата и млякото-в моя случай 3 яйца и малко повече от чаша мляко.Много ми дойде сместа и не го изсипах цялото.По принцип се пече 25 мин на 210градуса като на тавичката се слага фолио.Не сложих.След като се махне фолиото се поръсва с настърган кашкавал и пак във фурната докато се разтопи и добие златиста коричка.
Днес ми е първи опит и се надявам мъжлето да го хареса
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3244


Baby Time


Моят сватбен албум

« Отговор #458 -: ноември 02, 2009, 20:34:49 »

Гостенка, до сега се опитвах да направя твоята торта, но явно съм голям карък или ужасно нескопосана, но не ми се получи нищо... Ужасно се получи. Никакъв крем не стана, накрая изсипах млякото и сметаната и си остана само маслото и го направих на маслен крем с пудра захар в крайна сметка. Абе тотален провал се получи. Сега се чудя какво да го правя този крем и трите ми блата. Дайте идеи, моля ви. Нямам и никакви други подходящи продукти, абе оплесках я много с тази торта  cray и сега се чудя какво да правя...
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #459 -: ноември 02, 2009, 21:15:59 »

В момента  правя пълнени чуши с ориз и елда  tease
Моя измислица,като ги опитам ще ви споделя как са станали  blush
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Публикации: 863


Dum spiro, spero!


« Отговор #460 -: ноември 02, 2009, 21:35:20 »

Ели, аз не съм много в час как точно се е получил крема, който си направила, но моята съквартирантка в университета използваше тази смес вместо сладко за палачинки - тя беше от Украйна и изполваше точно такъв домашно приготвен крем от същите съставки - беше много вкусно, а тя и самите палачинки правеше по-дебели и им казваше - ладики.  Ядат си се като палачинки - мажат се и се хапават на момента.

А блатовете - можеш да си ги оставиш за някаква друга рецепта.

Аз чак сега видях, че си писала и множе би е след дъжд качулка, ама да си кажа.  good
Активен
gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2663



Моят сватбен албум

« Отговор #461 -: ноември 03, 2009, 08:47:38 »

Капризче, миличка, трябваше по-дълго да биеш с миксера, ако маслото не се е рзбило!! Млякото задължително кондензирано (то е по-гъсто).

Аз направих тортата за 20 минутки, ама самото масло ми отне много време да го разбия. Да не говорим, че аз не го оставих да омекне на стайна температура, а направо почнах да го бия с млякото и то като почна да пръска....та ових купата с 1 кърпа, която придържах с едната ръка, а с другата, без да гледам - биех маслото с млякото, настъргания шоколад и сметаната. Затова не ти е станало, трябвало е по-дълго да биеш и на макс. степен.

Съжалявам, че не го написах като упътване, но реших, че просто аз съм недосетлива и нали не съм голям готвач... Малко ми е кофти така...извинявай, мила  give_rose

Блатовете с крема, може със сметанка, с плодчета и на плодова торта...нещо такова ...
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3244


Baby Time


Моят сватбен албум

« Отговор #462 -: ноември 03, 2009, 09:27:07 »

Гостенка, и аз така го бих, обаче си мисля че може би сложих много мляко. Имаше 2 разфасовки в магазина и аз взех по-голямата. Може би това обърка нещата. А за пръскането...после мих кухнята поне 20 мин че това масло направо и разказа играта  sarcastic ROFL Иначе тази вечер ще правя млечен крем, ще го смеся с масления който направаих с маслото снощи. И мисля да сложа банани и натрошени целувки между блатовете smile Да видим каква ще я свърша. Само още един въпрос, ти твоята торта сиропира ли я?
Активен
gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2663



Моят сватбен албум

« Отговор #463 -: ноември 03, 2009, 09:43:36 »

Не, не съм, защото в рецептата пишеше, че не се сиропира. Маже се дебел слой крем.

Да ти кажа честно, аз също си мислех, че нещо съм сбъркала, ма нали съм инат....
Активен
valia_diva
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1711



Моят сватбен албум

« Отговор #464 -: ноември 03, 2009, 11:37:22 »

Дарлинг, извини ме за закъснението. Ето я и млечната супа със сирене
   
    * 6 ч.ч. прясно мляко
    * 3 с.л. брашно
    * 50 г масло
    * 1 ч.ч. натрошено сирене
    * 2 бр. яйца
    * 1/3 връзка магданоз
    * черен пипер
    * сол
Брашното се запържва в 2/3 от маслото и се разрежда с млякото. Супата се оставя да ври при на умерен огън за 5 минути и се отстранява от огъня. Прибавят се останалата 1/3 от маслото, твърдо сварените и дребно нарязани яйца и сол на вкус. При поднасянето супата се поръсва с натрошеното сирене, размесено със ситно нарязания магданоз и черен пипер.
Аз настъргах и кашкавалче и малко фиде й сложих
Активен
Страници: 1 ... 29 30 [31] 32 33 ... 36   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines