Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 17, 2024, 18:12:55
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
Страници:
1
...
28
29
[
30
]
31
32
...
36
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6 (Прочетена 193749 пъти)
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
«
Отговор #435 -:
октомври 30, 2009, 17:29:39 »
Цитат на: fiamaa в октомври 30, 2009, 16:44:55
Мацораниии, дали накоя от вас е правила октопод и как? Много ми се е доял и се чудя как да го приготвя - казаха ми, че първо се вари и след това на скарата, но може и по др. начин.
Отворена
съм за рецепти
Аз съм правила няколко пъти ,но по скоро е вкусен когато е на салата с марина.
Не знам обаче дали трябва да го чистиш и дали знаеш как ,
но ето ти няколко рецепти
7. Задушен октопод
Продукти: 1 октопод, 300 г домати, 300 г малки лукчета, 100 мл зехтин, 2 с. л. оцет, 100 мл червено вино, половин дафинов лист, 2 зърна карамфил, щипка канела, червен пипер, черен пипер, сол.
Изчистеният октопод се начуква, изстъргва се, нарязва се и се вари в собствен сос на слаб огън. Когато месото омекне, се прибавят няколко лъжици зехтин. В останалия зехтин се задушават лукчетата, слага се октоподът и се добавят виното и оцетът. След това се прибавят подправките и за да се приготви на скара има някъква тънкост за да не стане много сух
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
«
Отговор #436 -:
октомври 30, 2009, 17:31:14 »
И още една имам и други ,но ако те интересуват ще ти пусна
1. Октопод във вино
Продукти: 1 октопод, 100 мл зехтин, 1 чаша червено сухо вино, 2 с. л. оцет, 1 пръчица канела, 1 дафинов лист, 3 зърна бахар или настъргано индийско орехче, черен пипер на зърна, червен пипер, сол.
Октоподът се начуква като пържола и се изстъргва добре, иначе месото ще остане твърдо. Изчистват се очите и вътрешностите. Пипалата се режат на парченца и се слагат в тиган на печката, за да си пуснат соса. Течността се оставя да изври на слаб огън, докато месото омекне. Прибавят се зехтинът, виното и оцетът, подправките и сол и отново се оставя за около 40 минути на слаб огън. Ястието може да се долее с малко вода или бульон. Сервира се топло или студено с варен ориз и картофено пюре.
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
Загубил всичко, не загубвай себе си ...
«
Отговор #437 -:
октомври 30, 2009, 17:34:57 »
На първата рецепта, която пуснах най-отдолу има линк с указание как се чисти октопода
Активен
fiamaa
Сватбен ГУРУ
www.pukamuka.com
«
Отговор #438 -:
октомври 31, 2009, 10:13:47 »
Благодаря ви за помоща, днес ще се развихря в кухнята и ще споделя по-късно как е станал.
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1371
....братска обич.....
«
Отговор #439 -:
октомври 31, 2009, 11:51:25 »
Аз пък открих сезона на ябълковите сладкиши. Свалих си няколко рецепти след сърфиране и-нет и ги почнах подред. Ето й първият :
Разтопявам в тавичката в която, ще се пече сладкиша едно малко пакетче масло. След това нареждам на дъното обикновенни бисквити. Нарязвам на тънки филийки 4-5 ябълки, които овкусявам с 2 супени лъжици захар и 1 пакетче канела. Разпределям ябълките върху бисквитите и отгоре заливаме със сместа на 4 яйца, 1 чаша захар и малко по-малко от чаша брашно, 1 ванилия. Тази смес разбиваме първо яйцата плюс захарта на крем и после прибавяме бавно брашното и ванилията. Пека на около 180- 200 градуса, като проверявам с клечка за зъби дали е готов.
Сладкиша става много бързо, лек е и с хубава коричка отгоре!
Ще споделя и останалите рецепти като ги изпробвам.
Активен
valia_diva
Баш Майстор
«
Отговор #440 -:
октомври 31, 2009, 13:47:13 »
Обожавам сладкиши с ябълки.
Аз снощи правих млечна супа и моето мъжле, както не искаше да я опита, я изяде цялата.
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
....братска обич.....
«
Отговор #441 -:
октомври 31, 2009, 14:35:42 »
valia, я давай рецептата! Аз имам детски спомен от една супа от прясно мляко и сирене.
Активен
Agent T
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #442 -:
ноември 01, 2009, 14:55:10 »
Момичета, в момента правя един сладкиш с ябълки.Сутринта бях на кафе у една приятелка и майка й беше приготвила този сладкиш.......
Боже, какъв сладкиш....да си оближеш пръстите, толкова вкусно нещо не бях яла....
Взех рецептата, направих го, в момента се пече..Силно се надявам да ми се е получил..(дано)
Щом стане готов ще го снимам и ще ви напиша рецептата.
Стискайте палци да ми стане хубав...че аууу колко беше вкусно...
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
На най-важните житейски пътища няма пътни знаци
«
Отговор #443 -:
ноември 01, 2009, 15:49:17 »
Цитат на: Agent T в ноември 01, 2009, 14:55:10
Момичета, в момента правя един сладкиш с ябълки.Сутринта бях на кафе у една приятелка и майка й беше приготвила този сладкиш.......
Боже, какъв сладкиш....да си оближеш пръстите, толкова вкусно нещо не бях яла....
Взех рецептата, направих го, в момента се пече..Силно се надявам да ми се е получил..(дано)
Щом стане готов ще го снимам и ще ви напиша рецептата.
Стискайте палци да ми стане хубав...че аууу колко беше вкусно...
Агентче, моменталически давай рецептата ,че тука бременни има. От като написа за тоз сладкиш само в тази тема вися да видя дали не си постнала рецептата и все едни ябълки са ми в главата.
Дано да е станал скадкиша а аз продължавам да чакам рецептата
Активен
Agent T
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #444 -:
ноември 01, 2009, 16:24:49 »
Ауу..колко съм нетактична...съжалявам..Ето взимам си бележка и веднага започвам да пиша рецептата.Необходимите съставки са:
1пк.масло-125гр
3пк. чаени бисквити, без дупка в средата.Аз изполвах "Роден край" с масло и с какао.
4-5 големи ябълки или повече малки
1ч.ч.захар
1ч.ч. брашно
5яйца
бакпулвер
канела
И така...Взимаме 1тава (30-35см) и слагаме в нея маслото.Разтопяваме го във фурната.Трябва леко да покафенее.След като се разтопи, изваждаме тавичката и започваме да редим бисквитите.Трябва да станат 2 реда, върху тях нареждаме ябълките, които предварително сме обелили и нарязали на тънки филийки - горе-долу стават 2 реда.Поръсваме ябълките с канела.След това разбиваме яйцата със захарта (аз сложих и 2 лъжици мед), брашното и бакпулвера и заливаме.Печем на 150 градуса около час, час и половина.
Аз сега чакам да изстине, за да го разрежа и опитам.Ако става за снимане, ще ви го покажа
Активен
Agent T
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #445 -:
ноември 01, 2009, 16:32:02 »
Забравих да кажа, че след като изстине може да го поръсите с пудра захар и най-важното е, че на следващия ден е още по-хубаво.Аз току-що го опитах и.... О, чудеса.. станало еееее
Отивам да го снимам...направо се гордея със себе си
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #446 -:
ноември 01, 2009, 16:34:27 »
Агентче, хич не ми се връзвай аз и със и без сладкиш все в тази тема вися:)
ама мерси много веднага го започвам. А твоя станали. Да не забравиш да снимаш
Активен
Agent T
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #447 -:
ноември 01, 2009, 18:12:13 »
Ех, момичета...снимах аз сладкиша, ама какво от това - 2 часа вече търся кабелчето за РС-то, да ги прехвърля и не мога да го намеря
..........ужас...къде съм го дянала....батериите пък за фотоапарата все още се зареждат и май няма да е днес.Продължавам да търся, дано го намеря.
Но сладкиша стана много хубав, щом и моят мъж заключи, че досега не съм му правила по-вкусен "кекс"- за него всичко е кекс
.....няма да съжалявате гарантирам...
Ако някой си го приготви, нека каже дали му е харесал....и ако е добавил други неща да сподели....от опит знам, че импровизираните ястия стават най-хубави........аз винаги добавям нещо от себе си , винаги.....ето сега в тази рецепта си добавих мед...и стана добре
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
....братска обич.....
«
Отговор #448 -:
ноември 01, 2009, 18:41:33 »
Даа, този сладкиш е много хубав. Аз го правя обикновенно като натроша бисквитите, а по-горе в темата пуснах един с обикновенни бисквити.
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #449 -:
ноември 01, 2009, 18:55:23 »
Аз купих продуктите ама се сетих какво може да се добави Счукани или натрошени орехи.
Айде като го скопосам ще пиша.
Активен
Страници:
1
...
28
29
[
30
]
31
32