Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 26, 2024, 05:49:22
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
Страници:
1
...
27
28
[
29
]
30
31
...
36
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6 (Прочетена 196052 пъти)
luci
Сватбар
Пол:
Публикации: 166
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
«
Отговор #420 -:
септември 29, 2009, 12:40:47 »
Благодаря много, ще опитам тези дни и ще докладвам резултата
!
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 3244
Baby Time
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
«
Отговор #421 -:
септември 29, 2009, 21:48:57 »
Вижте каква сладурска рецепта открих в един друг форум:
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,778.msg20023.html#msg20023
Мисля че това са много весели сладки
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1371
....братска обич.....
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
«
Отговор #422 -:
октомври 04, 2009, 19:53:42 »
Момичета помагайте с идеи за рецепти и украса за сладка пита. В неделя ще правя погачата на Сашко и ми се иска да замеся нещо. Правила съм много питки, но ми се иска нещо специално.
Активен
krasunkata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 646
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
«
Отговор #423 -:
октомври 04, 2009, 22:03:02 »
darling
моята рецепта не е много по въпроса ти, ама ако не я пусна сега няма да се наканя никога
в тая област хич ме няма, ама ето какво открих за вдъхновение
как става обаче нямам идея
http://polandian.home.pl/wp-content/uploads/2009/05/bread-and-salt.jpg
http://icecook.blogspot.com/2006/11/icelandic-christmas-bread-laufabrau.html
Здравословен и лесен хляб без месене
Продукти:
2ч.ч пълнозърнесто пшенично брашно
1ч.ч. пшенични трици
1ч.ч.царевично брашно
1/2 ч.ч. ръжено брашно
1/2 ч.ч. овесени ядки(по ситни)
2с.л. сусам
1 пак.мая на прах
1/2ч.л кориандър
1/2ч.л кимион
1/2ч.л чесън на прах
1ч.л сол
1с.л. шарена сол
1с.л олио
1с.л.мед
маково семе и белен слънчоглед за поръсване (по желание)
Всички сухи продукти се объркват добре в дълбока купа, прави се кладенче по средата и се слага олиото, меда и 2 ч.ч хладка вода. Обърква се с лъжица до получаване на много меко тесто (лепнещо). Не се меси!!!. Оформят се топки (с намокрени ръце) и се нареждат в намазнена тава. Оставят се да втасат на топло (аз обикновено ги оставям във фурната, на която съм включила за няколко минути един реотан на най- ниските градуси 50, после го изключвам). След като удвоят обема си могат да се поръсят със семките, ама малко трябва да се понатиснат към тестото, или малко преди хляба да е готов да се намаже със жълтък и тогава да се поръсят. Изпичат се на 200 градуса.
!!!
Ако тестото е по твърдо не може добре да втаса, тоест да се удвои, ама пак е вкусно
. Аз открих и една хитрина- оставям една чаша с пълнозърнестото брашно настрани и него го добавям най накрая за да регулирам гъстотата на тестото
Активен
kleo_20
Leader
Публикации: 5436
Мама на едно малко диване!!!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
«
Отговор #424 -:
октомври 05, 2009, 08:47:21 »
За нашата питка украсата направих като умесихотделно парче тесто,
но в него не сложих набухва тели,а само брашно,водичка и сол
след това изрязах/оформих каквото си бях наумила и го 'лепнах' в/у питата *THUMBS*по този начин не се надигна и стоеше като украсата от снимките
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1371
....братска обич.....
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
«
Отговор #425 -:
октомври 05, 2009, 23:05:39 »
Благодаря ви ! Аз четох как мога да направя патенца за украса, другият вариант е с името на детето. Но искам също да попитам - украсата се слага да се пече след като питката се е надигнала и е почти готова или от самото начало ?
Иначе ще направя май една погача в рецептата на която слагам фанта или жълт швепс и тя си сладни от това. Другото което си мислих е да я направя от козуначено тесто?
Мира, а твоята сладнеше ли вътре или си беше сладка от меда?
Активен
kleo_20
Leader
Публикации: 5436
Мама на едно малко диване!!!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
«
Отговор #426 -:
октомври 06, 2009, 09:27:00 »
Вътре слaднеше *THUMBS*сложих повечко зaхaр *THUMBS*пaк не стaнa много слaдкa,но все пaк е питкa не козунaк
Зa укрaсaтa,aз я сложих в сaмото нaчaло
Активен
gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2663
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
«
Отговор #427 -:
октомври 26, 2009, 11:11:39 »
Аз тези почивни дни спретнах Тирамису и торта Рафаело.
Ще постна рецептите в съответната темичка.
Активен
valia_diva
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1711
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
«
Отговор #428 -:
октомври 26, 2009, 11:32:49 »
Цитат на: darling в октомври 05, 2009, 23:05:39
Благодаря ви ! Аз четох как мога да направя патенца за украса, другият вариант е с името на детето. Но искам също да попитам - украсата се слага да се пече след като питката се е надигнала и е почти готова или от самото начало ?
Иначе ще направя май една погача в рецептата на която слагам фанта или жълт швепс и тя си сладни от това. Другото което си мислих е да я направя от козуначено тесто?
Мира, а твоята сладнеше ли вътре или си беше сладка от меда?
Украсата се слага още от самото начало на печенето, а не след това
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
«
Отговор #429 -:
октомври 26, 2009, 19:37:41 »
darling аз съм правила таралежчета и слънце и цветчета.По принцип слагам повече брашно на украсата и я пека от самото начало.
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4472
имаме си Теди - най-сладкото дребси
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
«
Отговор #430 -:
октомври 30, 2009, 15:52:15 »
побут малко темичката
да ви се похваля, че направих Рулото на Данитка
а по-късно ще напиша рецепта за едни запечени картофи с гарнитура
rulo.jpg
(27.42 KB, 322x242 - видяно 3023 пъти.)
Активен
kleo_20
Leader
Публикации: 5436
Мама на едно малко диване!!!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
«
Отговор #431 -:
октомври 30, 2009, 15:59:16 »
Ели супер изглежда
Искам да попитм.Имам от този замразения ориз със зеленчуци,пилешко филенце,доматки и др зеленчуци пресни.Дайте ми акъл как точно да го сготвя.Ще е на фурна печен,но как точно...Благодря предварително
Активен
valia_diva
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1711
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
«
Отговор #432 -:
октомври 30, 2009, 16:27:28 »
Негърче
Продукти за блата:
1 яйце, 1 ч.ч. захар, ½ ч.ч олио, 1 ч.ч. кисело мляко + 1 ч.л. сода бикарбонат, 1 ванилия, 4 с.л. какао,1 ½ ч.ч. брашно
Продукти за сиропа:
1 масло (250 гр.), 12 с.л. захар, 6 с.л. какао, 15 с.л. вода
Разбива се яйцето със захарта,прибавя се киселото мляко с разтворената в него сода. Добавя се олиото. Накрая се прибавя брашното с разбърканите в него какао и ванилия. Разбива се добре като трябва да се получи гъстота на кексово тесто. Тестото се изсипва в намазана с олио и поръсена с брашно тортена форма и се пече в предварително загрята умерена фурна. След като е готов блата се изважда и се оставя да изстине малко.Нарязва се на парчета. Сиропира се с горещия сироп . Оставя се да изстине добре. По желание се поръсва с кокосови стърготини.
Приготвяне на сиропа: Всички продукти се смесват и се слагат да заврат при непрекъснато бъркане.
Ето това е изненадата, която направих за моето мъжле, когато се прибра от командировка.
Активен
fiamaa
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 885
www.pukamuka.com
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
«
Отговор #433 -:
октомври 30, 2009, 16:44:55 »
Мацораниии, дали накоя от вас е правила октопод и как? Много ми се е доял и се чудя как да го приготвя - казаха ми, че първо се вари и след това на скарата, но може и по др. начин.
Отворена
съм за рецепти
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2079
Загубил всичко, не загубвай себе си ...
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
«
Отговор #434 -:
октомври 30, 2009, 17:13:42 »
Fiamaa
, на милото брат му скоро готви октопд, но не помня точната рецепта.
Беше нещо подобно на тази:
http://menumag.bg/recipes/view/519
А ето и още една - с червено вино:
http://menumag.bg/recipes/view/215
Аз лично не съм приготвяла октопод, но от този сайт винаги ми се получават рецептите много добре
Активен
Страници:
1
...
27
28
[
29
]
30
31
...
36
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines