Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 26, 2024, 05:49:22

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 27 28 [29] 30 31 ... 36   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6  (Прочетена 196052 пъти)
 
luci
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 166



« Отговор #420 -: септември 29, 2009, 12:40:47 »

Благодаря много, ще опитам тези дни и ще докладвам резултата Wink !
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3244


Baby Time


Моят сватбен албум

« Отговор #421 -: септември 29, 2009, 21:48:57 »

Вижте каква сладурска рецепта открих в един друг форум: http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,778.msg20023.html#msg20023

Мисля че това са много весели сладки smile
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1371


....братска обич.....


Моят сватбен албум

« Отговор #422 -: октомври 04, 2009, 19:53:42 »

Момичета помагайте с идеи за рецепти и украса за сладка пита. В неделя ще правя погачата на Сашко и ми се иска да замеся нещо. Правила съм много питки, но ми се иска нещо специално.
Активен
krasunkata
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 646



Моят сватбен албум

« Отговор #423 -: октомври 04, 2009, 22:03:02 »

darling моята рецепта не е много по въпроса ти, ама ако не я пусна сега няма да се наканя никога  blush   в тая област хич ме няма, ама ето какво открих за вдъхновение  smile как става обаче нямам идея
http://polandian.home.pl/wp-content/uploads/2009/05/bread-and-salt.jpg
http://icecook.blogspot.com/2006/11/icelandic-christmas-bread-laufabrau.html




Здравословен и лесен хляб без месене


Продукти:
2ч.ч пълнозърнесто пшенично брашно
1ч.ч. пшенични трици
1ч.ч.царевично брашно
1/2 ч.ч. ръжено брашно
1/2 ч.ч. овесени ядки(по ситни)
2с.л. сусам
1 пак.мая на прах
1/2ч.л кориандър
1/2ч.л кимион
1/2ч.л чесън на прах
1ч.л сол
1с.л. шарена сол
1с.л олио
1с.л.мед

маково семе и белен слънчоглед за поръсване (по желание)

Всички сухи продукти се объркват добре в дълбока купа, прави се кладенче по средата и се слага олиото, меда и 2 ч.ч хладка вода. Обърква се с лъжица до получаване на много меко тесто (лепнещо). Не се меси!!!. Оформят се топки (с намокрени ръце) и се нареждат в намазнена тава. Оставят се да втасат на топло (аз обикновено ги оставям във фурната, на която съм включила за няколко минути един реотан на най- ниските градуси 50, после го изключвам). След като удвоят обема си могат да се поръсят със семките, ама малко трябва да се понатиснат към тестото, или малко преди хляба да е готов да се намаже със жълтък и тогава да се поръсят. Изпичат се на 200 градуса.
!!!   idea Ако тестото е по твърдо не може добре да втаса, тоест да се удвои, ама пак е вкусно smile. Аз открих и една хитрина- оставям една чаша с пълнозърнестото брашно настрани и него го добавям най накрая за да регулирам гъстотата на тестото
Активен
kleo_20
Leader
****
Публикации: 5436


Мама на едно малко диване!!!


Моят сватбен албум

« Отговор #424 -: октомври 05, 2009, 08:47:21 »

За нашата питка украсата направих като умесихотделно парче тесто,но в него не сложих набухва тели,а само брашно,водичка и сол след това изрязах/оформих каквото си бях наумила и го 'лепнах' в/у питата  *THUMBS*по този начин не се надигна  и стоеше като украсата от снимките good
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1371


....братска обич.....


Моят сватбен албум

« Отговор #425 -: октомври 05, 2009, 23:05:39 »

Благодаря ви ! Аз четох как мога да направя патенца за  украса, другият вариант е с името на детето. Но искам също да попитам - украсата се слага да се пече след като питката се е надигнала и е почти готова или от самото начало ?
Иначе ще направя май една погача в рецептата на която слагам фанта или жълт швепс и тя си сладни от това. Другото което си мислих е да я направя от козуначено тесто?
Мира, а твоята сладнеше ли вътре или си беше сладка от меда?
Активен
kleo_20
Leader
****
Публикации: 5436


Мама на едно малко диване!!!


Моят сватбен албум

« Отговор #426 -: октомври 06, 2009, 09:27:00 »

Вътре слaднеше  *THUMBS*сложих повечко зaхaр *THUMBS*пaк не стaнa много слaдкa,но все пaк е питкa не козунaк tease
Зa укрaсaтa,aз я сложих в сaмото нaчaло good
Активен
gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2663



Моят сватбен албум

« Отговор #427 -: октомври 26, 2009, 11:11:39 »

Аз тези почивни дни спретнах Тирамису и торта Рафаело.

Ще постна рецептите в съответната темичка.
Активен
valia_diva
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1711



Моят сватбен албум

« Отговор #428 -: октомври 26, 2009, 11:32:49 »

Благодаря ви ! Аз четох как мога да направя патенца за  украса, другият вариант е с името на детето. Но искам също да попитам - украсата се слага да се пече след като питката се е надигнала и е почти готова или от самото начало ?
Иначе ще направя май една погача в рецептата на която слагам фанта или жълт швепс и тя си сладни от това. Другото което си мислих е да я направя от козуначено тесто?
Мира, а твоята сладнеше ли вътре или си беше сладка от меда?
Украсата се слага още от самото начало на печенето, а не след това
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #429 -: октомври 26, 2009, 19:37:41 »

darling аз съм правила таралежчета и слънце и цветчета.По принцип слагам повече брашно на украсата и я пека от самото начало.
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4472


имаме си Теди - най-сладкото дребси


Моят сватбен албум

« Отговор #430 -: октомври 30, 2009, 15:52:15 »

побут малко темичката

да ви се похваля, че направих Рулото на Данитка  yahoo yahoo


а по-късно ще напиша рецепта за едни запечени картофи с гарнитура


* rulo.jpg (27.42 KB, 322x242 - видяно 3023 пъти.)
Активен
kleo_20
Leader
****
Публикации: 5436


Мама на едно малко диване!!!


Моят сватбен албум

« Отговор #431 -: октомври 30, 2009, 15:59:16 »

Ели супер изглежда Bravo
Искам да попитм.Имам от този замразения ориз със зеленчуци,пилешко филенце,доматки и др зеленчуци пресни.Дайте ми акъл как точно да го сготвя.Ще е на фурна печен,но как точно...Благодря предварително give_rose
Активен
valia_diva
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1711



Моят сватбен албум

« Отговор #432 -: октомври 30, 2009, 16:27:28 »

Негърче
Продукти за блата: 1 яйце, 1 ч.ч. захар, ½ ч.ч олио, 1 ч.ч. кисело мляко + 1 ч.л. сода бикарбонат, 1 ванилия, 4 с.л. какао,1 ½ ч.ч. брашно
Продукти за сиропа: 1 масло (250 гр.), 12 с.л. захар, 6 с.л. какао, 15 с.л. вода

 Разбива се яйцето със захарта,прибавя се киселото мляко с разтворената в него сода.  Добавя се олиото. Накрая се прибавя брашното с разбърканите в него какао и ванилия. Разбива се добре като трябва да се получи гъстота на кексово тесто. Тестото се изсипва в намазана с олио и поръсена с брашно тортена форма и се пече в предварително загрята умерена фурна. След като е готов блата се изважда и се оставя да изстине малко.Нарязва се на парчета. Сиропира се с горещия сироп . Оставя се да изстине добре. По желание се поръсва с кокосови стърготини.

Приготвяне на сиропа: Всички продукти се смесват и се слагат да заврат при непрекъснато бъркане.

Ето това е изненадата, която направих за моето мъжле, когато се прибра от командировка.
Активен
fiamaa
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 885


www.pukamuka.com


Моят сватбен албум

« Отговор #433 -: октомври 30, 2009, 16:44:55 »

Мацораниии, дали накоя от вас е правила октопод и как? Много ми се е доял и се чудя как да го приготвя - казаха ми, че първо се вари и след това на скарата, но може и по др. начин.
Отворена  pleasantry съм за рецепти  girl_wink
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2079


Загубил всичко, не загубвай себе си ...


Моят сватбен албум

« Отговор #434 -: октомври 30, 2009, 17:13:42 »

Fiamaa, на милото брат му скоро готви октопд, но не помня точната рецепта.
Беше нещо подобно на тази:
http://menumag.bg/recipes/view/519

А ето и още една - с червено вино:
http://menumag.bg/recipes/view/215

Аз лично не съм приготвяла октопод, но от този сайт винаги ми се получават рецептите много добре  good
Активен
Страници: 1 ... 27 28 [29] 30 31 ... 36   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines