Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 17, 2024, 17:30:42

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 25 26 [27] 28 29 ... 36   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6  (Прочетена 193737 пъти)
 
Lupercola
Гост
« Отговор #390 -: септември 14, 2009, 10:01:29 »

Ясно. Пак благодаря за рецептата. Пълна съм с тиквички и се чудя вече какво да ги правя  pardon
В четвъртък ми е следващия почивен ден и ще правя мусаката  good
Активен
valia_diva
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1711



Моят сватбен албум

« Отговор #391 -: септември 14, 2009, 16:28:44 »

Ние сме големи почитатели на рибката. Последният път направих пангасиус на фурна, като го поръсих с предварително овкусен с босилек и риган зехтин, щипка мащерка, няколко резенчета доматче, но наситнени на малки кубченца и 2 с.л бяло вино.  Типично средиземноморски вкус.
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3244


Baby Time


Моят сватбен албум

« Отговор #392 -: септември 14, 2009, 21:47:30 »

Ина, ако имаш повече тиквички може да ги направиш пълнени като чушките. Аз ги отрязвам по дължина, така че това което съм махнала, после да го използвам за капаче. После ги издълбавам. Правя смеска като за пълнени чушки, но добавям и издълбаното от тиквичките. Ако имам време леко запържвам тиквичките или по-скоро стените им, но не винаги го правя и пак си стават много вкусни. После пълниш със сместа, затваряш с капачето и печеш smile Става много вкусно!
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #393 -: септември 19, 2009, 22:14:06 »

Влизам тук да ви разкажа, как моя мъж прави тирамису за първи път. Утре имаме гости на вечеря, а аз съм на репетиции и нямам време да направя десерта. Та понеже тирамису лесно се прави, му обясних тази сутрин преди работа (особено внимание отделихме на отделянето на белтъка от жълтъка).
Прибирам се - тирамисуто идеално красиво, наредено в чаши със столче, всичко перфектно, до момента в който забелязвам един жълтък в една купичка.  crazy
Викам, мъжо, какво е това яйце счупено тука. "Е какво, вика да правя да го хвърля ли". Нещо не разбирам аз и мисля, че се бъзика с мен, а той да вземе да се обърка и на мястото на жълтъка, сложил белтъка в тирамисуто, а жълтъка го отделил внимателно за по-нататъшна употреба  Oh my ... girl_impossible girl_impossible  funnytooth funnytooth funnytooth

За да се спася от офтопик, ето ви и рецептата:

Лесно тирамису

1 жълтък
80 гр захар
250 г маскарпоне
1 спрей сметана
1 пакет бисквити
кафе
какао

Жълтъкът се разбива със захарта до побеляване. Лъжица по лъжица се прибавя маскарпонето. Каато се разбърка хубаво се впръсква по малко от сметаната и се бърка, впръсква и бърка, докато стане креместа консистенция (аз слагам почти целия спрей).
Бисквитите се топят в кафе и се нареждат в тавичка. Покриват се с крема. Поръсва се с какао с помощта на цедка за чай, за да стане равномерно. Оставя се да престои една нощ в хладилник.

Добър апетит !

И ако искате да стане наистина вкусно - направете си го сами !!!  laugh
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #394 -: септември 20, 2009, 18:13:34 »

inaxastra 36 на 23  give_rose
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4641



Моят сватбен албум

« Отговор #395 -: септември 20, 2009, 18:50:02 »

Ина,задължително ще изпробвам твоето тирамису(това ми е любимия десерт) tease А може ли вместо захар,да сложа мед  pleasantry
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #396 -: септември 20, 2009, 18:57:59 »

Данитка, благодаря сърдечно  give_rose Щом пробвам ще докладвам  good

Наде, не мисля, че с мед ще стане. Медът е съвсем друга консистенция и не се знае как ще реагира на маскарпонето, което е доста чувствителен продукт  pardon
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4641



Моят сватбен албум

« Отговор #397 -: септември 20, 2009, 21:26:58 »

Медът е съвсем друга консистенция и не се знае как ще реагира на маскарпонето, което е доста чувствителен продукт  pardon
Ами доста добре му действа,аз така го подслаждам на 500гр.маскарпоне 2 лъжички мед  pleasantry
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #398 -: септември 20, 2009, 23:35:55 »

А !! Ами давай тогава де  good good good
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #399 -: септември 24, 2009, 18:57:06 »

Данитка, опитах се да направя рулото, но не ми излезе добре  huhhuh.gif

Тавичката ми е колкото твоята. Блатът се надигна много, стана доста дебел и всъщност не можа да се навие на руло, а просто двете части се допряха. Сладкото, което трябваше да има вътре поизтече... Въобще - провал  cray


* DSC00055.JPG (74.38 KB, 460x297 - видяно 234 пъти.)
« Последна редакция: септември 24, 2009, 19:10:17 от inaxastra » Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #400 -: септември 24, 2009, 19:50:20 »

Влизам пак, за да отбележа, че е много вкусно само дето не е нарулкано като хората (е сега го пробвах)  Torte
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4641



Моят сватбен албум

« Отговор #401 -: септември 24, 2009, 20:41:19 »

Данитка, опитах се да направя рулото, но не ми излезе добре  huhhuh.gif

Тавичката ми е колкото твоята. Блатът се надигна много, стана доста дебел и всъщност не можа да се навие на руло, а просто двете части се допряха. Сладкото, което трябваше да има вътре поизтече... Въобще - провал  cray
Ина,а ти как го нави  blush като го извади посла ли го на мокра кърпа?
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #402 -: септември 24, 2009, 21:28:54 »

Да бе, да.
Точно както Данитка го е обяснила. Просто самият блат е страшно дебел и нямаше как да се навие на руло. Мисля, че ще пробвам с половината доза за същата тавичка (или с две-трети), защото на вкус е много добро и си заслужава.
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #403 -: септември 24, 2009, 21:40:05 »

Да бе, да.
Точно както Данитка го е обяснила. Просто самият блат е страшно дебел и нямаше как да се навие на руло. Мисля, че ще пробвам с половината доза за същата тавичка (или с две-трети), защото на вкус е много добро и си заслужава.
Инка то много често така става,та не е в теб проблема,пробвай или в по дълга тавичка или с половин доза smile
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4641



Моят сватбен албум

« Отговор #404 -: септември 24, 2009, 22:05:15 »

Аз същата смес я побирам в тавата от печката,която май е по-голяма като размер  blush Така,че или намали дозата или пробвай в друга по-голяма тава  good
Активен
Страници: 1 ... 25 26 [27] 28 29 ... 36   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines