Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 26, 2024, 05:21:50

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 36   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6  (Прочетена 196026 пъти)
 
rosit@
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2042



Моят сватбен албум

« Отговор #345 -: август 26, 2009, 13:21:53 »

Благодаря ви мацки,че така бързо се отзовахте на молбата ми! @}->--Отивам да видя какво ще сътворя от вашите преложения! good
Активен
gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2663



Моят сватбен албум

« Отговор #346 -: август 26, 2009, 18:34:03 »

мале, Данитка, моят мъж, ако види какви вкусотии си показала и най-важното сготвила....ще ме зареже

супер са!!!!  Bravo

жужи, твоите тарталетки и тортата също изглеждат мнооого вкусни, добре, че съм вечеряла, че иначе...нямаше да ми се ядат пържени яйца с шунка....
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1371


....братска обич.....


Моят сватбен албум

« Отговор #347 -: август 27, 2009, 11:13:07 »

Аз пък как се изложих вчера - направих телешкотот варено от телешките котлети funnytooth sarcastic и сега имам близо килограм телешки гърди (по-скоро като ребърца), които трябва да измисля с какво да наготвя? Дайте предложения. Мислих си за ребърцата с картофи във йена, обаче съдът ми  малък за количестото.
Активен
krasunkata
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 646



Моят сватбен албум

« Отговор #348 -: август 27, 2009, 22:34:07 »

krasunkata, да те питам за бобените кюфтета - не стават ли сухи и не се ли пръскат като ги печеш. Моят мъж е голям фен на боба и мисля да го изненадам с такива кюфтенца. Само трябва да измисля и някакъв подходящо сос.

danieIa ☼  извинявай за късния отговор  give_rose - ами определено не са мазни  или "блажнички"- по постни седят но не мисля че са сухи,пък и като се добави салата със зехтин за гарнитура и просто са супер (поне за моя вкус де  blush ) Иначе относно пръскането - по принцип в оригиналната рецепта пишеше да се пържат, е да , ама като взех да ги пържа и те взеха да се пръскат и да попиват много олио и затова пробвах варианта със скарата (Ама задължително тефлонова, а не с ребра, че иначе си мисля ще се залепят по ребрата). 
Сос също е добра идея за гарнитурка, ама идея си нямам какъв. Успех
Активен
gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2663



Моят сватбен албум

« Отговор #349 -: август 28, 2009, 13:47:55 »

момичета,

моят мъж ми прави една страхотна вкусотийка, чили конкарне, неговата студентска, така да се каже...

довечера ще го питам как точно я приготвя, да не объркам нещо и ще в пусна рецептичката...

наистина е много вкусно
Активен
gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2663



Моят сватбен албум

« Отговор #350 -: август 29, 2009, 17:40:31 »

Чили конкарне

400гр. кайма - смес;
250гр. пресни гъби;
кисели краставички;
1 глава лук
1 консерва червен боб
1 консерва царевица
чили или люг червен пипер

Първо се запържва нарязаният на ситно лук, после добавяме каймата, като с дървена шпатулка я надробяваме на ситно (добре е котлонът да е по-слаб, за да не се запържи каймата на големи пърчета), като се зачерви леко, добавяме и гъбите, чили или лют червен пипер (може и направо подправка Пикантина за чили конкарне);добавяме сол и черен пипер на вкус; накрая, само леко да се затоплят, се добавят консервите червен боб и царевица;

вместо консерви червен боб и царевица, може да се ползва консерва-смес на бондюел, червен боб, царевица и още нещо...не я помня точно;
Активен
liva82
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 972


Обичам те повече от всичко!!


Моят сватбен албум

« Отговор #351 -: август 30, 2009, 14:22:23 »

аз искам да попитам нещичко което уж простичко ама...как се прави чушка бюрек тоест кога се панира когато е сурова и напълнена или се пулни печена и после се панира
Активен
gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2663



Моят сватбен албум

« Отговор #352 -: август 30, 2009, 14:25:45 »

аз бюрек правя така...

суровата чушка мия, изтърбушвам, след това я пека в чушкопека, слагам в найлонов плик да се задуши, после беля (след престоя в плика става мн. лесно);

разбърквам яйце и го слагам в голяма плоска чиния; в друга такава чиния слагам бръшно;

опечените в чушкопека чушки, обелени, пълня със сместа, след което овалвам в яйце, после в брашно, после пак вайце и хоп - в тигана...

стават супер...поне моят мъж ги хапва като на състезание...
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #353 -: август 30, 2009, 14:26:56 »

аз искам да попитам нещичко което уж простичко ама...как се прави чушка бюрек тоест кога се панира когато е сурова и напълнена или се пулни печена и после се панира
Трябва да са печени ето ти рецептата ето един кулинарен сайт

Чушки бюрек
една от най-хубавите и вкусни рецепти и през лятото и през зимата, класика

1 кг печени обелени чушки,
1 - 2 ч.ч. сирене (извара)
2 - 3 яйца
1 с.л. магданоз
брашно за паниране ( аз ползвам царевично брашно)
олио за пържене

Сиренето (изварата) се разбърква с 1 чйце и магданоза, нарязан на дфрребно. С тази смес се пълнят обелените и почистени чушки.

Притискат се с ръце напълнените чушки, потапят се последователно в брашно, разбити яйца, царечично брашно или галета и отново в яйцата.

Пържат се до зачервяване
Активен
liva82
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 972


Обичам те повече от всичко!!


Моят сватбен албум

« Отговор #354 -: август 30, 2009, 14:37:06 »

много благодаря за съветите но винаги ми е изглеждало трудно да напълня печена чушка и после да я панирам
Активен
gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2663



Моят сватбен албум

« Отговор #355 -: август 30, 2009, 18:38:02 »

не е трудно, щом аз успях от 1-я път...

пробвай, малко са мекички, но ...с малка лъжичка става...
Активен
liva82
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 972


Обичам те повече от всичко!!


Моят сватбен албум

« Отговор #356 -: август 30, 2009, 21:10:19 »

ще пробвам та да видим ако нещо ми излезне като въпрос се надявам да има кой да ми отговори БЛАГОДАРЯ ВИ МОМИЧЕТА
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2079


Загубил всичко, не загубвай себе си ...


Моят сватбен албум

« Отговор #357 -: август 31, 2009, 09:36:31 »

liva82, аз пък правя чушките бюрек само с плънка (яйце и сирене), без да има панировка отвън. На мен лично ми харесва как стават така, и ми се вижда по-лесно  pleasantry
Активен
liva82
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 972


Обичам те повече от всичко!!


Моят сватбен албум

« Отговор #358 -: август 31, 2009, 13:23:50 »

ама след като ги напулниш ги пържиш нали или не
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2079


Загубил всичко, не загубвай себе си ...


Моят сватбен албум

« Отговор #359 -: август 31, 2009, 13:34:25 »

Да, след като ги напълня - първо пека, обелвам, пълня и пускам в тигана. Мазалото е голямо, а и аз не съм от най-сръчните, но ми се струва, че ако и отвън ги панирам, съвсем ще омажа всичко. А така стават и по-лекички  girl_wink
Гледам в сместа да има повечко сиренце, за да не е много течна  good
Активен
Страници: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 36   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines