Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 26, 2024, 05:10:28

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 36   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6  (Прочетена 196013 пъти)
 
Agent T
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 611



Моят сватбен албум

« Отговор #210 -: юни 01, 2009, 17:14:43 »

то аз исках бухнал кекс, ама такова нещо за първи път виждам...гарантирам ви и на снимка не сте виждали такъв  good  hiphip
Активен
Zahira
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2242


Моят сватбен албум

« Отговор #211 -: юни 01, 2009, 17:24:45 »

Гери благодаря за панировките! Захващам се за работа, пък да видим какво ще излезе!
Активен
Milizandra
Любопитен
*
Пол: Жена
Публикации: 41



« Отговор #212 -: юни 03, 2009, 12:23:44 »

Приятелки, моля ви помагайте...
Решила съм да правя крем-карамел. Обаче... ами незнам как става  blush   pardon
Но моля ви обеснете ми всичко от - до. Как става карамелизирането. Колко мляко, колко яйца, от хладилник или не, става ли с пастьоризирано мляко, колко захар, в тава или в чашки... знам ли да не би да има някакви специални купички (и от къде може да си купя)... как става тази прословута водна баня? ааа и най-важното.. не искам да стане на шупли...  crazy huhhuh.gif nea

Много въпроси, амаааа  вие сте мацки от класа, сигурно знаете отговорите  blum  give_rose
Активен
jasmine
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1188



Моят сватбен албум

« Отговор #213 -: юни 03, 2009, 13:32:52 »

Милизандра ще ти дам моята рецепта за Крем карамел,всичко мога да ти обясня,само незнам каква е философията за тея шупли huhhuh.gif
Та...нужни са ти:
8 яйца
8 суп.лъж.захар
2 ванилии
1 литър мляко от кутия(няма нужда да го вариш )
Всичко се разбива добре с миксер.Следва карамелизирането.Това означава - в малак тенджерка сипваш около 7-8 суп.лъж захар и малко вода,колкото да покрие захарта и малко отгоре,около един пръст вода.Слагаш да заври като постоянно бъркаш,докато добие тъмен цвят и започне да мирише на карамелизирана захар.След като е готова сипваш карамелизираната захар или в правоъгълна тавичка или в купички за Крем карамел.Въпрос на избор е,ако  е във формички стои по-красиво и удобно , а в тавичка го режеш на парчета,пак става.Та рърво отдолу е карамелизираната захар ,но веданага като я свалиш от котлона я сиваш и отгоре от предварително разбитата смес.На водна баня означава -пълниш по-голям съд от този в който ще ти е крем карамела с вода и слагаш примерно тавичката с сместа в тази с водата и печеш в фурната на 200 градуса около час.Като гледаш отгоре да се запече.После се оставя докато изстине така в тавичката.Дано да съм ти била полезна blush
Активен
jasmine
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1188



Моят сватбен албум

« Отговор #214 -: юни 03, 2009, 13:35:09 »

Даже може захарта за карамелизиране да е повече от това,което съм ти писала зависи дали искаш да има повече сок или не
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #215 -: юни 03, 2009, 13:59:17 »

Приятелки, моля ви помагайте...
Решила съм да правя крем-карамел. Обаче... ами незнам как става  blush   pardon
Но моля ви обеснете ми всичко от - до. Как става карамелизирането. Колко мляко, колко яйца, от хладилник или не, става ли с пастьоризирано мляко, колко захар, в тава или в чашки... знам ли да не би да има някакви специални купички (и от къде може да си купя)... как става тази прословута водна баня? ааа и най-важното.. не искам да стане на шупли...  crazy huhhuh.gif nea

Много въпроси, амаааа  вие сте мацки от класа, сигурно знаете отговорите  blum  give_rose
1ч.ч захар
1литър мляко
6яйца
захар за кармелизиране

Аз го правя в чашки.На дъното на чашките слагам по 1 супена лъжица захар и оставям на котлона докато се разтопи захарта.След това ги махам от котлона.Слагам млякото/обикновенно/ с 1ч.ч.захар да заври и да се разтопи захарта.Махам от котлона и оставям да изстине.Разбивам в купа яйцата и ги прибавям към изстиналото мляко.разсипвам в купичките с кармелизираната захар.В една тава слагам около 2 пръста тава и нареждам в тавата купичките.Пека докато отгоре се образува коричка.Сервирам охладен или студен крем карамела.Може да се обърне в чинийка и да се декорира с топка сладолед или плодове.Дано съм била достатъчно ясна.Ако има нещо питай.
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4472


имаме си Теди - най-сладкото дребси


Моят сватбен албум

« Отговор #216 -: юни 03, 2009, 15:12:39 »

за да не се образуват шупли - не трябва да позволяваш на водата да заврии  good good good, за това се пече на послаба фурна към 150 градуса за около час !!!!

ето и аз как го правя

500 мл прясно мляко
1 ч л ванилия
4 яйца
кафена чаша захар

КАРАМЕЛ

50 г захар
1 с л вода
1 с л лимонов сок

Приготвяне:

Млякото се кипва с ванилията. Яйцата със захарта се разбива добре, постепенно се добавя изстиналото мляко или ако е от кутия направо от нея, само добавяш ванилията.Всичко се разбива отново до разтваряне на захарта.
 Приготвя се карамелът : в тенджера или тиган - тефлонов се поставят захарта заедно с лимоновия сок и водата, като постоянно се бърка до разтваряне на захарта, маха се от огъня, когато карамелът придобие златист цвят. В 4 шоли за крем-карамел се разпределя карамелът и отгоре млечната смес. Шолите се поставят на водна баня в по-голяма тава, като нивото трябва да е до половината на шолите.
Крем-карамелът се пече в предварително загрята фурна на 150 С 45 минути (следи се водата в тавата да не закипи и при нужда се долива студена).
сервираш охладен

за чашиза крем-карамел, има едни от дуралекс светло-кафеви - сети ли се, в магазините по 1-2 лева има най-различнииии
« Последна редакция: юни 03, 2009, 15:16:56 от Ели . » Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #217 -: юни 06, 2009, 17:50:06 »



Eо това кремче направих днес.Рецептата я взех от готварския форум.Много е вкусно и не е трудно за правене.
Активен
jasmine
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1188



Моят сватбен албум

« Отговор #218 -: юни 06, 2009, 17:53:11 »

Ехее,Гучи изглежда много готино дано и да е толкова вкусно blum.Дай рецептичката,ако не те затруднявам Girl_hide
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #219 -: юни 06, 2009, 17:55:02 »

Ето линка http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,81.msg23496.html#msg23496
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1371


....братска обич.....


Моят сватбен албум

« Отговор #220 -: юни 07, 2009, 21:50:36 »

Някои дали може да ми каже какво представлява сиренето Пекорино и с какво мога да го заменя, защото не съм го виждала по супермаркетите ?  Харесала съм си една рецепта за зеленчуков терин и там едното сирене е настъргано Пекорино ? Благодаря ви ! give_rose
Активен
Milizandra
Любопитен
*
Пол: Жена
Публикации: 41



« Отговор #221 -: юни 08, 2009, 08:43:12 »

gucci, jasmine, Ели.  give_rose  give_rose  give_rose
Много целувки и за трите ви, с благодарности за рецептите за крем-карамел... Поизпотих се докато го направя, но пък си заслужаваше  blush
Ами, не че аз съм го правила, ама наистина стана много хубав и вкусен. Докарах го на външен вид и на вкус. Не ми стана на шупли, което е най-важното!
Благодаря ви приятелки  give_rose give_rose give_rose
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #222 -: юни 08, 2009, 10:22:21 »

Пекориното е овче сирене (пекора на итал е овца). От прилича малко на кашкавал, но не е същото. Самата му консистенция е малко по-твърда и носи специфичния си овчи вкус. Но сигурно може да се замени с кашкавал де  Hmmm

Теринът дето си харесала с какво е (да видим какво ще подхожда по вкус) ?
Активен
mucito
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 820


Love to be Loved


Моят сватбен албум

« Отговор #223 -: юни 08, 2009, 11:40:27 »

ако теринът ти е с рикота, бадеми и кедрови ядки, спокойно можеш да го замениш с някой кашкавал или дори с обикновено по-твърдо сирене. Пекориното освен, че си има специфичния овчи вкус има и специфичната миризма (особено след като се запече)
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1371


....братска обич.....


Моят сватбен албум

« Отговор #224 -: юни 08, 2009, 15:36:17 »

Ina, mucito много ви благодаря !!!! И аз четох че е овче сирене, но се чудих дали да го заменя с овче кашкавал или овче сирене. Ето това е рецептата, дори и специална формичка със си купила за целта smile и другата ми чуденка е дали да не рискувам да сложа няколко финни парченца пушена или маринова сьомга, но незная как ще се съчетае точно с тези сирена. Рикотата зная е че е нещо като нашата извара, но аз ще си купя истинска рикота. А относно чушките, тъй като не обичам никакви люспи в ястия, мисля леко да задуша в масло предварително изпечен пипер и да го отцедя добре от мазнината.
http://yoli-www.blogspot.com/2008/10/blog-post_953.html
Активен
Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 36   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines