Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 17, 2024, 01:50:06

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 36   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6  (Прочетена 193396 пъти)
 
Agent T
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 611



Моят сватбен албум

« Отговор #195 -: май 31, 2009, 15:56:54 »

Дамии..аз и съпруга ми много обичаме кекс....правила съм, обаче никога не ми се е получавал както аз искам. А аз искам да направя голям (висок) , пухкав кекс....като по снимките в кулинарните книги. Правя го вкусен и не ми става тестен, но не и такъв какъвто го описвам.
Някой правил ли е такъв? Моля да дадете рецептичката.....
 smile
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #196 -: май 31, 2009, 16:57:12 »

да, най-накрая, когато всичко е останало на мазнинка (изпарила се е водичката) good blum

Разбъркваш ли го предварително с изварата и само едно ли слагаш или може би две ?
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1371


....братска обич.....


Моят сватбен албум

« Отговор #197 -: май 31, 2009, 18:28:55 »

Аз ще кажа, как правя чушките, но ще ми е интересно да чуя рецептата на Валентинка, защото със сигурност е различна. Аз обърквам изварата с яйце ( или сирене и яйце) и пълня опечените и обелени чушки. В сместа може да се сложи и копъри или други подправки. Пържа в мазнина или най-често ги пека в тавичка с намазнено дъно и ми харесва повече.
Правила и съм и така - пълня ги сурови със същата смес и пека в фурната пак в намаслена тавичка, но първият вариант ми харесва повече.
Валентинка казвай твоите, защото аз много обичам чушки или миш маш с мнооого чушки.
Активен
-Ади-
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 448



Моят сватбен албум

« Отговор #198 -: май 31, 2009, 18:54:26 »

Ако правилно си спомням преди време някой беше правил домашна торта и си беше направил захарната глазура,искам да помоля ако някой знае как се прави глазурата-да пише! Torte Torte Torte
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #199 -: май 31, 2009, 19:16:42 »

Не, аз не питах за пълнени.
Баба ги режеше на парченца и ги пържеше. После като се изпържат хубаво слагаше изварата. Само не си спомням дали накрая се слагат яйца или не  pardon
Активен
Agent T
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 611



Моят сватбен албум

« Отговор #200 -: май 31, 2009, 19:25:20 »

Inaxastra, мила - аз чушките с извара/сирене и яйца ги правя така: Слагам малко масло или маргарин и запържвам чушките (правя го само с червени чушки - зелени не обичам), след това слагам натрошено сирене/извара и след около 3-4 мин яйцата. Обикновено слагам поне 2-3 яйца, но броя им зависи от това колко са чушките, за колко хора готвиш и т.н.


Ехоо.....дайте ми ИЗПИТАНА рецепта за голям/висок и пухкав кекс....
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #201 -: май 31, 2009, 19:28:50 »

Много благодаря  give_rose точно това ми трябваше  danceg

А за кекса съжалявам, че не мога да помогна. Единственото нещо, което ми става голямо, високо и пухкаво са козунаците. Кекс не ми се погоди ни веднъж  pardon
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4472


имаме си Теди - най-сладкото дребси


Моят сватбен албум

« Отговор #202 -: май 31, 2009, 21:09:50 »

И аз имам въпрос :

Като правите пържени чушки с извара, слагате ли яйце и ако слагате, кога точно се слага то ?

Мерси, на който ми отговори  give_rose

ми то си става направо миш-маш - ние много го обичаме с мъжа мииии  smile
Активен
Kiksi
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2440



Моят сватбен албум

« Отговор #203 -: май 31, 2009, 22:01:07 »

Inaxastra, мила - аз чушките с извара/сирене и яйца ги правя така: Слагам малко масло или маргарин и запържвам чушките (правя го само с червени чушки - зелени не обичам), след това слагам натрошено сирене/извара и след около 3-4 мин яйцата. Обикновено слагам поне 2-3 яйца, но броя им зависи от това колко са чушките, за колко хора готвиш и т.н.


Инка, аз на това му викам миш-маш, само че доста често добавям лук и домати и става супер  good
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #204 -: май 31, 2009, 22:02:43 »

Да, бе да, с домати и лук е миш-маш, а без тях-чушки с извара  Girl_hide
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #205 -: юни 01, 2009, 08:01:36 »

Inaxastra, мила - аз чушките с извара/сирене и яйца ги правя така: Слагам малко масло или маргарин и запържвам чушките (правя го само с червени чушки - зелени не обичам), след това слагам натрошено сирене/извара и след около 3-4 мин яйцата. Обикновено слагам поне 2-3 яйца, но броя им зависи от това колко са чушките, за колко хора готвиш и т.н.


Ехоо.....дайте ми ИЗПИТАНА рецепта за голям/висок и пухкав кекс....

Ето тука е кекса на Теди.Има снимки колко е пухкав.Дано ти свърши работаhttp://forum.svatbata.bg/index.php/topic,14491.msg220331/topicseen.html#msg220331
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2079


Загубил всичко, не загубвай себе си ...


Моят сватбен албум

« Отговор #206 -: юни 01, 2009, 08:39:28 »

Аз да се похваля, че вчера направих първата питка в живота си  yahoo
то по-скоро е хляб де, защото нямаше нито яйца, нито сиренце, но стана много хубав  blush
Активен
Zahira
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2242


Моят сватбен албум

« Отговор #207 -: юни 01, 2009, 11:17:24 »

Моля за изпитана рецепта за панирани сиренца със сусам pardon. Нещо панировките не ми се получават добре и все са едно разкъсани...
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #208 -: юни 01, 2009, 12:44:04 »

Рецепта за панировка
3 яйца
1 ч.ч газирана вода
брашно колкото поеме до нужната гъстота-като кексово тесто.
жълтъците и белтъците се разделят и разбиват поотделно.Към жълтъците се прибавя газираната вода след което се добавя постепенно пресятото брашно докато стане като кексово тесто-тоест като капнеш капката да се задържа малко отгоре преди да се слее със сместа.После се добавят разбитите на сняг белтъци и се бърка внимателно за да не спаднат много.Сиренцата,кашкавалчета и другите хапки се овалват в сусама и после се топват в сместа  и се пържат в силно загрято олио.

Дано да съм ти била полезна.това е изпитана рецепта за всякакви панирани хапки.
Активен
Agent T
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 611



Моят сватбен албум

« Отговор #209 -: юни 01, 2009, 17:07:21 »

Момичетаа....какъв кекс направих ще умрете от смях  funnytooth
Значи правя рецептата на Теди, която Гучи ми препоръча...Правя всичко стриктно....Слагам да се пече и започвам да си върша друга работа. В един момент поглеждам и какво да видя : явно формата за кекс се е оказала малка за него и започнал да изтича от отвора по средата  sarcastic
обаче сместа отдолу също си бухнала и се запекла...
и така в момента имам 2 кекса  ROFL
Но искам да подчерта , че и двата са високи почти около педя..и са супер вкусни, точно както исках.
еее......явно не съм преценила съда, но знам , че оттук  нататък ще правя само този кекс smile
Благодаря ви за рецептата.
Активен
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 36   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines