Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 25, 2024, 17:46:37
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
Страници:
1
...
32
33
[
34
]
35
36
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6 (Прочетена 195943 пъти)
Lupercola
Гост
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
«
Отговор #495 -:
ноември 04, 2009, 23:01:51 »
Цитат на: Данитка в ноември 04, 2009, 19:16:20
Ехтра Върджин е този,за който питаш,но той става само за салати!С него не се готви,става канцерогенен.
Много странно, защото в Италия (а и тук също) само с такъв готвят...
Даже на Фабио техите ни пращат тенекии "за да имаме хубаво олио"
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2117
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
«
Отговор #496 -:
ноември 05, 2009, 09:19:24 »
Цитат на: inaxastra в ноември 04, 2009, 23:01:51
Много странно, защото в Италия (а и тук също) само с такъв готвят...
Даже на Фабио техите ни пращат тенекии "за да имаме хубаво олио"
чЕСТНО казано незнам и аз .....толкова се рових в нета и все това пише
Активен
Ble6tu4ka
Професор
Публикации: 463
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
«
Отговор #497 -:
ноември 05, 2009, 09:53:48 »
Цитат
Ехтра Върджин е този,за който питаш,но той става само за салати!С него не се готви,става канцерогенен.
Е, чак пък канцерогенен?
Просто губи част от добрите си своиства Extra Virgin-a, но определено не става отровен след термична обработка. Истината е, че на пазара има толкова много видове зехтин, че човек направо да се обърка кое за какви ястия и как е най-добре да се ползва.
Ето ви една статийка да прочетете за различните видове.
http://www.az-jenata.com/index.php?page=article&aid=1186
Активен
Gergancheto
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2366
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
«
Отговор #498 -:
ноември 05, 2009, 14:27:47 »
Оф на мен малко ми е тъп въпроса като гледам тука какви чудесий показвате, а аз искам да питам за една елементарна манджичка - пиле с грах
Мисля да запърва малко лук и моркови, да добавя пилешките мръвчици да досипя вода да поври и тогава грахта?
На прав път ли съм, че ако нещо го съсипя ще си оставя мъжете гладни
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4472
имаме си Теди - най-сладкото дребси
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
«
Отговор #499 -:
ноември 05, 2009, 14:30:30 »
Гери граха сигурно ти е от консерва или замразен ? аз го правя по същия начин, но добавям или консерва пасирани домати или малко доматено пюре, подправки и вече ако искаш да сгъстиш с брашно накрая !!!!
днес няма да готвя - почивка !!!!!
Активен
Gergancheto
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2366
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
«
Отговор #500 -:
ноември 05, 2009, 15:19:19 »
Ахам
Ели
да права си и доматки или доматен сос
И другия ми въпрос е вдъхновен от едно руло на
Данитка
, дано ако тя е тук да пише,как всъщсност се навива рулото? Значи слагаме на мокра кърпа и навиваме, а после пак развиваме и мажем със сладко, така ли? И пак навиваме
Активен
Lupercola
Гост
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
«
Отговор #501 -:
ноември 05, 2009, 15:23:58 »
Понеже аз го правих многократно това руло на Данитка, пояснявам: точно така, слага се на кърпата, навива се, постоява малко, за да свикне блата с тази форма, развива се, маже се и пак се навива
Иначе, Данитка, да знаеш това е златна пропорция. С тази рецепта го правя и на кекс, и на всичко. Не е мазно, стои пухкаво и свежо по една седмица, страшно сполучлива доза на съставките. Записала съм си я с червени букви
И съм ти много благодарна
Активен
Gergancheto
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2366
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
«
Отговор #502 -:
ноември 05, 2009, 15:38:45 »
И последен въпрос дали е подходяща тава с широчина около 24-25см (една педя и три пръста
) и дължина две педи за пропрцията която Дани е дала?
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 3244
Baby Time
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
«
Отговор #503 -:
ноември 05, 2009, 15:43:05 »
Хайде и аз с въпросче. Искам довечера да правя печено сирене. Мисля си за нещо във фолио, с подправки и зехтин и на фурната в тавичка. Някакви идеи?
Активен
♥Сиси♥
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1037
ЩАСТЛИВИ!!!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
«
Отговор #504 -:
ноември 05, 2009, 15:48:44 »
ето и от мен една идея, мн е добра с гъбки
Tekst--pecheno-sirene-s-gybi.jpg
(50.47 KB, 525x448 - видяно 286 пъти.)
Активен
Lupercola
Гост
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
«
Отговор #505 -:
ноември 05, 2009, 15:48:55 »
Цитат на: Gergancheto в ноември 05, 2009, 15:38:45
И последен въпрос дали е подходяща тава с широчина около 24-25см (една педя и три пръста
) и дължина две педи за пропрцията която Дани е дала?
На мен лично цялата доза за такъв размер тава, ми идва дебело и не може да се навие като хората после. Правя го половин доза в 26х26см
Активен
♥Сиси♥
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1037
ЩАСТЛИВИ!!!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
«
Отговор #506 -:
ноември 05, 2009, 15:50:57 »
или
Печено сирене
за 1 порция в гювече
150 гр настъргано сирене - бяло твърдо краве сирене, кашкавал, и ако имате възможност от Гауда. Пермезан, Едам, Ементал (колкото повече видове толкова по-добре)
1 яйце
40 мл течна сметана
1 скилидка чесън
черен пипер на вкус
--------------------------------------------------------------------------------
Чесънит счуквате в дървено гаванче и го подправяте с черния пипер. Настърганите сирена мразбърквате с яйцето и сметаната, добавяте чесъна, изливате в гювечето и запичате в гореща фурна докато яйцето стегне и се образува апетитна златиста коричка.
Поднася се със салата ит домати със заехтин и босилек, с прясно озпечен черен хляб и бутилка бяло вино.
Активен
Gergancheto
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2366
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
«
Отговор #507 -:
ноември 05, 2009, 17:15:23 »
Ух готово е моето руло, на външен вид стана повече от добре, нави се идеално
За вкус ще пиша по късно
Активен
Lupercola
Гост
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
«
Отговор #508 -:
ноември 05, 2009, 17:18:20 »
Мда, браво
Чудно ти е станало
А за вкуса изобщо нямай съмнения
ПП. С какво си го напълнила ?
Активен
Gergancheto
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2366
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
«
Отговор #509 -:
ноември 05, 2009, 17:22:54 »
С мармалад от сливи че беше най-гъстото дето намерих в мазето
Активен
Страници:
1
...
32
33
[
34
]
35
36
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines