Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 26, 2024, 06:03:31

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 30 31 [32] 33 34 ... 36   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6  (Прочетена 196060 пъти)
 
savka
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 270



Моят сватбен албум

« Отговор #465 -: ноември 03, 2009, 12:47:30 »

Здравейте ,момичета  smile  Никога досега не съм правила сама  тиквиник ,а много го обичам и мисля че е време да се пробвам .Питах много хора как точно го правят и всеки ми казва различно -това в което не съм сигурна е тиквата след като се рендоса  варили се ,запържва ли се или не се прави нищо  crazy
Сигурна съм че повчето от вас са правили тиквиник вече и могат да ми датат отговор  give_rose
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4472


имаме си Теди - най-сладкото дребси


Моят сватбен албум

« Отговор #466 -: ноември 03, 2009, 12:58:17 »

Савка - задушава се с малко мазнина, олио по принцип, като се разбърква и като омекне се слагат орехи, канела и друго... - поне аз така го правя  good
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Публикации: 863


Dum spiro, spero!


« Отговор #467 -: ноември 03, 2009, 13:04:02 »

Савче, под тиквеник имаш предвид баница с тиква ли? Защото аз от години си правя една, която ми е вкусна и ако искаш - пиша рецептата. Само да кажа, че не съм почитател на завъртяните рецепти и всичко гледам да ми е максимално бързо и лесно, но баницата се яде с голям успех у нас вкъщи.

Баница с тиква

Продукти:
Тиква - в зависмост от големината, аз я правя на око, може би 3 големи парчета.
Готови кори за баница - аз ползвам тези на Фамилия, защото са 500г.
Захар - около 1 1/2 чаена чаша
Канела
Олио - около 1/3 кафена чашка

Приготовление:
Тиквата се обелва и настъргва на ренде - на най-едрата страна.
Аз използвам по две кори, между които мажа олио - около 1 1/2 супена лъжица  между всеки две кори.
Върху кората се разстила настъргана тиква, аз обичам с повече пълнеж и слагам доста. Отгоре се посипва със захар и канела. Завива се на руло. Навива се в намазнена тава във форката на охлювче. Това се прави докато свършат всички кори и плънката. Понякога използвам и три кори за навиване, защото обичам да са по-дебели парчетата. Пече се на най-силната степен на фурната докато потъмнее.
Хубаво е да се използва незалепваща тавичка, тъй като захарта и сосът от тиквата се смесват и карамелизират и после се чисти малко трудно.
Баба ми в тиквеника слага и галета, за да не става мазна и водна баницата, но аз обичам да има повече карамел и не добавям. В този вариант е по-мазничка, но пък е много сладка.

Разказвай после какво се е получило.  good

П.С. Сега за първи път чувам, че може и да се пържи тиквата - иначе аз пържа плънката, когато използвам праз лук и извара за лучник. Звучи ми много интересно и чак сега видях, че може и орехи да се ползват. Ех, какви разнообразни рецепти има по темата значи. Благодаря, Ели!  give_rose


« Последна редакция: ноември 03, 2009, 13:08:17 от Деничка Звездичка » Активен
savka
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 270



Моят сватбен албум

« Отговор #468 -: ноември 03, 2009, 13:21:37 »

бързи сте за което ви благодаря  give_rose
 Ели и аз си мисля че трябва поне малко да я задуша

Деничка Звездичка да имам предвит баница с тиква - за запържваето се убедих че май много хора /или поне повечето ми колежки/ я правят така - но на мен не ми се иска .
 И аз я обичам с повече плънка като теб . А орехите са задължителни  smile Още днес ще се пробвам и ще се похвала  Wink
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #469 -: ноември 03, 2009, 13:25:12 »

Запържването на тиква за пръв път чувам  huhhuh.gif
Изобщо не се прави таака  nea
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #470 -: ноември 03, 2009, 14:21:18 »

Иаз съм правила тиквеник като запържвам ,но не става въпрос за силно препържване просто тиквата така си пуска водата и няма голяма разлика м/у двата начина на приготвяне
Активен
Letta
Новак
*
Пол: Жена
Публикации: 10


www.amisega.net


« Отговор #471 -: ноември 03, 2009, 16:23:49 »

Момичета, аз слагам в плънката за тиквеника освен задушената тиква, орехи, канела и стафиди. Предпочитам черни! Моите "домашни любимци" го харесват много!
Активен
gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2663



Моят сватбен албум

« Отговор #472 -: ноември 03, 2009, 20:54:56 »

Аз да ви покажа и моите кюфтенца по Цариградски  smile



* kiuftenca_Carigradski.jpg (56.85 KB, 724x543 - видяно 198 пъти.)
Активен
maj4eto
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2067



Моят сватбен албум

« Отговор #473 -: ноември 03, 2009, 20:59:16 »

Мммм,Гостенка...а какво е това отдолу  blush
И ако може рецептатааааааа     give_rose
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #474 -: ноември 03, 2009, 21:31:42 »

Гостенка ,а как си направила кюфтенцата дай рецепта
Майче имаш най сладкото детенце на света ,а и с тази сладка шапчица и шал е неверояна кукла пу,пу,пу .
Да ти е жива и здрава,този аватар е страхотен и ми създава  такова коледно настроение  smile
Активен
gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2663



Моят сватбен албум

« Отговор #475 -: ноември 04, 2009, 08:49:13 »

Най-отдолу съм сложила картофено пюре.
По средата - собственоръчно приготвен доматен сос.
Най-отгоре пържени малки кюфтенца.

Доматеният сос направих така: настъргах на рендето може би повече от 1 кг. домати, като люспата накрая я хвърлям (ох, ами то е ложгично де, аз пък...). След това на котлона и го варя, на око, да се сгъсти. Не му слагам нищо, тя водичката от доматите е достатъчна. По желание - може да счукате чесънче със сол и да го сериврате в някакво съдче, който иска - да си сложи, ако пък всички хапвате чесън - направо в дом. сос.

А кюфтенцата са си за пържене, но просто по-малки като размер.

Картофеното пюре, за по-лесно направих така, обелих и нарязах няколко картофа, хоп в тенджерата, сварих ги, отцедих водата, намачках на каша, малко мляко и така.

Може и магданоз за украса да сложте, аз не съм слагала, защото в нас не се яде и затова.
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3244


Baby Time


Моят сватбен албум

« Отговор #476 -: ноември 04, 2009, 09:10:24 »

Момичета, моите готварски опити продължават. Моята прословута торта я правих 2 дни, т.е. снощи я довърших. Стана прилична, но нещо не уцелих съставките на млечния крем и стана много течен...Дайте идея за хубав млечен крем, че аз май сложих малко брашно и не можа да се сгъсти. Кажете вие как го правите.
Активен
gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2663



Моят сватбен албум

« Отговор #477 -: ноември 04, 2009, 09:14:40 »

Капризче, на мен първата ми торта е точно Рафаелото, иначе, снощи гледах доста рецептички...ама...не знам с какво да го сгъстиш...

Какво по принцип се слага в този млечен крем (каквви са му съставките и как се приготвя)?

И аз като теб съм начинаещ  blum
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4472


имаме си Теди - най-сладкото дребси


Моят сватбен албум

« Отговор #478 -: ноември 04, 2009, 09:28:43 »

аз ползвам такъв маслен крем за торта, после се стяга от маслото

крем:
250 грама пудра захар, 250 грама масло, 1 яйце, 1 ванилия.
Маслото леко се загрява, сваля се от огъня и се разбива със захарта, докато стане на пяна, към него се прибавя яйцето и ванилията.

днес мисля да направя мусака, че скоро не съм правила !!!  blum blum

Гостенка така ми се приядоха пържени кюфтенца, но в други ден ще направя !!!!  give_rose
Активен
verdad
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 151


But baby...you're the right kind of wrong


Моят сватбен албум

« Отговор #479 -: ноември 04, 2009, 09:30:13 »

Ауу..колко съм нетактична...съжалявам..Ето взимам си бележка и веднага започвам да пиша рецептата.Необходимите съставки са:
1пк.масло-125гр
3пк. чаени бисквити, без дупка в средата.Аз изполвах "Роден край" с масло и с какао.
4-5 големи ябълки или повече малки
1ч.ч.захар
1ч.ч. брашно
5яйца
бакпулвер
канела
И така...Взимаме 1тава (30-35см) и слагаме в нея маслото.Разтопяваме го във фурната.Трябва леко да покафенее.След като се разтопи, изваждаме тавичката и започваме да редим бисквитите.Трябва да станат 2 реда, върху тях нареждаме ябълките, които предварително сме обелили и нарязали на тънки филийки - горе-долу стават 2 реда.Поръсваме ябълките с канела.След това разбиваме яйцата със захарта (аз сложих и 2 лъжици мед), брашното и бакпулвера и заливаме.Печем на 150 градуса около час, час и половина.
Аз сега чакам да изстине, за да го разрежа и опитам.Ако става за снимане, ще ви го покажа  Girl_hide

Сладкишът е страхотен, вчера го правих с голям мерак и всички го харесаха.
Активен
Страници: 1 ... 30 31 [32] 33 34 ... 36   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines