Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 15, 2024, 07:26:03

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Бележка от психодиспансер?  (Прочетена 217690 пъти)

vanessssa
Сватбен ГУРУ
Публикации: 548

Когато сме двамата всичко е по- хубаво!

Моят сватбен албум

« Отговор #135 -: октомври 24, 2009, 08:02:25 »

Ние казахме имената на кумовете една седмица преди сватбата, когато отидохме да си занесем медицинските!!! Преди това никой не ни е искал техните данни...
Активен
soulless
Сватбен ГУРУ
Публикации: 619

Моят сватбен албум

« Отговор #136 -: октомври 24, 2009, 20:24:12 »

Vanessssa, Lionelsa, благодаря ви, момичета give_rose Успокоихте ме heart
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813

Моят сватбен албум

« Отговор #137 -: октомври 30, 2009, 10:27:05 »

Изобщо не трябва, като отидете да запазвате час и да платите, да сте двамата...Милото не можа да излезне се освободи и аз я свърших тази работа....Избира се залата, плаща се таксата и от там ти дават един формуляр да се попълни с данни на свидетели и тогава, като го занесеш, вече искаха да сме двамата и да ни проверят личните карти...Колкото до изнесените ритуали и на сестра ми в Стара Загора си беше изнесен, подписаха се само веднъж там в ресторанта (тя цялата и сватба беше на открито), натова отгоре, гражданския и брак беше след църквата...
Активен
bubu_123
Сватбар
Публикации: 227

Моят сватбен албум

« Отговор #138 -: октомври 31, 2009, 09:08:44 »

Искам да попитм дали ритуалната зала може да се поукраси предварително.
Активен
me4enceto
Сватбар
Публикации: 215

Моят сватбен албум

« Отговор #139 -: ноември 02, 2009, 11:00:02 »

Успях да запазя час за нашият ритуален - на красно село smile Милото сега не е в Бг, та отидох сама и успях само да "резервирам" и като се върне трябва да ходим двамата, нито ме питаха как искам да ми е името, нито нещо да платя, трябва заедно, но поне имам час ... 50/50 успех (т.е. може и да може да се направи повече, но неговата лична карта си е в него ...)
Вече е отворена "книгата" за догодина. Успех
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #140 -: ноември 02, 2009, 11:59:24 »

Тоест не е нужно при запазването на датата да се дават данните на кумовете? Или поне имената трябва да дадем? Ние ще ходим тази или другата седмица, затова питам.
Активен
Боги
Публикации: 2282

I can't live in a world, where you don't exist...

Моят сватбен албум

« Отговор #141 -: ноември 02, 2009, 12:24:04 »

Ние като запазвахме дата на Пиротска 10 март месец и на гърба на декларацията която ти дават когато си записваш час ми казаха да напиша 3 имена на кумовете, ЕГН и адраса им по лична карта. Като подавахме док. длъжностното личе си го вписа в регистъра Wink
А когато ние бяхме кумове преди 5 г, преди да влезем в ритуалната с младоженците ни взеха ЛК за сверка на данните.
п.п данните на кумовете 1 седмица преди сватбата, като подаваш док
« Последна редакция: ноември 02, 2009, 12:26:29 от petrova83 » Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813

Моят сватбен албум

« Отговор #142 -: ноември 02, 2009, 12:58:01 »

Не не е необходимо да се дават данните на кумовете, когато се запазва дата и час, аз още нямах такива...Това трябва, когато те извикат след това с попълнени три имена, ЕГН-та и адреси по лични карти...
Активен
me4enceto
Сватбар
Публикации: 215

Моят сватбен албум

« Отговор #143 -: ноември 02, 2009, 14:26:16 »

Ами ние до края на седмицата (може би в петък) ще идем двамата и ще кажа какво точно се е случило.
Активен
ansf
Регистриран

Публикации: 5

« Отговор #144 -: ноември 02, 2009, 14:35:03 »

Ние подадохме днес в Пловдив. Нищо друг освен лични карти не ви е необходимо на този етап. Ако няой друг ще отиде вместо Вас - трябва да копирате личните карти - не е необходимо пълномощно или на копията да пише - вярно с оригинала.

Сега давате само 6 лева - това което 100 процента трябва да знаете е час и вид на ритуала - дали в ритуална зала или изнесен.

На този етап нищо друго не Ви трябва.

Активен
malachika
Любопитен
*
Публикации: 21

Моят сватбен албум

« Отговор #145 -: ноември 02, 2009, 19:09:30 »

И аз да подам малко актуална информация - днес записахме час за 23. 05.2010 за град София, ритуална зала "Красно село". Цената е 158лв. Имената на кумувете, ЕГН и адрес ги искат две седмици преди сватбата.
Активен
gerganat
Любопитен
*
Публикации: 29

« Отговор #146 -: ноември 03, 2009, 20:19:59 »

Ние подадохме днес в Пловдив. Нищо друг освен лични карти не ви е необходимо на този етап. Ако няой друг ще отиде вместо Вас - трябва да копирате личните карти - не е необходимо пълномощно или на копията да пише - вярно с оригинала.

Сега давате само 6 лева - това което 100 процента трябва да знаете е час и вид на ритуала - дали в ритуална зала или изнесен.

На този етап нищо друго не Ви трябва.

А колко време предварително може да се запише дата в Пловдив - това за 6 месеца още ли важи? Колко изнесени ритуала правят на ден - все още ли само 4 - в 18:30 и в 19:30 ? Аз се притеснявам много защото живеем в чужбина и чак през декември ще гледаме ресторанти за май-юни и не виждам смисъл да пращам някой да запазва дата за подписване ако ще трябва да я променям като ресторантите са заети ? Какво мислите?
« Последна редакция: ноември 03, 2009, 20:44:48 от gerganat » Активен
ansf
Регистриран

Публикации: 5

« Отговор #147 -: ноември 04, 2009, 10:23:37 »

Здравей,

ние запазихме за 15.05.2010 и нямаше проблем. Относно ритуалите - часът който запазихме е в 19.00 - тоест според мен и това са добавили. Не съм се интересувала колко са на ден - тук не мога да съм ти полезна.

Относно май - юни и запазване на дати и ресторанти. Не искам да те плаша - аз също планирах декември, дори януари да започна с подготовката - но миналата седмица съвсем инцидентно решихме да отидем в гражданското, където ни казаха, че май - юни са много искани дати и трябва да сме още на 02.10 когато започва записването за следващата година да сме там  и наистина в 8.30 вече имаше опашка от около 20 души.

Ресторантите също, едно защото е май, юни искани дати + баловете по това време, много са заети вече. Освен това 22 май - събота е задушница - тоест не се прави църковен. От 30ти май пък започват пости Петрови - също не може да се венчаете.

Съветвам те - ако имаш възможност да организираш някой тук в БГ да започва да запазва. Не искам да вкарвам паника и т.н. - разказвам при нас как беше.
Активен
Боги
Публикации: 2282

I can't live in a world, where you don't exist...

Моят сватбен албум

« Отговор #148 -: ноември 04, 2009, 10:38:10 »

И аз те съветвам по важните неща, като ритуална, църква и ресторант да ги запазиш колкото се може по рано. Ние ги запазихме 3 месеца по-рано и повечето часове бяха вече заети, въпреки че беше за юли месец, а май с тези балове ресторантите са фул. Запази си часовете после да не се тревожиш излишно и за това smile Wink Успех
Активен
milio4ka
Ентусиаст
**
Публикации: 128

« Отговор #149 -: ноември 05, 2009, 08:50:33 »

само да попитам  до колко часа записват в Пловдив smile... само сутрин ли...мислих да отида днес следобед...?
Активен
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: