Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 05:06:06
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Бележка от психодиспансер?
Страници:
1
...
7
8
[
9
]
10
11
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Бележка от психодиспансер? (Прочетена 217676 пъти)
kleo_20
Leader
Публикации: 5436
Мама на едно малко диване!!!
Отг: Граждански брак на място?
«
Отговор #120 -:
октомври 15, 2009, 12:29:40 »
В София т.нар. изнесен ритуал се прави само фиктивно *THUMBS*Преди него е
задължително
сключването на граждански брак в ритуала зала *THUMBS*След допълнително заплащане се ангажира длъжностно лице за ритуал в ресторанта избран от младоженците.
Г-жа София от ритуалната зала на Леге е наша съседка и много мила семейна приятелка.Тя ми разясняваше тези неща преди време.Хубаво е ако се решите на такова нещо,да си изберете кой да ви 'ожени' в ресторанта
Активен
Zahira
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #121 -:
октомври 15, 2009, 12:30:57 »
Ще кажа за София - ние бяхме с т. нар. изнесен ритуал и подписването в общината предварително е задължително, другото е само театро за пред гостите и колкото и да е хубава церемонията липсват някои неща като " вземате ли...за своя съпруга" "обявявам бракът ви за сключен" и т.н. това го няма. Има разни хубави благопожелания, стихове и т.н. На нас ритуалът ни го прави София Борисова - една от най-търсените за това и категорично отказа да каже тези неща пред гостите, които не знаеха, че сме подписали предварително, та влязохме малко в конфликт.
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #122 -:
октомври 15, 2009, 18:38:11 »
Все си мисля, че модераторите трябва да се вземат в ръце и веднъж за винаги да обяснят на бъдещи, настоящи и бивши булки състоянието на този "казус". Ако не разбирате модератори, питайте, ако няма кого да питате вдигнете си дупетата и проверете на място. На мен лично ми писна тази полемика, която няма нищо общо с действителността. За Ваше добро е и за доброто на бъдещите младоженци. Не може месеци да се дъвче нещо и никой да не взема мерки за правилното разясняване на нещата. Всичко до тук в тази тема не е вярно, с изключение мнението на Zahira. На мен лично ми писна! Не се взема под внимание мнението на хората от бранша, модераторите нищо не могат да кажат, булките си фантазират разни неща. Ами спрете се ! Няма ли кой да сложи точка на една безмислена полемика, чийто спор е уреден със закони.
canas този ресторант не е сватбен ресторант. Там се предлага всичко друго, но не и това, което един ресторант е длъжен да предостави. Моят съвет е "бегай". Ако търсиш сватбена екскурзия до Луната, можеш да я намериш там като приказки.
Стига сте разнасяли една книга насам-натам. Няма такава. Има лист хартия наречен формуляр .....Съжалявам, че във форума има юристи, които са всичко друго но не такива. Проблемът при сключване на брак извън рамките на общинска сграда е не само закона. Длъжностното лице натоварено с тази задача от кмета на общината е едно, а не 2-3-4-5..... лица. То е длъжно по закон да удовлетвори желанието на всички кандидати за брак, щом отговарят на изискванията. На Вашата дата има 1,2,3,4,5,6 ... двойки кандидати, а лицето натоварено с това задължение от кмета е едно. То е длъжно да удовлетвори желанието на всички отговарящи на условията. Ако това лице отиде на 15 км от ритуалната зала, за да задоволи Вашите капризи, то останалите двойки ще са ощетени. Не става въпрос за пари или желание. Става въпрос за законово положение и физическа невъзможност да се задоволи един каприз на някого. Хайде в крайна сметка някой да внесе пояснение. Аз лично не искам !
Активен
Mrs.™
«
Отговор #123 -:
октомври 15, 2009, 19:36:13 »
моето мнение се е затрило някъде
Цитат на: roumyana в октомври 15, 2009, 12:23:01
нека, когато казваме, че нещо е незаконно поне да боравим с правилния закон и с правилния цитат
Грешката е моя
не знам защо не погледнах кодекса от кога е
уж написах в google СК2009,но макар и отменен член ,новия е леко допълнен. Няма да повтарям
Pachoran
,общо взето моето мнение(което го няма) беше подобно на неговото.
Активен
roumyana
Публикации: 2648
Отг: Всичко за гражданският брак - 2 част
«
Отговор #124 -:
октомври 16, 2009, 07:41:50 »
Pachoran, преди да пишеш неща е добре да ги проверяваш. Едно и също длъжностно лице извършва и церемениите в дома и изнесените ритуали, просто до 17.30 правят ритуали в дома, а после има 2 изнесени ритуала в 18.30 и два ритуала в 19,30ч. , едни и същи длъжностни лица са, познавам ги, можеш да видиш и албуми на булки от Пловдив.
Не знам на какво основание си позволяваш да правиш оценка кой какъв юрист е, просто е смешно.В друга тема- за бургаските булки подробно ти бях обяснила цялата процедура по издаване на акт за гражданско състояние и няма смисъл да се повтарям пак.
Активен
emili85
Професор
«
Отговор #125 -:
октомври 16, 2009, 10:25:13 »
Неразбирам за какво е този спор. Ясно е че на някои места се прави изнесен ритуал без предварително ходене за подпис, а на други места - не. Аз не съм длъжна да проверявам това законно ли е или не. Когато ми кажат, че предлагат тази услуга, която аз искам - се съгласявам. Няма да кажа " Ама чакайте това е незаконно, аз го искам, но закона не позволява. Вие защо се съгласявате да ми направите изнесения ритуал и да изнесете книгата?" В момента се води безсмеслен спор, за неща, за които нито един от нас не отговаря. Нека всеки каже как е било на неговата сватба и готово, без контриране, че това е незаконно
«
Последна редакция: октомври 16, 2009, 10:43:16 от emili85
»
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #126 -:
октомври 16, 2009, 16:19:35 »
roumyana много добре знам, че едно длъжностно лице извършва двата "вида" ритуал. Никога не съм казвал противното. Много добре знаеш, че това лице се назначава лично от кмета на общината или населеното място със заповед най-вероятно. Ако няма такова специално назначение, браковете са невалидни. Преди година може би имаше такъв случай в една община, в която длъжностното лице не е било назначено по този ред и се вдигна олелия. Случаят естествено се потули.
Аз лично вярвам на очите си, а не на твоето мнение. И вярвам на очите си минимум един път на седмица. Спазвам законите на страната, но не мога да се съглася с тяхното заобикаляне, дори само в мнението на юристите. Пловдив не е град извън територията на страната. Щом села в Северна България спазват закона /от личен опит го казвам / значи, че и този град трябва да го прави, независимо от капризите на младоженците, комерсиалните длъжностни лица и алчното кметство. Трябва да има ред. Законът е еднакъв за всички.
И ми се струва, че бъркаш общинските регистри за брак, смърт или раждане с формуляр за сключване на граждански брак. Лично се заемам с този въпрос да направя проучване, защото е недопустимо да се фантазира и то от юрист.
Активен
roumyana
Публикации: 2648
«
Отговор #127 -:
октомври 19, 2009, 08:42:19 »
безсмислено е да споря, "формуляр за сключване на граждански брак" не знам какво е, единствено самия акт иглежда по строго определен начин, тоест формуляр е самата бланка
подписва се акт за граждански брак, а на младоженците се издава удостоверение, ако го загубят им се издава ново, а акта се пази в Общината в актови книги. Актът за граждански брак си е един чисто административен конститутивен акт, тоест това значи , че правните последици настъпват с посдписването на акта от длъжностното лице, от младоженците и от свидетелите. Длъжностното лице изпраща писмо до ЕСГРАОН за всеки слкючен граждански брак.
Мога да те уверя, че не бих правила театри и съм се подписвала само веднъж, ако не беше така щях да ида в дома и там да се подпиша.
И не е само в Пловдив, а и в други градове.Що се отнася до длъжностните лица те са овластени със заповед на кмета, защото в един голям град не може кмета или кметовете ба райони да присъстват на вси1ки церемонии.
Pachoran както казах спора е излишен, не ме дразни твоето мнение, всеки има право да се изказва, знам че повечето момичета се дразнят на твоите постове, аз не, просто бих те посъветвала да не обиждаш хората, защото много е лесно да сипеш обиди, явно на теб ти е трудно да се въздържиш и явно не можеш да приемеш че някой друг има различно мнение
Активен
me4enceto
Сватбар
«
Отговор #128 -:
октомври 19, 2009, 15:54:38 »
Момичета, аз имаме едно такова питане, че вече какво ли не чух - моля да ми кажете колко ви струваше гражданския брак в София? Колко всъшност са тези въпросни такси за фото и видео? Други такси има ли? Извинявайте, ама съвесм се обърках
Активен
Боги
I can't live in a world, where you don't exist...
«
Отговор #129 -:
октомври 19, 2009, 16:18:36 »
Аз мога да кажа за залата на Оборище, за ритуала платихме 193 лв, мога да ти пиша какво точно включваха тези пари по-късно. Спомням си че в цената влизаше хор и книжката за семейството от А до Я
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #130 -:
октомври 20, 2009, 17:56:18 »
me4enceto във всяка ритуална зала сумата е различна и зависи от това дали музиката е механична(на касетофон), 2-3 мизикални инструмента или цял хор. няй добре отиди на Пиротска 10, там може да видиш как изглеждат залите вътре и да ти кажат цените. винаги в крайната цена са включени един куп глупости като книжки, такси за снимане, и за самия ритуал.
Активен
me4enceto
Сватбар
«
Отговор #131 -:
октомври 21, 2009, 13:47:22 »
Момичета, ще ходя да се записвам сама - егати и тъпотията
Пращат милото на командировка
Звъннах и ми казаха, че може да ида да запазя час и той като се върне - ще го добавим
Питах да копирам картата, да я заверя нотариално, но ми казаха: "Елате, ще запазим часа и после ще го добавим него"
Явно ще трябва да се подготвя с парички, че кой знае колко ще поискат ...
Казвам го за някой, ако има подобен тъп казус ...
- тъжно ми е защото до сега запазвахме всичко заедно
Активен
valia_diva
Баш Майстор
«
Отговор #132 -:
октомври 21, 2009, 13:54:32 »
На нас при записването ни взеха само 6лв и после доплащахме
Активен
soulless
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #133 -:
октомври 23, 2009, 21:26:43 »
Момичета, един може би малко тъп въпрос от мен, но... При записването за граждански брак, когато трябва да се представят личните карти на бъдещите младоженци, изисква ли се да са ясни кумовете? Питам, за да знам като се наточим след 1 ноември да се записваме, дали трябва вече да са ни ясни кумовете, че засега не са съвсем избистрени...
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
«
Отговор #134 -:
октомври 23, 2009, 21:37:32 »
Не се притеснявай за това,
soulless
. Нас дори ни записаха без да ни искат лични карти и казаха месец преди сватбата да отидем директно с всички документи. На кумувете искат само трите имена и ЕГН. Едва ли ще е проблем, когато занесете медицинските, тагава да дадете и личните им данни.
Активен
Страници:
1
...
7
8
[
9
]
10
11
...