Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 14, 2024, 22:01:47

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Бележка от психодиспансер?  (Прочетена 217541 пъти)

bubka
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2079

Загубил всичко, не загубвай себе си ...

Моят сватбен албум

« Отговор #60 -: юли 13, 2009, 16:55:47 »

Аничка, ще ти трябват и две бланки за медицинско за брак, но най-вероятно след като сте готови със самите изследвания - т.е. когато пак се върнете при личния с резултатите от тях за нанасяне good
Активен
ani_4ka_p
Сватбен ГУРУ
Публикации: 571

Моят сватбен албум

« Отговор #61 -: юли 22, 2009, 23:43:22 »

Аз вече съм готова с медицинските, готова съм и със заверката им от личните ни лекари. Това което ме интересува сега е дали е възможно да сключим брак другаде, не където живеем. Какво имам предвид. Пожене ще ходим на море с кръстниците си, а след това те са възпрепядствани, варианта който остава е в делничен ден да питаме дали можем да сключим на мястото където ще сме на почивка. Става въпрос за Несебър. Дано някой има представа дали може да се направи така.
Активен
Мърче
Сватбен ГУРУ
Публикации: 546

come true..........

Моят сватбен албум

« Отговор #62 -: юли 23, 2009, 07:05:14 »

Аз вече съм готова с медицинските, готова съм и със заверката им от личните ни лекари. Това което ме интересува сега е дали е възможно да сключим брак другаде, не където живеем. Какво имам предвид. Пожене ще ходим на море с кръстниците си, а след това те са възпрепядствани, варианта който остава е в делничен ден да питаме дали можем да сключим на мястото където ще сме на почивка. Става въпрос за Несебър. Дано някой има представа дали може да се направи така.
Може. Аз съм от София, но сватбата ще правим във Враца, от където е милото. За целта обаче трябва да си вземеш само бележка от общината, в която живееш, служба ГРАО, за семейно положение. Тоест, че вече не си омъжена, защото от друга община няма как да проверят. В случая и двамата трябва да си вземете такава бележка. Иначе всички останали условия са същите.
Активен
Мама на Ангел
Ентусиаст
**
Публикации: 109

« Отговор #63 -: юли 23, 2009, 09:16:05 »

Момичета, интересува ме за гражданския брак в Ритуалната зала трябват ли чаши и шампанско? За Варна?
Активен
магито
Global Moderator
*
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #64 -: юли 23, 2009, 09:28:30 »

Ако сте в Ритуална зала и няма да правите изнесен си трябват.Защото при изнесения отиват ев преден ден и само се подписвате, а самоте ритуали се правят на изнесения.А като отидохте да запишете час те не ви ли казаха какво ви е нужно?Питай ги там обади им се по телефона.
Активен
Amelia
Баш Майстор
**
Публикации: 1556

« Отговор #65 -: юли 23, 2009, 11:28:35 »

Аничка, най-добре намери телефона на общината и се обади. Аз така направиха за нашия брак н поморие. От там най-любезно си ми казаха какво да направя, кога  и т.н. Дори ми казаха,че няма нужда от такива бележки от ГРАО, но пак ще питам,че повечето момичета са им искали в такива случаи. Като цяло няма проблем, но са ви нужни същите документи - валидно медицинско, лични карти, ЕГН и трите имена на кумовете / без лични карти/ декларация и това е в общи линии. Натам вече трябва да се обадиш и да питаш, че всяка община си има нейни си правилца и да не стане проблем.
Аз звъннах в Отдел Административно-информациаонно и правно обслужване и от там вече ми дадоха телефона на хората, които се занимават специално с браковете.  good
Активен
Bianka
Сватбар
Публикации: 179

Моят сватбен албум

« Отговор #66 -: юли 23, 2009, 11:32:32 »

Изискването за удостоверението за семейно положение си зависи от конкретната община - например в Бургас не искат такова, но в Созопол- да (ако си с постоянен адрес в друга община има предвид), тъй че наистина трябва да се направи справка за съответното място.
Активен
swetla99
Любопитен
*
Публикации: 47

Моят сватбен албум

« Отговор #67 -: юли 25, 2009, 22:39:52 »

Здравейте момичета.Определено много се претиснявам отностно ваденето на медецинското.Като ви чета каква разправия е ужас ме обхваща.Тъй като живея в чужбина нямам личен лекар в бг.Спряла съм си здравните осигуровки а вие пишете че колко пъти трябвало да се ходи до личният лекар и т.н.От разговорите ви прочетох че някаде в София имало някаква клиника на която си плащаш и до няколко часа ти вадят медецинското.Моля ви напишете ми адреса на тази клиника че ич не ми се разправя да кисна из опашките а и нямам време за губене тъй като ще си идвам до бг за 2 седмици и тогава ще е сватбата.Моля ви който може нека да ми помогне по този въпрос.Благодаря ви.

Бихте ли ми казали какво включват пълните изследвания за медецинското?Нашата сватба ще бъде в Свищов.Благодаря ви.
« Последна редакция: юли 26, 2009, 00:34:10 от swetla99 » Активен
veneciq
Любопитен
*
Публикации: 20

« Отговор #68 -: юли 28, 2009, 16:25:10 »

Аз мисля, че са голяма формалност. Колежката в работата се жени и каза, че са си ги извадили за 10 минути.
Активен
veneciq
Любопитен
*
Публикации: 20

« Отговор #69 -: юли 28, 2009, 16:27:21 »

Колко по-рано трябва да сезапази зала за граждански брак?
Активен
bubka
Публикации: 2079

Загубил всичко, не загубвай себе си ...

Моят сватбен албум

« Отговор #70 -: юли 28, 2009, 16:31:17 »

swetla99, единственото задължително, поне до колкото аз знам е Васерман (изследването за Сифилис) - всичко друго на нас ни го попълни личната и то с едно ходене от моя страна. Самото изследване го правихме в някаква лаборатория, която тя ни препоръча. Тя дори си взе сама резултатите он-лайн.
Така че - изследването не е проблем къде ще го направите - на нас ни го дадоха на другия ден, но сигурно може и на същия. Само вижте кой лекар може да напише самото медицинско.
Може да помолите родителите или други роднини, които са в Свищов да видят при техните лични лекари дали не може - така или иначе се плаща по 10лв на медицинско, независимо от осигуровките  good
Активен
vessselu6ka
Любопитен
*
Публикации: 32

« Отговор #71 -: юли 30, 2009, 10:16:54 »

момичета, а откъде се купуват бланки за медицински ??? за софия имам предвид. много ви благодаря  give_rose
« Последна редакция: юли 30, 2009, 10:30:57 от vessselu6ka » Активен
LOSHKA
Сватбар
Публикации: 164

Моят сватбен албум

« Отговор #72 -: юли 30, 2009, 10:26:08 »

Два ли са наистина - аз знам, че е само едно. То какъв е смисъла от два. Всъщност ако трябва после да сменяте шофьорска книжка не е зле да си извадите по две, за да не обикаляте допълнително.
проверено....по един брой....втория остава в архива от където Ви издават медицинско
Активен
ani_4ka_p
Сватбен ГУРУ
Публикации: 571

Моят сватбен албум

« Отговор #73 -: юли 30, 2009, 10:43:13 »

Благодаря на всички които се включиха за информация за сключване на брак в друг град. Ние се върнахме от почивка, обадих се в Несебър, но ми казаха, че трябва да имаме основателна причина за да сключим брака, ако ли не подаваме молба и след един месец сключваме брак. Отказахме се естествено. По план утре ще отидем до съвета и вече ще сме г-н и г-жа Георгиеви. Тук в нашата община. smile
Активен
Kiksi
Публикации: 2440

Моят сватбен албум

« Отговор #74 -: юли 30, 2009, 10:48:29 »

Какви са тези глупости?  crazy Какво значи "основателна причина"  diablo
Тези чиновнички от Община Несебър май още си мислят, че живеят в комунизма?   diablo
Те още малко и несебърско жителство ще ви поискат по тяхната логика.  angry
Не ви трябва основателна причина, ако ще и в село Долно Нанагорнище да сключите брак - стига да разполагате с необходимите документи.
Ей, много се дразня на своеволията на разни чиновници, защото това са си точно своеволия.  diablo
Активен
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: