Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 14, 2024, 21:48:57
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Бележка от психодиспансер?
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
8
9
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Бележка от психодиспансер? (Прочетена 217528 пъти)
Kiksi
Заслужил майстор на спорта
Отг: Всичко за гражданският брак - 2 част
«
Отговор #90 -:
август 10, 2009, 16:28:42 »
Не, няма как да го избегнеш. А ми се струва глупаво да се опитваш. Сега си представи, че взимането на кръв можеше да е поради някаква много лоша причина - болест например и да нямаше избор и си кажи: "Добре, че поводът е хубав, ще стисна зъби, защото го правя в името на нещо хубаво, а можеше да не е така."
Съжалявам, ако звуча остро, за мен самото изследване Васерман преди брака е глупаво, защото едва ли чакаш първата брачна нощ, за да правиш секс с този човек, но след като такова е изискването е тъпо човек да иска да го заобиколи заради нещо такова.
Като ти става лошо - поискай да ти вземат кръв легнала, имаш пълното право, поискай вода, не ставай веднага - никой нищо не може да ти каже.
Успех! А ако случайно остане синичко след това, което е малко вероятно, а сватбата наближи - купуваш Троксивазин мехлем и за 2 дни работата заспива. Успех и да кажеш как е минало.
Активен
bubka
Загубил всичко, не загубвай себе си ...
«
Отговор #91 -:
август 10, 2009, 16:40:00 »
lizi_beti
, не се тревожи толкова за това - ще мине, колкото и да е гадно. И на мен ми става лошо всеки път, припадала съм 2-3 пъти, но какво да се прави - и сега и занапред в живота ще ни се налага тази процедура да я правим (най-малкото когато ще ставаме майки доста пъти), така че трябва да стискаме зъбки.
Аз съм убедена, че всичко е на психологическа основа и настройването от седмица по-рано само влошава нещата
Не мисли за това цялата вечер преди да отидеш, както е казала Кикси - поискай да легнеш, няма да ти откажат и най-важното - не гледай в никакъв случай нито като бодат теб, нито пък ако има някой пред теб, полежи поне 10-тина минутки и не бързай да махаш памучето - това поне са нещата, които работят при мен. А, и кажи на мъжа ти да мине преди теб, за да може после да разчиташ на него, в случай че ти се завие свят като станеш
Успех
Активен
Рубин
«
Отговор #92 -:
август 10, 2009, 16:48:10 »
lizi_beti
,мога да ти кажа че и аз бях изпаднала в ханика преди тази процедура!Аз също съм припадала 2 пъти от ниско кръвно,1 път от боцкане!Но да ти кажа когато ходихме да ни вземат кръв аз не усетих болка!Само усещах пулсиране и после си чувствах ръката истръпнала!Просто помоли твоя човек да ти говори и да те разсеива!Успех!
Активен
lizi_beti
Ентусиаст
«
Отговор #93 -:
август 10, 2009, 17:33:07 »
Много благодаря за подкрепата.Като няма как...Ако беше заради дете,ако трябва лягам и умирам...ама за да се ожениш...Благодаря на всички
Активен
cherry_tea
Професор
Публикации: 364
«
Отговор #94 -:
август 10, 2009, 17:49:02 »
Lizi_beti
, не искам да ти давам напразни надежди, но ние преди няколко часа минахме по този път и лаборантката каза, че ще вземат кръв само на единия от нас, тъй като сифилисът е заразна болест. И така само моето момче го отнесе, въпреки че аз бях готова да съм аз. Не знам защо го направиха - за да си спестят консумативите, труда или пък поради друга причина, но е факт, че на мен не ми взеха кръв.
Мисли и за другите неща, които ти предстои да направиш. Това минава бързо.
Активен
lizi_beti
Ентусиаст
«
Отговор #95 -:
август 10, 2009, 18:18:12 »
Много благодаря...Мобилизирам се и това е.Почвам да мисля каква торта да си избера ,че от толкова сладкарници и предложения ми се завартя главата.
Весела и хубава сватба на всички на които им предстои,а на миналите вече по този път,много щастлив семеен живот.
Активен
leni_beni_
«
Отговор #96 -:
август 11, 2009, 10:31:17 »
Само на единия ? Това за пръв път го чувам, хм , много странно.
Е, все пак си си спестила едно боцкане lizi_beti
Активен
me4enceto
Сватбар
«
Отговор #97 -:
август 18, 2009, 10:02:03 »
Момичета, аз имам следното питане, слушах какви ли не митове и легенди, дано вие знаете истината.
Нашата дата е 22.05.2010, но за сега е дата само в ресторанта. Все още не сме запазили гражданското и църквата. (София забравих да уточня)
Относно гражданското - чух че "отваряли" книгата за "следващата" година началото на октомври - демек не можем преди това да се запишем ли или това са глупости? Аз искам залата на Хиподрума - май тя е една от най-натоварените, а сме си избрали и Света София за църква - също натоварена. Часовете, които намислихме - гражданския към 14.30, църковния към 16 ч - ресторанта към 19:30.
Мисълта ми е кога можем да идем да запазим гражданския и църковния брак?
Ще е хубаво, ако на някой му е попаднал целия списък с документи, които се предоставят и на 2 те места. Много Ви благодаря, дано не съм
Активен
Рени
Баш Майстор
Аз дочаках своето малко чудо*2!
«
Отговор #98 -:
август 18, 2009, 10:23:59 »
me4enceto, аз не съм от София, но съм чувала, че предварително записване за граждански брак се прави, освен в Ритуалната зала, в Бюрото за семейни тържества на ул. "Пиротска" 10, ет. 2, тел. 981-26-28, Работно време: Понеделник - Петък - от 08.00-19.00 часа, Събота от 10.00-15.00 часа. Може да попиташ там и да ти дадат най-точна информация, а може да успееш да си запишеш направо час. За документите за гражданския брак може да видиш тук.
http://www.svatba.bg/dokumenti-skliuchvane-grajdanski-tsarkoven-brak
ЗА църковния има темичка. Виж там!
Активен
vessselu6ka
Любопитен
Публикации: 32
«
Отговор #99 -:
август 24, 2009, 18:53:22 »
момичета направо изперквам вече
отивам одеве в ДКЦ-то за медицинско, личната ми лекарка в отпуск и тази дето я замества ми казва, че трябва да си купя бланка и долу на регистратурата ще ми обяснят на какви прегледи трябва да мина, т.е. тя няма да участва в процеса. отивам долу и госпожата ми обяснява, че трябва да мина през кожен, аг, вътрешни и т.н.
аз бях останала с впечатление, че само кръв за васерман трябва да дам, обаче явно ако си имаш лекар... аз не мога да чакам моята да се върне, щото понеделник трябва да занесем документите в гражданското, нито имам време да ходя по прегледи, щото ще отсъствам от софия и сегаа какво да правя
чудя се по напред бяха писали, че вадят медицински на пиротска 10, дали все още се предлага това? а някой има ли координати на тази клиника ли е, лаборатория ли е??? или някъде другаде в софия, където тази процедура става бързо?
Активен
danieIa ☼
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #100 -:
август 24, 2009, 20:18:47 »
vessselu6ka , ние си извадихме медицинските във Вита до гара Подуене. Всичко стана за минути и супер безпроблемно.
Активен
Тулумба
Любопитен
Публикации: 46
«
Отговор #101 -:
август 25, 2009, 07:33:49 »
Цитат на: vessselu6ka в август 24, 2009, 18:53:22
момичета направо изперквам вече
отивам одеве в ДКЦ-то за медицинско, личната ми лекарка в отпуск и тази дето я замества ми казва, че трябва да си купя бланка и долу на регистратурата ще ми обяснят на какви прегледи трябва да мина, т.е. тя няма да участва в процеса. отивам долу и госпожата ми обяснява, че трябва да мина през кожен, аг, вътрешни и т.н.
аз бях останала с впечатление, че само кръв за васерман трябва да дам, обаче явно ако си имаш лекар... аз не мога да чакам моята да се върне, щото понеделник трябва да занесем документите в гражданското, нито имам време да ходя по прегледи, щото ще отсъствам от софия и сегаа какво да правя
чудя се по напред бяха писали, че вадят медицински на пиротска 10, дали все още се предлага това? а някой има ли координати на тази клиника ли е, лаборатория ли е??? или някъде другаде в софия, където тази процедура става бързо?
vessselu6ka, снощи вадихме медицински на Пиротска 10. Става много бързо. Отивате, давате кръв и след около половин час си вземате готовите документи срещу 15 лв.
Активен
vessselu6ka
Любопитен
Публикации: 32
«
Отговор #102 -:
август 25, 2009, 09:40:47 »
благодаря ви момичета, успокоихте ме
днес ще ида до пиротска да го свърша и това, че време не остана
ЗЛАТНИ СТЕ!!!
Активен
malachika
Любопитен
«
Отговор #103 -:
август 26, 2009, 10:42:45 »
Меченцето, това за книгата е вярно. Аз звънях и ми казаха да заповядам през октомври. И нашата сватба е през май, но седмица по-късно в същата зала
Искам да попитам - какви са медицинските ПРЕЧКИ ЗА СКЛЮЧВАНЕ НА БРАК?
«
Последна редакция: август 26, 2009, 10:45:53 от malachika
»
Активен
noname
Любопитен
Публикации: 26
«
Отговор #104 -:
септември 25, 2009, 13:46:39 »
Ето Malachika виж каква интересна тема намерих за условията и пречките за сключване на граждански брак. Дано да е от полза на всички
http://www.djure.net/feature.php?id=8
Активен
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
8
9