Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 14, 2024, 22:08:35
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Бележка от психодиспансер?
Страници:
1
...
4
5
[
6
]
7
8
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Бележка от психодиспансер? (Прочетена 217548 пъти)
cherry_tea
Професор
Публикации: 364
Отг: Всичко за гражданският брак - 2 част
«
Отговор #75 -:
юли 30, 2009, 10:57:40 »
Аni_4ka_p
, малко не съм в час с твоите неща, но предполагам, че са те питали за "основателна причина", тъй като сте искали да сключите брак по-рано от 30 дни преди записването на дата и час за това. По принцип са необходими 30 дни по закон.
Чл.10. (1) (изм.,ДВ,бр.11 от 1992 г., бр.63 от 2003 г.) Бракът се сключва не по-рано от тридесет дни от заявяването в общината. С разрешение на длъжностното лице по гражданското състояние брак може да се сключи и по-рано, ако важни причини налагат това.
Активен
ani_4ka_p
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #76 -:
юли 30, 2009, 11:11:14 »
Може и така да е, не споря Чери, просто тук в нашата община нямаше такива законови разпоредби, само занесох документите и се разбрахме един ден преди сключването да ги предопредим. Защото всичщо ще бъде само по документ. Защото ние не държим на този вид брак, за нас е важен църковния. Той ще си е на датата на 5-ти септември.
Активен
Kiksi
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #77 -:
юли 30, 2009, 12:10:41 »
Цитат на: cherry_tea в юли 30, 2009, 10:57:40
Аni_4ka_p
Чл.10. (1) (изм.,ДВ,бр.11 от 1992 г., бр.63 от 2003 г.) Бракът се сключва не по-рано от тридесет дни от заявяването в общината. С разрешение на длъжностното лице по гражданското състояние брак може да се сключи и по-рано, ако важни причини налагат това.
Е, щом има законова разпоредба, аз да не се паля толкова
Ама пак не мога да не се ядосам - защо тогава почти навсякъде записват с месеци по-рано, след като си има законов срок
/да не говорим, че и това не е едно и също навсякъде - в Бургас три месеца по-рано, на други места - шест месеца/. Как може избирателно да се прилагат тези закони в различните части на дръжавата, ох, нямам думи направо.
Активен
cherry_tea
Професор
Публикации: 364
«
Отговор #78 -:
юли 30, 2009, 12:25:39 »
Така е
Кикси
Наистина на някои места е даже по-отрано, предимно в големите градове, заради по-големия брой желаещи да сключат брак или ако има много популярна дата (като 07.07.07 или 08.08.08 и т.н.). Докато в по-малките общини сигурно може и само двадесетина дни по-рано.
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
Загубил всичко, не загубвай себе си ...
Отг: Отг: Всичко за гражданският брак - 2 част
«
Отговор #79 -:
юли 30, 2009, 12:31:51 »
Цитат на: vessselu6ka в юли 30, 2009, 10:16:54
момичета, а откъде се купуват бланки за медицински ??? за софия имам предвид. много ви благодаря
Аз купих от една книжарница близко до поликлиниката, където ни е личната. Сигурно във всяка книжарница ги продават
Относно чиновниците из общините да ви кажа при нас какво се получи. Имаше опасност да не ни разрешат изнесен ритуал, понеже някоя си там леля не й се нравел факта, че повечето младоженци наемат една сватбена агенция, която наехме и ние (защо не ме питайте
) и като чуе, че ползват нея и им прави проблеми
Нас също ни питаха коя агенция ползваме като запазвахме - не разбирам наистина тях пък какво ги бъкра това
Толкова са нагли, че една ми казва "А, ти от Добрич ли си? И моят зет е от там, ама не можах да го прикоткам (цитирам дусловно) да се оженят тук"
Активен
swetla99
Любопитен
Публикации: 47
«
Отговор #80 -:
август 01, 2009, 00:09:26 »
Момичета взехте да ме шашкате и то доста.Значи ние ходихме в ритуалната зала в Свищов да питаме колко време по рано можем да се запишем да сключим граждански брак и те ни казаха 30 дена по рано и аз им обясних най-учтиво че не сме в страната вмомента и няма как да си дойдем по рано тоест 30 дена преди сватбата и те ни казаха че ще пусним някаква молба до Кмета на Свищов че ще сключим брака по рано и така нямало да има никакъв проблем.Незнам дали това е основателна пречина но така ни казаха.Някой може ли да ми каже какво по точно за тях е основателна пречина и къде може да се прочете този закон.Това със 30 дена по рано е много рано ами тези хората който не са в Бг кво да правят...Ама че Български закони.....
Активен
ani_4ka_p
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #81 -:
август 01, 2009, 00:19:53 »
Ние днес склюихме брака - гражданския.Всичко на всичко беше 10 минути.
Само в момента на подписването ни дадоха да попълним декларации, че си променям името и това е.
Успех на тези които им предстои тепърва.
Активен
dari_pz
Ентусиаст
Публикации: 66
«
Отговор #82 -:
август 01, 2009, 09:35:09 »
за новото семейство.Желая ви дълъг,щастлив и весел семеен живот
Активен
Мърче
Сватбен ГУРУ
come true..........
«
Отговор #83 -:
август 04, 2009, 18:07:20 »
Цитат на: swetla99 в август 01, 2009, 00:09:26
Момичета взехте да ме шашкате и то доста.Значи ние ходихме в ритуалната зала в Свищов да питаме колко време по рано можем да се запишем да сключим граждански брак и те ни казаха 30 дена по рано и аз им обясних най-учтиво че не сме в страната вмомента и няма как да си дойдем по рано тоест 30 дена преди сватбата и те ни казаха че ще пусним някаква молба до Кмета на Свищов че ще сключим брака по рано и така нямало да има никакъв проблем.Незнам дали това е основателна пречина но така ни казаха.Някой може ли да ми каже какво по точно за тях е основателна пречина и къде може да се прочете този закон.Това със 30 дена по рано е много рано ами тези хората който не са в Бг кво да правят...Ама че Български закони.....
Законите са си закони - както навсякъде. По-нагоре в темата има цитиран закона и точния член. А експресни сватби се правят в Лас Вегас само май
Активен
swetla99
Любопитен
Публикации: 47
«
Отговор #84 -:
август 04, 2009, 23:34:32 »
Незнам къде се правят само експресни бракове но на нас така ни обясниха че можем да подадем молба до кмета 10 дена по рано и след тези 10 дена можем да сключим брака тъй като ние не живеем в България а в чужбина.Може би това се смята за основателна причина..незнам но ако живееш в чужбина и нямаш възможност да си дойдеш до България какво означава това че не можеш да се ожениш преди да подадеш молбата по рано от 30 дена.А и днешно време в България много малко сватби има повечето хора само се разписват и до там без ритуали и тем подобни. @}->--И какво се разбира под основателна причина?
«
Последна редакция: август 04, 2009, 23:46:23 от swetla99
»
Активен
siss
Професор
«
Отговор #85 -:
август 05, 2009, 21:57:49 »
Привет мадами, питах в темата ни за Варна, но реших и тук да попитам - през какви кабинети се минава, за да се завери медицинското. Нашта личнта я няма тази седмица, разбрах че ще трябва да се завери накрая от нея, но през какви кабинети трабва да минем не ми стана ясно?!?
Активен
Мърче
Сватбен ГУРУ
come true..........
«
Отговор #86 -:
август 06, 2009, 08:00:37 »
Сис минава се през личния лекар, кожно-венерологически и психиатър.
Активен
siss
Професор
«
Отговор #87 -:
август 06, 2009, 13:05:17 »
Мърче
- благодаря мила
Активен
lizi_beti
Ентусиаст
«
Отговор #88 -:
август 07, 2009, 14:43:53 »
Тъй като на мен за съжаление ми става лошо от вземането на кръв и всеки път тази процедура е ужасно изживяване се чудя дали някъде не може да се избегне.Както и обикалянето по кабинети.Преди около 2 месеца ми се наложи да мина през това и.....не искам пак .
Мнения от''препатилите '' очаквам и на лични.Благодаря
Активен
lizi_beti
Ентусиаст
«
Отговор #89 -:
август 10, 2009, 16:21:01 »
да побутна малко темичката.Остават ми 2-3 дни до ''фаталния''ден когато трябва да ме бодат.Няма ли някои да сподели....
Активен
Страници:
1
...
4
5
[
6
]
7
8
...