Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 07:37:29
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Бележка от психодиспансер?
Страници:
1
...
10
11
[
12
]
13
14
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Бележка от психодиспансер? (Прочетена 217702 пъти)
asseto
Сватбен ГУРУ
Отг: Всичко за гражданският брак - 2 част
«
Отговор #165 -:
декември 27, 2009, 21:59:34 »
Здравейте, момичета! За тези от вас, които няма да правят църковен брак и мислят да се женят през пости - имайте предвид, че в София по време на пости оставят само някоя и друга дежурна зала и изборът не е голям.
Ние се сблъскахме с това през изминалата седмица - датата ни е 14.08 и се оказа, че само залата на Леге 6 ще работи на този ден. Тя е най-старата в София, доколкото разбрах, сравнително мъничка и нейде на втория етаж на сградата, а стълбището към нея тясно, неугледно и похабено. Та това тотално ни промени плановете и минахме на вариант изнесен ритуал (който по принцип не искахме).
CecaMecata
, на мен ми казаха някъде около 15-20 минути, говорихме с жената в самата зала. Около 30 мин ми казаха за изнесен ритуал. Иначе на подписване там не съм била.
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813
«
Отговор #166 -:
декември 29, 2009, 09:15:51 »
LoveAndLove, видях сега за чуденката ти, на нас ни излезе 66, от които 6 лв. са разни глупости, които те карат да ги вземеш, но имахме и церемония, както го правят и останалите, иначе е и по-евтино, за София зала Хиподрума. То за всички зали е различно. Беше в петък от 14.00ч. Запазих си датата май и ме попитаха за къде и за кога, което означаваше, че има на всякъде часове...
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #167 -:
декември 29, 2009, 13:56:34 »
Здравейте момичета!
Аз организирам сватбата си от разстояние и няма да съм в България за основните неща като запазване на ресторант, гражданско и църква. Мислим да направим сватбата през септември 2010 в зала Триадица и ми се искаше да знам необходими ли са наши документи за запазване на зала и какви точно ако трето лице ни запише. Може би пълномощно и сканирани паспорт (за годеника ми, който не е българин) и лична карта за мен? Благодаря предварително за отговорите!
Активен
leni_beni_
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #168 -:
декември 29, 2009, 14:41:26 »
Ariel, здравей
. За тази зала (а и за София като цяло) не знам с точност. Но по принцип не трябва пълномощно , за да се запази ритуалната зала. За преснети ваши документи може и да ви искат, но може и да трябват когато потвърждавате. Най-добре някое момиче , което знае за там да каже, но исках да те успокоя че пълномощно не ти трябва
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #169 -:
декември 29, 2009, 18:18:27 »
Много ти благодаря leni_beni! Това улеснява нещата!
Някой дали има впечатления за ритуална зала Триадица на Витошка - цени, впечатления от човека, който води церемонията и т.н.? Тъй като моят годеник не е българин и съответно не говори български, както и кумът между другото, ще се наложи да имаме превод. Някой знае ли дали от самата ритуална зала имат преводач или как се процедира (ние дали можем да си наемем външен), защото е нереално да карат младоженеца и кума да подписват нещо, което не разбират.
Или поне така мисля, но може и аз да не съм в час...
Активен
roumyana
Публикации: 2648
«
Отговор #170 -:
декември 30, 2009, 09:26:25 »
ариел, най-добре се обади по телефона и питай, има специални изисквания за чужденци, не знам как става с превода, но досега не съм чула за преводач????
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #171 -:
декември 30, 2009, 13:56:58 »
Ммм, да, май никой не се е сблъсквал с това досега.
Ще се обадя да питам как стоят нещата.
Активен
asseto
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #172 -:
декември 30, 2009, 17:04:10 »
Ариел, според мен няма да ти осигурят преводач от ритуалната, не разчитай на това. По-скоро се обади и ги питай дали ще позволят ритуалът да се превежда от преводач, който вие си намерите, и дали имат някакви изисквания към него. Вече документа, който подписвате, според мен няма да се съгласят да се преведе или издаде и на друг език. Просто трябва предварително да се обясни на младоженеца и кума къде да се подпишат, то така и така никой няма да хване да го чете в детайли на място според мен.
Вече самото брачно свидетелство след това ще си го превеждате и легализирате.
Но ако се обаждаш, звънни директно на залата, не на централата на Пиротска, там не ми направиха впечатление на много любезни, докато по залите имаш като че ли по-голям шанс да попаднеш на разбрани хора.
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #173 -:
декември 31, 2009, 01:19:36 »
asseto, права си. Това беше и нещото, което аз си помислих първоначално - коя ти служителка ще ти говори английски...
Но някой ми спомена (вече не си и спомням кой), че в други държави например, за да можеш да подпишеш документ за брак или да си свидетел на някого, ти трябва да разбираш условията на това, което подписваш. Един вид на теория те могат да го попитат всичко годеника ми в гражданското, например - Ти червената кола искаш ли да я купиш?
- и той не разбере и си мисли, че го питат дали ме взима за съпруга...
Имам предвид на теория де, естествено, че няма това да го питат, ама знае ли човек
Днес им звънях, но постоянно даваше заето, пак ще опитам утре.
Активен
CecaMecata
Любопитен
Публикации: 26
«
Отговор #174 -:
януари 05, 2010, 22:38:15 »
Цитат на: asseto в декември 27, 2009, 21:59:34
CecaMecata
, на мен ми казаха някъде около 15-20 минути, говорихме с жената в самата зала. Около 30 мин ми казаха за изнесен ритуал. Иначе на подписване там не съм била.
Много са бързи
, то кое по напред за 15мин, егати.
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #175 -:
януари 06, 2010, 10:04:03 »
така е, на повечето места ритуала 1 15-20 мин, то и затова часовете дет ги дават са през 20 мин. и затова като закъснее 1 сватба после всичко закъснява, защото няма от къде да вземат време, дават ги като на конвейрн.
Активен
sunray
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #176 -:
януари 06, 2010, 14:41:14 »
Аз се радвам, че ще е бърз гражданския. Нито нещо интересно, ново или по-емоционално ще кажат, нито нищо...Едно и също на всеки. Защо да губят времето ни...
Мое мнение и никой не ангажирам с него.
Активен
CecaMecata
Любопитен
«
Отговор #177 -:
януари 06, 2010, 18:18:15 »
Така е, обаче всеки иска да се чувства по-специален на този ден, поне аз, могат да ми отделят 30-тина мин. А не да ми дават зор и да ме претупат, щото след нас чакат други.
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #178 -:
януари 07, 2010, 19:20:25 »
Момичета аз имам един малко странен въпрос - кажете от опит има ли начин и как да се разкарат циганите с акордеоните
след гражданското? Знаете ли къде се събират най-много и до кои ритуални в София не чак толкова? Може да звучи глупаво, но давам мило и драго да ги разкарам оттам!!!
Идеи?
«
Последна редакция: януари 07, 2010, 19:30:40 от Ariel
»
Активен
CecaMecata
Любопитен
«
Отговор #179 -:
януари 08, 2010, 11:09:29 »
Цитат на: Ariel в януари 07, 2010, 19:20:25
Момичета аз имам един малко странен въпрос - кажете от опит има ли начин и как да се разкарат циганите с акордеоните
след гражданското? Знаете ли къде се събират най-много и до кои ритуални в София не чак толкова? Може да звучи глупаво, но давам мило и драго да ги разкарам оттам!!!
Идеи?
На Витошка и Лъвов мост ги има винаги, поне в почивните дни. В Студенската и тази на Леге не съм виждала. В Красно село не съм ходила.
Активен
Страници:
1
...
10
11
[
12
]
13
14
...