Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 11, 2024, 22:01:07
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
С какво меню да посрещнем гостите вкъщи?
Страници:
1
...
3
4
[
5
]
6
Всички
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: С какво меню да посрещнем гостите вкъщи? (Прочетена 56143 пъти)
ROSI KRASTEVA
Заслужил майстор на спорта
ЩАСТЛИВИ ЗАЕДНО
Отг: С какво меню да посрещнем гостите вкъщи?
«
Отговор #60 -:
юни 05, 2008, 12:47:07 »
да правилно то не се консумира нищо но трябва да има
представете си една маса само с алкохол и една чиния със сладки
според мен трябва да се чувства изобилието и не ка си признаем че веднага ще ни направи впечатъление ако е подщи празна масата
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Baby Time
«
Отговор #61 -:
юни 05, 2008, 12:53:52 »
Да ви кажа до сега не се бях замислила че трябва да има нещо на масата като дойдат да ме вземат. Може ли да съм такава шматка.
Сега като чета, като че ли най-добре да има хапки, някакви сладки и ядки, за да е по-удобно и да не се цапат гостите с някакви топли, наливни ястия. А за пиене може би безалкохолни и вино, евентуално ако някой иска кафе, да има готово. Вие какво ще кажете? И за колко души според вас трябва да се предвиди грубо. И колко време се седи в дома на булката, ако е много дълго, може би е по-добре да има повече неща. Леле, взех да се шашкам
Активен
suny_girl_bg
Ентусиаст
«
Отговор #62 -:
юни 05, 2008, 13:03:06 »
И според мен трябва да има някакво мезе - шунка, кашкавал, луканка, сиренце, но не и нещо готвено. Алкохол трябва да има. Ядки също може да се сложат. Относно хората значи младоженеца тръгва от тях, зависи колко човека е поканил в тях, отиват при кумувете и от там идват във вас. Така че си прецни колко човека ще бъдат в младоженеца, в кумувете и колко ти ще поканиш в къщи.
Активен
Vanilly
Баш Майстор
http://vanily.multiply.com/
«
Отговор #63 -:
юни 05, 2008, 13:03:52 »
Мискаприз, споко! Ние тези дни обсъдихме това с менюто в нас и решихме да има ядки, сладки, може някакви солени неща, безалкохолно, сок и уийски. Аз не знам колко хора ще дойдат за вземането, може би 10 роднини и някои мои по-близки приятелки. А и от родата на милото като дойдат още 5-6 човека, но не мисля да се бавим, а и нашата сватба е вечерна, но понеже ще ме взимат от друг град ще има и 40 мин път, та като дойдат към 15 часа няма никой според мен да е гладен и сме се спрели на следобедно кафе...дано да съм ти помогнала:)
Активен
hristi
Сватбен ГУРУ
щастлива госпожа
«
Отговор #64 -:
юни 05, 2008, 13:13:26 »
аз си мисля да заложим на кетъринг фирма.............Zahira благодаря за сайта офертите им изглеждат доста примамливи,мисля тези дни да звънна да разпитам
Активен
Zahira
«
Отговор #65 -:
юни 05, 2008, 13:51:07 »
Друго, което ми идва наум са едни сладки на килограм, които се продават в цели тавички или на грамаж, има много такива фирми и няма да се занимавате да готвите и аранжирате:
http://www.sladki.com/index.php?act=magazin
Ние още не можем да го измислим как ще бъде, тъй като се чудим да има ли взимане или не. Ако ме взима то ще бъде от апартамента в който живеем. От друга страна пък как да дойдат моите роднини, може би малко по-рано и младоженеца да отиде да вземе кумовете и връщайки се все едно идва да ме вземе. При нас няма да има такива работи с откупване на булката, пълнене на обувки и т.н.
Нашата сватба ще е вечерна от 17 и 30, но сме се разбрали с фотографа да имаме предварителна фотосесия и се чудим как да оставим роднините и да отидем да се щракаме. Като отидем в ресторанта вече всички трябва да са се настанили и да започне церемонията.
«
Последна редакция: юни 05, 2008, 13:55:04 от Zahira
»
Активен
didda
Сватбен ГУРУ
Щастлива мама на бебе Макс - сладурана!
«
Отговор #66 -:
юни 05, 2008, 13:53:30 »
В Пикадили предлагат украсени плата от мезета и сирена. Поръчваш си ги на единия ден и на другия са готови. Доста удобно и подходящо е за случая. Нито за подноси, нито за рязане мислиш.
Е, разбира се и отделно трябва сладки, бонбони, ядки ...
Активен
ROSI KRASTEVA
ЩАСТЛИВИ ЗАЕДНО
«
Отговор #67 -:
юни 05, 2008, 15:39:12 »
незнам за кой град става въпрос за кетъринга но ние нашият (и на мажа ми за вкъщи) го поръчахме от х-л Аква Варна, цените бяха много добри и всичко беше прясно и красиво
немога да намеря снимка да ви покажа
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Baby Time
«
Отговор #68 -:
юни 05, 2008, 15:52:55 »
Момичета, да ви кажа, свързах се с 2 кетъринг-фирми в Пловдив. Едната не ми направи добро впечатление, но от другата бяха много учтиви. Обясних за какво става въпрос. Те ме успокоиха че постоянно имат подобни поръчки и сами ще прецезират количествата и вида на храните и ще ми изпратят оферта и снимки, което на мен много ми хареса. Стори ми се доста професионално отношението на жената пък да видим. Като получа офертата ще ви кажа как е
Активен
MMariana
Сватбен ШАМАН
"До всеки успял мъж стои по една амбициозна жена"
«
Отговор #69 -:
юни 05, 2008, 16:09:54 »
ели, прати координати на тази фирма на лични
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
мрън-мрън, мяу-мяу
«
Отговор #70 -:
юни 05, 2008, 17:58:04 »
Елинце, и на мене, ако обичаш също.
Тя майка ми говори за подобно нещо, но съм сигурна за коя фирма е имала предвид (или може би магазин ми каза). Сега нещо ми се върти в главата, че и в Била правят разни плата.
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
Отг: Сватбено меню - 2 част
«
Отговор #71 -:
септември 25, 2008, 15:57:00 »
незнам дали тук е мястото но не намерих по подходяща тема.
какво меню да има в дома на буклата когато идват да я взимат?
ясно ми е че няма да има много време и нещо трябва да хапнат защото милото ще тръгне преди обяд от тях и ще дойде да ме вземя някъде към 14 и си мисля че ще са огладнели от пътя
най вероятно няма да има места да седнат всички и трябва да е нещо което можеш да си вземеш и с ръка. гледах че фирмите за кетъринг правят хапки и ги забучват на клечки.
какво ще кажете за да улесня мама да поръчам разни готови неща, те да ги направят и аз в петъка преди сватбата да ги занеса?
а можете ли да ми препоръчате фирма за кетъринг? има много в нета но като не съм ги ползвала малко се притеснявам за качеството
Активен
danieIa ☼
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #72 -:
септември 25, 2008, 16:05:47 »
echy_, ние бяхме заложили на сладки, сухи колбаси и разни кашкавалчета. Купихме всичко от Кауфланд - там ни нарязоха всичко и трябваше само да се сервира. Намерих едни много сладки картонени чинии, които изглеждаха много добре - по нищо не им личеше, че са за еднократна употреба .
Гостите наистина не се засядат кой знае колко на масата, но не може на празно да ги посрещнете. При нас почти всичко остана, защото в такъв момент никой не се сеща за ядене
.
Активен
Nataliya
Баш Майстор
Щастлива мама
«
Отговор #73 -:
септември 25, 2008, 17:40:41 »
И аз мисля да наредим по-скоро символично и импровизирано, колкото да не е празна масата. Не вярвам някой наистина да яде. Освен това няма кой да се занимава. Мислим да нарежем сухи мезета, ядки, кашкавал, някакви готови салати, сладки, а може и от готовите малки кюфтенца. Не се притеснявай чак толкова.
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1031
«
Отговор #74 -:
септември 25, 2008, 20:43:05 »
Мисля, че в дома на булката трябва да се сервира само нещо, което може да се яде и с ръка
, ако ме разбирате. При нас имаше сухи мезета - луканки, филета, също сирена, кашкавал, ядки, и задължително нещо сладичко - пастички, петифурки, дребни сладки, луксозни бонбони. Не зам защо, но в такива моменти хората търсят много нещо сладко.
Активен
Страници:
1
...
3
4
[
5
]
6
Всички
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
С какво меню да посрещнем гостите вкъщи?
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума