Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 25, 2024, 18:50:58

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 24 25 [26] 27 28 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО - част 5  (Прочетена 198907 пъти)
 
svetli
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1959



Моят сватбен албум

« Отговор #375 -: февруари 23, 2009, 12:02:03 »

веднага ви казвам аз как готвя лещата
слагам в тенджерата малко олио и запържвам в него ситно нарязан лук, морков и няколко скилидки чесън, като добавям и малко водичка, за да не се пържи, а да се задуши. След това слагам лещата и вода - зависи колко гъста я искате. Подправки - сол, черен пипер, Маги апетит или друга комплексна подправка (кубче зеленчуково бульонче), джоджен и чубрица.
Може да се пасира като се сготви, ако искате да бъде крем - супа!
Да ви е вкусно!
Активен
Nataliya
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1630


Щастлива мама


Моят сватбен албум

« Отговор #376 -: февруари 23, 2009, 12:04:11 »

Аз я правя леща така:
Запържвам и задушавам леко 1 морков и 1 глава лук. После прибавям лещата и вода и варя. Водата преценям горе-долу колко, в зависимост дали искам супа или яхния. Когато се посвари лещата прибавям чубрица, сол, 2-3 скилидки чесън и червен пипер (1 домат).
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1371


....братска обич.....


Моят сватбен албум

« Отговор #377 -: февруари 23, 2009, 12:06:12 »

Добре, че се включи Светли, личи си кой е специалиста!
Аз я готвя почти както готвя боб. Но ако я пасирам не слагам зелени подправки и домати, слагам много малко вода, като разреждам при пасирането с прясно мляко. Някъде съм пускала рецепта са крем супата от леща, там подправката е кимион, но умерено.
Активен
maj4eto
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2067



Моят сватбен албум

« Отговор #378 -: февруари 23, 2009, 12:07:43 »

Ей много сте бързи момичета give_rose
А да попитам може ли да се пъхне и някакво месце вътре blush като телешко на пример...и ако да-първо да го запържа ли и или....
Активен
svetli
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1959



Моят сватбен албум

« Отговор #379 -: февруари 24, 2009, 09:21:59 »

Майче ама разбира се, че може да се пъхне месце, само че трябва да се съобрази времето за готвене. Предполага се, че на месото ще му трябва повечко време от на лещата. Аз ще те посъветвам да го запържиш и/или посвариш първо него и след това при полуготовност да го събереш с полуготовата леща. Надявам се, че ме разбра какво имам в предвид, че аз така обяснявам - ужас  tease
Дарлинг май ти беше споменала, че имаш машна за хляб - ако не е прекалено любопитно от моя страна какви брашна ползваш?
« Последна редакция: февруари 24, 2009, 09:24:19 от svetli » Активен
darling
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1371


....братска обич.....


Моят сватбен албум

« Отговор #380 -: февруари 24, 2009, 20:59:58 »

Светли, не съм аз с машината за хляб. nea И добре че нямам защото няма отслабване.... луда съм по тестените неща и сега за събота съм намислила пак да направя мекици.
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1009



Моят сватбен албум

« Отговор #381 -: февруари 25, 2009, 10:43:13 »

да ви се похваля вчера правих сладкиш от кроасани с крем карамел по рецепта на една съфорумка. много бързо и вкусно стана. мъжа го изяде половината и ако не бях прибрала тавата сигурни нямаше да остави за закуска .
Активен
svetli
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1959



Моят сватбен албум

« Отговор #382 -: февруари 25, 2009, 10:44:42 »

Ечи на мен тортата с кроасани ми е специалитет и вече така бързо и лесно я правя... а на мъжо е любим сладкиш.  girl_wink
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4472


имаме си Теди - най-сладкото дребси


Моят сватбен албум

« Отговор #383 -: февруари 25, 2009, 10:48:17 »

аз за първипът правих леща по вашите рецепти и стана суперскааааааа  good good good  не че е нещо сложно, но никога до сега не бях правила и като се разговорихте тукк, направо ми текнаха лигите хи хи хи

Ечи радвам се, че ви се е усладило, аз защо два дни по ред го правих хи хи хи Eeager
Активен
maj4eto
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2067



Моят сватбен албум

« Отговор #384 -: февруари 25, 2009, 10:54:48 »

И аз,и аз направих лещичка danceg Благодаря ви момичета give_rose give_rose give_rose
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #385 -: февруари 25, 2009, 13:10:41 »

Аз направих турска леща  girl_wink
Активен
svetli
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1959



Моят сватбен албум

« Отговор #386 -: февруари 25, 2009, 13:13:38 »

Дани извинявам се за невежеството, ама каква е тази турска леща?  blush
Активен
Miri
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1748



Моят сватбен албум

« Отговор #387 -: февруари 25, 2009, 16:53:25 »

мацки, някой дазнае как се правят лозови сърми, вчера купих лозови листа и ми се иска за вечеря да направя сърми, а и също така незнам, дали може да имсе сложи месо, че мъжа ми без месо не може  blum
Активен
Петето
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2476


Дива и щастлива.....


Моят сватбен албум

« Отговор #388 -: февруари 26, 2009, 08:29:40 »

аз миналата седмица правих Алкохолизираната торта на Роси ( само че не в тортена чиния  blum ) стана страхотна  Yes  ето и снимков материал  Girl_hide


* torta.jpg (45.85 KB, 486x364 - видяно 345 пъти.)
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1009



Моят сватбен албум

« Отговор #389 -: февруари 26, 2009, 08:36:18 »

solecito  Bravo страхотно изглежда.
а откъде взе рецептата на тази торта?
Активен
Страници: 1 ... 24 25 [26] 27 28 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines