Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 26, 2024, 05:29:00
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО - част 5
Страници:
1
...
25
26
[
27
]
28
29
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ГОТВЕНЕТО - част 5 (Прочетена 199144 пъти)
Петето
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2476
Дива и щастлива.....
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #390 -:
февруари 26, 2009, 08:54:26 »
ечи, има я в темата за "нашите рецепти"
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2117
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #391 -:
февруари 26, 2009, 08:55:19 »
О да да супер торта и аз я правих
Ечи
има я в нашите рецепти
Светли
,ако искаш мога да пусна рецептата
Активен
svetli
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1959
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #392 -:
февруари 26, 2009, 09:01:34 »
Разбира се, че искам. Рецепти не отказвам никога
Мири
ами защо да не може да са с месо сърмите? По принцип ги правят постни, но пък аз съм яла и с месо. Просто беше по-малко отколкото в зелевите. Рецепта не мога да ти дам, защото не съм се пробвала никога. Нямам нерви аз за такова нещо
Обаче виж какво намерих
http://www.bordovsky.net/index_files/page0498.htm
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2117
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #393 -:
февруари 26, 2009, 09:47:56 »
Ето Светли
Крем супа от леща по турски:
Продукти:
200 - 250 г оранжева леща(става с обикновенна,аз такава ползвах)
50 г масло или олио
1 глава лук
2 кубчета пилешки бульон
50-80гр ориз
1 голям морков
7-8 скилидки чесън
Начин на приготвяне:
1. Наситненият лук,чесъна и моркова се запържват в предварително загрятото масло или олио , за 3-4 минути. Постепенно се налива ледено студена вода /1,5 литър/. Стриват се бульоните и се изсипва лещата и ориза. Вари се 20-30 минути на тих огън, под капак., след което добавям сол, джоджен, риган и босилек на вкус. Добавям червен пипер (1/2 ч. лъжичка) и доматено пюре (1 супена лъжица). Оставям да ври още малко с подправките и пасирам..Поднася се с лют червен пипер
Активен
svetli
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1959
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #394 -:
февруари 26, 2009, 09:49:26 »
Дани
Благодаря! Определено ще я пробвам другата седмица през пости!
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1009
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #395 -:
февруари 26, 2009, 09:56:55 »
Данитка , Солесито мерси. сега ще ходя да я потърся в другата темичка.
Активен
tea_75
Сватбар
Пол:
Публикации: 230
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #396 -:
февруари 26, 2009, 10:44:14 »
днес ще се пробвам да съм само на сок и кафе, според Луната диета. само това чудо не съм пробвал. съпругут ще е на пица
Активен
Lupercola
Гост
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #397 -:
февруари 26, 2009, 17:45:51 »
След посещението при брат ми и снахицата, забърсах една филипинска рецепта. Тя все говореше "Махабльанка, махабльанка..." то кво било туй чудо, казано по нашенски му - Нишесте
Но тъй като едно такова по-завъртяно нишесте, реших да ви го публикувам. Пък и все пак е национален десерт във Филипините ...
Махабланка-Maja Blanca
1 кутия (400мл) кокосово мляко
1 кутия (400мл) подсладено концентрирано мляко
1 кафена чашка нишесте
1 шепа стафиди или
1 кутия царевица (аз не сложих-вижда ми се странно)
кокосови сърготини или фъстъци печени и белени, омешани със стафиди (за поръсване отгоре)
В тенджерка се смесват кокосовото и концентрираното мляко и се слагат на котлона.
Нишестето се размива с вода и се налива постепенно в сместа.
Бърка се непрекъснато, за да се сгъсти.
Накрая се прибавят стафидите или царевицата.
Насипва се в тавичка и се поръсва я с кокосови стърготини, я с фъстъци (на кой както му допада).
Охлажда се добре в хладилник и се сервира нарязано на правоъгълни парчета. Консистенцията трябва да е твърда, а не креместа.
Аз нямах удобен съд и го насипах в чашки.
Активен
maj4eto
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2067
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #398 -:
февруари 27, 2009, 12:54:21 »
Ина,това чудо изглежда много вкусно
Само това с царевицата и на мене ми звучи малко странно
Ние днес ще сме на нещо по-леко...пилешки гърдички със салатка
Активен
Lupercola
Гост
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #399 -:
февруари 27, 2009, 14:00:23 »
Със стафиди става много добре.
С царевица не бих го направила, но те много смесват различни вкусове във Филипините. Аз си го адаптирах към нашите вкусови навици
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2079
Загубил всичко, не загубвай себе си ...
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #400 -:
февруари 27, 2009, 14:04:24 »
Ние имахме гости снощи и им сготвих пържолки, мариновани в портокалов и лимонов сок и чесън. За десерт - карамеловата торта с мини кроасани. Много доволни останаха
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2117
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #401 -:
февруари 27, 2009, 17:40:41 »
Преди малко направих Родопския качамак на Гучи,но само със сиренце,че мъжлето с месо никога няма да го яде и стана супер вкусен
Активен
Zahira
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2242
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #402 -:
февруари 27, 2009, 18:17:02 »
Дани и като си помисля, че преди ми разправяше, че не можеш да готвиш - като гледам си станала виртуоз в темата
Активен
Ble6tu4ka
Професор
Публикации: 463
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #403 -:
март 02, 2009, 10:37:43 »
Цитат на: svetli в февруари 24, 2009, 09:21:59
Дарлинг
май ти беше споменала, че имаш машна за хляб - ако не е прекалено любопитно от моя страна какви брашна ползваш?
Светли, ние имаме машина за хляб по принцип. За марка брашно ли питаш или за вид?
В общи линии на марката брашно много много не обръщам внимание. Нашата машина си дойде с книжка с рецепти и обичайно по тях се водим.
С изключение на по-особените неща. Миналата година правих тестото за козунака по Великден в нея т.е. там го бърках, но иначе го плетох и пекох във форма за кекс - кръгла с дупка.
Заради тая машина си взехме кухненска везна, че не успявахме да улучим грамажа на нещата по рецептата и хлябовете ни ставаха хлътнали по средата.. не че бяха по-малко вкусни де..
Пробвали сме с всякакво брашно - бяло, пълнозърнесто, царевично.. и с всякакви ядки вътре - сусам, белени семки и ала бала други неща.
Проблема при нас е, че не успяваме да изядем хляба само 2-мата с милото.. и рядко се наканваме да си правим..
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #404 -:
март 02, 2009, 13:00:59 »
Вчера правих Баница с пилешко и гъби.Става невероятно.Ако някой аска ще пусна рецептата.
Дани развам се че ти е харесал Качамака.
Активен
Страници:
1
...
25
26
[
27
]
28
29
30
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО - част 5
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines