Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 26, 2024, 06:52:12
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО - част 5
Страници:
1
...
23
24
[
25
]
26
27
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ГОТВЕНЕТО - част 5 (Прочетена 199222 пъти)
Петето
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2476
Дива и щастлива.....
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #360 -:
февруари 19, 2009, 14:52:33 »
Аз вчера правих мусака, ама малко по-пикантна, та имаше и за днес
А сега за кафето направих "Негърското дупе" от Ели - изглежда мнооооого добре, предполагам, че е и много вкусен - след малко ще разбера
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1009
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #361 -:
февруари 20, 2009, 15:15:31 »
момичета имам едно питане. съвсем скоро забелязах в Кауфланд че спагетите са с номера. например на етикета пише "спагети №5" или "спагети №12" . имаше няколко различни номера, като от една фирма има различни номера.
та въпроса ми е някой знае ли какво може да значат тези номера на спагетите?
Активен
svetli
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1959
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #362 -:
февруари 20, 2009, 15:20:18 »
Номерата определят различната дебелина на спагетите. Просто трябва да си избереш кой номер ти е най-вкусен и да си взимаш от него. Различно дебели са просто.
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1009
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #363 -:
февруари 20, 2009, 15:22:40 »
мерси много Светли.
аз най харесвам пълнозърнестите спагети, но сега случайно се загледах в другите и ми стана интересно.
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2117
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #364 -:
февруари 20, 2009, 15:46:36 »
Днес правих пълнено пиленце ....мммм,че вкусноооооо
Активен
maj4eto
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2067
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #365 -:
февруари 20, 2009, 15:48:17 »
Дани,давай рецептата тогава
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2117
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #366 -:
февруари 20, 2009, 16:11:20 »
Нямаш грижи Майчеее
Пълнено пиле в плик за печене:
Необходими продукти:
-1 пиле
-1,2 моркова(зависи от големината)
-1 голяма глава лук
-1 чаша ориз
-1 средно голям картоф
-1 бульон
-черен пипер
-червен пипер
-универслна подправка
-1 чушка(печена или сурова)
Задуших лука,моркова и чушката във вряла водичка и бульона без мазнина.(Нали диетувам).Към тях прибавих ориза и картофа.И така повряха до полу готовност(водичката е някде 2ч. 1/2 използвах същата чаша като за ориза,кафена)Прибавих черния пипер и универсланата подпарвка и махнах от котлона.Напълних пилето и го заших.Намазах го с мноогоо малко зехтин и червен пипер,остана ми малко плънка и нея сложих около пиленцето,което сложих с гърдите надолу в плика за печене и надупчих 5-6 пъти с игла.За около 40-50мин на 200 градуса всичко е готово....разрязах плика и оставих само на горна фурна да се дозапече за 10мин.При сервиране се поднася със изтискан лимон.Бон апети!!!Става и за диетуващи и за не
Следващия път мисля само да добава и гъбки
Активен
maj4eto
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2067
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #367 -:
февруари 20, 2009, 16:18:14 »
Мммм,Дани,много вкусно звучи...
Само трябва да издиря къде продават такива пликове и трябва да го прабвам...
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #368 -:
февруари 20, 2009, 18:21:09 »
Eчи колкото е по голям номера на спагетите толкова са по тънки.
Днес готвих телешко с ориз и лук и доматки.
Дано браво за пилето.
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2117
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #369 -:
февруари 23, 2009, 11:39:46 »
Питам аз ......търся рецепта за крем супа от лееща,но навсякъде е с червена леща,еми ако е обикновена какво няма да стане ли
?Моля помагайте....и с рецепти ако имате
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1371
....братска обич.....
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #370 -:
февруари 23, 2009, 11:46:21 »
Дани, рецептите са с червена защото се сварява по-бързо и по-лесно. Съответно и консистенцията й е по-кремообразна, особено ако я вариш повече. Иначе разбира се че ще стане и с обикновенната.
Активен
maj4eto
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2067
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #371 -:
февруари 23, 2009, 11:49:02 »
Такаааа,а сега без да се смеете,ще ми кажете ли как се прави точно лещичка
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2117
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #372 -:
февруари 23, 2009, 11:54:59 »
Ами и аз незнам
Принципно мразя леща,ноо нещо ми се е дояла
Моля за рецепти и аз ....
Активен
maj4eto
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2067
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #373 -:
февруари 23, 2009, 11:59:29 »
Дани ние с тебе сме страшни готвачки
Момичетата да дават рецепти
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1371
....братска обич.....
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #374 -:
февруари 23, 2009, 12:01:07 »
Че какво смешно има бе Майче! Аз я правя така (обикновенната леща): Измивам лещата и слагам да се вари , ако ще е супа с повече вода, ако ще е на яхния 3-4 пръста над лещата. Още преди да е завряла слагам една глава лук на едро (може и на 4ри), морков нарязан на ситно, прясна чушка срязана на две. Като се посвари мъничко добавям 5-6 скилидки чесън цели и 1 домат, пресен или консерва. От подправките слагам джоджан и сол. И накрая колкото и да не е полезно запържвам олио и червен пипер и смесвам със сварената леща. Ако искаш да избягаш запръжката си сложи олиото в началото, а червеният пипер (ако искаш такъв) по-към края. Ако лещата е червена, първо си свари във водата моркова и др. зеленчуци и тогава добави лещата. Тя се сварява за минути и не поема толкова много вода, така че на нея по-малко вода.
Активен
Страници:
1
...
23
24
[
25
]
26
27
...
30
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО - част 5
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines