Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 25, 2024, 19:13:42
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО - част 5
Страници:
1
...
16
17
[
18
]
19
20
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ГОТВЕНЕТО - част 5 (Прочетена 198986 пъти)
fiamaa
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 885
www.pukamuka.com
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #255 -:
януари 29, 2009, 13:24:48 »
Цитат на: -Ади- в януари 29, 2009, 13:17:32
Като стана въпрос за гювечета,моля ви дайте ми някакви вкусни рецепти,защото и на нас майкини ни подариха,но почти не ги използвам,защото не знам някакви по-интересни рецепти!
Аз най-често си правя сирене по шопски
- с резени домати на колелца, масло, малко лют пипер или люта чушка, чубрица и накрая яйчице. Като го редя по следния начин:
ред сирене, ред домати, малко масло, лютия пипер, чубрицата и пак повтарям. Запичам го и вече на края чуквам яйцето.
Но ти може и да импровизираш и да сложиш и нещо месно по твой вкус
Активен
maj4eto
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2067
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #256 -:
януари 29, 2009, 13:27:59 »
аз се каня да сложа картофки,доматки,гъбки,саламче,сиренце,печени чушки и яйце
Активен
-Ади-
Професор
Пол:
Публикации: 448
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #257 -:
януари 29, 2009, 13:30:51 »
fiamaa
,за съжаление и аз предимно сирене по шопски правя,питам за някакви по-интересни рецепти!
Мерси все пак за бързия отговор!
Активен
svetli
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1959
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #258 -:
януари 29, 2009, 13:39:52 »
Ади
някъде по-напред в темата бях писала, но и тук да ти кажа - аз в гювечето слагам всичко, което ми е излишно от хладилника или ако варинта не е такъв - картофи, микс от замръзени зеленчуци, сирене, кашкавал и яйце. Май най-често като остане някакво печено месо или кюфтета ги правя на ястие втора употреба в гювече
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #259 -:
януари 29, 2009, 19:28:14 »
Цитат на: -Ади- в януари 29, 2009, 13:30:51
fiamaa
,за съжаление и аз предимно сирене по шопски правя,питам за някакви по-интересни рецепти!
Мерси все пак за бързия отговор!
Мога да ти дам рецепта за гювечета с броколи пилешко месо и гъби.
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1738
мрън-мрън, мяу-мяу
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #260 -:
януари 29, 2009, 19:43:03 »
Момичета, гледам, че за гювечета си говорите, аз така обичам и имам вкъщи, но един път се опитах да правя и не ми станаха. Моля ви се да ми дадете инструкции като за малоумните - на студена фурна ли се слагат или на загрята, на колко градуса ги печете и колко време, като казвате това, че слагате яйцето накрая, какво значи накрая - последните 5 мин? Съжалявам за глупавите въпроси и мерси предварително.
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #261 -:
януари 29, 2009, 19:51:26 »
Аз гювечетата ги правя в микровълнова.Аз правя гювечетата обкиновенно с готови продукти-тоест неща които не изискват предварителна термична обработка.Пускам ги 2 пъти по 5 минути и ги наглеждам.После почвам да ги пускам за по 3 минути и ги преценявам като станат готови чуквам едно яйце във всяко и го бодвам жълтъка леко с виличка така че да не се разтече.Слагам на 3 минути и после вече зависи яйцето трябва да не е рохко.Питай ако има нещо.
В гювечетата слагам различни неща-сирене,кашкавал топено сирене домати колбас царевица кисели краставички гъби/мариновани/ грах-каквото се сетя и имам в хладилника.
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1009
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #262 -:
януари 30, 2009, 08:25:11 »
вчера трябваше да правя кебап, но защото сутринта бях забравила да извадя месото от камерата и реших да правя пълнозърнести спагети със сос болонезе. използвах готовия на "маги" за по бързо. мъжо много ги хареса и иска другата седмица пак да му правя.
молбата ми е за други сосове, които мога да си правя към спагетите.
Активен
svetli
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1959
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #263 -:
януари 30, 2009, 09:04:11 »
Ечи
моята технология на сос за спагети е следната - запържвам леко лук, след това слагам при него кайма или някакъв нарязан колбас (в студентските години беше задължително кренвирш
) - може бекон, шунка, варено пушени меса - абе каквото харесваш или имаш в хладилника. Ако имам гъби, след кратко пържене на месото слагам и тях. Добавям едно бурканче лютеница (обичам едросмляната, но може всякаква) и поне още толкова вода (в повечето случаи не е достатъчно само толкова и има нужда от още) и го варя малко. Това е основния ми сос за спагети. От тук нататък следва всичко, за което се сетя - маслини, кисели краставички, натрошено сирене, варено яйце - абе каквото ми хрумне. Обърквам спагетите с готовия сос, сипвам ги в тавичка, настъргвам кашкавал и ги запичам във фурната до разтопяване на кашвала и зачервяване. След това ги режа на квадрати и сервирам (е при сервирането не остава квадрат, но ако не се нареже, няма как да се справи човек с кашкавала). Така може да се приготви всякаква паста, а не само спагети.
Друг мой любим сос, но мъжа ми нещо не го приема, е на основа сметана. Запържвам малко лук, скариди (изчистени - от замръзените пакети) или микс морски дарове (пак замръзени), кофичка заквасена сметана на края и още толкова вода. След объркването с пастата може да се настърже кашкавал.
Активен
svetli
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1959
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #264 -:
януари 30, 2009, 09:11:07 »
Относно гювечетата - аз ги правя във фурната - слагам ги в студена фурна и включвам на 250 градуса на горен и долен реотан. След около половин час вадя едно (внимателно, че са много горещи) и гледам какво е положението вътре. Така преценявам след колко време да погледна пак. Ако не ги забравиш за прекалено дълго време, няма начин да изгорят. Когато всичко изглежда почти готово (а може и готово) чуквам отгоре яйце и пека отново.
Снощи готвих пилешка супа и понеже имах цяло пиле, първоначално сварих всичко. Аз винаги обезкостявам пилешкото в супата. Та като извадих всичко, бутчета и другите по-едри парчета, ги сложих в гювеча, прибавих картофи, лук, гъби и малко микс от замръзени зеленчуци, подправки - маги апетит, чубрица, подправка за пиле, сминдух и разбира се краве масло и хоп във фурната. Довечера ще си я хапнем манджичката, но изглежда доста апетитно, а и е много лесно.
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4472
имаме си Теди - най-сладкото дребси
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #265 -:
януари 30, 2009, 09:13:41 »
аз също запържвам лука и месцето, било то кайма или кренвирш !!!!
добавям гъбки, маслини, кис. краставички и доматено пюре + вода, лъжичка сол, лъжичка захар , черен пипер, и вино !!!!
Светли към морските дарове също може да добавиш малко бяло вино, ще станат страхотни, изпитана работа !!!!
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #266 -:
януари 30, 2009, 09:59:44 »
Аз правя сосче със Сметана шунка и прамезан и гъби.
Активен
svetli
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1959
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #267 -:
януари 30, 2009, 11:31:13 »
Ели, той мъжа ми на всичко вино налива (последния път и на соса ми сложи), но аз нещо не мога да харесам ястията с вино. Не знам защо така - независимо какво вино или дори бира - не ми е толкова вкусно, както без тях.
Активен
maj4eto
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2067
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #268 -:
януари 30, 2009, 12:35:02 »
Момичета,не мога да се здържа да не се похваля *YAHOO*Омесих си нещо като баничка и се получи СТРАХОТНО
Ето тук е рецептата
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,611.msg4930.html#msg4930
а това е моята гордост
Активен
svetli
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1959
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #269 -:
януари 30, 2009, 12:59:57 »
Майче
Браво! Изглежда страхотно!
Определено ще я пробвам.
Активен
Страници:
1
...
16
17
[
18
]
19
20
...
30
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО - част 5
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines