Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 25, 2024, 19:13:14
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО - част 5
Страници:
1
...
14
15
[
16
]
17
18
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ГОТВЕНЕТО - част 5 (Прочетена 198984 пъти)
radinka
Сватбар
Пол:
Публикации: 221
Няма невъзможни неща,има пропуснати възможности
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #225 -:
януари 25, 2009, 16:08:10 »
момичета аз днес ще правя това-дано се получи Торта "Наполеон"
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2117
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #226 -:
януари 25, 2009, 16:32:41 »
Радинка дай рецепта
Активен
radinka
Сватбар
Пол:
Публикации: 221
Няма невъзможни неща,има пропуснати възможности
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #227 -:
януари 25, 2009, 16:48:12 »
Продукти:
За тестото:
1 кг бутер тесто
За крема /в случая ползвах еклеров/:
1 л. прясно мляко
2-3 яйца
1 ч.ч захар
1 пак. краве масло
2 пак. ванилия
около 7 с.л. брашно
Начин на приготвяне:
Готовото бутер тесто се разточва леко /само в 1 посока!/, за да се изтъни и от него се изрязват 4 еднакви по размер блата + още 1 без значение на формата, той ще служи в последствие за получаване на трохите за украса /може да са парчета бутер тесто, не е необходимо да е 1 цяла платка/. Блатовете се изпичат и оставят да изстинат.
800 мл. от прясното мляко се слага на котлона да заври, заедно с захарта, ванилията и кравето масло. Остатъкът от млякото, яйцата и брашното се разбъркват до еднородна смес и се прибавят внимателно към врящото мляко.
Оставя се кремът да поизстине и започва реденето на тортата: редуват се блат-обилно крем-блат и т.н. до 4-я блат, като най-накрая се залива с остатъка от крема. Последния, 5-ти блат се натрошава на трохи и с него се засипва тортата.
Оставя се да се стегне за около 8 часа и е готова за консумация.
* Идеята за рецептата е взета от руските сайтове и форума на БГ мама. Сменена е оригиналната рецепта на крема, по моя преценка, с по-лек крем.рецептата не е моя а взета от този форум
http://club.biberonbg.com/read.php?6,846193
Активен
Ел
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 999
Консултант по кърмене към НКК
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #228 -:
януари 25, 2009, 22:26:36 »
Цитат на: darling в януари 21, 2009, 09:38:25
Досега съм го правила само в голям съд и не на водна баня
А точно как го правиш по този начин и хубаво ли става?
Активен
Luv4e
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 675
Нашето сладурче Алекс :))
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #229 -:
януари 26, 2009, 11:21:15 »
Радинка интересна рецепта за тортата , може да я пробвам тия дни!
Аз за днес мисля да направя пилето на Маги с торбата
Вчера си правих пърленки чеснови , със сиренце , кашкавал и чубричка , супер станаха
Активен
cherry_tea
Професор
Публикации: 364
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #230 -:
януари 26, 2009, 17:47:59 »
Luv4e, как ги прави тези пърленки?
Много вкусно звучат... Разменям рецептата за пърленките срещу рецепта за пъстърва на фурна
Активен
radinka
Сватбар
Пол:
Публикации: 221
Няма невъзможни неща,има пропуснати възможности
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #231 -:
януари 26, 2009, 18:10:24 »
Цитат на: cherry_tea в януари 26, 2009, 17:47:59
Luv4e, как ги прави тези пърленки?
Много вкусно звучат... Разменям рецептата за пърленките срещу рецепта за пъстърва на фурна
от кога почнахме да си разменяме рецептите? 8PЯ и двете почвайте да пишите рецептите
Активен
cherry_tea
Професор
Публикации: 364
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #232 -:
януари 27, 2009, 00:32:06 »
Добре, изпълнявам.
Всъщност рецептата е лесна. Аз си я наричам "Свежа пъстърва".
Пъстървата се почиства (купувам я изчистена, но винаги има още за почистване); поръсвам със сол и черен пипер и я оставям да постои малко. След това си приготвям лист фолио с размер достатъчен да обвие цялата риба. Слагам парче масло върху фолиото; върху него слагам пъстървата. Пълня я с нарязан на дребно копър, може да се добави и магданоз, малко чесън (ако ви харесва), резенче лимон и отново малко масло. Върху рибата поставям мънички парченца масло, за да не залепне на фолиото; завивам и слагам в тава.
Riba21.JPG
(54.2 KB, 371x333 - видяно 3550 пъти.)
Активен
cherry_tea
Професор
Публикации: 364
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #233 -:
януари 27, 2009, 00:36:50 »
Ако ви остане място в тавата, около рибките може да сложите измити, но небелени, нарязани на големи парчета картофи. Стават за гарнитура към рибата. Пече се на умерена фурна. Може към края на печенето да отворите фолиото и да оставите рибата да се запече, а може и да не го отваряте - въпрос на вкус.
Riba4.JPG
(66.17 KB, 484x272 - видяно 335 пъти.)
Активен
bebZz
Ентусиаст
Пол:
Публикации: 71
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #234 -:
януари 27, 2009, 09:54:58 »
Може на някои да прозвучи подозрително, но пилешки гърди със сметана..нямам по-любимо! Гурдите се нарязват на хапки и се мариноват/овкусяват(черен пипер, сол/вегета, соев сос, (1-2 лъжици мляко)). Запържват се гъби на филийки (по възможност не от буркан) с маалко олио и малко масло, след това една средна глава лук нарязана на дребно се добавя и се запържва с гъбите (гъбите хуубаво ги изпържете че иначе някак скърцат, няма шанс да ги препържите колкото и да ги държите). След това добавяте гърдите хапка по хапка (да не залепнат просто едно за друго, и много! внимавайте да не препържите лука). След като побелее малко месото може да го фламбирате (препоръчвам ром, но с есичко по-алкохолно става), не е задължително. След това добавяте чашка червено вино, и с бяло става де.. Покривате да се позадуши, после откривате. Като почти си "изпие" виното месото трябва вече да изглежда готово. За 500-600г. гърди лично препоръчвам 2 сметанки от малките кофички: Изсипвате ги при месото и разбърквате усилено колкото всичко добре да се смеси, сметаната става по-тъмна. Доста бързо трябва да стане това и махате от котлона, защото адски лесно се преварява сметаната и после просто..не е същото. Милото за пръв път яде сметана в каквото и да било ядене и адски много го хареса
Активен
tea_75
Сватбар
Пол:
Публикации: 230
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #235 -:
януари 27, 2009, 10:38:34 »
аз днес ще правя спагети. след малко ще забъркам соса да ми е готов и довечера спагетите за да има съотношение топло - студено.
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #236 -:
януари 27, 2009, 11:53:29 »
Ние вече сме на салатки и от няколко дена правя зелена салата с китайско зеле печена чушка и шунка.Става вкусно.
Все пак за милото правих Телешко с грах и картофи и Спаначена яхния с яйца.
И за се интересувам от рецептата за пърленки.
А в неделя съм обещала на милото Мъфини с банан и шоколад.
Активен
Luv4e
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 675
Нашето сладурче Алекс :))
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #237 -:
януари 27, 2009, 14:46:50 »
Да кажа аз за пърленките
Ми незнам дали са пърленки ама нещо такова стана и то много вкусно!
С готово тесто , оформям топки и от него разточвам ги и вътре им слагам плънка. Плънката се състои от сирене разбъркано с 1 яйце. След това прегъвам на две тестото и го захлюпвам така , че да се получи като полумесец , /като пица Калцоне/ Отгоре намазвам с малко масло , пресован чесън , настъргвам кашкавал и поръсвам с чубричка! Печа във фурнатана 200-220 градуса докато се зачервят ! Стават супер вкусни , дано ми се разбра нещо от обяснението...
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2117
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #238 -:
януари 28, 2009, 09:26:17 »
Лъвче
,ама това готово тесто бутер или не
Леле колко съм зле ....или обикновено си ?
Майче
помооощ,правих сладкиша онзи двуцветния,ама нищо не стана
и хоп в кофата .....първо жълтото тесто ми стана като ронени бисквити,а другото едно лепкаво, на нищо не мяза ...страшно се ядосах и аз му сложих мармалад ....изпехох го въпреки,че знаех,че няма да стане .....е може да се реже с трион и евентуално,ако се реши да яде трябва да ходи на зъболекар ....е иначе на вкус добре,ама .....мъжо вика другия път .....ако е мекичко ще е супер,ама друг път май няма да има ....аз ли съм много зле или незнам ....моля те кажи как точно го направи ...и тъпата чаена чаша какъв и е грамажа,че явнооо май брашното в повече ми дойде....абе знам ли и аз .....трябваше да си направя дежурния кекс,ама ....толкова добре изглеждаше
«
Последна редакция: януари 28, 2009, 09:28:20 от Данитка
»
Активен
maj4eto
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2067
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #239 -:
януари 28, 2009, 09:31:19 »
Дани,не се отчайвай мила
другия път ще стане...ти ако знаеш колко неща са ми излетели в кофата
А най-страшното е ,че милото трябва всичко първо да пробва
и ха е казал една неправилна дума
Активен
Страници:
1
...
14
15
[
16
]
17
18
...
30
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО - част 5
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines